• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kürtaj

Anne olmak önceden tartılıp düşünülen bir olgu değildir. Önceden fikir sahibi olduğunuz sansanız da çocuğunuz olduğunda bambaşka bir olgu olduğunu anlarsınız. ıstememiş bile olsa, yavrusunu dünyaya getiren doğduğundan itibaren onun huzurlu mutlu ve sağlıklı olması için elinden geleni yapar. Bir anne çocuğuyla beraber büyür, anneliği onunla öğrenir bu konuda gelişir olgunlaşır.

Bir insan korunma yöntemlerini denediği halde bir bebek geliyorsa kesinlikle bir hayır olduğunu düşünüyorum. Allah sebepsiz vermiyordur bu yavruyu. Bu hayrı istemiyorum bu lütufu geri çeviriyorum canını alıyorum demek cinayetten başka bir şey değildir. Nice insanlar gördüm anne olamayacağını düşünürek bebeğini aldırmaktan son anda geri dönen ve çocuğuyla mutlu bir ömür süren...

Dediğiniz kötü örnekler de mevcut, ama bir canın önündeki geleceği net olarak görmeden, - ki hiç birimiz geleceği bilmiyoruz iyi mi kötü mü sadece ihtimaller üzerinden konuşuyoruz- yaşam hakkının elinden alınmasına annesi bile olsa karar veremez. Ha bu durumun onaylanması haklı gerekçeler sunulması cinayet olmadığını da göstermez. Belki o çocukların hayatları kötü olacak, mutsuz olacak ama belki de doğumuyla şans kapıları açılacak hayatları daha mutlu kılacaklar. Bunun net ayrımını yapamayacağımıza göre sadece ihtimaller üzerinden bir cana kıyılmasını onaylamıyorum.

Maddi manevi doğumu her şekilde hazır olan bir çocuk belki bir afet kazayla tüm ailesini yitirecek yapayalnız kalacak mutsuz olacak belki. Bizim çocuklarımızın böyle olmayacağına garantisi var mı? yok sadece dua edebiliyoruz böyle olmamaları için.

Denizbarış Hanım size saygı duyuyorum ama bir canın kıyılmasına müsade eden bu düşünceye saygı duymam mümkün değil, kişisel almayın...

Öyle saniyorum ki burda hepimiz baska görüslere saygi duyacak kapasitedeyiz. Ancak bu konu siradan bir konu degil bircogumuz görüyorsunuz ki bu konuyu cinayet olarak görüyor hakli olarak. Bir cinayete, kücücük savunmasiz bir bebegin paramparca edilerek ana rahminden sökülmesine saygi duymamizi beklemek pek mantikli degil bence.

Hicbirsey tesadüf degildir. Eger allah bana o cani verdiyse, bana emanet ettiyse , bende o emanete ihanet edemem. Hersey allahtan gelir, param yok diye cocugu aldiramam.bu mantikla hickimsenin cocuk sahibi olmamasi lazim cünki yarin ne halde olacagimizi hicbirzaman bilemeyiz. O bebegi veren allah sabrini sevgisini rizkinida verir aile sevigisi oldukdan sonra mal mülk para pul cokda önemli degil aslinda.

bende zorunlu kurtsj olanlardanım..salı ğünü yapıldı oparesyonum
genel anestesiylee:((ama keyfi zevkee degildii..7 haftalıktı geleişimi durmuş..sadce kese vardı
o bile beni ğünlerce uykuzzu bıraktı hala umut vardı çünkü içimde belkii iy olur herşey diye ama dr artık karara ver diyince:((analdımkii yapcak bişe yok..genede vicdanımrahat degill:((bebebgimmmmmafoldumben

ama zevke aman ben bunu doguramama vücüdüm bozulur bakamam.
daha gencim vs.hiçbirine saygı duyamamm:ecrin_bebek:

bende zorunlu kurtsj olanlardanım..salı ğünü yapıldı oparesyonum
genel anestesiylee:((ama keyfi zevkee degildii..7 haftalıktı geleişimi durmuş..sadce kese vardı
o bile beni ğünlerce uykuzzu bıraktı hala umut vardı çünkü içimde belkii iy olur herşey diye ama dr artık karara ver diyince:((analdımkii yapcak bişe yok..genede vicdanımrahat degill:((bebebgimmmmmafoldumben

