kürtajdan sonra sağlıklı gebelik yaşayanlar varsa lütfen yorumlarınızı bekliyorum

deyyann

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2011
253
5
296
Niğde
slm kızlar ekim 27 de kürtaj oldum ve doktorumun bana söylediği bekleme süresi bu ay dolduve çalışmalara başladık ama ben hala korkuyorum aynımı olacak diye lütfen bu konuda yardımlarınızı bekliyorum kürtajdan sonra sağlıklı hamilelik geçirenlerden yorum bekliyorum

slm kızlar ekim 27 de kürtaj oldum ve doktorumun bana söylediği bekleme süresi bu ay dolduve çalışmalara başladık ama ben hala korkuyorum aynımı olacak diye lütfen bu konuda yardımlarınızı bekliyorum kürtajdan sonra sağlıklı hamilelik geçirenlerden yorum bekliyorum

canım öncelikle geçmiş olsun bende kürtaj oldum bebeğim karnımda ölmüştü yavrum benim:(3ay ara verdık şimditekrar hamileyim allaha bin şükür 30 haftamız doldu şuan olumsuz bir durum yok ama rabbim bilir tabiki sen niçin kürtaj olmuştun bizdebirde kan uyuşmazlığı vardı

canım öncelikle geçmiş olsun bende kürtaj oldum bebeğim karnımda ölmüştü yavrum benim:(3ay ara verdık şimditekrar hamileyim allaha bin şükür 30 haftamız doldu şuan olumsuz bir durum yok ama rabbim bilir tabiki sen niçin kürtaj olmuştun bizdebirde kan uyuşmazlığı vardı

senin adına çok sevindim canım inşallah sağsalim alırsın bebişini kucağına :nazar: ne biliyim ben korkuyorum aynı mı olacak diye bide benimkinde10.hafta olmasına rağmen kalp atışı yoktu bebeğim gelişmemiş hiç inşallah bu sefer allahın izniyle sağlıklı bi gebelik geçirmek istiyorum

senin adına çok sevindim canım inşallah sağsalim alırsın bebişini kucağına :nazar: ne biliyim ben korkuyorum aynı mı olacak diye bide benimkinde10.hafta olmasına rağmen kalp atışı yoktu bebeğim gelişmemiş hiç inşallah bu sefer allahın izniyle sağlıklı bi gebelik geçirmek istiyorum

inşallahda geçirirsin canım.benimde öyleydı kalp atışı yoktu zten hiiçç gelişmemiş dedi doktor hayırlısı öyleydı demekki bende senın gıbıydım cok korkuyordum ama inşallah ii olur

inşallahda geçirirsin canım.benimde öyleydı kalp atışı yoktu zten hiiçç gelişmemiş dedi doktor hayırlısı öyleydı demekki bende senın gıbıydım cok korkuyordum ama inşallah ii olur

inşallah canım ya insan o duyguyu tadınca beklemek istemiyor inşallah olur bu ay deniyoruz bakalım benim ovulasyon dün başladı umarım tutar :)

bayanlar nerdesiniz ya yorum okumak hiç değilse içime su serpiyor yorumlarınızı bekliyorum

Son düzenleme:
öncelikle çok geçmiş olsun arkadaşlar
bende sizin gibi iki bebeğimi kaybettim bir sene arayla ilk önce kalp atışını alıyorduk
sonra gelişmiyordu ölüyordu
sebebini araştırdım kanda pıhtılaşma çıktı şimdi 18 haftalık hamileyim
hergün karından iğne yiyorum (clexene 0,4) ve coraspin kullanıyorum
şimdilik gebeliğim iyi gidiyor kızım olacak inşallah

Bence bebeği kaybetme nedeni ne ? factor 5 mi protein C yüksekliği mi bunu iyi araştırın doktorunuz vereceği tedavi ile sorunsuz bir şekilde ilerliyor hamilelik

Allahım sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza almaya nasip eder inşallah:nazar:

Son düzenleme:
çok geçmiş olsun kızlar.bende ilk bebeğimi 8 haftalıkken kaybetmiştim. dünyam yıkılmıştı neden bebeğim beni bıraktı... hemde doğum günümde kürtaj oldum bu çok kötü bi duygu.kürtaj olduktan 40 gün sonra tekrar adet oldum hemen hamile kaldım.bebeğim bana tekrar geri geldi dedim.şimdi oğlu 9 aylık oldu ilk dişini çıkartıyor allah size bu güzel duyguyu yaşatsın.çok güzel anne olmak:emir_bebek:

