kurtaramadim evliligimi....yol bitti..

cikolatakizzz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2011
1.934
152
73
Tokat
Cok kotuyum.. ailemin yanina gelmistim kuzenin nisani icin.. aksam esim aradi havadan sudan konusurken kardesimi istemisler dedi. Onceki konularimi okuyanlar bilir .. ailesiyle aram yok pek .. ii dedim o huysuzlukla kardesin insallah mutlu olur... vay efendim sen haddini bil terbiyesiz biz onu sokakta mi bulduk o benim bacim gerizekali .. dedi de dedi. . Bende ayrilalim sen ailenle devam et dedim .. defol git dedi. . S.... olur gidersin dedi. . O kadar kotuyum ki.. dugunu herseyi beraber yapmistik gelinligimi bile kendim odedim... calisiyorum ama ev isine elini bile surmez. Elli kere soylemem lazim. .. ben aglarken babama yakalandim :( evlendigimden beri sakliyodum herseyi ama icime attigim herseyi anlattim.. babam aradi telefonu buyur babam diye acti.. esim.. babam esime sana iki cift lafim var dedi.. bu kizi ben 36 yasimda kurbanlarla buldum.. gozunden dusecek tek damla yas icin omrumu veririm dedi. . Ama sunu bil . Sunu cok iyi bil oglum kemal .. ben buna cektirmem oglum dedi.. buna cektirmem hayatta dedi. . O da baba benim aileme hakaret ediyor surekli fln dedi şikayet etti beni .. aramadi da.. simdi benimkiler ayril diyor.. kizlar esime cok ama cok kirginim .Onun ailesi muhteşem. . Ailem de ailem yedi basimin etini.. ki ailesi bize bir tl bile yardimci olmadi dugunde... bilmiyorum kafsm duygularim karmakarisik.. simdi dondugumde evden esyalarimi alip ogretmenevine gideceim.. nasıl napayim nolur kirici yorum yapmayin lutfen canim cok yaniyor
.

Konularınızı bilmiyorum ama kardeşiyle ilgili söylediğiniz şey çok çirkin bence. Çok şey yaşamışsınızdır muhakkak ama yine de yanlış. Siz kendinizden pay biçin, ailenizle ilgi böyle şeyler söylense ne hissederdiniz? Ne olmuşsa olmuş keşke o an sadece "mutluluklar" diyebilseydiniz. Öncesini bilemiyorum ama bu konuşmada fitili siz ateşlemişsiniz.

Önceki konularını hatırlamıyorum birazdan bakarım. Eşinin sana karşı sarf ettiği sözler elbette ki çok kötü ve terbiyesizce. Asla kabul edilemez. Ama biraz düşün. Normal bir konuşmanın ortasında adam kardeşinin evleneceğinden bahsederken sen laf sokmuşsun. Ben de olsam ben de sinirlenirdim. Neyse... Eğer kurtarılmayacak durumdaysa evliliğin en iyisi boşanmak. Çünkü etrafımdakilerden biliyorum sorunlara rağmen aman evliliğim bozulmasın diye yürütmeye çalışanların gittikçe daha kötüye gidiyor durumları ve eninde sonunda herşey daha berbat haldeyken daha kötü boşanıyorlar. Hakkında hayırlısı olsun.

aileleri değerlendirirken şöyle bi hataya düşüyoruz: bize yardım etmediler 1 kuruşları geçmedi vs, halbuki erkek içinde kadınlar içinde aileye değer vermek para ile ölçülebilen bişey değil, öncelikle onu aşmak lazım, mutsuzsan ayrıl tabi ama lütfen bikaç sayfa sonra eşimde eşim özünde iyi insan bla bla deme, çok sinir oluyorum öyle olunca durum neyse onun üzerinden yorum yapalım, ailesine çok düşkün sosyal hayatta eşine yardımcı olmayan kızdığında hakaretler eden eşini gözden çıkarabilen bi eş var karşımızda değil mi, doğru anladım?