Neden vicdanın rahat değil ki. Senin elinde değil ki yaşatmak. Bence rahat ol. Geçmiş olsun inş. yine hamile kalırsın ve sağ salim kucağına alırsın. Bende 5 yıl önce zorunlu kürtaj oldum. 8 haftalık bebeğim gelişimi durmuştu ve kalbi atmıyordu. Gerçekten çok zor bir kadın için, kürtaj deyince bile soğuk su etkisi yapıyor bende. 8 haftalık ölmüş bir cenini bile kürtajla ayırdılar bedenimden kendi düşmedi. Ama canlı kalbi atan gelişip büyüyen bir canı söke söke almaları dehşet içinde kalıyorum mafoldumben

bu konudaki tek yorumm şu olur benim
diye arkadşlar gibi bu cinayet kelimesine sonua kadr katılıyorum ayrıca bir arkadaş demiş daha yeniyken organları falan gelişmemişken alınaır diye hayır eyer aldırmayıp izin versn o çocuğun bütün organları tamalancak ve bir can dünyaya gelecek
ayrıca tüm korunma yollarını kulanrak buna rağmen ALLAH onu sana yine vermişse emin olki rabbimin bildiği bir şey vardırki onu tüm engelere rağmen vermiştir ve sen buna nasıl karşı gelebilrsin
zaten rızkını vermiştir bu yok etme ısrarı niye
hep istenmeyn çocuklarmı hırsız kapkaççı veya kötü yolda olurlar
hiçmi isteyerek yapılan çocukların arsında yok bu tür çocuklar
o bence doğurmakl değil durum yoksa bile o yetişmeye ve aileden aldığa sevgiye bağlıdır tamamen
bu arad sağlık açısından yapılan kürtaja kesinlikle sözüm yok çünkü o günah bile dğil
yanlış anlamayın lütfen

Burdaki yazılanlara saygı duyuyorum.

Ama herkesin fikri kendine tabiki...

Dinimiz açısından kürtaj yaptırmak günah.Bunu biliyorum.

Korunmama rağmen hamile kalırsam,dünyaya getireceğim çocuğun mutsuz,huzursuz,sağlıksız bir ortamda yetişeceğine inansam kürtaj olurum evet.

Neden bile bile böyle uygun olmayan bir ortama çocuk doğurayım ki,onun mutsuz sağlıksız olduğunu görmek için mi..

Çevremde çok görüyorum.4 tane hatta 4 den fazla bile doğuran.Ama noluyor sonuçta.

Olan çocuklara oluyor.

Eşi düzelsin diye doğurdukça doğuruyor ,yada kürtaj yaptırmak günah diye doğurdukça doğuruyor.

Bir düzine çocuğu oluyor sonra bakamıyor.Veriyor çocuk yuvalarına,esirgeme kurumlarına,yada en basiti bırakıyor gözünü kırpmadan cami avlularına.

O halde sormazlar mı insana madem bakamıcaktın atacaktın ne diye doğurdun diye.Aldırsaydın diye...

Ben de bakamayacağım,huzurunu,sağlığını,mutluluğunu,istikbalini karşılayamayacağım bir evlat getirmek istemem bu dünyaya.

Saygı duymadığınızı söylemekle kalmıyor hala benim ne demek istediğimi de anlamamakta ısrar ediyorsunuz....
Ben her çocuk istemeyen gitsin kürtaj olsun demişim gibi tepkiler veriyorsunuz....
Öyle yada böyle korunduğuı halde yada korunmadığı, korunmayı bilmediği için hamile kalan kişiler eğer çocuklara bakıp büyütemeyecekse, o çocuğu açlık ve sefalete mahkum edecekse doğurmasın dedim....