çok geçmiş olsun kızlar.bende ilk bebeğimi 8 haftalıkken kaybetmiştim. dünyam yıkılmıştı neden bebeğim beni bıraktı... hemde doğum günümde kürtaj oldum bu çok kötü bi duygu.kürtaj olduktan 40 gün sonra tekrar adet oldum hemen hamile kaldım.bebeğim bana tekrar geri geldi dedim.şimdi oğlu 9 aylık oldu ilk dişini çıkartıyor allah size bu güzel duyguyu yaşatsın.çok güzel anne olmak:emir_bebek:

senin için çok sevindim benm bebeğim on haftalıkken altı haftalık bi gelişim göstermişti ve hç kalp atışı olmamıştı ben ondan kürtaj oldum inşallah fazla beklemeden ben de anne olmak istiyorum yorumun için çok saol canım inşallah ben de bi gün anne olucam

Son düzenleme:
öncelikle çok geçmiş olsun arkadaşlar
bende sizin gibi iki bebeğimi kaybettim bir sene arayla ilk önce kalp atışını alıyorduk
sonra gelişmiyordu ölüyordu
sebebini araştırdım kanda pıhtılaşma çıktı şimdi 18 haftalık hamileyim
hergün karından iğne yiyorum (clexene 0,4) ve coraspin kullanıyorum
şimdilik gebeliğim iyi gidiyor kızım olacak inşallah

Bence bebeği kaybetme nedeni ne ? factor 5 mi protein C yüksekliği mi bunu iyi araştırın doktorunuz vereceği tedavi ile sorunsuz bir şekilde ilerliyor hamilelik

Allahım sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza almaya nasip eder inşallah:nazar:

öncelikle maşallah diyeyim:nazar: benm bebeğimin hiç kalp atışı alınamadı patoloji sonuçlarında bişey çıkmadı bakalım bu ay süremiz doldu inşallah olur:49:

merhaba isil
senin gibi bende aynen suan clexane 0,4 ve koraspirin kullaniyorum.yani sanirim ayni kaderi paylasioruz seninle.
bastan anlatayim istersen.
ben 11 senedir evliyim ve esimin sperm bozuklugu ve az spermi bulunmasi dolayisiyla birtürlü cocuk sahibi olamiyorduk.simdiye kadar 5 kere almanyada ve en son türkiyede alman hastanesinjde tüpbebek tedavisi gördük.ozamana kadar hic hamile kalamamistim tutmuyordu birtürlü.en son alman hastanesinde denedik ve tuttu.bütün dünyalar benim olmustu cok sevindik ama sevincimiz cok sürmedi.12 inci haftaya kadar hersey normal gidiordu.taki 13 üncü haftaya kadar.inanin simdi anlatiorum ama daha halen tüylerim diken diken oluyor ve cok üzülmüstük anlatilmaz sekjilde.dünyam alt üst oldu ölüyorum zannettim dayanamicam bu aciya dedim ama allahim bana yinede o dayanma gücü verdi ve ona nekadar sükretsem azdir.ve tabiki bu arada esime cok minnetarim o olmasaydi basaramazdim herhalde.allah onu basimdan eksik etmesin.
doktora rutin kontrole gitmistim ultrasona.hic aklima gelmezdi ordan ciktikdan sonra bütün hayallerim yikilacagini.neyse daha fazla üzüntümü ifade etmeye gerek yok sanirim.bebeyimin kalbi durmustu ve kürtaj oldum.daha sonra kontrollere gittiyimde hastanedeki doktoruntavsiyesine göre kanimi kontroll ettirdim ve orada aynen seninki gibi kan pihtilasmasi teshis koyuldu.Ve o günden sonra biraz daha umutlandim cünkü buzamana kadar yaptiklarimiz tedavilerin sonuc vermemesinin sebebini bulmus gibiydik.Teshizden sonra koraspirin kullanm hergün bitane.cünkü doktorum demisti gebelik olusmaya yardimci olabilir diye.Ve inanmicaksiniz ama hastaligimin teshizinden 5 ay sonra ay sonra normal yoldan hamile kaldim ve suan 11 haftalik.
evet suan cok mutluyuz AMA inanin o korku varya icimde beni mafedior.sanki heran bisey olacakmis gibi icimde bir korku.
evet isil arkadasim benim hikayem de bu.ve herkese diyorumki hic kimse ümidini kesmesin ve cenabi hakka siginsin cünkü inanin o cok yardimci oluyor.
sorabilirmiyim senin olayin nasil öyrendin ve suan nasil gidior hamilelik?
birbirimizin yasadiklarini paylasmak isterim eyer sende istersen tabbiki.
herkese selam

Merhaba bende 12 kasımda 8 haftalık bebeğimi düşürdüm ve kürtaj oldum daha sonra hiç adet görmeden hamile kaldım şuan bebeğim 8 haftalık durumu çokşükür iyi ama ben hiç iyi değilim yaklaşık3 haftadır mide bulantısından mahvoldum dilerim geçer en kısa zamanda...