Öncelikle eşinle aran iyiyse bir kez daha düşün derim. Eşinin sana tavrı davranışı önemli sonuçta. Ailesi düğününüzü yapmak yada senin gelinliğini almak zorunda değil. Eşinin kardeşine laf sokman hoş olmamış. Bırak ailesini yok say eşinle iyi olduktan sonra gerisi teferruat... Evlilik zaten yeterince zor bunu bizde zorlaştırırsak içinden çıkamayız :31:

Önceki konularınızı bilmiyorum ama herkesin ailesi kendisine değerli, kiymetlidir arkadaşım
Gorumcen icin, icinden istemesen bile iyi niyetini gösterip iyi temennilerde bulunsaydin nolacak sanki
Yani esinin yerinde kim olsa bozulur , yani benimde eşim kardeşim icin böyle ileri geri laf etse bozulur, kirilirdim
Ama eşinin de üslubunu asla tasvip etmiyorum
Eşinle oturup konusun, ani kararlar vermeyin. Uzlaşmaya çalışın yani
Evlilik hemen öyle yıkılır mı, yapıcı olun biraz lütfen

Konularınızı bilmiyorum ama kardeşiyle ilgili söylediğiniz şey çok çirkin bence. Çok şey yaşamışsınızdır muhakkak ama yine de yanlış. Siz kendinizden pay biçin, ailenizle ilgi böyle şeyler söylense ne hissederdiniz? Ne olmuşsa olmuş keşke o an sadece "mutluluklar" diyebilseydiniz. Öncesini bilemiyorum ama bu konuşmada fitili siz ateşlemişsiniz.

allah bilir nasıl bir görümmüşki nasıl canını yakmışki böle demş olabilir eşide hemen gerzekalımı etmesi lazım ailesi çok önemliyse gtsin onların koynunda yatsın zamanında yuva kurmak için kadın gelinligine kadar kendi ödesinnn bir huysuz kelimesi haram olsun aman ya bu erkek milletine iyilik bildiremessin sende benm gibi safmışınn

canim yazik sana.. Kizlar hakikaten kirici yorum yapmayalm, kizcagiz zaten hatasini biliyor ki yazmis buraya.. Bu telefon olayinda esinin tepkisi normal, ama bu her zaman boyle, hep ailsenin doldurusuna gelir, ben hic bir sey soylemesem de hep huzurumuzu kacirir diyorsan, yillarini kaybetmeden bitir bence de. Ama gercekleri bir teraziye koy once. Esin gercekten cok kotu biri mi? yoksa sadece sen ailesi ile ilgili bir seyler konusunca mi asiri reaksiyon gosteriyor. Hepimizin ailesi kendisine cok onemli tatlim, sizin yildiiziniz barismasa da, ailesi hala onun ailesi. Bunlari iyice dusun.. gorumcen cok huysuzluk yaptiysa evlenince dikkati dagilir artik fazla karismaz sana buyuk ihtimal.. yani yanlizca gorumcem fenalik yapiyor diye esinle huzurunu bozma.

Ama ailesi ona hic destek vermezken ben verdim.. kardesi icin huysuz dedim diye bana o laflari etmesi mi gerekir.. kaldi ki kardesi heryerde benim dedikodumu yapmis ama onun umrunda degil.. bana laf soylenince neden zoruna gitmiyor .. beni annem babam sokakta mi buldu..

babanın söylediklerine çok duygulandım öncelikle...

kardeşi için kinayeli bir kutlama yapmışsın
onların mutlu gününde bu tepki ağır gelmiş eşine.haklıda..

mesela kardeşim dünya kötüsü de olsa ben eşime laf söyletmem...

ama kardeşi için seni gözden çıkarıp küfür etmesi de büyük haksızlık... o adamdan gelecek hayır,belediyeden gelsin derim..

allah bilir nasıl bir görümmüşki nasıl canını yakmışki böle demş olabilir eşide hemen gerzekalımı etmesi lazım ailesi çok önemliyse gtsin onların koynunda yatsın zamanında yuva kurmak için kadın gelinligine kadar kendi ödesinnn bir huysuz kelimesi haram olsun aman ya bu erkek milletine iyilik bildiremessin sende benm gibi safmışınn
Aynen canim agliyorum su an. Bana neler neler yapti biz bisanliyken abisini aradi sen bundan ayril biz annemle sana kiz bulduk bilmem ne .. surekli akrabalarina beni cekistirdi durdu . Abisiyle ayrilmam icin iftira bile atti anneme bagirdi dedi halbuki bagirmamistim.. beni anlıyorsunuz degil mi
aileleri değerlendirirken şöyle bi hataya düşüyoruz: bize yardım etmediler 1 kuruşları geçmedi vs, halbuki erkek içinde kadınlar içinde aileye değer vermek para ile ölçülebilen bişey değil, öncelikle onu aşmak lazım, mutsuzsan ayrıl tabi ama lütfen bikaç sayfa sonra eşimde eşim özünde iyi insan bla bla deme, çok sinir oluyorum öyle olunca durum neyse onun üzerinden yorum yapalım, ailesine çok düşkün sosyal hayatta eşine yardımcı olmayan kızdığında hakaretler eden eşini gözden çıkarabilen bi eş var karşımızda değil mi, doğru anladım?

