Kürtaj yasası

Hamileyken 22. Haftadan 34. Haftaya kadar aldır bu bebeği yaşamaz dediler..
Evet doktorların dediği gibi oldu yaşamadı.. 20 günlükken bıraktı annesini kızım..
Onu aldırmak onun yaşam hakkına son vermek aklımdan bile geçmedi.
Neden o şansı bebeğim hak etmesin ki dedim.
Allah verdi bana bu canı emanet, emanetinide yine o alır dedim. :cry::cry:

( Yine tutamadım kendimi ) :KK43:
başın sağolsun, melek olmuş dünyalar güzelin :( Allah sabır versin, karnındaki bebeğine uzun sağlıklı bir ömür versin.
iyiki vermişsin o şansı ona, 20 günde olsa annesini görmüş
koca yürekli insan :KK200:

illegal bi soru soruyosuuz farkında mısınız? bu konu neden hala kapatılmamış ki :/

Mune Mune
Cok uzun hıkaye ama suanda onmlı olan tamam kurtaj olmayı kabul edıyorum desem bebegı aldırabılırmıyız aldıramaZmıyız? Evet yasal surec 10 hafta ama yıne de yapan doktorlar olamaz mı?

Bu ne zor bir imtihan rabbim.bu frumdada cevremdede hastahane kapilarini asindiranlar,
bol bol ilac icip gozyaslari icinde bir yavrum olsun diye agliyanlar var.
ALLAHIM evladi isteyene versin.

Sizin duruma gelincede esrarengiz bi durum
aklisalim bir erkek neden yavrusuna kiyarki
yasal diyoruz sure gec miss
illeki vardir hatta sizr ozelden bile dr isimleri gelmistir.
bu caniler 6aylik bebegi bile kurtaj edebilir sorun degil.parayi verdinmi tamm.
ya Allah birdaha anne olmaniza izin vermesse
(Ne biliyim belki ilk yazdiklarinizda dogru degildir ne evli oldugunuz
hatta bir erkekte olup zor durumunuz varsa kurtarmanin yolunu bulmaya calisiyor olabilirsiniz.komplo beyin firtinasi gelistirmekte fayda var)
Farketmez hersekilde bir cana kiymak suctur heleki oynamaya baslamis ayip ya.

Okuduğunu yanlış anlayan ben miyim yoksa konuya yorum yazan diğer herkes mi anlamadım.
Benim anladığım kadarıyla konu sahibinin öğrenmek istediği şey şu: ben 10 haftalık hamileyim bebeğimi aldırmak istemiyorum.Kocam beni zorla merdivenaltı bi muayaneye götürse bu bebeği aldıracak yer bulabilir mi? Hala bebeğimi benden alma tehlikesi var mı demek istiyor bence.

Ama herkes sanki konu sahibi bebeği aldırmak istiyor gibi yorum yapmış.Konu sahibi, üzgünüm maalesef var o tehlike her zaman.7 aylık bebeği aldıranlar duymuştum.İnsanlar para için her şeyi yapıyor.

parkbyull parkbyull arkadaşım kime göre 11 hafta, ben doktora sormama ihtimaline karşı doktora yönlendiriyorum zaten, okumakla olmuyor, eleştirirken uslublu olalım lütfen, evet bilmiyorum insanın başına gelmeden bilemez. hiçde bakmadın çünkü gebe kalamdım kalanada sormadım çünkü böyle birşey yaşamadı etrafımda kimse ve ben yeni evlendim,

@asdes zeymuran0 zeymuran0 evet bilmiyorum ve doktora yönlendiriyorum, ben illa yaptır demedim hatta sosyal hizmetlerden bilgi bile aldım,

Kızlar merhaba. 11 haftalık hamıleyım ama eşim bebegı aldırmak ıstıyor ama bn ıstemıyorum. Bu konuda benı zorluyor. Nette 10 haftaya kadar yasal oldugu yazıyor. 10 haftayı gecen gebelıklerı kurtaj yapan doktorlar ozel klınıkler falan varmıdır? Ne olur kımse kurtaj etmez deyın bana Bılgısı olan kısılerden acıl cevap beklıyorum allah razı olsun..
10. haftadan sonra isteğe bağlı kürtaj yapmak yasal değil. Eşiniz sizi buna zorlayamaz. Zorlarsa hem eşiniz hem de kürtajı yapmayı kabul eden doktor suçlu durumuna düşer.

kıbrıs gibi özel kliniklerde aldırabilirsiniz baya maliyetli 12-15 milyarı bulabiliyor habreniz olsun.

belki beni ilgilendirmez ama yazma sorumluluğu hissettim. doktora 11. haftaya kadar gittiğim her seferde boş boş ultrason görüntüsüne bakıp neye baktığımı anlamıyordum. 11. haftada baktığım an aha çocuk ben anneyim ya dedim. kollar bacaklar kıpır kıpır hareket ediyordu. şimdi bu masumun canına nasıl kıyacaksınız??
bakın büyük konuşma değil ama evli olmasam evlilik dışı bebeğim olsa ve bakamayacak durum da olsam dahi, aldırmam . doğurup devlet eline veririm ama o masum cana eziyet ede ede kıymam yani. iyi düşünün.

