- Konu Sahibi leylosvemecnun
-
neye gore dedi.bana da tam tersini dedi hic bekleme hemen kalabilirsin dedi.internettede baktim biraz istatistiklerde ilk 3 ayda hamile kalanlarin saglikli bebek dogurma orani daha yuksekmisMerhaba ben iki hafta önce kürtaj oldum doktor üç ay korunma olacak dedi ama üzülüyorum olmazsa diye
Kürtajdan sonra rahmin kendini toplaması için sanırımneye gore dedi.bana da tam tersini dedi hic bekleme hemen kalabilirsin dedi.internettede baktim biraz istatistiklerde ilk 3 ayda hamile kalanlarin saglikli bebek dogurma orani daha yuksekmis
Kürtaj olanların çoğunluğuna doktorlar söyler 3 ay veya 6 ay korunman gerek diye. Yani 10 doktordan 7 si bu grüşte.. Ben kürtajdan sonra bekleme diye söyleyen hiç duymadım açıkcası.. sebebi ise gebelik te rahim genişliyor hali ile. Kürtajdan sonra ise rahim toparlanıyor ve bir nevi eski haline dönüyor. Ve bebeğin tutunma aşaması daha rahat oluyor. Tekrar bir düşük vs ile sonuçlanmıyor.neye gore dedi.bana da tam tersini dedi hic bekleme hemen kalabilirsin dedi.internettede baktim biraz istatistiklerde ilk 3 ayda hamile kalanlarin saglikli bebek dogurma orani daha yuksekmis
Kadınlar, gebelik kaybı sonrası altı adet döngüsü ya da gebe kalıncaya kadar takip edilmişlerdir. Düşük sonrası üç aydan daha kısa süre içinde gebe kalmaya çalışanlar yüzde 53,2 oranında başarıyla gebeliklerini doğuma kadar devam ettirmişlerdir. Daha uzun süre bekleyenlerde ise bu oran yüzde 36,1’dir.Kürtaj olanların çoğunluğuna doktorlar söyler 3 ay veya 6 ay korunman gerek diye. Yani 10 doktordan 7 si bu grüşte.. Ben kürtajdan sonra bekleme diye söyleyen hiç duymadım açıkcası.. sebebi ise gebelik te rahim genişliyor hali ile. Kürtajdan sonra ise rahim toparlanıyor ve bir nevi eski haline dönüyor. Ve bebeğin tutunma aşaması daha rahat oluyor. Tekrar bir düşük vs ile sonuçlanmıyor.
Tabi diğer durumlarda da olanlar var istisna bile olsa.. Yani bana söylenen bilgi bu yönde
Bilemiyorum canım ben 2 doktor takibindeydim çünkü benim yüksek riskli gebelikti perinatoloji ve kadın doğum şeklinde ilerliyordum her iki doktorumda bana aynı şeyi söylemişti.Kadınlar, gebelik kaybı sonrası altı adet döngüsü ya da gebe kalıncaya kadar takip edilmişlerdir. Düşük sonrası üç aydan daha kısa süre içinde gebe kalmaya çalışanlar yüzde 53,2 oranında başarıyla gebeliklerini doğuma kadar devam ettirmişlerdir. Daha uzun süre bekleyenlerde ise bu oran yüzde 36,1’dir.
bunun gibi ayni arastirmalari yapanlarin hepsinde hemen kalin diyordu. beklemenin daha saglikli bebek olasiligini arttirdigi yonunde tek bir veri bulamadim
oyuzden dedim canim neye gore dedi diye belki gercekten riskli bi durum gordu...Bilemiyorum canım ben 2 doktor takibindeydim çünkü benim yüksek riskli gebelikti perinatoloji ve kadın doğum şeklinde ilerliyordum her iki doktorumda bana aynı şeyi söylemişti.
Hatta kürtajdan snra akrabalarım vs ne kadar süre korunma verdi falan diye de sordular, halk arasında bilinen bir şey demek ki
Benim de patoloji ve genetik testte hiç bir şey çıkmadı canım hiç bir sorun yoktu.oyuzden dedim canim neye gore dedi diye belki gercekten riskli bi durum gordu...
benim dusugum emriyonun anomalili olmasi dedi doktor patolojide falan da hicbisey cikmamisti
ve sen kendi kendine düşük mü yaptın ? kürtaj mı oldun ?oyuzden dedim canim neye gore dedi diye belki gercekten riskli bi durum gordu...
benim dusugum emriyonun anomalili olmasi dedi doktor patolojide falan da hicbisey cikmamisti
kurtaj.hic kanamam olmadi benimve sen kendi kendine düşük mü yaptın ? kürtaj mı oldun ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?