Aynen dogru anladin....evden esyalarimi alip cikacagim ogretmebevine gidecegim.
Ailem ayril diyor zaten ..

Aynen canim agliyorum su an. Bana neler neler yapti biz bisanliyken abisini aradi sen bundan ayril biz annemle sana kiz bulduk bilmem ne .. surekli akrabalarina beni cekistirdi durdu . Abisiyle ayrilmam icin iftira bile atti anneme bagirdi dedi halbuki bagirmamistim.. beni anlıyorsunuz degil mi

Aynen dogru anladin....evden esyalarimi alip cikacagim ogretmebevine gidecegim.
Ailem ayril diyor zaten ..

e tamam o zaman ayrıl kurtul duygusuzca oluyo biraz ama her gün ağlamaktan iyidir

İşte sizin gibi fevri davrandığı için evliliğini kurtaramamış bence. Evliliğini kurtarmaya çalışan insan yakıp yıkmaz. Saf falan da değilim :45: sizin gibi duygusal/asabi yaklaşmıyorum diyelim :34:

başka konularınızı yazdıklarınızı bilmiyorum sadece bu topikten yola çıkarak yazıyorum...eşiniz sizin kardeşiniz için aynı cümleyi kursaydı tepkinizi ne şekilde belli ederdiniz?o küfür etmeyi seçmiş erkek düz mantıklığıyla..ama sizin söylediğiniz kelime de hoş değil..hiç kimse ailesi için sözylenen lafları kaldıramaz kadın erkek farketmez..aa ne güzel hayırlı olsun diyip bir adım atabileceğiniz yerde atmamayı tercih etmişsiniz...biz bazen malesef dilimizi tutamıyoruz..eşinizi seviyosanız zamana bırakın babanızda yatışsın ondan sonra da daha dikkatli hareket edin yok sevmiyosanız zaten ayrılın..babanızın ailenizin sizin yanınızda olması çok güzel ne durumda olan insanlar var..
başlığa da kurtaramadım evliliğimi yazmışsınız ama kurtarmak için bişey yapmamışsınız ki bi laf etmişsiniz sonra iş büyümüş..Allah yardımcınız olsun..

Cok kotuyum.. ailemin yanina gelmistim kuzenin nisani icin.. aksam esim aradi havadan sudan konusurken kardesimi istemisler dedi. Onceki konularimi okuyanlar bilir .. ailesiyle aram yok pek .. ii dedim o huysuzlukla kardesin insallah mutlu olur... vay efendim sen haddini bil terbiyesiz biz onu sokakta mi bulduk o benim bacim gerizekali .. dedi de dedi. . Bende ayrilalim sen ailenle devam et dedim .. defol git dedi. . S.... olur gidersin dedi. . O kadar kotuyum ki.. dugunu herseyi beraber yapmistik gelinligimi bile kendim odedim... calisiyorum ama ev isine elini bile surmez. Elli kere soylemem lazim. .. ben aglarken babama yakalandim :( evlendigimden beri sakliyodum herseyi ama icime attigim herseyi anlattim.. babam aradi telefonu buyur babam diye acti.. esim.. babam esime sana iki cift lafim var dedi.. bu kizi ben 36 yasimda kurbanlarla buldum.. gozunden dusecek tek damla yas icin omrumu veririm dedi. . Ama sunu bil . Sunu cok iyi bil oglum kemal .. ben buna cektirmem oglum dedi.. buna cektirmem hayatta dedi. . O da baba benim aileme hakaret ediyor surekli fln dedi şikayet etti beni .. aramadi da.. simdi benimkiler ayril diyor.. kizlar esime cok ama cok kirginim .Onun ailesi muhteşem. . Ailem de ailem yedi basimin etini.. ki ailesi bize bir tl bile yardimci olmadi dugunde... bilmiyorum kafsm duygularim karmakarisik.. simdi dondugumde evden esyalarimi alip ogretmenevine gideceim.. nasıl napayim nolur kirici yorum yapmayin lutfen canim cok yaniyor
.

