kürtaj:/

merve_3535

Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2016
286
162
18
kızlar merhaba..uzun bir beraberlikten çocuk aldıranınız oldu mu hiç? baba olmaya hazır değilim deyip de..

Evli misiniz bekar mı

Ben konu sahibi değilim ama değişir mi bu durum da?

Baba olmaya hazır değilim cümlesini "baba olmak istemiyorum " diye anlıyoruz biz ama bu cümle aslında "yarı yolda bırakmanın, sırt çevirmenin" bir türlü yolu.

Evli de olsa bekar da olsa; evlenmeden birlikte de olsa (günah/sevap boyutunda değil, normal statüde düşünelim) erkeğin yaptığı, baştan belirtmediyse, bence doğru bir davranış değil.

He evlenmeden birlikte olmak benim inancıma göre günah evet, ama bir kadını bu şekilde yarım bırakmak nedir?
Evlenmeden birlikte olduysa hakediyordur mu diyeceğiz?

Bilmiyorum.

Bir de bu cümleyi sevgilisine " evlenmeye hazır değilim" diye kuran biri olsaydı, taşlardık. Aynı şey bence.

Düşüncelerim size ithafen değildi, kusuruma bakmayın lütfen.
Sadece sizin cümlenizden yola çıkarak fikrimi belirttim.
:)

Baba olmaya hazır değilim cümlesini "baba olmak istemiyorum " diye anlıyoruz biz ama bu cümle aslında "yarı yolda bırakmanın, sırt çevirmenin" bir türlü yolu.

Evli de olsa bekar da olsa; evlenmeden birlikte de olsa (günah/sevap boyutunda değil, normal statüde düşünelim) erkeğin yaptığı, baştan belirtmediyse, bence doğru bir davranış değil.

He evlenmeden birlikte olmak benim inancıma göre günah evet, ama bir kadını bu şekilde yarım bırakmak nedir?

Bilmiyorum.

Bir de bu cümleyi sevgilisine " evlenmeye hazır değilim" diye kuran biri olsaydı, taşlardık. Aynı şey bence.

çok doğru söylediniz.bu bir arkadaşımın yaşadığı durum.morali çok bozuk.ve kürtaj olmak zorunda kaldı.güveniyordu sevgilisine.ama olmadı..ciddi bir destek mi alması gerekiyor?yani ben onun için napabilirim:/

Genelde çocuk sahibi olmayı isteyip istememeye hamilelik sürecinden önce karar verilir. Hamile kaldıktan sonra geçsin kalsın der gibi karar verilmez böyle bebeğin yaşam hakkına. Çünkü bu sadece bir karar değildir, çok daha ötesidir.
Ve bu birinin baba olmaya hazır değilim cümlesi ile başka bir bireyin yaşamının sonlandırılması ile sonuçlanacak kadar basit bir karar hiç değildir.
Bu düpedüz bencillik, tedbirsizlik, ihmalkarlık ve sonuçlarından bir tanesinde birinin ölümü yer aldığı için de cinayete teşebbüstür.
Ek olarak siz de korumasız bir şekilde sevişip de kürtaj oldunuz mu diye sorulacak kadar hafife alınabilecek bir durum hiç değildir. Neyi soruyorsunuz sahiden, istenmeyen tüylerinizden nasıl kurtuluyorsunuz der gibi 2 satır yazıp geçmişsiniz de...

Bilmiyorum.

Ama yine de her koşulda erkeklere güvenmemek gerek. Kendimizi tamamen erkeklere bırakmamak gerek. Sonra bu sonuçlar ortaya çıkıyor malesef.

çok doğru söylediniz.bu bir arkadaşımın yaşadığı durum.morali çok bozuk.ve kürtaj olmak zorunda kaldı.güveniyordu sevgilisine.ama olmadı..ciddi bir destek mi alması gerekiyor?yani ben onun için napabilirim:/

Siz yeteri kadar yanında olup, destek oluyorsunuzdur eminim.

O adam(!)la görüşmeyi kesmiştir diye umuyorum.

Bir bakıma karşı taraftan bakınca duruma, tabiiki her birlikte olduğu kadını hamile bırakıp çocuk dünyaya getirse ne olurdu bilemiyorum. (!)

Ama yine söylüyorum; bir birliktelik yaşanıyorsa her zaman sırt sırta omuz omuza verilir. Çocuğu istemiyorum demenin de adabı vardır herhalde.

