kürtajdan sonra yaşadıklarımız ve hamilelik

esoclk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2015
69
11
35
merhaba arkadaşlar..ben 1 hafta önce 5 haftalık bebeğimi kanamayla birlikte düşürdüm ve kürtaj olmak zorunda kaldım..doktorum 2 ay beklememizgerektiğini söyledi bebek için..fakat çoğu kişi zaten hemen olmayacak diyor ve kafamıkarıştırıyor..beklemek konusunda kararlıyım sağıklı olsun geç olsun ama olmazsa korkusu var :KK43: deneyimlerinizi paylaşım benibilgilendirirseniz sevinirim..

geçmiş olsun canım ... doktorunu dinle büyük ihtimalle rahmin toplanması 2 ay sürecektir... bizim halkımız doktorculuk oynamayı çok sever.... doktorunu dinlemelisin bence ...

Geçmiş olsun canım, bende ekim ayında kürtaj oldum ama benim doktorum beklemene gerek yok yalnızca 1 kez adet olduktan sonra tekrar deneyebilirsiniz demişti. Tam 30 gün sonra ilk adetimi oldum ve bir sonraki ay hamile kaldım :KK51: Umarım seninde bebişin çok bekletmeden gelir en kısa zamanda :anneadayı:

merhaba arkadaşlar..ben 1 hafta önce 5 haftalık bebeğimi kanamayla birlikte düşürdüm ve kürtaj olmak zorunda kaldım..doktorum 2 ay beklememizgerektiğini söyledi bebek için..fakat çoğu kişi zaten hemen olmayacak diyor ve kafamıkarıştırıyor..beklemek konusunda kararlıyım sağıklı olsun geç olsun ama olmazsa korkusu var :KK43: deneyimlerinizi paylaşım benibilgilendirirseniz sevinirim..

canım çok geçmiş olsun 24 martta 6 haftalık düşük yaptım benim kürtaj olmama gerek kalmadı kendiliğinden kanamayla birlikte düştü doktorum kanaman bittikten sonra ilişkiye başlayabilirsiniz denemeye devam demişti bir süre vermedi sizin kürtaj olmuş siz sadece doktoru dinleyin insanları takmayın verecek olan yine allahtır içinizi ferah tutun

Kendiliğinden düşmüş olsaydı beklemeyin derdim ama kürtaj olmuşsunuz doktorunuzu dinleyin ve bekleyin.

Çok sağolun arkadaşlar..evet beklemek konusunda kararlıyım sağlık sonuçta mantıklı olan bu.doktorum ne nerse o.sonrasında olmaz diyenlere takıldım sadece.rabbim inşallah sağlığıyla verir çok aratmaz bizi..:KK43:

Geçmiş olsun canım, bende ekim ayında kürtaj oldum ama benim doktorum beklemene gerek yok yalnızca 1 kez adet olduktan sonra tekrar deneyebilirsiniz demişti. Tam 30 gün sonra ilk adetimi oldum ve bir sonraki ay hamile kaldım :KK51: Umarım seninde bebişin çok bekletmeden gelir en kısa zamanda :anneadayı:
ÇOk geçmiş olsun öncelikle size de..doktora göre değişiyor bu süre evet bazısı 6ay bekleyin bile diyor..sonuç olarak beklemek gerektiği kesin..çok sevindim bebişinize sağlıkla gelsin inşallah.