parkbyull parkbyull arkadaşım kime göre 11 hafta, ben doktora sormama ihtimaline karşı doktora yönlendiriyorum zaten, okumakla olmuyor, eleştirirken uslublu olalım lütfen, evet bilmiyorum insanın başına gelmeden bilemez. hiçde bakmadın çünkü gebe kalamdım kalanada sormadım çünkü böyle birşey yaşamadı etrafımda kimse ve ben yeni evlendim,

@asdes zeymuran0 zeymuran0 evet bilmiyorum ve doktora yönlendiriyorum, ben illa yaptır demedim hatta sosyal hizmetlerden bilgi bile aldım,
bevakasa arkadaşım üslubumda problem yok ben zaten direkt şahsına yazmadım farketdiysen bu tarz yorumlar yazan olmuştur hatta olacaktır bilginiz yoksa mevzuyla ilgili öğrenin dedim ki bebeklerin haftalık gelişimlerini okumanı tavsiye etmemde üslupsuzluk değildir emin ol..
yani hakaret etsem direkt şahsına yazsam haklısın ama bir yerden alıntı yapmam gerekiyordu..konu sahibine zaten yapacak yorumum yok cidden evli mi onu bile bilmiyoruz.

:)) ben dur diyom ama dinlemiyor... gel 5. takıma... kilo vermiyoz ama takılıyoz işte :)))
ben de geçen sene 9.takımdaydım çok da güzel verdim ama çok da güzel aldım valla :)
şimdi kilo verme hevesim henüz gelmedi
bi an var benim hayatımda o an geldiğinde gaza geliyorum kilo vermek için
o an gelirse seve seve katılırım aranıza :)

Okuduğunu yanlış anlayan ben miyim yoksa konuya yorum yazan diğer herkes mi anlamadım.
Benim anladığım kadarıyla konu sahibinin öğrenmek istediği şey şu: ben 10 haftalık hamileyim bebeğimi aldırmak istemiyorum.Kocam beni zorla merdivenaltı bi muayaneye götürse bu bebeği aldıracak yer bulabilir mi? Hala bebeğimi benden alma tehlikesi var mı demek istiyor bence.

Ama herkes sanki konu sahibi bebeği aldırmak istiyor gibi yorum yapmış.Konu sahibi, üzgünüm maalesef var o tehlike her zaman.7 aylık bebeği aldıranlar duymuştum.İnsanlar para için her şeyi yapıyor.

konu sahibi hiç detaylı bilgi vermemiş biz de bilmiyoruz... neden adamın kararı bu kadar önemli... gerekirse adamı boşamaya gider bu iş... adamdan korkuyor mu?

bu heriften boşan ne istersen yap ama o cocugu aldırma.gün gelir şükredeceksin yavrun olduguna. o size allahın bir hediyesi.

ama tavsiye veriyorsun bilmediğin konu hakkında.
özellikle de böyle hassas bir konuda.
kimsenin uslubunda sorun yok bu arada.

konu sahibi hiç detaylı bilgi vermemiş biz de bilmiyoruz... neden adamın kararı bu kadar önemli... gerekirse adamı boşamaya gider bu iş... adamdan korkuyor mu?

Bilemiyorum önceki konularını okuyanlar eşinin daha önce konu sahibinden boşanmaya karar verdiğini yazmışlar.Adam zaten boşanmak istiyomuş e öyle olunca da bebeği istemez tabi.Birini de zorla baba yapmak ne bilim bence de çok akıl işi değil.

ONBİRİNCİ HAFTADA HAMİLELİK - BEBEĞİN BOYU, KİLOSU, BÜYÜKLÜĞÜ

11. gebelik haftasında bebeğin uzunluğu yaklaşık 4 cm kadardır, ağırlığı 7 gram kadardır. Bebeğin kafasının büyüklüğü boyunun yarısı kadardır.

Bebeğin organ ve dokularının gelişimindeki en kritik süreç bitmiştir çünkü ilk 10 hafta bebek gelişiminde en kritik ve en hassas dönemdir, ilaç ve toksik maddelere karşı bebeğin en hassas olduğu dönemdir.

Bu haftaya kadar bebeğe embriyo denirken bu haftadan itibaren artık fetus diye adlandırılır, 11. haftadan doğuma kadar olan döneme fetal dönem denir. Bu haftalarda bebek ve anne rahmi arasında kan dolaşımı başlar ve plasenta (bebeğin eşi) görev yapmaya başlar. Bebeğin kalp, damar sistemi, beyin, sinir sistemi, iskelet sistemi işlevsel hale gelmiştir. Bebek 11. haftadan itibaren fetal dönemin başlamasıyla artık hızlı büyüme ve olgunlaşma sürecine girer ve doğuma hazırlanır. Bebeğin el ve ayak tırnakları gelişmeye başlar, saç folikülleri oluşur.

11. haftada bebeğin görüntü ve videoları:

görüntü 1

görüntü 2

görüntü 3

görüntü 4

görüntü 5

görüntü 6

görüntü 7

Yaptıracak merdiven altı bi yer bulursun ama o doktorun dini imanı paradır, kürtaj sırasında sana bir şey olsa çok kanaman olsa enfeksiyon kapsan vs ölür gidersin haberin olsun. Olan hem sana hem de günahsız bi yavruya olur. İstemiyorsan eğer ne olursa olsun ne bebeğini öldür ne de kendi canını tehlikeye at.

Back
X