İlerde evlilik düşünüyorsa; "evlenince, yaşımız ilerleyince istiyorum " falan desin. Ne bileyim bu erkekleri anlamıyorum. Tatlı dil, güzel huy be arkadaş. Bu kadar.

Siz destek olmaya devam edin. İleride değer verdiği ve değer gördüğü biriyle tanışır inşallah.

Ve o adam sevdiği kadından çocuk yapmak için deli olduğunda yüzündeki gülümsemeye bir baksın.

Değmeyecek adamları hayatımıza alıyoruz. İşte.
Eminim ilişkinin başında az buçuk belli etmiştir kendini.

Çok konuştum, susayım.

Ama yine de her koşulda erkeklere güvenmemek gerek. Kendimizi tamamen erkeklere bırakmamak gerek. Sonra bu sonuçlar ortaya çıkıyor malesef.

Katılıyorum. Ama bu düşünce modern çağ ile birlikte bu hale geldi.
Dedemin ve anneannemin evliliğinde eşlerin birbirine koşulsuz kendilerini bırakmaları ve güvenmeleri esası vardı.

Zaman değişti, insanlar farklılaştı. Kadınlar hep diken üstünde; "Güvensem yarı yolda kalır mıyım, acaba beni seviyor mu, ben sevdiğimi belli etmeyeyim, aman değişir, aman şöyle, aman böyle."

Neden herkes adeta saldırmak için yorum yapıyor ki? Babasız bi çocuk büyütmek o kadar kolay olacak mı? Herşey televizyondakiler gibi yada hayatta karşımıza çıkan üç beş örnek gibi değil ki.
''Kızımız aşık olduğu adamdan hamile kalır adam istemez kızımız çocuğu doğurmaya karar verir o ara bi adamla tanışır adam kıza aşık olur çocuğu benimser kendi çocuğu gibi sonra mutlu mesut yaşarlar.''

Maalesef bu değil hayat,bu şekilde olmuyor hamile kalıpta baba evine dönen hangi kadın sığabilmiş ki. Kadınların çoğunun sığıntı gibi olduğunu yada o eve sığamadıklarını zaten okuyoruz burada.

Hanımefendiye gelirsek. Uzun ilişki olması hiç birşeyi değiştirmiyor adam baştan sinyallerini vermiştir yada baba olup olmamaya hazır olmadığını o uzun ilişki süresince yeterince görüp anlamanız lazımdı.
Keşke korunsaydınız.

Kimselerde yanlış anlamasın ben aldır demiyorum aldırmada demem vebali günahı yaşayanın boynuna.

Tek basina cocuk sahibi olmayi goze aliyorsa dunyaya getirsin bebegini, aksi halde tek bir secenek var zaten, adam tavrini koymus. Ya bekar anne olmayi secip adama yol verecek, ya cocugu aldirip bu muthis adamla iliskisine devam edecek.

9 subatta Bebeğiminkalbi durduğu için kürtaj oldum . O günden beri gözümden yaş dinmedi uykuyu unuttum . Ruyalarimda hep bebek görüyorum 10 kilo verdim 1 ayda.. acaba ben bebeğim öldüğü için kürtaj olmama rağmen bunları yaşıyorSam siz nasıl yaşayacasiniz. Kürtaj bir korunma yöntemi değildir ! ! ! ! ! ! ! ! ! Yapmayın kardeşim gidin kısırlastirin kendinizi kürtaj keyfe yapıldığı zaman cinayetir unutmayın! !!!!!!!!!!!!!!!!!!

9 subatta Bebeğiminkalbi durduğu için kürtaj oldum . O günden beri gözümden yaş dinmedi uykuyu unuttum . Ruyalarimda hep bebek görüyorum 10 kilo verdim 1 ayda.. acaba ben bebeğim öldüğü için kürtaj olmama rağmen bunları yaşıyorSam siz nasıl yaşayacasiniz. Kürtaj bir korunma yöntemi değildir ! ! ! ! ! ! ! ! ! Yapmayın kardeşim gidin kısırlastirin kendinizi kürtaj keyfe yapıldığı zaman cinayetir unutmayın! !!!!!!!!!!!!!!!!!!
konuyu okuyunca aklımdan sen geçmiştin inanır mısın okumasa bari dedim ama okumuşsun canım

Back
X