Kürtaj sonrası kanama ve düşmeyen beta HCG

Bana özelden yazabilirsin canım aynı dönemde aynı şeylerden geçiyoruz

Başınız sağolsun, doğru zamanda hayırlı bir evladınız olsun inş.

Merhabalar bende 8 mart 2025 tarihinde Kartal Acıbadem hastanesinde prof doktorda kürtaj işlemi yaptırdım.benimde endişelerim var, kürtaj sonrası 15 gün kanamam devam etti sonra durdu.bende aile hekimine gittim beta değerime baktırmak için, beta değerim 32.günde 105 çıktı, aile hekimi içinde parça kalmış olabilir dedi.Kürtaj sonrası 10 gün sonra doktora gittiğimde rahimde biraz parça var ama onu regli olunca atarsın dedi, 1 regli sonrası çocuk düşünebilirsin dedi, ben regli olmayı bekliyorum ama beta değeri benimde aklıma geldi ve düşmemesii beni şaşırttı çünkü kürtaj sonrası devam eden kanama olmadı. 15 gün sonra herşey normalde döndü. ameliyat öncesinde ise doktorumun önerisi ile yapışıklık önleyici jeli 9.000 tl aldım ve doktora teslim ettim. Gebelik düşünmeden önce ise rahim filmi çektirmiştim o da temizdi, rahim filmimden 5 ay sonra gebe olduğumu öğrendim. ama benimde şimdi endişelerim var pazartesi doktora gideceğim, ama beta değerimin daha hızlı düşmesi gerekmez miydi sizce ?? Çoğu arkadaşımın öyle olmuştu. 40 gün içinde sıfırlanmıştı.

Özel diye güvendiğimiz hastaneler.. 3hafta önce bende zorunlu kürtaj oldum. 7haftalıkken bebeğimi kaybettim maalesef. Ama sonrasında 1hafta kanamam oldu ve bitti. Nadiren karın ağrılarım oluyor. Yalnız beta hcg vermedim hiç gebelikten sonra. Adet olduktan sonra sıfırlanıyor diye biliyorum sadece

Vallahi daha adet olmadım olmayı hiç bu kadar istemedim,doktor için tamamen temizlenir adet ile demişti gün sayıyorum resmen 35.günüm Rabbim kimseye yaşatmasın bebeğini kaybedince hemen yenisi olsun istiyorsun tüm acılara rağmen doktorlar desen ilk düşüğü önemsemiyorlar olabiliyor diyorlar ama bence herşeyin bir nedeni vardır diye düşünüyorum bende

Allah kimseye yaşatmasın benim içinde çok zor bi süreçti nasıl önemsemediklerini bende anlamıyorum ilk heyecan ilk mutluluğun. İnşallah sonrasında hepimize sağlıklısı nasip olurr. Patoloji sonucunuz çıktı mı

Patoloji sonucum için doktor temiz dedi.mol gebelik değil gibi dedi ama beta değerim yüksek çıkmasına o da şaşırdı, 30.günde genelde sıfırlanır dedi, kürtaj sonrası tespit edilemeyen Mol gebelik de olabilir dedi ama tekrar beta hcg istedi. Eğer 70-80 düştü iss adet söktürücü vereceğim dedi eğer cıktıysa tekrar ameliyat olabilir dedi umarım düşmüştür.

İnşallah düşmüştür ya hiç idrar testi yaptın mı bende onu denemek istiyorum

şimdi sonuç çıktı düşmüş 77 beta hcg ama rahim kalın dedi umarım sıkıntı olmaz regli ile incelir umarım tekrar ameliyat olmak istemiyorum.
Çok geçmiş olsun, başınız sağolsun. Doğru zamanda sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alın inş. Benim 3 ay kanamam oldu ve beta hcg düşmedi. Kürtaj yapan doktor asla parça kaldığını kabul etmedi, devlet hastanesi var işte dedi. Adetle atılamayacak kadar büyüktü. Bende tekrar ameliyat istemiyodum. Bir de güvenim sarsılmıştı. Bi gece artık aşırı stresliydim, karar verecekken sancım oldu ve parça kendi düştü. Kürtaj yapan doktorun "parça kalmadı" dediği parça düştü! 3 ay uğraştım o doktor yüzünden. Siz kürtaj yapan doktor dışında bi doktora muayene oldunuz mu, kalan parçayı onlar da adetle atarsın dedi mi?