Ayrıca tüm devlet hastanelerinde 10 haftaya kadar kürtaj ücretsiz olarak yapılmaktadır....
Bu konuya da bu yazı son yorumumdur... İnsanların fikirlerini onaylamasanız da onlara saygı duymak zorunda olduğunu bilmeyen insanlara anlatacak başka lafım yok...

katılıyorum canım, anne psikolojik olarak maddi olarak manevi olarak hazır değilse dünyaya getirmemeli.. Tabi korunmalı ama korunma yöntemlerinde Bile hamile kalaBilme riski var.. Benim aBlam Eşinden boşanmadan önce, eşi zor kullanıyor Ve ilişkiye giriyorlar, yani taBiri caizse eşi tarafından tecavüze uğruyor aBlam ve Boşanma arifesindeler.. aBlam hamile kaldı, mahkeme günü öğrendi bunu.. çocuğu doğurunca onu nasıl bir dünyaya getirecekti ? ya psikopat kocasıyla Barışmak zorunda kalacaktı ya da minicik Bi BeBeği daha doğar doğmaz BaBasızlığa mahkum edecekti.. kürtaj oldu taBi ki..

denizbarış..
canım yazdıklarına kesinlikle katılıyorum. sen zaten çıkıp sevişin edin,çocuk olursa aldırverirsin dememişsin ki..
lalenin dediği gibi hiç bir doğum kontrol yöntemi 100de 100 koruma sağlamaz.
korunma yöntemlerine güvenip de yola cıkan aldanır!!!

kürtaj elbetteki sevimli bir şey değil..
ekonomik,psikolojik ve sosyolojik açıdan hazırsanız 1-23-5-7 belki farketmez sizler için..
ama herkesi kendinizle aynı kefeye koymayın derim ben..

kasıtlı çocuk yapıp dilendirenler oldugu gibi..
çocugu yetimhanenin önüne bırakanlar da var..
siz sanıyor musunuz ki yetimhanelerde o çocuklar müthiş bir eğitimle büyüyor!

minick yaşta tacize uğruyanları,kaçıırılıp fuhuşa,hırsızlığa zorlananları.. yurttan kaçıp tinerci olanlar..
geçenlerde okudum.. tinerci bir çocuk ilköğretim okulunun kızlar tuvaletine girip 9 yasındaki nöbetçi öğrenciye oral seks yaptırmış..
sadece habeeri okuyan biri olarak,bu haber kabus olarak rüyama girdi,alt dudağımda 2 tane nur topu gibi uçuğum var.. o yavrunun halini nedir acaba?
buna kader mi diyceksiniz?
Allah'ın işine karışmak değil bu.. ama keşke o tinerci doğmasaymış hiç..
siz doğurduğunuza bakabilirsiniz ama doğrup da sokağa atan çok hanımefendiler..

bir de tecavüze uğrayıp hamile kalanlar var..
olmadı onlar da doğursun.. gayrimeşru diye ,tecavüzcünün veledi diye bıraksın bir yurdun önune..
nolcak ki bu ülkenin kalifiye tinerciye,selpakçıya,gaspçıya çok ihityacı var..

denizbarış..
canım yazdıklarına kesinlikle katılıyorum. sen zaten çıkıp sevişin edin,çocuk olursa aldırverirsin dememişsin ki..

ekonomik,psikolojik ve sosyolojik açıdan hazırsanız 1-23-5-7 belki farketmez sizler için..

minick yaşta tacize uğruyanları,kaçıırılıp fuhuşa,hırsızlığa zorlananları.. yurttan kaçıp tinerci olanlar..
geçenlerde okudum.. tinerci bir çocuk ilköğretim okulunun kızlar tuvaletine girip 9 yasındaki nöbetçi öğrenciye oral seks yaptırmış..
sadece habeeri okuyan biri olarak,bu haber kabus olarak rüyama girdi,alt dudağımda 2 tane nur topu gibi uçuğum var.. o yavrunun halini nedir acaba?

olmadı onlar da doğursun.. gayrimeşru diye ,tecavüzcünün veledi diye bıraksın bir yurdun önune..

