- 28 Kasım 2010
- 42.554
- 141.351
- 798
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
polemik değil bu. polemik karşılık tartışıp ortalığı birbirine katma. soru bir kere yasal değil. suç hatta. sırf bunun için bile site yöneticileri harekete geçebilirler.
2. si belki konu sahibinin aklı başında değildir. burdaki arkadaşlar yani bizler doğruya ikna edip yüreklendirebiliriz. anne değilseniz bilemeyebilirsiniz. 11 haftalık gebelikte resmen minicik bir çocuk halindedir karındaki can. belli ki konu sahibi de konuya hakim değil vicdani sorumluluk olarak yazmak zorundayız yani.
Arkadaslar cok sagolun zahmet edıp derdıme yorum yazdgınız ıcın ama gercekten sorularınızı cevaplyacak halde deılım. Rıcam net bılgısı veya tecrubesı olan kısıler cevap yazArsa cok sevınırım. Var mı hc 10 haftayı gectıkten sonra kurtaj olan kısıler yada bıldıklerınz duyduklarınz?
yavrum ben o bebege üzülüyorum.Belki de yarın onu aldıracak bir yer bulacaklaar canına kıyacaklar ve ya doğsa bile onu istemeyen bir anası ve babası olacakcanın istemiyor diye kalbi oluşmuş bebeğin cinayeti ol . ama canın istedi diye düşünmeden hamile kal.. ben artık istismar tecevüz dışı kürtajı doğum kontrolü gibi kullanan zihniyetten tiksiniyorum. gerçekten tiksiniyorum.
Böyle adama neden çocuk yaptın? Madem boşanacaktın neden hamile kaldın? Tarzındaki laflar yargılama değil, evet. Vicdani sorumluluk başka yargılamak başka. Vicdani sorumluluğunu yazar geçersin ama bunlar ne yapıyor? Sorusu yasal değil,söylendi zaten yapan yerler de yasal değil diye. Bal gibi de yargılanıyor burada konu sahibi. Bi de üstüne başka üyeler birbiriyle polemiğe girmişler falan... Site yönetimini konuya çağırıyorum onlar ne yapacaklarını bilirler. Kadın bulmuş kendini anlayan birilerini, onlarla özelden konuşuyor işte şimdi. Yargılanmaya ihtiyacı yok yani, yargılamadan da vicdani sorumluluk yerine getirilir. Hata olmuş buraya bu konuyu açması. Aklı başında değilse yargılanması daha çok zarar verir ona.
Mune
Cok uzun hıkaye ama suanda onmlı olan tamam kurtaj olmayı kabul edıyorum desem bebegı aldırabılırmıyız aldıramaZmıyız? Evet yasal surec 10 hafta ama yıne de yapan doktorlar olamaz mı?
Okuduğunu yanlış anlayan ben miyim yoksa konuya yorum yazan diğer herkes mi anlamadım.
Benim anladığım kadarıyla konu sahibinin öğrenmek istediği şey şu: ben 10 haftalık hamileyim bebeğimi aldırmak istemiyorum.Kocam beni zorla merdivenaltı bi muayaneye götürse bu bebeği aldıracak yer bulabilir mi? Hala bebeğimi benden alma tehlikesi var mı demek istiyor bence.
Ama herkes sanki konu sahibi bebeği aldırmak istiyor gibi yorum yapmış.Konu sahibi, üzgünüm maalesef var o tehlike her zaman.7 aylık bebeği aldıranlar duymuştum.İnsanlar para için her şeyi yapıyor.
Bunlar daha çok yeni evliler bebek muhtemeln ilk gecede falan oldu.Konu sahibi en çok 2 aylık falan evli sanırım.Eşiyle evleniyo daha sonra konu sahibi hamile kalıyo falan eşi ondan sonra konu sahibinin çok zayıf olduğunu öne sürerek boşanmak istiyo.Yani bebeği yaptıklarında boşanma düşüncesi olmayabilir adamın.
