sakın ümitsizliğe kapılma ve kendini üzme ilk gebelikte olabiliyor böyle sorunlar çokça duyuyoruz ve rastlıyoruz. Dua edip Allaha sığınıp yeniden dilemelisiniz kendinizi hazır hissettiğinizde de denersiniz. Biz 5 kız 1 erkek kardeşiz. Diger ablalarım hamileliğinde hiç sorun yaşamamıştı ama ablamın biri 5. seferde bebeğini sağlıklı doğurabildi 4 kere bebeği öldü karnında ve şu anki psikolojinizi anlayabiliyorum biz çok zor durumlar yaşadık o zamanlar ama hiç ümidimizi kaybetmedik her defasında yeniden canlandık ablam için dualar ettik. Rabbim en sonunda Umut'umuzu nasip etti bize eminim sizin de olacaktır sağlıklı bebeğiniz ve size dua edeceğim Rabbim tez zamanda sağlıklı bir evlat nasip etsin sizeMrb arkadaslar icim cok daraliyor bunaliyorum!!.. Buaraya yazarsam belki icimdeki uzuntuyu biraz olsun atarim diye dusundum.10 Haftalik gebeydim. 09.10.2019 Carsamba oylesine doktora gozukim dedim cunku daha randevuma vardi ama sanki icimden bir ses doktora gitmem gerektigini soyluyordu.Neyse doktoruma gittim ultrasonda bakarken normalde hep konusurdu bebek soyle boyle falan fistan diye. Ama doktorum hic konusmadi surati dustu bi uzgundu anladim ben birseylerin ters gittigini. Doktora 'kalp atislarini dinlemedik' dedim, oda ben kalp atisini duyamadim ama sen bi detayli ultrason cektir gel dedi. ozamana kadar hic bir kanamam yoktu taki doktor kalp atisini duyamadim dedigi an cok kanamam oldu iste ozaman dedimki ben bebegimi kaybediyorum. Zaten detayli ultrasondada bebegimin kalbinin durdugunu netlesmis oldu. Ertesi gunde kurtaj oldum.Doktorum bana 2 ay sonra tekrardan gebe kalabilirsin dedi ama benim hic gucum yok korkuyorum ayni seyleri yasamaktan..Bir yandanda ya tekrardan hamile kalamazsam korkusu var. ilk defa boyle birsey yasadim cok aci Allah dusmanimin basina bile vermesin. O benden koptugundan beri kendimi cok yanliz gucsuz caresiz hissediyorum. Cok alismistim ona. Cok kucuktu evet hissetmemistim daha ama canimdan bir parcam gitti.((
sakın ümitsizliğe kapılma ve kendini üzme ilk gebelikte olabiliyor böyle sorunlar çokça duyuyoruz ve rastlıyoruz. Dua edip Allaha sığınıp yeniden dilemelisiniz kendinizi hazır hissettiğinizde de denersiniz. Biz 5 kız 1 erkek kardeşiz. Diger ablalarım hamileliğinde hiç sorun yaşamamıştı ama ablamın biri 5. seferde bebeğini sağlıklı doğurabildi 4 kere bebeği öldü karnında ve şu anki psikolojinizi anlayabiliyorum biz çok zor durumlar yaşadık o zamanlar ama hiç ümidimizi kaybetmedik her defasında yeniden canlandık ablam için dualar ettik. Rabbim en sonunda Umut'umuzu nasip etti bize eminim sizin de olacaktır sağlıklı bebeğiniz ve size dua edeceğim Rabbim tez zamanda sağlıklı bir evlat nasip etsin size
İnşallah iyi düşün iyi olsun inancını hiç kaybetmeCok tesekkur ederim iyi geldi yaziniz. Ama gercekten cok zormus yasamadan anlamiyor insan. Allah isteyen herkese nasip etsin saglikli bebekler. Cok dua edicem saglikli bir bebegim olsun diye cok istiyorum o yuzden kendimi ins biran once toparlarim
2Mrb arkadaslar icim cok daraliyor bunaliyorum!!.. Buaraya yazarsam belki icimdeki uzuntuyu biraz olsun atarim diye dusundum.10 Haftalik gebeydim. 09.10.2019 Carsamba oylesine doktora gozukim dedim cunku daha randevuma vardi ama sanki icimden bir ses doktora gitmem gerektigini soyluyordu.Neyse doktoruma gittim ultrasonda bakarken normalde hep konusurdu bebek soyle boyle falan fistan diye. Ama doktorum hic konusmadi surati dustu bi uzgundu anladim ben birseylerin ters gittigini. Doktora 'kalp atislarini dinlemedik' dedim, oda ben kalp atisini duyamadim ama sen bi detayli ultrason cektir gel dedi. ozamana kadar hic bir kanamam yoktu taki doktor kalp atisini duyamadim dedigi an cok kanamam oldu iste ozaman dedimki ben bebegimi kaybediyorum. Zaten detayli ultrasondada bebegimin kalbinin durdugunu netlesmis oldu. Ertesi gunde kurtaj oldum.Doktorum bana 2 ay sonra tekrardan gebe kalabilirsin dedi ama benim hic gucum yok korkuyorum ayni seyleri yasamaktan..Bir yandanda ya tekrardan hamile kalamazsam korkusu var. ilk defa boyle birsey yasadim cok aci Allah dusmanimin basina bile vermesin. O benden koptugundan beri kendimi cok yanliz gucsuz caresiz hissediyorum. Cok alismistim ona. Cok kucuktu evet hissetmemistim daha ama canimdan bir parcam gitti.((