haklısın canım, aBlamı örnek verdim Ben, boşanmak üzere olan kocasından tecavüz sonucu hamile kaldı, kürtaj olmayıp ne yapacaktı ? doğursaydı o adam aBlamın peşini Bırakır mıydı ? ya da aBlam onu nasıl Bir dünyaya getirecekti ? her türlü önlemi alır korunursun ama hamile kalmışsan ve hazır değilsen annelik GiBi yüce Bir sorumluluğa o BeBeğe yazık değil mi yaa ?

haklısın canım, aBlamı örnek verdim Ben, boşanmak üzere olan kocasından tecavüz sonucu hamile kaldı, kürtaj olmayıp ne yapacaktı ? doğursaydı o adam aBlamın peşini Bırakır mıydı ? ya da aBlam onu nasıl Bir dünyaya getirecekti ? her türlü önlemi alır korunursun ama hamile kalmışsan ve hazır değilsen annelik GiBi yüce Bir sorumluluğa o BeBeğe yazık değil mi yaa ?

okudum canım meseleni..
çocuk olur,anlaşmazlık çıkar,ayrılık olur başka konu..

boşanma sürecinde eşine bu afedersin hayvanlığı yapmak ve sonucunda hamile kalmak ayrı konu..
ablan o çocuğu doğurup,lohusa depresyonuna girebilirdi,çocugundan nefret edebilirdi,tüm annelik duyguları allak bullak olabılırdı.o çocuga her bakısında tecavüzü hatırlayabılırdı.. nefret ortamında yetişmesindense en mantıklısını yapmış..
hem kendi psikolojisini korumuş, hem de uygunsuz ortamda yetişebilecek bir bebeği kurtarmış..

ben empati kurarak bazı durumlar için kürtajı çok normal buluyorum. tecavüz bebeği olacaksam,annemden nefret göreceksem,yurdun önüne bırakılıp,büyüyünce fuhuşa,hırsızlığa zorlancaksam,çok zor ekonomik koşullarda,sevgisiz,mutsuz ortamda büyümek zorunda kalcaksam,ülkedeki fırsat eşitsizliklerini her bir hücremde hissedeceksem,12 çocuklu bir ailenin çocugu olacaksam,hiç doğmamış olmayı yeğlerim...

denizbarış..

minick yaşta tacize uğruyanları,kaçıırılıp fuhuşa,hırsızlığa zorlananları.. yurttan kaçıp tinerci olanlar..geçenlerde okudum.. tinerci bir çocuk ilköğretim okulunun kızlar tuvaletine girip 9 yasındaki nöbetçi öğrenciye oral seks yaptırmış..

Sonuna kadar hak veriyorum arkadaşım sana bu yazdıklarında...

Sokakta selpak satan ,dilenen veya zorla dilendirilen,pazarlarda limon ,maydonoz satan o kadar çok çocuk var ki...

O çocukların ne günahı vardı da bunları yaşıyorlar.

Bakamayan,sorumluluğunu üstlenemeyen her aile salsın o zaman çocuğunu sokaklara sattırsın mendil,gelen 3 kuruşla da sefasını sürsün !

Madem bakamayacaksın aldıracaksın o zaman .O çocuk senin yüzünden dilenmeye,kötü bir yaşam sürmeye mecbur mu.

Sonuna kadar hak veriyorum arkadaşım sana bu yazdıklarında...

Sokakta selpak satan ,dilenen veya zorla dilendirilen,pazarlarda limon ,maydonoz satan o kadar çok çocuk var ki...

O çocukların ne günahı vardı da bunları yaşıyorlar.

Bakamayan,sorumluluğunu üstlenemeyen her aile salsın o zaman çocuğunu sokaklara sattırsın mendil,gelen 3 kuruşla da sefasını sürsün !

Madem bakamayacaksın aldıracaksın o zaman .O çocuk senin yüzünden dilenmeye,kötü bir yaşam sürmeye mecbur mu.

ama aklı başında olan aile zaten cocugunu dilendirmez ki onlar zaten bilerek çok çock yapıyor
madem korunmasız bir ilişki o çocugun alınması taraftarı değilimdir hadi kazara bir kere oldu zaten hadi diyelim 2 kez oldu
daha fazlası da olmaz ki zaten kaldı ki bir çocuga bakılamayacak kadar aciz değildir kimse diye düşünüyorum
Allah rızkını sonuna kadar verir

Bazı aileler o kadar çok çocuk yapıyorlar ki teolog cum...

