Canım kürtajdan sonra uzun ve yoğun şekilde regli olmadın mı.Arkadaşlar merhabalar. 24 martta 7 haftalıkken kürtaj yaptırmak zorunda kaldım. Başarılı olduğunu söyledi doktor. Kontrole çağırmadı. Fakat baş dönmem ve göğüs ağrım devam ettiği için ben ne olur ne olmaz diye kontrole gittim. Ultrasonda kontrol etti ve gebelik devam etmiyor sorun yok dedi. Göğüs ağrım bas dönmem bi kaç gün sonra geçti zaten. Şimdi 34 gün oldu ben regli olmadım. Korkuyorum acaba devam mı ediyor gebelik diye içim içimi yiyor
Direkt cevap verdiğiniz için teşekkür ederim öncelikle. Kürtaj olduğum gün dahil olmak üzere o günden itibaren bi haftalık kanama oldu ama 24 nisanda regli olmam gerekiyordu gecikince stres yaptım. İliskiye de girmedim hic bu esnada sadece acaba devam ediyor mu diye çok korkuyorum gereksiz yere..Canım kürtajdan sonra uzun ve yoğun şekilde regli olmadın mı.
Ben kürtaj olduğumda 10 günden fazla yoğun şekilde regli oldum.daha sonra 2 ay kadar regli olmadım.
Daha sonra düzene girdi tekrar.
Kontrolde gebelik gorunmediyse devam etmiyordur.
Yok yok korkma.zeten kontrole gitmişsin eğer devam etseydi kesinlikle görünürdü.Direkt cevap verdiğiniz için teşekkür ederim öncelikle. Kürtaj olduğum gün dahil olmak üzere o günden itibaren bi haftalık kanama oldu ama 24 nisanda regli olmam gerekiyordu gecikince stres yaptım. İliskiye de girmedim hic bu esnada sadece acaba devam ediyor mu diye çok korkuyorum gereksiz yere..
Gecikince yumurtalık kısmında o bölgelerde bi kıpraşma hissediyorum geceleri uyuyamıyorum korkudan bu galiba olayın psikolojiye yansıyan boyutu. Ben o kadar telaşlıydım ki kontrolde doktor bile kendinden şüphe etti acaba alınmadı mı diye ama baktı güzelce ultrasondan ve kendinden emin oldu yok dedi.. dediğim gibi umarım psikolojiktir. Çok sağolun tekrardan yalnız olmadığımı bilmem beni rahatlattı bir nebze de olsaYok yok korkma.zeten kontrole gitmişsin eğer devam etseydi kesinlikle görünürdü.
Kürtajdan sonra aynı doğum gibi rahimin ve yumurtalıkların kendini toparlaması zaman alıyor.
Yani regli döngün tamamen değişebilir.ben 2 ay regli olmamıştım düşün.
Sonra düzene girdi.
Stres yaptığın için psikolojik de olabilir.gercelten korkma için rahat etsin.
Kesin garanti olsun dersen git yarın test al yap.yada kan ver baktır.ama ben eminim devam etmediğine.aynisini yaşadım çünkü.
Ahahah sormayın valla benim gibi anksiyete sahibi birinden her şey duyarsınız merak etmeyin :)Kurtaj sonrası gebelıgın devm edebilme durumunu ilk kez duyuyorum kızlar
Kürtaj sonrası gebelik devam etmiyorum canım ama içeride parça kalabiliyor.bazen denk geldim ben.o zaman tekrar kürtaj olunuyor yada kist gibi olup ilaçla tedavi ediliyor.Kurtaj sonrası gebelıgın devm edebilme durumunu ilk kez duyuyorum kızlar
Hımmm cok gecmıs olsun. Ama diğer arkadasta size içiniz rahat etsin test yaptır dedıgı ıcın tuhaf geldiAhahah sormayın valla benim gibi anksiyete sahibi birinden her şey duyarsınız merak etmeyin :)
Hıh aynen ıste bunu duydum. Ama arkadaş gebelik devam ediyormudur diye sormus sizde test yap deyince benim beyin yandıKürtaj sonrası gebelik devam etmiyorum canım ama içeride parça kalabiliyor.bazen denk geldim ben.o zaman tekrar kürtaj olunuyor yada kist gibi olup ilaçla tedavi ediliyor.
Ama gebelik olmaz.
Su an test yaptırma veya kan testi yaptırma imkanım yok ama zaten doktor bir hatta iki ay bile pozitif çıkabileceğini korkmamam gerektigin söylemişti. Ben kasıklarım kıprastıkca şüphe duydum korktumHımmm cok gecmıs olsun. Ama diğer arkadasta size içiniz rahat etsin test yaptır dedıgı ıcın tuhaf geldiUzulmeyın hastalıklar hakkında bende Bazen Sacma sapan seyler uretebılıyorym.. Zamanda kötu valla ınsanın aklıma hersey gelmesi cok normal.
