Kürtaj sonrası genetik test nerede yapılır

aanne_olamamak

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2025
2
1
1
30
Normalde bebeğim 9 haftalık ama geriden geliyordu kalp atışını dinlemiştim doktor biraz yavaş demişti iki gün önce tekrar doktora gittim kalbinin durduğunu söyledi kürtajla alinmam gerektiğini söyledi ben kürtajdan sonra bebeği genetiğe yollamak istiyorum bunu nerede yapabilirim bilgisi olan var mı devlet de yapmıyorlar şehir hastanelerinde yaparlar mı bu ikinci düşüğüm olacak

Sorunuzun cevabını net bilmiyorum ama tavsiyem bebeğinizi yollamaktansa kendiniz genetik bölümüne eşinizle eş zamanlı giderek genetik ve pıhtılaşma testlerini yaptırın. Geçmiş olsun

Benim gebeliğim kalp durması sebebi ile sonlandı ve kürtaj oldum. Normal devlet hastanesinde oldu kürtajım ve Kürtaj sonrasında bebek patolojiye gönderildi ama herhangi bir problem gözükmedi, doktorumda sonucun öyle geleceğini söylemişti zaten. Bebeğe herhangi başka bir test yapılmadı ama ben eşimle birlikte üniversite hastanesinde tıbbi genetik bölümüne gittim (şehir hastanelerinde de var) doktor ilk gebelik olduğu için herhangi bir teste gerek yok dedi ama ısrarların sonucu sadece benden pıhtılaşma testi aldı. Eşimden alabilmesi için 2 veya daha fazla kürtaj ya da düşük olmalı dedi. Testlerin %100 bir önemininde olmadığını gelen sonuçların bir sonraki gebelik için bir veri kaydetmediğini söyledi ama örneğin pıhtılaşma problemin var ise şayet en azından bu durumu öğrenip ikinci gebeliğime hazır olacağımı düşünüyorum. Tevekkül bizden takdir Allahtan. Sizlerede çok geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…