Açıklamaları da şu ' düzgün korunamadık '

Düzgün korunamadığında çocuk olacağını biliyorsun.Birsürü kadın sağlık kuruluşları var git önemli al doğru dürüst.

E napacan yapamadık işte diyorlar sonra.Yapamıyorsan bakmayı bileceksin o zaman o doğurduğun çocuklara.

Yakın mahallemde bir aile var.Ailenin 5 tane çocuğu var.Adam karısını bırakıp başka bir kadına kaçtı.

O kadına noldu şimdi 5 çocukla kala kaldı ortada.Marifet mi bakamayacağın çocuğu dünyaya getirmek.

Zaten o ailenin de durumu hiç iyi değildi.

Bazı aileler o kadar çok çocuk yapıyorlar ki teolog cum...

Açıklamaları da şu ' düzgün korunamadık '

Düzgün korunamadığında çocuk olacağını biliyorsun.Birsürü kadın sağlık kuruluşları var git önemli al doğru dürüst.

E napacan yapamadık işte diyorlar sonra.Yapamıyorsan bakmayı bileceksin o zaman o doğurduğun çocuklara.

Yakın mahallemde bir aile var.Ailenin 5 tane çocuğu var.Adam karısını bırakıp başka bir kadına kaçtı.

O kadına noldu şimdi 5 çocukla kala kaldı ortada.Marifet mi bakamayacağın çocuğu dünyaya getirmek.

Zaten o ailenin de durumu hiç iyi değildi.

ama işte bilinçsiz aileler çok çocuk yapıyorlar baştan önlemini almıyorlar ki çocuk oluştugunda aldıracaklarmı sanıyorsun cnm zaten ben kürtaja karşıyım bunu düşünecek olsalar zaten baştan önlemini alırlar
bizim kiracımız vardı adamın bir çocugu vardı ama karısını sürekli döverdi aç bırkaıp ark larıyla ava giderdi kadına çok dedi herkes tek çocugun varken bırak dedi kadın 3 çocuk daha yaptı
gecen sene duydum o adam başka evli bir kadınla yakalanmış ve ve o kadın ondan hamile kalmış kadının ailesi reddetmiş onu falan fistan
bilinç yok işte bizim kadın da afetti kocasını tabi
bnm sözüm baştan korunmayı akıl edemeyen insanlar kürtajımı akıl edecekki
öncelikle insanları bir bilinçlendirebilsek
ha bilinçli insanlar zaten bakabileceği kadar yapıyor kazara cocuk oldu diyelim aile zaten bilinçli ise bu cocuga ne yapar eder bakar diye düşünüyorum

ama işte bilinçsiz aileler çok çocuk yapıyorlar baştan önlemini almıyorlar ki çocuk oluştugunda aldıracaklarmı sanıyorsun cnm zaten ben kürtaja karşıyım bunu düşünecek olsalar zaten baştan önlemini alırlar
bizim kiracımız vardı adamın bir çocugu vardı ama karısını sürekli döverdi aç bırkaıp ark larıyla ava giderdi kadına çok dedi herkes tek çocugun varken bırak dedi kadın 3 çocuk daha yaptı
gecen sene duydum o adam başka evli bir kadınla yakalanmış ve ve o kadın ondan hamile kalmış kadının ailesi reddetmiş onu falan fistan
bilinç yok işte bizim kadın da afetti kocasını tabi
bnm sözüm baştan korunmayı akıl edemeyen insanlar kürtajımı akıl edecekki
öncelikle insanları bir bilinçlendirebilsek
ha bilinçli insanlar zaten bakabileceği kadar yapıyor kazara cocuk oldu diyelim aile zaten bilinçli ise bu cocuga ne yapar eder bakar diye düşünüyorum

Ya imkanı varsa bakar tabi.Ortam müsaitse,mutlulursa,evlilikleri iyi gidiyorsa bakarlar.

