Kurtaj ! :(

Kizlar lutfen cevap yazin bana cok.kotu durumdayim ilk hamileligimde kizimi sekiz bucuk aylik karnimda kaybettim. Buyuk.çokus oldu bizim icin ikinci hamileligimi gece gunduz hastanelerde gecirdim korkuyla. Simdi şukurler olsun ki.kizim 10 aylik sorun şu ki yine hamileyim bes haftalik bu sefer bir hamilelik sureci daha kaldirabilecegimi dusunmuyorum ve iki bebege bakamam stres yasamaktan yoruldum iki sene tam nefes almaya baslamisken surpriz oldu bize aldirmayi istiyorum ama günahindan korkuyorum.napicam ben.?
Ben de olsam korkardım günahından.
O yüzden aldır ya da aldırma diyemem.
Hayırlı olsun inşallah.

Bence aldırmayın rabbim size bir hediye daha göndermiş ne güzel bunu yük olarak görmemeniz gerekiyor aldırırsanız günaha girmiş olacaksınız onun vebalini ödeyemezsiniz bu benim düşüncem karar yine sizin..

Yaş 17 ve üçüncü gebelik tebrikler :ıslık:
Kocan ne düşünüyor aldırma konusunda? Gerçi resmi nikah var mı onu da bilmiyorum...

Olumlu şeyler düşünün, kendi kendinizi korkutup karamsarlığa sürüklenmeyin. Yaşları birbirine yakın iki çocuk büyütmek aslında sandığınız kadar zor değil ve 10 aylık çocuğunuzun her an yanında kendi kanından bir arkadaşı olacak, bunu düşünün. Zorluklarını düşündüğünüz sürece hayat boyu vicdan azabı çekeceğiniz bir eylemde bulunmanız olası, bu yüzden olumlu taraflarını düşünün.

Aldırmaaa..Rabbim nasip etmiş,kardeşi ile büyür gider,artı kardeş candır..siz de şimdiden iki çocuk için pisikolojinizi ayarlayın bence..hepsi bu;)

• Beğen
Reactions: gve
İkinci çocuğu hiç mi düşünmüyorsunuz yoksa bu yıl mı düşünmüyorsunuz?

Hiç düşünmüyorum, 2. Çocuğa bakamam diyorsanız aldırın derim. Ve kalıcı doğum kontrole geçiş yapın.

Yok hazır olunca 2.yi düşüneceğim diyorsanız hayatta o kadar planlı olmamak gerek, süprizi kabul edin.

Bir bebeğin hayatına devamını, sanal alemde 7-8 kişi ile istişare ederek mi karar vereceksiniz? Siz kendinizi bilmiyor musunuz?

Burada bu tarz konularda sürekli bir çekişme yaşanıyor, aldır diyenler de olacak, aldırma da. Siz kendinizi tartıp, hangisinin sizin ve aileniz için uygun olduğuna bakıp, sağlık açısından irdeleyip karar vermelisiniz. Ki sağlık derken sadece fiziksel değil, ruhsal, akıl sağlığı olarak da düşünün bunu.

Altından kalkabilirim derseniz doktorunuzla-eşinizle konuşun. Bu şekilde 10 ay fark ile hamile kalanların tecrübelerinden faydalanın. Hayır bu bana fazla gelecek hazır değilim ve alt üst olacağım hissi daha ağır basıyorsa da ona göre bir yol çizip diğer durumu yaşayanların tecrübelerinden faydalanın pişmanlıkları olup olmadığını-ya da iyi ki böyle yapmışım dediği hikayelerini dinleyin.

Yani buraya anket gibi çok abes buluyorum bu tarz konuları kusura bakmayın.

Aldırmak istemiyorsun aslında. Burada kimse aldır demeyeceği için destek almaya gelmişsin

Back
X