geçmiş olsun neden düşmüş :KK43: kürtaj nasıl bir şey zor mu

Bende 13 martta bebeğimin kalbi durduğu için kürtaj oldum. 10.haftamdı ama bebeğinin 8.haftasında kalbi durmuş :KK43:
1 ay oldu ama henüz adet olmadım. Doktor bana 3 ay bekle dedi ama ben bekleyemeyeceğim :KK43:
En yakın arkadaşım 8 haftalık hamileymiş ve benden saklamış :KK43: bunu duyunca da kendimi hem sorunlu gibi hissettim hem çok üzüldüm ve yeniden hamile kalmak için ne kadar sabırsızlandığımı bir kez daha anladım.
Hemen olup olmayacağı belli değil hem nasipte varsa yaşayacaksa bi şey engel olamaz.
Bi şeyler düşünüyorum ama sağlıklı mı bilmiyorum. Psikolojik olarak kötüyüm yeniden hamile kalmadan da iyi olamayacağım :KK43:

geçmiş olsun neden düşmüş :KK43: kürtaj nasıl bir şey zor mu
Merhaba öncelikle teşekkürler.şunu belirtmeliyim psikolojik olarak çok kötü..kürtaj anını ise iyiki görmemişim diyorum uyutarak yapıldı çünkü..düşüş nedeni Allah tan dedi doktor çünkü patolojik sonuçta hiç bişi çıkmadı..hayırlısı buymuş:KK43:

Bende 13 martta bebeğimin kalbi durduğu için kürtaj oldum. 10.haftamdı ama bebeğinin 8.haftasında kalbi durmuş :KK43:
1 ay oldu ama henüz adet olmadım. Doktor bana 3 ay bekle dedi ama ben bekleyemeyeceğim :KK43:
En yakın arkadaşım 8 haftalık hamileymiş ve benden saklamış :KK43: bunu duyunca da kendimi hem sorunlu gibi hissettim hem çok üzüldüm ve yeniden hamile kalmak için ne kadar sabırsızlandığımı bir kez daha anladım.
Hemen olup olmayacağı belli değil hem nasipte varsa yaşayacaksa bi şey engel olamaz.
Bi şeyler düşünüyorum ama sağlıklı mı bilmiyorum. Psikolojik olarak kötüyüm yeniden hamile kalmadan da iyi olamayacağım :KK43:
Size de çol geçmiş olsun. .sizi o kadar iyi anlıyorum ki resmen benzer şeyler olmuş çevremizde aynı durumu bende yaşadım..benden de tanıdığım sakladı ama hiç takmıyorum artık..bence beklemelisiniz en azından ilk regli geçsin doktora gidip muayene olun..bana doktorum iki ay dedi en az ve birbucuk ay sonra gel bakalım bi sorun yoksa inşallah bebiş için başlayabilirsiniz dedi..öncesinde rahim hazır olmadığınından tutunamama ihtimali yüksekmiş. .inşallah gönlünce olur her şey..

canım çok geçmiş olsun 24 martta 6 haftalık düşük yaptım benim kürtaj olmama gerek kalmadı kendiliğinden kanamayla birlikte düştü doktorum kanaman bittikten sonra ilişkiye başlayabilirsiniz denemeye devam demişti bir süre vermedi sizin kürtaj olmuş siz sadece doktoru dinleyin insanları takmayın verecek olan yine allahtır içinizi ferah tutun
aynı gün aynı acıyı yaşamışız canım...

merhaba hanımlar ben yeni katıldım 1 hafta önce bebegimn kalbi durdu kürtaj olmak zorunda kaldım doktor 2 ay korun dedi ama ben korunmak istemiyorum cok kararsızım zaten 2 bucuk sene bekledım kendiliginden oldu herkez korunma o zaman daha cabuk olur diyo...

merhaba hanımlar ben yeni katıldım 1 hafta önce bebegimn kalbi durdu kürtaj olmak zorunda kaldım doktor 2 ay korun dedi ama ben korunmak istemiyorum cok kararsızım zaten 2 bucuk sene bekledım kendiliginden oldu herkez korunma o zaman daha cabuk olur diyo...
hoşgeldiniz öncelikle eğer benim fikrimi soracak olursanız çünkü aynı durumdayız birbirimizi anlayıp fikir vermemiz daha kolay..bence bir adet geçtikten sonra düşünün derim bir ay bekleyin..bende hemen olsun diye sabırsızlananlardanım ama tutunamama riski daha yüksek oluyor düşük ihtimali artıyor rahim tam kapanmadığı için..inşallah rabbim hayırlısını verir hepimiz için..siz kendiniz için en iyi kararı verirsiniz..

