- 16 Nisan 2008
- 2.218
- 1.460
- 333
iyne yaptigin için kanama duruyo. ins bebis yada bebisler senunledir. keske gece yatirsaydi da gözetim altında kalsaydin. yada dün doktorun gelme imkanı yokmuydu? bi ultrasonla baksaydi beklemek cook zorGece acile gidip iğne yaptırdım canm. Bugün iğne yaptırdım hcg kontrol ettik. Doktorum yarın çağırdı ultrasonla bakacak. Kanamam sabahtan beri varla yok arası. Açık kahve ve azcık geliyo. Düşük yaşasam durmazdı diye düşünüyorum. Yada acaba ikizdi teki mi zarar gördü acaba. Yaŕın akmı kara mı belli olacak. İnşallah benimledirler.
Ah canım rabbım yardımcın olsun ınşşş.Canim ben seni pgt sayfasinda okudum ama inan aklimdan ucup gitti sana cvp yazmak kendi derdime dustum.. Canim bende tup bebkle hamile kaldim ve dusuk yaptim.sonra bebege test yaptilar kromozomsal bozukluk cikti.. Dha sonra hcg degerimin sifira inmesini beklediler ki beni ve esimi arastirsinlar.. Yaklasik 1 ay suruyo vucudunun normale dinmesi..sonra biz kan verdik ki sonucun cikmasi yine bir ay buldu sonunda bende kromozomsal bozuklugun oldugu ortaya cikti.. Ins sen bunlari yasmazsin ama yinede tedbir olsun butun testlerini yaptir biraz aman aliyo ama olsun tahminim bsy cikmaz sende cok nadir gorulen durumlar bunlar.. Bnm daha oncedende dusuklerim vardi mesela hepsi bu sebeptenmis.. Basarilar bu yolda ins cok uzun surmez sinavin
Cok tesekkur ederım deneyımlerınız cok degerli benım için . Nekadar arastırsam okusamda bır yasanmışlıktan cok daha sey alıyorum. Bu mutlka aklımda olacakIlk once genetik test sonucuna gore karar verirsin canim.eger genetiginizde bir sorun varsa pgt de sadece o genlere bakilir.ayrica donmus 5.gun embriyolara pgt uygulanmiyor.pgt 3.gun embriyosuna uygulaniyor.5.gune ise cgh arrey gibi yontemlerle bakilir.yani tum kromozomlarina.
Benim bebekte trizomi22 ciktigindan,doktorlarin gerek gormemesine ragmen ben tup bebegimde pgt yaptrdim.Ama simdiki aklim olsaydi kesinlikle cgh yaptirirdim.cunki daha saglikli sonuc veriyormus.
Vucudu hazırlamakta önemli degılmı canım. Sen tum arastırmalarını yaptırdın mıÜzülme cnm Bnm ayni sıra yaptırmıştık kısmet olmadı ben 4. Tüp bebegimi yaptırcam ara vermiycem tabi para kısmını ayarlarsak.. Rahime çizik atacakmış bu sefer nebilim zor bi süreç yine bekliyor bizimde sınavımız böyle demekki...umutsuz olma lütfen olana kdr deniycez yıkılmak Yok ki ben düşük yapmaya başlayınca yaza kdr yaptırmam diyordum 1 haftada kendime geldim beklemek istemiyorum. Doktorum ara verelim dese vercemtim ama gerek Yok başlayalım dedi
Kürtaj genetık sonucum gelsın bende esımle genetık testlerımle ılgılenmek istıyorum. Tedavıye mutlaka devam edıcem. Ama asla acelecı davranmıcam cok arastırıp dusunup karar vermek istıyorum. Tabı sonuclar dılerım temız cıkardüşük yada kurtaj la alınan bebeklerin çoğunda bir anamoli durum vardur diyo doktorlar. benim genetik testlerimin olmasina ve sorun cikmamasina ragmen dustu ve yinede anamoli bir durum varki vucut bebegi atti dedi. bu sadece senin basina gelen bir durum degil. seni çok iyi anlıyorum ama sabretmekten dua etmekten ve tedavilere devam etmekten başka şansımız yok. genetik testleti hemen yaotir beklemenin alemi yok zaten bir, bir buçuk ayda cikiyo. hemen genetik bolumunden randevu al ve git canim.