şimdi sonuç çıktı düşmüş 77 beta hcg ama rahim kalın dedi umarım sıkıntı olmaz regli ile incelir umarım tekrar ameliyat olmak istemiyorum.
77 bence hala yüksek bi değer, kanamalarım devam ettiği sırada öyleydi benim de, giderek düştü değer ama bu parçanın gittiğini göstermedi, parça ölüyor, o sırada beta düşüyor ama hala orda. Yani kanama varsa ve beta sıfıra yakın olmadıysa hala sorun var. Bunun dışında kanama yoksa ve beta yüksekse başka bir ihtimal daha var, yapışıklık. Yapışıklık önleyici jele rağmen ihtimal var. ben bu durumda kürtaj yapan doktor dışında aile hekimim, devlet hastanesinden doktor ve bir prof a danışıp bunları değerlendirerek ilerledim.

Öte yandan prof bile "bu parça 3 ay da geçmişken kendi düşmez" demişti ve düştü... biraz bedenimize güvenerek beklemeliyiz belki de, bu bekleme körü körüne olmayacak, enfeksiyon ihtimali için tam ne olduklarını bilmesem de CRP, APTT testi, PT, Hemogram testlerinizi şimdi ve 15 gün aralıklarla yaptırın. Bir kısmı sağlık ocağında yapılıyordu. Enfeksiyon belirti ve testlerini yine hekiminize danışın. Aklımda kalanlar sanki bunlardı.

Bu testlerin bir kısmı sanırım kanama ile kansız kalmamak veya kanın pıhtılaşma yetisini denetlemek için olabilir.

Merhabalar bende bir kanama yok, kürtaj sonrası 15 gün kanama oldu sonra tamamen kesildi.35.günüm.bugün adet söktürücü verdi bana işte doktorum, onu kullan ama bir hafta sonra yine gel yine beta bakalım dedi, bende endişe ettiği durum rahim kalınlığı ya da mol gebelik sanırım… parçadan bahsetmedi ama kan pıhtısı dedi ?? Bu parça dedikleri kan phtısı mı size göre tam anlayamadım

Çok teşekkür ederim sizinde başınız sağolsun, bana parça demedi kan pıhtısı dedi ve onu da regli ile atarsın dedi,beta hcg değeri 77 olmuş 4 gün önce 105 idi. Yvaş düşüyor Mol gebelik ya da rahim kalınlığı için bakacağız dedi, patoloji de oysaki mol gebelik yok demişti. Bu doktoru beğendim ama yine de başka doktora da gideceğim.

Rahim kalınlığı ve beta hcg düşmemesi zaten içeride parça olduğunu gösteriyor yüksek ihtimalle. Zaten benim de parça olduğundan rahim kalınlığı da düşmedi. Kan pıhtısı, bu kalan parçadan dolayı sürmesi gereken ama sizin atamadığınız kanın içerde pıhtılaşması. Parça ve pıhtı ayrı şeyler. Bende de kan pıhtısı da gelmişti, o ciğere benzer yumuşak.

Kesin başkasına da danışın. Parça kalmış olması illa doktor hatası değildir, belki rahimde daha önce oluşmuş bi yapıya da tutunmuş olabilir bir parça veya rahim bölüntülü gibidir ve bi parça bir bölümde kalmıştır... ama sorun doktorun bunu görmemesi veya görmezden gelmesi olur. Ki ben de sizin gibi gebelik öncesi kontrol olduğumda rahmimde hiç bişey sorun yoktu. Yani parça kalmasının tamamen doktor hatası olduğunu iddia ediyorum. Hatta kabul etmemek için "sizde kan pıhtılaşma sorunu var" bile dedi... Dahiliye uzmanına göründüm asla öyle bi sorununuz yok dedi. Zaten öyle bi sorunum varsa niye ameliyat ettin değil mi!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…