Geçmiş olsun :KK43: Bende 12 haftalıkken düşürmüştüm, doktor 6 ay korunma önermişti, 4 aydan sonra denedik ama olmadı.
Sonra iş falan değiştirdim, mecburen biraz erteledim. Tekrar planladıktan 4 ay sonra falan hamile kaldım.
Erken hafta düşüklerinde daha erken hamile kalma şansınız oluyor diye biliyorum.
Bende hamile kalmadan 1 ay önce doktora gittim hiçbir problem yok dedi, sonra hamile kaldım.
Herşey kısmet, Rabbim doğru zamanda nasip edecek merak etme.

Geçmiş olsun :KK43: Bende 12 haftalıkken düşürmüştüm, doktor 6 ay korunma önermişti, 4 aydan sonra denedik ama olmadı.
Sonra iş falan değiştirdim, mecburen biraz erteledim. Tekrar planladıktan 4 ay sonra falan hamile kaldım.
Erken hafta düşüklerinde daha erken hamile kalma şansınız oluyor diye biliyorum.
Bende hamile kalmadan 1 ay önce doktora gittim hiçbir problem yok dedi, sonra hamile kaldım.
Herşey kısmet, Rabbim doğru zamanda nasip edecek merak etme.
çok teşekkür ederim size de çok geçmiş olsun:KK43:bakalım iki ay çabucak geçer inşallah benim için de bende burdan başkalarının içini ferahlatacak bişiler yazabilirim...

Merhabalar.. Öncelikle çok geçmiş olsun... Aynı acıyı yaşayanlar birbirni çok iyi anlıyor.. Ben de 2013 aralıkta bebeğimin kalp atışları için gittiğimzde kalbinin atmadığını öğrendik.. Dünya yıkılmıştı başımıza... Doktor doktor gezmiştik ama sonuç aynı ve kürtaj oldum... İki ay korunma süreci verdi doktor o iki aylık süreçte tüm tahlil testlerimi yaptırdım doktorlara pembe yalan söyledik iki düşük bi kürtajım var diye... Tıbbi genetik olsun hematoloji olsun her testi yaptırdım çünkü ben zaten panik biriyim araştırmazsam ölürdüm.. Bişi çıkmadı ama o korunma süreci hiç geçmedi sanki.. Sonra şükürler olsun Rabbim nasip etti bir evlat.. Tabi ilk 3 ay elim yüreğimde gittim her kontrole... Şükür ki 5 ay önce bebeğimi kucağıma aldım... Sezeryan sırasında doktorum rahminde perde varmış dedi sanırım düşüğümün sebebi de o... Perde varken bebeğim nasıl gelişti erken doğum olmadı Rabbim in lütfu.. Korunma sürecini değerlendirin muhakkak... Rahim kendini toparlamadan tekrar gebe kalmayı düşünmeyin derim ben çünkü tekrar düşük riskiniz fazla olur... Sabırla o günleri dua ederek kendinizde araştırma yapmak istiyorsanız yapın öyle geçirin... Rabbim hiçbir kadını bu güzel duygudan mahrum bırakmasın... Miniklerinizle dolsun göbüşleriniz... Allah'a emanet olun...

Size de çol geçmiş olsun. .sizi o kadar iyi anlıyorum ki resmen benzer şeyler olmuş çevremizde aynı durumu bende yaşadım..benden de tanıdığım sakladı ama hiç takmıyorum artık..bence beklemelisiniz en azından ilk regli geçsin doktora gidip muayene olun..bana doktorum iki ay dedi en az ve birbucuk ay sonra gel bakalım bi sorun yoksa inşallah bebiş için başlayabilirsiniz dedi..öncesinde rahim hazır olmadığınından tutunamama ihtimali yüksekmiş. .inşallah gönlünce olur her şey..
hayırlısı olsun insallah..

X