Yok canım gebelik olmaz.ama arkadaş çok stres yapmış.anksiyete olduğu için garanti çözüm söyledim.ici rahat etsin diye.Hıh aynen ıste bunu duydum. Ama arkadaş gebelik devam ediyormudur diye sormus sizde test yap deyince benim beyin yandı
Yok canım korkma.yumurtlama döneminde kasıklarda kiprasma olur.bu gebelik değil mesela.Su an test yaptırma veya kan testi yaptırma imkanım yok ama zaten doktor bir hatta iki ay bile pozitif çıkabileceğini korkmamam gerektigin söylemişti. Ben kasıklarım kıprastıkca şüphe duydum korktum
Valla bu durum basıma korunurken geldi ben 24 yaşında ve bekarım. Üstelik ailemle doktora gittiğimizde öğrendik. Yani korunurken bile nasıl oldu ben anlamadım bi şekilde kaçmış demek ki içime. Bundan sonra anksiyete olmaya başladım.Yok canım korkma.yumurtlama döneminde kasıklarda kiprasma olur.bu gebelik değil mesela.
Sen şimdi doğum yapmışsın gibi düşün.rahimin kendini toparlaması çok uzun sürüyor.
Ben için rahat etsin diye test yap dedim ama doktorun doğru söylemiş.yani yapılan düşük ve kurtajda testlerde pozitif görülüyor.
Çok geçmiş olsun aman dikkat et.biz şimdi hamile kalmak için uğraşıyoruz.kafamiz hep çocukta.bu şekilde 11 senedir kaza kurşunu bile olmadı düşün.keske bize de kaçsa.korunmadan hamile kalamiyoruz.Valla bu durum basıma korunurken geldi ben 24 yaşında ve bekarım. Üstelik ailemle doktora gittiğimizde öğrendik. Yani korunurken bile nasıl oldu ben anlamadım bi şekilde kaçmış demek ki içime. Bundan sonra anksiyete olmaya başladım.
Ben öğrenince direkt annemle babamı çağırın buraya dedim. Annem babamla beraber şok geçirdik önce. Doktor söyledi hepimiz odadayken. Sonra aldırabiliyormusuz diye konuştuk falan gittik operasyona girdim. Ailemin tepkisi bisey olmadı bomboş bir gündü... hiçbir şey olmamış gibi devam ediyoruz. Babam sordu sadece ne yapmak istiyorsun diye o kadar. Ben zaten onlar üzülmesin stres olmasın diye güçlü rolü yaparken güçlü oldum. Konuşulmadı bile hiç sadece kontrole giderken konusu açıldı.Çok geçmiş olsun aman dikkat et.biz şimdi hamile kalmak için uğraşıyoruz.kafamiz hep çocukta.bu şekilde 11 senedir kaza kurşunu bile olmadı düşün.keske bize de kaçsa.korunmadan hamile kalamiyoruz.
Herşey nasip kısmet demekki.artik dikkat et.hem sen hem karşı taraf korunsun gerekirse.
Şimdi stres yapma artık.merak etme hepimiz bunu yaşadık,yaşıyoruz.suan regli olmaman normal.gebelik yok merak etme.
Ailenin tepkisi ne oldu sadece merak ettim özel degilse.
Senin adına çok sevindim çok anlayışlı ailen var gerçekten.ben bu durumda çok gencin ne yazikki aileden çok sert tepki aldığına şahit oldum.Ben öğrenince direkt annemle babamı çağırın buraya dedim. Annem babamla beraber şok geçirdik önce. Doktor söyledi hepimiz odadayken. Sonra aldırabiliyormusuz diye konuştuk falan gittik operasyona girdim. Ailemin tepkisi bisey olmadı bomboş bir gündü... hiçbir şey olmamış gibi devam ediyoruz. Babam sordu sadece ne yapmak istiyorsun diye o kadar. Ben zaten onlar üzülmesin stres olmasın diye güçlü rolü yaparken güçlü oldum. Konuşulmadı bile hiç sadece kontrole giderken konusu açıldı.
Senin adına çok sevindim çok anlayışlı ailen var gerçekten.ben bu durumda çok gencin ne yazikki aileden çok sert tepki aldığına şahit oldum.
İnşallah bundan
Desteğiniz için teşekkür ederimSenin adına çok sevindim çok anlayışlı ailen var gerçekten.ben bu durumda çok gencin ne yazikki aileden çok sert tepki aldığına şahit oldum.
İnşallah bundan sonra istediğin gibi olur
Gebeliğin devam etme durumu olmaz bi ihtimal parca kalma durumu olur oda yoktur çünkü kontrole gitmissin olsaydi usg de görürdü. Kürtajın üzerinden 7 hafta geçtikten anda regl olmamissan tekrar gidersin. Bende iki defa kürtaj oldum maalesef o donemler bütün okuduklarimda hep bu şekilde yazıyordu 6-7 hafta sonunda regl olunmalıdır diye.Arkadaşlar merhabalar. 24 martta 7 haftalıkken kürtaj yaptırmak zorunda kaldım. Başarılı olduğunu söyledi doktor. Kontrole çağırmadı. Fakat baş dönmem ve göğüs ağrım devam ettiği için ben ne olur ne olmaz diye kontrole gittim. Ultrasonda kontrol etti ve gebelik devam etmiyor sorun yok dedi. Göğüs ağrım bas dönmem bi kaç gün sonra geçti zaten. Şimdi 34 gün oldu ben regli olmadım. Korkuyorum acaba devam mı ediyor gebelik diye içim içimi yiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?