Ben en çok kocası düzelsin umuduyla çocuk yapanlara kızıyorum .

Çocukla kocanın düzelmesinin ne alakası var ki.Düzelse ilk çocukta düzelirdi.

Bu şekilde ikinciyi hatta üçüncüyü bile doğuranlar oluyor,şaşıyorum valla

Burdaki yazılanlara saygı duyuyorum.

Ama herkesin fikri kendine tabiki...

Dinimiz açısından kürtaj yaptırmak günah.Bunu biliyorum.

Korunmama rağmen hamile kalırsam,dünyaya getireceğim çocuğun mutsuz,huzursuz,sağlıksız bir ortamda yetişeceğine inansam kürtaj olurum evet.

Neden bile bile böyle uygun olmayan bir ortama çocuk doğurayım ki,onun mutsuz sağlıksız olduğunu görmek için mi..

Çevremde çok görüyorum.4 tane hatta 4 den fazla bile doğuran.Ama noluyor sonuçta.

Olan çocuklara oluyor.

Eşi düzelsin diye doğurdukça doğuruyor ,yada kürtaj yaptırmak günah diye doğurdukça doğuruyor.

Bir düzine çocuğu oluyor sonra bakamıyor.Veriyor çocuk yuvalarına,esirgeme kurumlarına,yada en basiti bırakıyor gözünü kırpmadan cami avlularına.

O halde sormazlar mı insana madem bakamıcaktın atacaktın ne diye doğurdun diye.Aldırsaydın diye...

Ben de bakamayacağım,huzurunu,sağlığını,mutluluğunu,istikbalini karşılayamayacağım bir evlat getirmek istemem bu dünyaya.

Canim kusura bakma ama seninde cok ilginc cevren varmis, sürekli cocuk dogurup onlara bakamayip yuvalara esirgeme kurumlarina veren :uhm: Sahsen ben bu zamanda böyle insanlari göremiyorum artik sonucta binbirtürlü korunma sekli var.

Insanin korundugu halde yanlislikla 4 cocuguda olmaz kusura bakmayin.

Sen nerden biliyorsun ki isteyerek dogurdugun bir cocugun esirgeme kurumuna düsmeyecegini? Ordaki cocuklarin hepsi istenmeyen cocuk mu saniyorsun? Belki büyük özlemlerle büyük cabalarla dünyaya gelmis cocuklar ama hayatin kimbilir ne oyunlar oynadi onlara.

Yinede sanslilar cünki daha hayata firsat vermeden kendi öz annelerinin oyununa gelen dogmamis bunca bebek varken :1no2:

kürtaja dinin bakış açısını herkes biliyor zannedersem. onun tartışılacak bir tarafı yok.
burada kürtaja sosyal açıdan bakmak tartışılmaya çalışılıyor.

ben de kesin çizgilerle hayır diyemiyorum kürtaja.
hayata çarpık bir ailede istenmeyen bi çocuk olarak gelip, ömür boyu eziyet çektirilmesindense..
tecavüz sonucu kalınan bir gebeliğin devam ettirilmesindense..
kör cahil insanların korunma falan bilmeden, cinselliği sadece karısının üzerine çıkıp tepinmekten ibaret sanıp; her birliktelikte gerçekleştirilen gebeliğin doğumla sonuçlandırılmasındansa...
maalesef kürtaj olunmalı diye düşünüyorum..

kürtaj asla ve asla doğum kontrol yöntemi değil. ben kondomla korunurken gebe kaldım ve şu anda 4,5 aylık bir bebeğim var.
eğer şartlarımın bu bebeği yetiştirmeye uygun olmadığını düşünseydim..
eğer anne olmaya hazır olmadığımı düşünseydim evet kürtaj olurdum..

bu arada mecburi olduğum bir kürtajım var; onun yaşattığı ruhsal acıyı da iyi biliyorum..

Canim kusura bakma ama seninde cok ilginc cevren varmis, sürekli cocuk dogurup onlara bakamayip yuvalara esirgeme kurumlarina veren :uhm: Sahsen ben bu zamanda böyle insanlari göremiyorum artik sonucta binbirtürlü korunma sekli var.