Cnm gece 12 oldu kanamam. Doktoruma yazdm hemşireyi aradm geri dönüş alamadım. Fitil olarak kullanıyodm progestanı geçen tedaviden iğnesi vardı hemen acile gidip onu vurdurdum. Eve gelince pıhtılar düşmeye başladı her lavaboya gittiğimde. Sabaha kadar sürdü sayılır 5-6 kez oldu ama kan öyle şarıl şarıl gelmedi hiç. Sabah doktorum ultrason için erken olduğunu hcg bakalım dedi. Sonucum çıkıncada değerim yüksek diye heralde 12.637 çıktı yarın gel bakalım dedi. Böyle işte.iyne yaptigin için kanama duruyo. ins bebis yada bebisler senunledir. keske gece yatirsaydi da gözetim altında kalsaydin. yada dün doktorun gelme imkanı yokmuydu? bi ultrasonla baksaydi beklemek cook zor
Dondurulmuş embriyo ile denemiştim 3. Yü.. şimdi kalmadı malesef iğne kullanmadığım için yumurtalıklar yorulmadı ara vermeye gerek Yok sesi...doktora göre kaliteli 5. Gün embriyosu ile 3 denememden 1 sinden hamilelik olup 1 tane negatif 1 tane kimyasal varsa histereskobi yapalım sorun varsa buluruz yoksa da çizik atarız hamile kalmayı kolaylaştırıyor dedi..valla ne düşüneceğimi bilmiyorum ilk tüp bebeğim negatif olunca hemen arkasından ara vermeden 2. Yi yapmıştım kızım oldu ... dr bekle dese beklerdim tabi bide bunun maddi kısmı var onu hakedersem bu ay başlıycam yoksa bi kaç ay erteleyebiliriz deVucudu hazırlamakta önemli degılmı canım. Sen tum arastırmalarını yaptırdın mı
ahhh canim yaaa gece oluşu kötü olmuş. yarin kontrole gittiğimde ins biseyi yoktur bebislerin ama tekrar böyle bir durumda ne kullanacağını sor canim. ins bi dahada olmax ama tedbir amacli genelde proluton diye iyne veriyorlar aklinda bulunsun. ins yarin guzel haberlerle gelirsinCnm gece 12 oldu kanamam. Doktoruma yazdm hemşireyi aradm geri dönüş alamadım. Fitil olarak kullanıyodm progestanı geçen tedaviden iğnesi vardı hemen acile gidip onu vurdurdum. Eve gelince pıhtılar düşmeye başladı her lavaboya gittiğimde. Sabaha kadar sürdü sayılır 5-6 kez oldu ama kan öyle şarıl şarıl gelmedi hiç. Sabah doktorum ultrason için erken olduğunu hcg bakalım dedi. Sonucum çıkıncada değerim yüksek diye heralde 12.637 çıktı yarın gel bakalım dedi. Böyle işte.
İyiyim cnm sağol. Gittim evet ultrasonla baktı. 2 tane bişey gördük biri kese gibi dedi diğeri biraz bozuktu. Kanama alanıda olabilir falan dedi. Hcg tekrar edelim dedi. Yükselme var hcg de. Cuma tekrar gel bakalım dedi. Öyle işte.hgnm canim nasilsin. gittim mi doktora ne dedi?
Kürtaj sonucu genetıge gonderdınız mıBende iki kez kurtaj oldum bendeden o sekilde gelmisti normal
ayy cok sevindim canim. ins ikinciside kesedir. transferin kacinci gunu bugun? alttan bakti deme?İyiyim cnm sağol. Gittim evet ultrasonla baktı. 2 tane bişey gördük biri kese gibi dedi diğeri biraz bozuktu. Kanama alanıda olabilir falan dedi. Hcg tekrar edelim dedi. Yükselme var hcg de. Cuma tekrar gel bakalım dedi. Öyle işte.
Evet cnm alttan baktı. 4 ekimde olmuştu transferim. Bakalım hayırlısı.ayy cok sevindim canim. ins ikinciside kesedir. transferin kacinci gunu bugun? alttan bakti deme?
20 gun olmus anca gozukur. cumaya ikiz haberiyle gelecegini hissediyorum. tekrar hayirli olsun canimEvet cnm alttan baktı. 4 ekimde olmuştu transferim. Bakalım hayırlısı.
İnşallah cnm. İkiz derdinde değilim açıkçası. Tek olsun sağlıklı olsun. Hamileliğim sağlıklı devam etsin. Böyle şeyler olunca insan yaşlanıyo yeminle ya.20 gun olmus anca gozukur. cumaya ikiz haberiyle gelecegini hissediyorum. tekrar hayirli olsun canim
önemli olan sağlıklı olsun o tabi de öyle bi imkanımız var(2 embiyo olduğu icin) ins mevlam nasip eder diye söyledim. tabiki hakkında hayırlısı.İnşallah cnm. İkiz derdinde değilim açıkçası. Tek olsun sağlıklı olsun. Hamileliğim sağlıklı devam etsin. Böyle şeyler olunca insan yaşlanıyo yeminle ya.
canim nasilsin?Evet cnm alttan baktı. 4 ekimde olmuştu transferim. Bakalım hayırlısı.
Dondurulmuş embriyolar genetiğe gitmiyor canım . Doktor bana öyle söyledi. 5.gün embriyosu çözülecek orda hücre alınacak genetiğe gidecek o gelene kadar tekrar dondurulması lazım sonra tekrar çözülmesi embriyo bozulur zatenIlk once genetik test sonucuna gore karar verirsin canim.eger genetiginizde bir sorun varsa pgt de sadece o genlere bakilir.ayrica donmus 5.gun embriyolara pgt uygulanmiyor.pgt 3.gun embriyosuna uygulaniyor.5.gune ise cgh arrey gibi yontemlerle bakilir.yani tum kromozomlarina.
Benim bebekte trizomi22 ciktigindan,doktorlarin gerek gormemesine ragmen ben tup bebegimde pgt yaptrdim.Ama simdiki aklim olsaydi kesinlikle cgh yaptirirdim.cunki daha saglikli sonuc veriyormus.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?