kürtajdan çok korkuyorum

ahmuhsinunlu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2013
62
30
28
malesef bebeğimi kaybettim. kalbi durmuş yarın kürtaj yaptıracağım. ama çok korkuyorum stvde kanal7de çıkan ibretlik filmlerde, nezaman bir kadın kürtaj yaptırsa operasyonda rahmini kaybediyor. aklıma türlü türlü seyler geliyor. bir de doktor fetusu patolojiye göndereceklermiş. bebeğimi aldıktan sonra bir de orda parçalayacaklar inceleyeceklermiş. böyle birşeye izin vermeyeceğim!

Ne bakıyorsun o acaip filmlerdeki olaya.
Hiç kürtaj olmadım ben de korkarım ama rahim kaybetmek falan binde bir olan bir şey olsa gerek.
Patolojiye gönderilmesi gerekiyorsa da gönder.

Kurtajdan korkmana gerek yok.iki kez kurtaj oldum.
Fiziksel olarak degil psikolojik olarak yipratiyor insani..
Allah yardimcin olsun

sen hangi şehirde hangi doktora gittin.
hastahanede hiç yattın mı?
yoksa gün içersinde taburcu oldun mu?
ne kadar zamanda iyileştin?
genel anestezi ile mi yapıyorlar?
yoksa lokal anestezi ile ayıkken mi yapıyorlar.
sonrasında bebeğin oldu mu?

çevremde soru soracağım hiçkimse de yok. annem de eşim de benim kadar üzgünler. onalra da hisselerri endişelerimi yansıtıp daha fazla üzmek istemiyorum.

sen hangi şehirde hangi doktora gittin.
hastahanede hiç yattın mı?
yoksa gün içersinde taburcu oldun mu?
ne kadar zamanda iyileştin?
genel anestezi ile mi yapıyorlar?
yoksa lokal anestezi ile ayıkken mi yapıyorlar.
sonrasında bebeğin oldu mu?

çevremde soru soracağım hiçkimse de yok. annem de eşim de benim kadar üzgünler. onalra da hisselerri endişelerimi yansıtıp daha fazla üzmek istemiyorum.
Sakin ol arkadasim.
Ben iki kez oldum.
Ikisinde de genel anestezi yaptilar. Hicbirsey hissetmedim. Uyandiktan sonra tabiki biraz agrin oluyr. Fiziksel olarak 10 gunde iyilestim ben ama ruhsal olarak zor oluyr. Kurtaj sonrasi alinanlar incelendi. Incelenmesi de sart. Senin icin sart. Suan 4.5 aylik oglumda kucagimda cnm.

Canim hic buyutme gozunde bu operasyonu.
Dedigim gibi psikolojik yikimi cok cok
buyuk.ben tekirdagdayim burda ozel bi
hastaneye gittim. Genel anestezi yapmalarini istedim, boylesi daha iyi. 15dk lik bi operasyon ayilman da 15 dk surse biraz dinlenip istedigin
zaman cikabilirsin yatis falan
yok.iyilesme sureci dedigin de agrili sancili yarali bi surec degil.adet benzeri bi kanaman olacak.
Sonra doktorun tavsiyesine gore korunma sureni belirlersin,mesela ben hic korunmadim,doktorun biri 2ay korun demisti, daha tecrubeli baska bi doktor "rahmin hazir oldugunda hamile kalirsin, psikolojik olarak hazirsan korunmana gerek yok, hamile kalirsan sakin korkma demekki hazirsin" demisti.

Gecen yil 19agustosta kurtaj oldum hic korunmadim hemen hamile kaldim tekrar, simdi oglum 3.5 aylik oldu kucagimda:)

Allah sana da nasib etsin. Sormak istedigin bisey olursa cevaplarim.

Allah razı olsun arkadaşlar ilk şoku atlattım. Daha sakinim şimdi. Doktorumla da görüştüm. Pataloji zorunluymus. Diğer hamilelikte gerekli önlemi almamiz için gerekliymis. Hakkimda hayirlisi olsun inşallah.

Canım kürtajdan korkma canın yanmıyor. manevi olarak çektiğin acının yanında fiziksel acı hiç kalıyor. benimde bebeğimin kalbi 9+5 de durdu. biz isteyerek bir kalbi durdurmadık rabbim verdi rabbim aldı. keyfiyetten değil zorunlu olduğu için kürtaj olduk o yüzden rahimin alınması vs onu leyiften çocuk aldıranlar düşünsün.

Back
X