Insanin korundugu halde yanlislikla 4 cocuguda olmaz kusura bakmayin.

Sen nerden biliyorsun ki isteyerek dogurdugun bir cocugun esirgeme kurumuna düsmeyecegini? Ordaki cocuklarin hepsi istenmeyen cocuk mu saniyorsun? Belki büyük özlemlerle büyük cabalarla dünyaya gelmis cocuklar ama hayatin kimbilir ne oyunlar oynadi onlara.

Yinede sanslilar cünki daha hayata firsat vermeden kendi öz annelerinin oyununa gelen dogmamis bunca bebek varken :1no2:

Sürekli çocuk doğurup bakamayıp çocuk esirgeme kurumlarına , sokakta dilencilik yaptırılarak mendil sattırılarak üzerinden kazanç elde edilen çocukları bilmek için illa yakın çevremizde olmaları gerekmiyor, şöyle bi kafamızdaki at gözlklerini çıkarıp etrafa bakmak yeterli.... Bazıları bakıyor bazıları görüyor.. Sorun burada işte...

İnsan korundğu halde 4 çocuğu olmaz, ama korunmayı bilmiyorsa korunmasına kcası izin vermiyorsa yanlışlıkla ve maalesef 4 çocuğu da olur 14 çocuğu da olur....
Çocuk esirgeme kurumlarındaki çocukların hepsi istenmeyen çocuk değil elbet.. Ama çoğu öyle... Sokakta gördüğün tinerci ve mendilci çocukların hepsi istenmeyen çocuk, yada mutsuz evliliklerine belki çare olsun diye dğurulmuş ama olmamış çocuklar.. Ve inan birçoğu keşke anam beni hiç doğurmasaydı diyorlar...

Sürekli çocuk doğurup bakamayıp çocuk esirgeme kurumlarına , sokakta dilencilik yaptırılarak mendil sattırılarak üzerinden kazanç elde edilen çocukları bilmek için illa yakın çevremizde olmaları gerekmiyor, şöyle bi kafamızdaki at gözlklerini çıkarıp etrafa bakmak yeterli.... Bazıları bakıyor bazıları görüyor.. Sorun burada işte...

İnsan korundğu halde 4 çocuğu olmaz, ama korunmayı bilmiyorsa korunmasına kcası izin vermiyorsa yanlışlıkla ve maalesef 4 çocuğu da olur 14 çocuğu da olur....
Çocuk esirgeme kurumlarındaki çocukların hepsi istenmeyen çocuk değil elbet.. Ama çoğu öyle... Sokakta gördüğün tinerci ve mendilci çocukların hepsi istenmeyen çocuk, yada mutsuz evliliklerine belki çare olsun diye dğurulmuş ama olmamış çocuklar.. Ve inan birçoğu keşke anam beni hiç doğurmasaydı diyorlar...

bir cinayete hayır demek için zaten hem bakmak hem de görmek gerekiyor, doğru.. :1closedeyes:

bir kadın istedikten sonra korunur, bu fikrimi hiç kimse değiştiremez.. biz kadınlar istedikten sonra yapamayacğımız hiçbirşey olamaz.. sabah kalkıp içilen bir hapın seceresini tutamaz eşlerimiz.. böyle bir sebep, bahane olmaktan öteye geçemez... zira korunmaya izin vemeyen koca aldırmaya izin verir mi? bu da tartışılır bence...

hiçbir koruma %100 değildir elbet, ama 2-3 ünü birarada kullandığımızda olması imkansız gibi birşeydir...
O tinerci, mendilci çocukların anneleri, bebeklerini aldırmadıkları için değil, bilinçsizlik- cahillik yüzünden dünyaya getirdiler o bebekleri.. sapla samanı karıştırmamak gerek değil mi?

Neyse ben "tinerci olacağına aldırılsın" fikrine sonuna kadar karşıyım.. ha siz değilsiniz; o sizi bağlar.. zira ne kadar tartışırsak tarışalım bir uzlaşma sağlayamayacağız, ki çok da önemli değil zaten yerimseniben

sevgiler.... :kahve:

Back
X