gecmis olsun canim benimde ilk gebeligimdi haziranda hamile kalmistim 5 haftalikken gelisiminin durdugunu ogrendik 8.haftada sonlandirildi gebeligim kendiliginden de dusmedi kurtaj oldm temmuz sonu.ayni kaygilari bende yasiyorum 2 kere adet gordum suan 3.yu gormem gerekiyor 3 gun gecti olamadim idrarda negatif cikti...hafif hafif pembe kanamam var.ne yapsam bilmiyorum yine dusuk yapicam diye (belkide suan dusuk yapiorum die)inanilmaz korkuyorum
4 ay önce bende aynısını yaşadım seni çok iyi anlıyorum allah sabır versin inşallah en yakın zamanda yeniden sağlıkla bebek haberlerimizi alırız insallah1
İnşallah iyi düşün iyi olsun inancını hiç kaybetme
merhaba,
ilk gebeligim aynen senin gibi sonlandırıldı.kalp atışı hic duymadik ne yazık ki, o an dünya başıma yıkılmıştı herşeyden sogumustum anne olma fikrinden evlilikten herseyden.kurtajdan sonraki ay adet görüp hemen hamile kaldım , şuan kızım 3.5 yaşında.ve 2. bebeğime hamileyim.Allah yardimcin olsun asla karalar bağlama,moralini yüksek tut..bol bol dua et hakkında hayırlısı olsun
o kadar iyi anlıyorum ki seni. Geçen yıl mart ayında 9 haftalık ilk bebeğimi kalp atışı olmadığı için kürtajla aldılar dünyam başıma yıkıldı kürtaj masasına yattığım anları atlatamadım çok zor zamanlardı. Kürtajdan tam 9 ay sonra hamile kalabildim tedaviyle. Bu sefer de 5 haftalık düşük oldu. Artık bittim dedim ama ayaktayım Allah sabrını veriyor Öğrendim ki pıhtılaşmam varmış. Bilseydik ikinci bebeğimi kaybetmezdim belki pişmanlığı bi yandan ocak ayından beri tedaviye rağmen hamile kalamamam bi yandan.Mrb arkadaslar icim cok daraliyor bunaliyorum!!.. Buaraya yazarsam belki icimdeki uzuntuyu biraz olsun atarim diye dusundum.10 Haftalik gebeydim. 09.10.2019 Carsamba oylesine doktora gozukim dedim cunku daha randevuma vardi ama sanki icimden bir ses doktora gitmem gerektigini soyluyordu.Neyse doktoruma gittim ultrasonda bakarken normalde hep konusurdu bebek soyle boyle falan fistan diye. Ama doktorum hic konusmadi surati dustu bi uzgundu anladim ben birseylerin ters gittigini. Doktora 'kalp atislarini dinlemedik' dedim, oda ben kalp atisini duyamadim ama sen bi detayli ultrason cektir gel dedi. ozamana kadar hic bir kanamam yoktu taki doktor kalp atisini duyamadim dedigi an cok kanamam oldu iste ozaman dedimki ben bebegimi kaybediyorum. Zaten detayli ultrasondada bebegimin kalbinin durdugunu netlesmis oldu. Ertesi gunde kurtaj oldum.Doktorum bana 2 ay sonra tekrardan gebe kalabilirsin dedi ama benim hic gucum yok korkuyorum ayni seyleri yasamaktan..Bir yandanda ya tekrardan hamile kalamazsam korkusu var. ilk defa boyle birsey yasadim cok aci Allah dusmanimin basina bile vermesin. O benden koptugundan beri kendimi cok yanliz gucsuz caresiz hissediyorum. Cok alismistim ona. Cok kucuktu evet hissetmemistim daha ama canimdan bir parcam gitti.((
Canım bende Mayıs ayında yaşadım aynı şeyleri çok zordu gözyaşlrm dinmedi perişan oldum..doktorm iki adet görmen yeterli dedi ben bekleme önermiyorum dedi ve bende onu dinledim iki kez adet oldum ve temmuzda tekrar hamile kaldım..çok korktum ya olmazsa ya yine aynısı olursa...ama hemen tuttu şimdilik iyi gidiyoruz..iyiki beklememişim iyiki hemen olmuş şifa gibi geldi...
