• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kürtajdan sonra eşimden uzaklaştım :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
canım ya kıyamam sana .zaman tanı kendine bilinçaaltın onu suçluyor olabilir olumsuz düşünme lütfen .

tatlım bende öyle düşünüyorum ama mesela bebeklerime ben yavaş yavaş kıyafetler almıştım zıbınlar falan onları saklmış evin altını üstüne getirdim yok bulamıyorum nerde diyorum sakladım diyor vermem onları sana diyor ya sanane versene dedim tartıştık resmen

tatlım bende öyle düşünüyorum ama mesela bebeklerime ben yavaş yavaş kıyafetler almıştım zıbınlar falan onları saklmış evin altını üstüne getirdim yok bulamıyorum nerde diyorum sakladım diyor vermem onları sana diyor ya sanane versene dedim tartıştık resmen

senin o piskolojiden kurtulmanı istiyordur ondan saklamıştır canım ya yine olur inşş bebeğin üzüldüm seni tanımıyorum ama diğer konulardan hatırlıyorum az çok.

hatırladım tatlım.. Neden böyle oldu bende anlam veremiyorum da hani bilirsin eşim çocuk istemiyordu ılk hamıle oldugumu ogrendıgımde aldıralım demesınden korkuyordum ama demedi.. Belki o yüzden bilinç altıma mı yerleşti nedir bilmiyorum ama inanın ki bana bi yemekte ne var demesi bile batıyor içimden zıkkım var yer misin demek geliyor ooff :((

anliyorum canim ama bunu aşmalisin birşekilde boyle evine eşine kendine huzrszluk verirsin. Dunyaya gelmeleri nasip değilmiş eşinde uzuluyodur bu duruma kendini toparla unutma eşim beni aldatiyor herhalde demiştin demi senden uzaklaştigini dusunmustun şimdi oda senin için dusunur şimdi git yuzunu yika ve ben eşimi cok seviyorum onun için hersey de guzel bi makyaj ve masa hazirla eşin geldiğindede ona saril birlikte aşacaksiniz eminimki bu durumu

Allah yardımcın olsun cnm
Nazar değmiş sanırım sana bebeğine evliliğine çok imrenilcekti çünkü yuvan
Diğer konularından hatırlıyorum
Allah hayırlısıyla bi daha verir inşallah
Ama eşine karşı dua et bol bol çok işe yarar

gecmis olsun,ALLAH INSALLAH TEKRARDAN SAGLIKLI HAYIRLI EVLATLAR NASIP EDER(AMIN):nazar:

ama bence esin cok iyi yapmis. ben hic birsey almamistim.. zaten hamileligimin basindan beri hep korkum vardi.. bir de biliyordum ilk 3 ay cok riskli oldugunu.. gerci hic birseyin 9 aya kadar garantisi yok ama ilk 3 ay tibbi olarak da bilinen bir surec.

bana sadece bir arkadasim bebek dogana kadar goremem diye bir hediye almisti.. ben mesela hemen onu kaldirdim ortadan.. hala daha birinin hamile oldugunu ogrenince kotu oluyorum.. sonra boyle hissettigim icin uzulup ALlah im sen o kisinin hamileligini hayirli et , saglikli evlat ver diyorum.. bu atlatmasi kolay bir olay degil. hele ki ilk hamilelikse.. ama hayirlisi ne yapalim..

bak benim bebegim 8. haftada kalbi durrmus, ben 10. haftada ogrendim. yurtdisinda yasiyorum burda kurtaj en son care.. onun icin iki hafta da bekledim.. normal kanama olmasi icin.. dusunsene ne kadar uzun ve yipratici bir surec.. o yuzden anlayabiliyorum seni.. kendine fazla yuklenme.. hemen iyilesmeyi bekleme.. zaman lazim sana.. esine de soyle bunu.. acik ol esine karsi.. kendini zorlama.. zamana birak hadiseleri.. akisina birak.. hersey duzelicek insaallah.. Rabbim bu seferlik boyle sinadi bizi ama ikincisine guldurecek insaallah..

seninle aynı şeyi yaşadık, çok yoğun acı çekiyorsun ve eşin senin acını anlayamıyor sanıyorsun. senin içinde oldu bitti her şey, onda hormonal değişiklik olmadı ve o tam algılayamıyor değil mi? ben de aynı şeyi düşünüp çok üzülmüştüm. eşine öfkelisin o da senin kadar yanmıyor diye. inan o da üzülüyor.
allah bir dahaki gebeliğinde kucaklamanı nasip etsin. benim de ilk bebeğimin kalp atışı durmuştu. artık yaayamam sandım. eşime de çok kötü davrandım ama geçti... şu an söylenen her teselli cümlesi seni de uyuz ediyor mu? ben gençsin,yine olur diyenleri boğmak istiyordum da. ama üç ay sonra kardeşi geldi bebeğimin.inşallah sen de çabucak meleğine kavuşursun.unutma eşin de o bebeklere sahip olmayı istiyordu ama o içinde can taşımanın ne olduğunu elbet bilemez,tahmin bile edemez.annelik karnına düşünce, babalık doğduktan sonra...

hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim canlarım ama dediğim gibi eşime sarılmak ağlamak istiyorum ama yapamıyorum birşey beni engelliyo sarılmadan uyumazdık mesela şimdi yatağln en uç köşesine kaçıyorum dokunmasın diye.. nasıl atlatıcam bılmıyorum bırlıkte tedavıye gıdelım dedı red ettım ıstemıyorum hıcbırsey hıckımseyı ben sadece bebeklerımı ıstıyorum onları ıcımde ıstıyorum çok ozluyorumm.. bı de dıyorum ıyıkı cınsel hayat yasak bı de olmasa o ızdıraba nasıl katlanırdım

ilk gebelıgımdi kürtaj oldum eve geldık cevremde herkes var anneler falan eşim eve geldı yüzü asık gözlerimi kaldırıp yüzüne bakamadım o gun bugun gibi aklımda hala uzaklastık ilişkiye girmek aklımdakı son seydı o gunlerde ama bı kac gun sonra oturduk konustuk senın sucun değil benım sucumd eğil İLAHI TAKDİR. herseyı güzele bagladık zamanla eskı halımıze döndük cok zordu ardından bır dusuk daha bu sefer ilk sarıldıgım insan eşim oldu elimi ilk tutanda o oldu anladımkı herseyımde o olmalı ve 3. düşüğümde doktorun kapısında oturdum ağladım yıne yanımda o vardı 4. bebegımde ilk doktora gittiğim gün yanımda olmak istedi ben gel demeden gelmek istedi kötü sonuc almamdan korktu ama cok sukur zamanla aşıldı bu tür konular dılerımkı sende tez zamanda atlatırsın.. hıc caresizliğe kapılma RABBIM OL deyınce olur. unutma..

bebeklerin için çok üzüldüm canım ,acın daha çok taze ve neler hissediyorsun az çok tahmin edebiliyorum çünkü bende bir anneyim ,senin yaşadığın şu zor durumu hamileler ve anneler dışında kimse anlamaz,hele hele bir erkek bebeğini kucağına almadan asla onların sevgisini tam olarak hissedemez ama anne hamile olduğu andan itibaren annedir,sen şimdi eşinin de en az senin kadar üzülüp acı çekmesini bekliyorsun ama yanılıyorsun ondan seni anlamasını bekleme o senin acını anlayamaz.eşin senin kadar üzülmeyincede haklı olarak sinir oluyorsun buda uzaklaşmana sebeb oluyor,bence geçici bir durum ama uzatmamaya çalış,zamana bırak eminim düzelecektir ..

ilk gebelıgımdi kürtaj oldum eve geldık cevremde herkes var anneler falan eşim eve geldı yüzü asık gözlerimi kaldırıp yüzüne bakamadım o gun bugun gibi aklımda hala uzaklastık ilişkiye girmek aklımdakı son seydı o gunlerde ama bı kac gun sonra oturduk konustuk senın sucun değil benım sucumd eğil İLAHI TAKDİR. herseyı güzele bagladık zamanla eskı halımıze döndük cok zordu ardından bır dusuk daha bu sefer ilk sarıldıgım insan eşim oldu elimi ilk tutanda o oldu anladımkı herseyımde o olmalı ve 3. düşüğümde doktorun kapısında oturdum ağladım yıne yanımda o vardı 4. bebegımde ilk doktora gittiğim gün yanımda olmak istedi ben gel demeden gelmek istedi kötü sonuc almamdan korktu ama cok sukur zamanla aşıldı bu tür konular dılerımkı sende tez zamanda atlatırsın.. hıc caresizliğe kapılma RABBIM OL deyınce olur. unutma..

belki de aşılmayacak birşey değil ama bilemiyorum ona nasıl davranacagımı bılemıyorum dün yeter artık bu kadar uzaklaşma benden dedi benim suçum değil ben ayırmadım yawrularından seni dedi resmen ağladı ama ben sanki bi gaddar gibi sadece gözlerine baktım ve sustum teselli bile edemedim eşimi çünkü benim içim onunkinden kat kat fazla yanıyor

belki de aşılmayacak birşey değil ama bilemiyorum ona nasıl davranacagımı bılemıyorum dün yeter artık bu kadar uzaklaşma benden dedi benim suçum değil ben ayırmadım yawrularından seni dedi resmen ağladı ama ben sanki bi gaddar gibi sadece gözlerine baktım ve sustum teselli bile edemedim eşimi çünkü benim içim onunkinden kat kat fazla yanıyor

Elbette ki sizin canınız daha çok yanıyordur.
Ama haksızlık ediyorsunuz. Biraz toparlanın ve kendinize gelin.
İsyan etmeyin. Vardır bunun da bir hayrı mutlaka.
Eşinizin destekleri karşısında biraz daha makul olmaya çalışın.
En azından bir süre bu sıkıntıyı yaşayacağınızı ve sorununuzun onunla ilgili olmadığını anlatın.
Kendini edğersiz hissettirmeyin eşinize.
Bu duygu içinde büyürse mesafe açılır aranızda..