canım çok geçmiş olsun bende iki defa kürtaj oldum..ilkinde senin dediğin gibi bebekte gelişme yoktu ne kesesini nede kalp atımlarını çok zor alıyorduk. her defasında alttan muayene oluyordum:((6 haftalıkken hiç kalp atımı duyamadık ve kürtaj oldum .ilk gebelik oldugu için doktorlar çok araştırmıyor.çok olagan karşılıyorlar.3 ay beklemeden sonra kürtajdan 5 ay sonra ikincigebeligim oldu gayet iyi gidiyordu kesesini kalp atımlarını hep haftasında gördük hiç alttanda muayeneye bile gerek kalmamıştı.ama kontrolden 1 gün sonra ani bi kanama oldu hemde çok fazla ertesi gün ultrasonda bebegin kalp atışlarının durdugunu gördük ve kürtajla bebegim yine alındı.bunu 15 gün önce yaşadım. ve iki bebegiminde kalp atışları durdugundan ve kürtajla sonlandıgından kan pıhtılaşmasından şüpheleniyoruz.(doktorumunda görüşü bu)şimdi tıp fakultesine gidip tahlil yaptıracagız duruma göre artık tedaviye başlayacagız.
istersen sende tahlil felan yaptırabilirsin kan pıhtılaşma sorunu felan varsa benim gibi acı tecrübelrle ögrenme,sosyal güvenceniz varsa tıp fakultesinde yaptırabilirsin.genelde 2-3 düşükten sonra yapıyorlar ama sen yien iyi bir doktora danış derim..aspirin ve iğnelerle tedavisi var yine elhamdulililah.tekrar geçmiş olsun Rabbim bebişlerimizi hayırlısıyla elimize almayı nasip etsin...

canım çok geçmiş olsun bende iki defa kürtaj oldum..ilkinde senin dediğin gibi bebekte gelişme yoktu ne kesesini nede kalp atımlarını çok zor alıyorduk. her defasında alttan muayene oluyordum:((6 haftalıkken hiç kalp atımı duyamadık ve kürtaj oldum .ilk gebelik oldugu için doktorlar çok araştırmıyor.çok olagan karşılıyorlar.3 ay beklemeden sonra kürtajdan 5 ay sonra ikincigebeligim oldu gayet iyi gidiyordu kesesini kalp atımlarını hep haftasında gördük hiç alttanda muayeneye bile gerek kalmamıştı.ama kontrolden 1 gün sonra ani bi kanama oldu hemde çok fazla ertesi gün ultrasonda bebegin kalp atışlarının durdugunu gördük ve kürtajla bebegim yine alındı.bunu 15 gün önce yaşadım. ve iki bebegiminde kalp atışları durdugundan ve kürtajla sonlandıgından kan pıhtılaşmasından şüpheleniyoruz.(doktorumunda görüşü bu)şimdi tıp fakultesine gidip tahlil yaptıracagız duruma göre artık tedaviye başlayacagız.
istersen sende tahlil felan yaptırabilirsin kan pıhtılaşma sorunu felan varsa benim gibi acı tecrübelrle ögrenme,sosyal güvenceniz varsa tıp fakultesinde yaptırabilirsin.genelde 2-3 düşükten sonra yapıyorlar ama sen yien iyi bir doktora danış derim..aspirin ve iğnelerle tedavisi var yine elhamdulililah.tekrar geçmiş olsun Rabbim bebişlerimizi hayırlısıyla elimize almayı nasip etsin...

inş canm benim ben de kan pıhtılaşması vs. bşey çıkmadı kromozom anomalisi diye adlandırıldı inş.buay ben de hamiş olurum:49:

:nazar:
Merhaba bende 12 kasımda 8 haftalık bebeğimi düşürdüm ve kürtaj oldum daha sonra hiç adet görmeden hamile kaldım şuan bebeğim 8 haftalık durumu çokşükür iyi ama ben hiç iyi değilim yaklaşık3 haftadır mide bulantısından mahvoldum dilerim geçer en kısa zamanda...

inşallah geçer ama ben olsam sevinirdim benm gebeliğimde yoğun kasık ağrısından başka bişey yoktu ve sonuç kürtj...adını bile anmak istemiyorum hem biliyor musun miden ne kadar bulanırsa bebişinde fazla gelişirmiş inşllah sağ salim alırsın kucağına bebeğini :nazar:

allah tamamına erdirsin, sağlıcakla gelsin bebiş....

Canım ben de 11 aralıkta düşük yaptım. 5 gün kanamam oldu. Korunmadık üstüne. Şimdi hala regl olmadım. Test yapmadım ama göğüslerde aşırı şişlik v.s belirtiler var. Yarın ben de test yapayım en iyisi. Sen kürtajdan ne kadar sonra test yaptın?

Son düzenleme:
allahın izniyle alırsınız canım, endişe hiç bırakmııyor insanı değil mi? azıcık kalmış annesi allahın yardımıyla çar çabuk geçer.

ahhh ahh güzelim endişe bitermiii hiçç gözlerimde yaş kalmadı artık resmen sıpa oynuyo benimle bi hareket edıyo bi etmıyo bende ağla ağla birşey oldu dıye psikolajikman çöktüm artık :nazar:

Back
X