Kürtaj ve sonrası testler

zeynosundunyasi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2025
45
8
1
24
Kızlar selam.

31 mayısta bebeğimin kalbi durduğu için kürtaj oldum.

Patolojide sonuçlar temiz geldi. İlk gebeliğim olduğu için doktorum dilersen
Periferik kanda kromozom analizi
Trombofili tahlili yaptırabilirsin dedi. İlk gebeliklerde olağan bi durum olduğunu belirtti. Bu testleri yaptırmalı mıyım. Çevremde yptırma diyende çok ama emin olamıyorum var mı benim gibi bişey yaşayn ilkinde sorun yaşayıp ikincide yaşamayan var mı yoksa yaptırmalı mıyım. İkinci düşükten sonra vs öneriyolar diyorlar

merhaba, kaybınız için üzgünüm geçmiş olsun. bende sizin gibi kalp durması sebebiyle bebegimi kaybettim.
bahsettiğiniz testleri yaptırdım ben riske atmak istemedim, 2.gebelikte de aynı durumu yasarsam- ki bu testlere ragmne olabilir tabi ki ama elimden gelen her seyi yapıp o şekilde gebe kalmak istedim.
hem eşime hem bana gerekli testleri yaptırdık.

Ben de 10 haziranda kürtaj oldum aynı sebepten. Geçmiş olsun size de. Benimki ikizmiş ama ayrışmamış görüntüdeydi. O yüzden riske atmıyorum daha önceden de 2 kimyasalım vardı. Şehir hastanesinde tıbbi genetik bölümüne rand aldık eşimle. Test vericez. Muhakkak verin testlerinizi. Önleminizi almış olursunuz. Tekrar tekrar aynı şeyleri yaşamak yıpratır Allah korusun

Çok çok geçmiş olsun. Umarım her şey gönlünüzce olur. Verende allah Allah alanda Allah. Sabırlar diliyorum.

Ben de kayıp yaşadım, Dr ilk kayıp normal kabul ediliyor 2'den sonra test dedi. Test yaptırmadan gebe kaldım kızım doğdu. Sonradan merak ettiğim için yaptırdım bi mutasyonda taşıyıcılık var ama ilaç kullanımı gerektirmiyor

Allah bağışlasın. Benim doktorumda ikiden sonra kesin test istiyoruz ama istersen bu testler dedi. Çok kararsız kaldım. Hastanede ameliyata alınırkende anestezi doktoru ve diğer bi kaç hemşirede aynı şekilde ilkinde çok doğal gibi telkinlerde bulundu kendileri de aynı durumu yaşamış hatta. Rabbimin elbet bi bildiği vardır ama içimde de hep bi korku var. Özel olmazsa eğer ne kadar süre sonra gebelik oldu kürtajdan sonra.

Merhabalar canım öncelikle malesef bende bir kayıp yaşadım ve ilk gebelik olmasına rağmen doktorum soağolsun hem bebekten genetik test istedi hem kan pıhtılaşmasına baktıralım dedi, bebeğimde trizomi çıktı hatta cinsiyeti bile öğreniliyor böyle üzücü bi testle öğrenmiştim ben bebeğimin cinsiyetini.. tabi böyle Trizomi hastalığı çıkınca hemen eşimle bende gen testi verdik çok şükür ki Allah’ıma ikimizinde DNA’sı normal çıktı, kan pıhtılaşmasında ciddi bişey çıkmadı. Ama Allah korusun çıkabilecek anormal durumlar işte anne babada kromozom parçası kopması yada kromozom sayısı aynı ama ikisinin yer değiştirmesi dengeli translokasyon deniyor, bundan kaynaklıda krozom oluşurken bebekte az yada fazla olabiliyor yada iki kromozom yapışık oluyor görüyorsun ki o sonuçlar çıkana kadar öyle bilgiler öğrendim ki, ama içini ferah tut evet genelde ilk gebeliklerde olabiliyormuş, Allah korusun anormal bi durum çıkarsada yine bebeğin olur ama tüp bebek denersin belki embriyoya gen testi yapıp sağlık olanı seçiyorlar yada doğal hamile kalırsın sende kromozomsal sıkıntı olunca bebeğe geçmeme şansında var ama aynı taşıyıcılığın bebeğe geçme durumuda var, yine aklına takılan bi durum olursa yazabilirsin gen testi 1 ayda kan pıhlaşma testi 10 günde çıktı özelde. İyi ki yaptırmışım kafam rahatladı gerisi Rabbime kaldı bundan sonra güzellik ile sağlık ile evladıma kavuşturur inşallah, hepimizi

Çok teşekkür ederim. Sizd de çok geçmiş olsun. Yazdıklarınız bir nebze içimi rahatlattı.

Çok teşekkür ederim. Sizd de çok geçmiş olsun. Yazdıklarınız bir nebze içimi rahatlattı.
Ne demek canım, aynı süreçlerden geçtim için rahat olsun senin de tertemiz çıkacak, kan pıhlaşmasında çoğu insanın değerlerinde heterozigotlar var zaten hepsinin çözümü var rahat ol tevekkül et, Allah yeniden hamile kalıp evladını sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

Benim mol gebelik vs olmadığı için doktorum hiç beklemene gerek yok demişti 1 adetten sonra tekrar gebe kaldım

Ben de sizinle benzer durum yaşadım ve ilk düşük diye test önermedi doktor. Ve sonrasında tekrarlayan kayıplar yaşadım. Size tavsiyem tüm testleri yaptırın, inşallah en kısa zamanda sağlıklı bir hamilelik sonucunu sağlıklı bir bebeğiniz olur

Amin inşallah çok sağolun. Sizde sağlıkla kucağınıza alın inşallah.

Kaç haftalıkken durdu kalbi benimki 10 haftalıktı ama öğrendiğimde 12.haftadaydım
9. Hafta kontrolünde öğrendik durdu muhtemelen bir iki gün öncesinde durmuş dedi doktor ama benim tahminim en azından hissim bir önceki kontrolde de bi terslik olduğunu anlamıştı. Çünkü kalp atışı görünüyor ama duyamıyorum demişti. 8. Haftada bana o zamanda aklımda soru işareti vardı. Bir hafta sonrada durduğunu öğrendim

Öok geçmiş olsun. En kısa sürede sağlıkla kavuşun bebeğiniz olur. Siz yaptırdınız mı test bi problem çıktı mı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…