o kadar iyi anlıyorum ki seni. Geçen yıl mart ayında 9 haftalık ilk bebeğimi kalp atışı olmadığı için kürtajla aldılar dünyam başıma yıkıldı kürtaj masasına yattığım anları atlatamadım çok zor zamanlardı. Kürtajdan tam 9 ay sonra hamile kalabildim tedaviyle. Bu sefer de 5 haftalık düşük oldu. Artık bittim dedim ama ayaktayım Allah sabrını veriyor Öğrendim ki pıhtılaşmam varmış. Bilseydik ikinci bebeğimi kaybetmezdim belki pişmanlığı bi yandan ocak ayından beri tedaviye rağmen hamile kalamamam bi yandan.
bu acı hiç geçmiyor ama alışıyo insan Sana tavsiyem gen testlerini pıhtılaşma testlerini yaptır
Çok geçmiş olsun canım Allah şifa versin tez zamanda iyi olursun inşallah gerçekten çok zordur bilirim iki defa kürtaj oldum benMrb arkadaslar icim cok daraliyor bunaliyorum!!.. Buaraya yazarsam belki icimdeki uzuntuyu biraz olsun atarim diye dusundum.10 Haftalik gebeydim. 09.10.2019 Carsamba oylesine doktora gozukim dedim cunku daha randevuma vardi ama sanki icimden bir ses doktora gitmem gerektigini soyluyordu.Neyse doktoruma gittim ultrasonda bakarken normalde hep konusurdu bebek soyle boyle falan fistan diye. Ama doktorum hic konusmadi surati dustu bi uzgundu anladim ben birseylerin ters gittigini. Doktora 'kalp atislarini dinlemedik' dedim, oda ben kalp atisini duyamadim ama sen bi detayli ultrason cektir gel dedi. ozamana kadar hic bir kanamam yoktu taki doktor kalp atisini duyamadim dedigi an cok kanamam oldu iste ozaman dedimki ben bebegimi kaybediyorum. Zaten detayli ultrasondada bebegimin kalbinin durdugunu netlesmis oldu. Ertesi gunde kurtaj oldum.Doktorum bana 2 ay sonra tekrardan gebe kalabilirsin dedi ama benim hic gucum yok korkuyorum ayni seyleri yasamaktan..Bir yandanda ya tekrardan hamile kalamazsam korkusu var. ilk defa boyle birsey yasadim cok aci Allah dusmanimin basina bile vermesin. O benden koptugundan beri kendimi cok yanliz gucsuz caresiz hissediyorum. Cok alismistim ona. Cok kucuktu evet hissetmemistim daha ama canimdan bir parcam gitti.((
3 ay sonra bıraktım canm bende psikolojik olarak çok etkilendim korktum bi daha tekrar olmasın insallahinsallah canim benim saglikli bebeklerimizi kucaklarimiza aliriz cok istiyorum.. Kurtajdan ne kadar sonra korunmayi biraktin.Ben iliskiye girmeye bile hem korkar hem tiksinir oldum kurtajdan sonra(
Çok geçmiş olsun canım Allah şifa versin tez zamanda iyi olursun inşallah gerçekten çok zordur bilirim iki defa kürtaj oldum benşimdi de 6 haftalık hamileyim ama korkuyorum ben de yaşamayan bilmez Korkmaz ben de tekrar aynı şeyler yaşamaktan korkuyorum Allahım hiçbir kadına yaşatmasın vermesin böyle bir acı Allah yardımcın olsun canım geçecek unutacaksın inşallah Rabbim sağlıkla tekrardan nasip etsin
inşallah allah hepimizin kucaklarını sağlıklı hayırlı evlatlarla doldursunYa cok uzuldum cok gecmis olsun ama guclu olmak lazim tabi bazen bende bi an geliyor diyorum ki cok gucluyum sonra bir an daha geliyor yikiliyorum yasamiyorum sanki ay psikolojim bozulmaz ins bu gidisle. Neyse canim benim sen hep guclu olmaya calis ki senin acin daha buyuk Allah yardimcin olsun ve en kisa zamanda cok tatli saglikli bir bebisin olur insallah.
Benim bildigim ilk kurtajlarda doktorlar cok onemsemiyor kurtaji onun icinde gen testlerini pihtilasma testlerini falan istemiyor. Ama bu persembe kontrole gidicem ve bu testleri soylicem muhakkak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?