Kürtaj sonrası adet olmadan gebelik mümkün mü

devamkee

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2021
113
18
48
31
Arkadaşlar 20 gün önce 5 haftalıkken bebeğimi kaybettim malesef kürtaj oldum çok üzgünüm hala kendime gelemdim kürtaj sonrası hiç kanamam olmadı benim dr istediğim zaman gebe kalabileceğimi de söyledi bir iki gündür mide bulantılarım vardı evde test vardı yaptım ikinci çizgi silik çıktı acaba hala beta hcg düşmemiş mi yoksa yeni gebelik olabilirmi anlayamadım kaç günde sıfırlanır yaşayan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevineceğim teşekkürler

Eklentiler

• IMG_0539.webp
    80 KB · Görüntüleme: 24
Hcg hemen sıfırlanmıyor bazen 3-4 hafta sürüyor ama genellikle reglle birlikte tamamen sıfırlanıyor. Hiç adet görmeden gebe kalmış da olabilirsin elbette ama çok bir süre geçmemiş henüz zaten bir süre ilişki yasağı da oluyor yani hcg nin sıfırlanmamış olma ihtimali da çok yüksek.

B Benim betanin düşmesi 40 günü bulmuştu. Adet görmeden de hamile kalanlar oluyormuş ama. Ogrenmenin yolu kan verip pozitifse 2 gün sonra artış olacak mı diye bakmak

Yoo bize ilişki yasağı vermedi zafen hiç kanamam da olmadı işlem sonrasında 4-5 gün sonra ilişki oldu ama bana gebelik ihtimali çok mantıklı gelmiyor hiç adet olmadığım için galiba ilk kez başıma gelince sormak istedim o zaman kan versemde anlayamam herhalde eski mi yenimi

B
Benim betanin düşmesi 40 günü bulmuştu. Adet görmeden de hamile kalanlar oluyormuş ama. Ogrenmenin yolu kan verip pozitifse 2 gün sonra artış olacak mı diye bakmak
Yaa o kadar sürüyormu hmm o zaman ondan öyle çıktı test bence ya dr bana 10-14 gün için tamamen sıfırlanır dedi gebelik haftam küçük olduğu için 1 hafta da sıfırlanabilr demişti peki evde test yaparak anlayamazmıyım iki günde bir yapsam koyulaşma varmı yokmu anlaşılmazmı öyle

Benim 8 haftalikti. Süresi kişiden kişiye değişebilir herkesin vücudu farklı sonuçta. Bilmiyorum evden takip sağlıklı olur mu size kalmış

Enfeksiyon ihtimaline karşı genelde 1 hafta ilişki yasağı verirler ama :) ki genelde 1 regl kadar korunmayı da söylerler doktorlar da sizinki ona da birşey dememiş sanırım. Yani bunu kan vererek anlaman için kan verdikten sonra artışı takip etmen gerekir artış varsa gebelik de var demektir yoksa da hcg nizin sıfırlanmadığından kaynaklıdır

Ben kürtaj olmadım evde düşük oldu doktor bana da istediğin zaman gebe kalabilirsin dedi ve biz de esimle korunmadik ve adet olmadan hamile kaldım çok şükür Allah'a 31 haftalik olduk Allah isteyen herkese sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin ben korunmayı brakmadan önce test yaptım biraz silik bi çizgi vardı bikac gün sonra bi tane daha yaptım negatifti o böylece emin oldum sonra adetim geçince test yaptım silik çizgi çıktı bikac defa test yaptım üst üste çizgi koyulasacak mı diye böyle ce emin oldum hamileligimden sende bikac gün takip et yada kan ver artış varmi yoksa hala hormonların mı tam duzelmemis öğrenirsin

Tamam bende böyle yapmayı düşünmüştüm çok teşekkürler canım peki bu hamileliğinde zorluk sıkıntı felan oldu mu sağlıklı olmaz deniyor tekrar gebe kalırsam korkuyorum bu yüzden de aslında

Yok bize korunun felan demedi vakumlama yöntemiyle içeriyi temizliyceğimiz için kanaman olmuycak dedi enfeksiyona karşıda antibiyotik kullandım işlem sonrasında 3-4 gün ilişki olmasın dedi sadece bence gebelik yoktur diye düşünüyorum

Canım öncelikle kaybın için üzgünüm geçmiş olsun. Hcg hemen sıfırlanmıyor benim sıfırlanması ve kanamamın başlaması ortalama 43 günü bulmuştu. Ayrıca muhakkak bir adet gördükten sonra denemeni tavsiye ederim. Kürtajdan dolayı rahminin toparlanmaya ihtiyacı var en sağlıklısı en az 1 adet görmek. Ben 3 adet gördükten sonra tekrar hamile kaldım. Allah sana da nasip etsin tez vakitte inşallah

Çok şükür hersey yolunda bebek de gayet sağlıklı hiç bir sorun yok doktorum da söyledi hep ayni olacak diye bisey yok çok fazla kadın düşük yapıyor bebek istiyorsanız beklemenize gerek yok diye umarım senin içinde hayırlısı olur Allah isteyen herkese nasip etsin

Peki teşekkür ederim canım çok sağol ettiğin dua içinde aminnn evet bende bekliycem bir kaç ay en doğrusu olucak gibi

Çok sevindim senin adına canım sağlıkla kucağına da alırsın inşallah evet hep aynı olmaz dedi dr bana da ama korkuyorum yinede

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…