Elbette ki sizin canınız daha çok yanıyordur.
Ama haksızlık ediyorsunuz. Biraz toparlanın ve kendinize gelin.
İsyan etmeyin. Vardır bunun da bir hayrı mutlaka.
Eşinizin destekleri karşısında biraz daha makul olmaya çalışın.
En azından bir süre bu sıkıntıyı yaşayacağınızı ve sorununuzun onunla ilgili olmadığını anlatın.
Kendini edğersiz hissettirmeyin eşinize.
Bu duygu içinde büyürse mesafe açılır aranızda..

eşim herzmankinden daha ilgili belki de bunu kendısıne gorev edındı ama tabi bi de kaynana vakası var bende hiç çenesi durmuyo acaba neden öyle oldu böyle oldu kii tüh tüüh oğlunu teselli ediyor sürekli sanki bizim ki can değil üzülme oğlum yine olur e olmasa da artık bakarı<z çaresine (çaresi de tüp bebek değil yeni gelin) gelde moralin bozulmasın gel de sinirlenme

acınız büyük Allah rahmet eylesin..bebekleriniz cennette size şefaatçi ve sizi bekliyor..konunuzu okurken aklıma aslında tepkinizin eşinize değil kayınvalinize yada eşiniz tarafından birisine olduğu düşüncesi gelmiştiki son açıklamanızdada evet dedim asıl tepkiniz kayınvalidenize..Allah yardımcın olsun canım tepkini at eşine gösterme oda en az senin kadar acı çekiyordur birbirinize kenetenme zamanı..bırak kim ne dese desin kimin ne dediğine ne yaptığına takılma sen eşini eşinde seni seviyor birkere eşine sımsıkı sarılsan kendi içindekini hafifleteceksin..Allahım yardımcın olsun..bundan sonrada acı keder göstermeden mutlu günler sizlerle olsun..

acınız büyük Allah rahmet eylesin..bebekleriniz cennette size şefaatçi ve sizi bekliyor..konunuzu okurken aklıma aslında tepkinizin eşinize değil kayınvalinize yada eşiniz tarafından birisine olduğu düşüncesi gelmiştiki son açıklamanızdada evet dedim asıl tepkiniz kayınvalidenize..Allah yardımcın olsun canım tepkini at eşine gösterme oda en az senin kadar acı çekiyordur birbirinize kenetenme zamanı..bırak kim ne dese desin kimin ne dediğine ne yaptığına takılma sen eşini eşinde seni seviyor birkere eşine sımsıkı sarılsan kendi içindekini hafifleteceksin..Allahım yardımcın olsun..bundan sonrada acı keder göstermeden mutlu günler sizlerle olsun..
Allah razı olsun umarım az hasarla bu durumu atlatırım yoksa gerçekten eşimi de kaybedicem

daha kürtaj olalı çok az bir zaman olmuş, böyle hissettiğiniz için kendinizi suçlamayın. şu anda kaybınızın şokunu yaşıyorsunuz. herkes böyle bir şoku aynı şekilde atlatmaz. kimisi eşinin, annesinin şefkatiyle atlatır kimisi de kendi içine dönerek. bilinçaltınız, kocanızla aranızda geçen özel anlardan dolayı bir savunma oluşturmuş. bir dokunuşun, bir öpüşün sonunun bir ilişkiye, bunun sonucunda hamileliğe ve tekrar bir kayba neden olacağı korkunuzu bu şekilde yansıtıyorsunuz. bir taraftan kendinizi korurken diğer taraftan tekrar yara almadan kendnizi iyileştirmeye çalışıyorsunuz bir anlamda.

acınız zamanla soğuyacak, bilinçaltınız da oluşan bu savunma hali de zamanla gevşeyecek. çok geçmiş olsun:)

Daha çok yeni 4 gün ne ki belki bu süreç 4 ay sürecek. Ben ilk bebeğimin kalbi durduğunda bırak eşimi düşünmeyi, yaşamaktan vazgeçmiştim neredeyse. Çok zor, o yüzden acını yaşa, birde eşimden uzaklaştım gibi şeylerle kendini hırpalama.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X