cnm bır an ben mi yazdım dedim bu yazıyı bende çokk şey yaşadım ve yaşıyorummm :26: bende 1 krşlarını görmedim dedin gibi a dan z ye ne geliosa düğünle ilgili beraber çalışıp yaptık bunlar benim için önemi yok ama kv görümce olacak insanlar bana yapmadıklaırnı bırakmadılar evdenmı kovulmadım gorumcem tokatmı atmadı herneyse bu olaylar gectı gıtı esım cok buyuk tepkiler verdi beni korudu kolladı buyuk olaylar oldu 6 ay görüşmedi kimsee ama eşim elinde sonunda barıştı şimdi onlardan iyisi yok herşey unutulmuşşş herşey bitmiş bende artık onlara karşı nefret uyandı iyi de olsalar gözüme batıolar unutmuorum olanları şimdi hamileyim eşimide çok seviorum ailesinin g.... dibinden ayrılmıo her aksaam gıdıor ben gıtmıorum mesafelı olmaya calısıorum ama :26: ne kadar olursa eşim bu kadar samimiyken görümcem bekar her laf olusunda evlensede kurtulsak dıorum esşime ve bir ürü laf diorum agzının acıp tek eklıme dıyemıor haklıyım cunku ama o unuttu olanları malesefki evlilik 2 kişilik değil :25:

babanın söylediklerine çok duygulandım öncelikle...

kardeşi için kinayeli bir kutlama yapmışsın
onların mutlu gününde bu tepki ağır gelmiş eşine.haklıda..

mesela kardeşim dünya kötüsü de olsa ben eşime laf söyletmem...

ama kardeşi için seni gözden çıkarıp küfür etmesi de büyük haksızlık... o adamdan gelecek hayır,belediyeden gelsin derim..

Kardesine huysuz dedim diye bana terbiyesiz bilmem ne diye saydirmasi mi gerekiyordu.. bide biz onu sokakta mi bulduk diyor.. beni sokakta mi bulmuslar ? Kardesinin yuzune bisey dediğim yaptigim yokki zaten..

Kabahati sizde buluyorum, esiniz belliki sevndi bu habere, sizde ne güzel sevindim falan deseydiniz.

Bende esime ailem hakkinda en ufak bir söz söylemesine izin vermem, kendimde söylemem zaten.:20:
Herkes yerini bilmeli.

.
İnsanın ailesi (sizin içinde geçerli bu) ne olursa olsun, ne yaşanırsa yaşansın önemlidir bence. Atsan atılmaz satsan satilmaz misali.
Eşinizi seviyorsanız ve sizi ailesi olarak gördüğüne inanıyorsanız özür dilemelisiniz, hoş onun ettiği laflarda hiç hoş değil ama siz başlatmıssiniz.
Yok benim eşim aile olduğumuzun farkında değil , degişmez diyorsanız ailenizde arkanızdayken iyice düsünüp ona göre bir karar almalısınız.

hayırlı olsun demeyebilirdin de sessiz kalsaydın keşke.ben şu anda erkek kardeşimi yok sayıyorum ama eşime en ufak laf ettirmem.o benim kanım canım.:34:

Canım ne olursa olsun o huysuzlukla inşallah mutlu olur demek, zor mutlu olur o demek anlamına gelir o da eşinin kardeşi yani siz anlaşmasanız bile kanı canı kimse laf desin istemez yani. O an ki siniri o yüzden olmuş. Özellikle de siz tamam ayrılalım ailenle mutlu mesut yaşa deyince yani senin yerin ayrı onların ayrı siz sorun yaşadınız diye eşinizin onlardan uzak olmasını bekleme ayrıca yardımları olmadı herşeyimizi kendimiz yaptık diyorsunuz ne yapsın adam ailesi öyleyse yine de kendi yapmış etmiş yuvasını kurmuş görüşmesin mi ailesiyle. Hassas noktalarından vuruyoruz böyle yani senin de kız kardeşine öyle dese sen de tepki verirdin ev işlerine yardım etmemesi filan boşanma sebebi değildir ki yani çok çektim diyorsun ailemle görüş diye baskıda yapmamış size ama illa ayrılıcam diyorsanız ayrılın ama hata tek taraflı değil yani.

Son düzenleme:
Back
X