Kürtaj sonrası gebelik

zeynosundunyasi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2025
74
14
3
24
Kızlar mayıs sonu maalesef kürtaj oldum bebeğimin kalbi durduğu için. Doktorum ilk âdet sonrası deneyebilirsiniz problem yok dedi. Şimdi ben dün adet oldum. Doktorum bu ay olmayabilirsin bi sonraki ay olabilirsin demişti ama tam bir ay geçti ve oldum. Benim gibi olup hemen deneyen oldu mu ve hani sonraki gebelikte sorun yaşadınız mı.

Yani açıkçasını aynı şeyleri tekrar yaşamaktan korkuyorum bu yüzden çok tedirginim. Çok istiyorum ama bi tarafımdaki o korkuyu yenemiyorum.

İlk gebelikteli patoloji sonucum temiz çıktı. Doktor ilk gebeliklerde olabilecek bi durum dedi yaşadığım duruma. 18 inde kan pıhtılaşması için vs test vermeye de gideceğim ama yine de tereddüt ediyorum. Sonuçları mı beklesem yoksa denesem mi çok arada kaldım.

Ben kan pıhtılaşmasının sonucunu bekledim ve pıhtılaşma çıktı şimdi de rahim filmi istiyorlar onu çekilmeyi bekliycem kürtaj oldu hadi bitti gitti olmuyormuş malesef pıhtılaşma için gebelikte kan sulandırıcı iğne vereceklerini söylediler bu Arada

İlkinde kromozom sıkıntısı olduğunu söyledi doktor kesedeki görüntüden dolayı ondan durmuş olabilir dedi. İlk kürtaj sınrası da gerek yok teste dedi ama ben farklı bir hastanede yaptırıcam inşallah. Şehir hastanesinde yaptırıcam özelde gerek yok dedi doktor. İstiyorsan yaptır dedi yine de yaptıracağım. Zaten ilk gebelikti ve ilk gebeliklerin %80inde olabilir endişe etme dedi o rahatlattı biraz içimi. Genlerde pıhtılaşma hiç yok aslında ama bakalım artık belki taşıyıcı falan vardır dedim

Evet genetik testler ve pıhtılaşma testi yaptırdık sorun çıkmadı
Sonuçlar çıktıktan sonra mı gebelik oldu yani sonuçları beklediniz mi. Yani bu konuda çok kararsızım. Yani sonuçları görüp o şekilde mi denediniz. Kusura bakmayın çok soru soruyorum ama yaşadıklarımı yaşamış biri olarak en iyi siz anlarsınız.

Bende Nisan ayında kürtaj oldum, Mayıs ayı içerisinde pıhtılaşma ve genetik testlerimizi yaptırdık bende pıhtılaşmaya yatkınlık dahi çıkmadı. İlk adetimi 37 gün sonra olmuştum , daha yeni hamile olduğumu öğrendim 2 gün oluyor

Sonuclar cikmisti evet sonra denemeye basladik daha doğrusu tüp bebek olacakken hamile kaldim

Çok geçmiş olsun kaybın için üzgünüm. Bende 7 aralıkta kürtaj oldum doktor korunmamı söyledi ben korunmadım olmayacağını düşünerek ilk ay olmadı allahtan zaten 4. Ayımda hamile kaldım. Önceki çocuğuma eski doktorum bebek sağlıksız olacaktı engelli olabilirdi kalbi durmuş dedi çok iyi yorumları olmasına rağmen hiç bir kan testi bile yapmadı hamileliğim boyunca. Şimdi 16 haftalık hamileyim çok şükür sağlıklı hatta gelişimi 4 gün önde gidiyor. Tüm kan testlerini yaptırdım nipt verdim maşallahı var oğluşumun yani tekrar gebelik planlayabilirsin ama bunu yaparken stresli olma mutlaka iyi bir doktor bul düzenli olarak ona git hamile kalırsan ben olacağına eminim. Allah en kısa zamanda sana da sağlıklı bir evlat nasip etsin inşallah

Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etain. Öok sevindim. Benim içinde dua edin lütfen

Amin inşallah. Sizde sağlıkla kucağınıza alın inşallah. Sizin gibi mesajları okuyunca umut doluyo içim gerçekten Allah razı olsun. Test yaptırmadınız o zaman.

Doktorum kromozom sıkıntısı olabileceğini söyledi zaten bana da. Testi de benim kararıma bıraktı ama çok çok kararsız kaldım. Ailede genlerde hiç bu tarz bi durum yok o yüzden sanmıyorum ama insan ister istemez her şeyi getiriyorlar aklına. En azından yaşamış birileri vardır umuduyla buraya yazdım bende.

Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etain. Öok sevindim. Benim içinde dua edin lütfen
Çok teşekkürler, Allah tez zamanda nasip etsin sağlıkla kucağınıza alın inşallah. Ama tavsiyem en azından pıhtılaşma testinizi yaptırmanız içiniz rahat olur hem de bir şey varsa önlemini alırsınız

İnşallah çok teşekkürler. Benimde ailemde veya bizde böyle bir kalıtsal hastalık yok ama bebek oluşumunda nadirde olsa mutasyona uğrayabiliyormuş doktor bu şekilde anlatmıştı ne kadar doğru bilmiyorum. Ama en azından Sağlıklı gebelik geçirmenize engel değil bunlar içinizi ferah tutun

Çok teşekkür ederim sağolun

merhabalar ben de nisanda 9 haftalık hamileyken kurtaj oldum adet olduktan sonra korunmadım haziranda hamile olduğumu öğrendim 7 haftalık henuz ama bir problem yok su anlık benim de doktorum herhangi bir teste gerek olmadığını soylemisti aynı şekilde su anki doktorum tedbir olarak dusuk bir kan sulandırıcı ve progestan verdi.
siz içiniz nasıl rahat edecekse oyle yapın

Kızlar merhaba bunları okuyunca içim umut doldu ama bir iki bir şey sormak isterim size.
Bende 8 martta 8 haftalık bebeğimin kalbi durması sebebiyle kürtaj oldum.8 temmuzda 4 ay olacak hiç korunmadım ama hamile kalamadım. Kürtaj sonrası 3 regli geçirmiş oldum. Şimdi 4 reglime çok az kaldı 1-3 günde içinde olacağım. Herhangi bir şey yaptınız mı ? Bende hamile kalmayı tekrardan çok istiyorum yasım 31. Kan pıhtılaşma testi bende yaptırdım yatkınlık çıktı. Bu süreçte önerebileceğiniz şeyler varsa yardımcı olabilir misiniz ? Doktor pıhtılaşma için gebelik boyunca iğne olacağımı söyledi bir de kürtaj öncesi yumurtlama dönemlerimde akıntım çok gelirdi ve kasıklarımda ağrı olurdu yunurtlayacağımı anlardım, ama kürtaj sonrası akıntım gelmiyor ya da çok az geliyor kürtaj yumurtlama fonksiyonu bozmuş olabilir mi ? Reglim düzenli ve tarihleri şu şekilde : 8 mart kürtaj 16 nisan-16 mayıs-12 Haziran

Öncelikle başın sağ olsun, geçmiş olsun. Benimde 12 haziranda bebegimin 12+3de rutin kontrole gittiğimiz de kalbinin durduğunu öğrendik. Fetal dna vermiştim 1 hafta önce şükür ki kromozomal bir şey çıkmadı sağlıklı bir bebekmis kromozomal açıdan onun sonucuna göre biz genetik vermeyi düşünmüştük. Hatta sonuç daha çıkmadan tıbbi genetik birimine gittik ama doktor 2 ve fazla düşük yapanlarda araştırma yaptıklarını söylediler ilk gebeliklerin yüzde 40i sağlıksız dedi. Pıhtılaşma icin test vermek istediğim de onuda almadi. Makaleler gösteriyor ki Pıhtılaşma ilacı kullanan gebeler ile kullanmayanin bebegi kaybetme oranı aynı dedi. Ben biraz sinirlendim neden tekrarlayan kayıplara bakılıyor anne babaya yazık değil mi diye biraz sitem ettim ama doktorda diyoki çok fazla bu durumu yaşayan var. İstersen özelde yaptir dedi. Sonra Fetal dna temiz gelince biz normal genetikten vazgeçtik. Perinatoloji bölümüne gittim durumu anlattım Pıhtılaşma baktıralim dedik Pıhtılaşma 2 türlü oluyormuş birisi sonradan kazanılan buna Antikor testi ile baktılar temiz geldi birisi de genetik olanmış onun içinde geçen hafta test verdim trombofili paneli 1 haftaya çıkacak gözüküyor bunları özelde verdim. Perinatoloji doktorumda gebeligimde gittiğim doktorum da 1 adet sonrası deneyebilirsiniz demişti sadece psikolojik olarak bence yazı atlat toparlan demisti oda ben kötüyüm cidden... dün adet oldum bakalım ilk adetim geldi. Birde Perinatoloji doktoru folik asit olan elimde multivitamin vardı ona devam et dedi 1 haftadır kullanıyorum tekrar onuda. Rabbim isteyen herkese sağlıklı sıhhatli evlat nasip etsin kolaylıkla ve güzellikle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…