İyi hoş diyosunuz da bi bebeği tek başına doğurmaya karar vermek de bence bencillik.Baba olmak istemeyen birini zorla baba yapmaya ve günahsız bi bebeği de babasız bırakmaya da kimsenin hakkı yok bence.Şarkıcı Emrah'ın oğlunun dramını ülkecek izliyoruz.Adam hiçbi zaman istememiş bu çocuğu ama kadın zorla doğurmuş ve adam yıllar geçse de yapmıyo işte babalık hala.İyi mi yani bu şimdi.Sırf kendimiz istiyoruz diye böyle şeyler yaşamak ve yaşatmak.
amin. teşekkür ederim.başın sağolsun, melek olmuş dünyalar güzelinAllah sabır versin, karnındaki bebeğine uzun sağlıklı bir ömür versin.
iyiki vermişsin o şansı ona, 20 günde olsa annesini görmüş
koca yürekli insan![]()
yoo yanlış anlamışsınız konu sahibi kurtaj olmak artık istiyormuş buralar bu yüzden bu kadar coştu çağladı zaten..ben dahil bu mevzuya yardım etmeyecek çok kişi geldik belki haddimize değil ama.
ya her şeyi geç adam çok zayıf diye kadını istemiyor ama iş sevişmeye gelince boşayacam ama yapacamda arkadaş kıvamını bırakmıyor bu ne iğrenç bir kafa buna müsade eden kadın ne düşündü evet benle birlikte oldukça zayıflığımı görmeyecek bana alışacak mı?ama artık var yani o çocuk.... artık yok sayılamaz bence... atayım kurtulayım gibi düşünülemez... ergen mi bu adam zayıf diye kadını beğenmemek neymiş akırken gözün yanında değil miydi derler adama... anacığıyla mutlu mestu yaşayadabilir adamında ilerde fikri değişebilir.... ayy değişmicek bile olsa bu adamı sallamazdım ben olsam yürüsün gitsin pehhh....
kız doldurma beni gidip dövcem şimdi adamı :))
Ayrainci dedi: ↑Anne kabul etse bile kürtajı yaparlar mı diye sormamış mı? Kürtajı kabul ediyorum dememiş ki. Hani varsayım olarak söyleriz ya, tamam ben şu an kabul ediyorum, olayım desem yani benim de rızam varsa kürtaj olabilir miyim demeye getirmiş, ben öyle anladım. Gerçekten kabul etmiş olsa "kürtaj olacağım ama süre de geçti, yaparlar mı" falan derdi sanırım.
Ayrainci dedi: ↑
Cok uzun hıkaye ama suanda onmlı olan tamam kurtaj olmayı kabul edıyorum desem bebegı aldırabılırmıyız aldıramaZmıyız? Evet yasal surec 10 hafta bence. ıne de yapan doktorlar olamaz mı?
bu şekilde yazmış wustriacığım..bilmiyorum algım kapanmadıysa artık kürtaj olmak istediğini yazmış ikinci yorumunda..iki türlüde bizi bağlamıyor tabiki ama ilk konusunu okuyunca insan hakikatten kızıyor.
yani desem derken edecem diyor gerçi gelip kendisi sağğlıklı bir açıklama yapıp klavyelerimizin çenesini kapasa![]()
Ben de bu şekilde anlamıştım olayı açıkçası. Çaresiz kalmış gibi.Yani şimdi varsayım olarak söylemiş bence kürtaj olmayı kabul ediyorum desem, anne rızası olsa bile yaparlar mı? Anlamında söyledi diye düşündüm ben. Zaten ne olur kimse kürtaj etmez deyin bana, demesinden belli bence. İfade tarzı karışık olmuş ama benim anladığım şey bu. Yine de ne olursa olsun mesela ben kürtaj olmak istemiyorsam kimse beni kürtaj yapamaz tek doğru olan şey bu galiba hepimiz için.