Kürtaj yaptırmak zorunda kalmış olanlar bilgi verebilir mi?

Yaklasik 3 aylikken kalbi duran bebegim icin zorunlu kurtaj olmustum. İslem ozel hastanede yapildi.

Once oral yoldan bir ilac ictim. Ayni anda rahime de bir ilac konuldu. Yaklasik 3 saat kadar kanama beklendi. Kanama baslayinca ameliyathaneye aldilar. Genel anestezi yapildi. İslem 20-25 dakika surmus. Odaya alindim. 4-5 saat musahadede tuttular.Kanamam yaklasik 1 ay surdu. Bu surecte iliski yasakti.

Benim psikolojim alt ust oldugu icin iyilesmem uzun surdu acikcasi. O surecte ruh gibiydim, rengim kacmisti. Gorenler bir sey oldugunu anliyordu. Bu duygularla basedemeyecegim, psikolojik destek almaliyim diye bile dusunmustum.

Gecmis olsun.
Geçmiş olsun. Kanama olmasını beklerken çok ağrı oluşmuş muydu?

Geçmiş olsun. Kanama olmasını beklerken çok ağrı oluşmuş muydu?
Acikcasi bebegimin kalbi durali neredeyse 10 gun olmus, zehirlenmeye baslamisim diye agrilarim vardi. Acil operasyona alindim. İlac sonrasi agri/sancida artis olmussa da ozel olarak hatirlamiyorum su an. İsin asli fiziksel degil de psikolojik agrim daha fazlaydi benim. Yikima ugramis hissediyordum.

Gecmis olsun.

Bebeğimin kalbi durduğu için Bu hafta kürtaj olmak zorundayım. Yalnız devlet Hastanesi'nde direkt anestezili kürtaj yerine önce düşük ilacı ile işlem yapıldığını, surecin biraz daha uzun ve sancılı olduğunu okudum. Bu ne kadar doğru, devlette yaptıran var mı acaba?
düşük ilacı ile kürtaj yapmayın. para verin özelde anestezili kürtaj yaptırın. asla sağlığınızdan önemli değil. devlette şikayetçi olan çok duydım

düşük ilacı ile kürtaj yapmayın. para verin özelde anestezili kürtaj yaptırın. asla sağlığınızdan önemli değil. devlette şikayetçi olan çok duydım
Düşük ilacı dediğin ozeldede devlettede veriliyor zaten. Kanama başlamadan kürtaja almiyorlar kanama basladiginda genel anestezi altinda yapiliyor her iki taraftada

Herkese merhaba. 7 haftalıkken kürtaj yaptırmak zorunda kalıyorum. Çok yakın bir zamanda gerçekleşecek... çok tedirginim ve korkuyorum... nasıl işliyor süreç, süresi tam olarak ne kadar? toparlanmanız ne kadar sürdü? Çevremin anlamasını istemiyorum insanlar hastalıklı gözüyle bakıyor. Anlaşılır mı? Ne zaman işime geri dönebilirim? Yardımcı olur musunuz? Bilgisi olan yazsın lütfen... özellikle işlem ayılma bayılma ne kadar sürüyor, ağrı kanama ne kadar oluyor bunlar hakkında beni korkutmadan bilgi verirseniz çok sevinirim. teşekkürler
3 saat sürüyo sanırım arkadaşımı götürmüştüm.İlk hafta kanaman olur yanına güvendiğin birini al narkozdan çıkınca çok komik şeyler söylemişti arkadaşım.Size göz kulak olsun.Başı dönmüştü baya eve döndük 2 saat uyudu sonra normal kalktı..

3 saat sürüyo sanırım arkadaşımı götürmüştüm.İlk hafta kanaman olur yanına güvendiğin birini al narkozdan çıkınca çok komik şeyler söylemişti arkadaşım.Size göz kulak olsun.Başı dönmüştü baya eve döndük 2 saat uyudu sonra normal kalktı..
ben yaptırdım... teşekkür ederim yine de. aynılarını yaşadım

Biri 7 hafta diğeri 9 hafta iki tane zorunlu kurtajim oldu. İşlem anestezi altinda yapiliyor bayılıp ayilman 1 saati bulur. 2-3 saat hastanede dinlendikten snra eve çıkarsın. O günü ve ertesi gunu dinlenerek geçirebilirsiniz bunye ile alakali ben ertesi gün ayaga kalkmistim. İsine geri dinlen tamamen sana bağlı normalde agir bir islem degil gozunde büyütme sakin. Kanamaya gelince benim lekelenme seklinde 10 gun kadar devam etti ama buda çok kişisel bir durum. Az da olabilir çokta. Çevren bişey anlamaz o kadar agir bi işlem degil ertesi gün günlük yasamina dönersin rahatlikla. Ağrı sizi öyle cok ciddi boyutta olmadi bnde parol alma ihtiyacida duymamistim
Çok büyük geçmiş olsun. Zor sınavlar bunlar maalesef.. İki düşük olunca muhakkak incelemeye göndermişlerdir alınan parçaları. Ne dediler size bu durumun sebebiyle ilgili acaba? Düşüklerden önce doğum yapmış mıydınız hiç?

Back
X