Kurtulamadığım Boy Kompleksi

fataldanger

Nirvana
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2009
4.765
1.144
698
Ankara
Merhaba arkadaşlar,evet çoğu derde göre bir hayli saçma ve basit bir sorun ama iyice kafaya takmış bulunmaktayım.21yaşına geldim hala boyumla derdim.1.57boyundayım. Kendimi çok kısa ve biçimsiz hissediyorum.Böyle boyu orta veya uzun olanlara çok imreniyorum.Öyle görünmek için neler vermezdim...Bu kompleksle nasıl başa çıkılır bana yol gösterin,bir de bu yaştan sonra boyu uzatabilecek her hangi bir ürün biliyor musunuz piyasada?

Lise yıllarında bol bol spor yapsaydın esneseydin be gülüm. Ben de 19 yaşında 4 cm boy attım.

Uzmana danış. Daha yaşın genç. 5 cm falan uzarsın bence. Tam sınır yaştasın.

neden bu kadar kafana takıyosun ki benimde o civarda ilerleyen yaşlarda çok avantajı var sana söyliyim

Selam arkadaşlar sevgilinizle boy farkınız nedir?

Sevgiliniz sizden çok uzun olsa 20-25 veya hatta 30 cm kadar,bu sizin için sorun olur muydu? Ya da görüntünün yanısıra başka açılardan da sorun olabilir mi?
herşeyde dengi dengine olmalı bu konuda da mı dersiniz? Çok merak ediyorum düşüncelerinizi :)

aslında boyun dert ettiğin kadar kısa değil canım ama uzamak için hala şansın var bence, barfiks çekilen demirler var ya hani o şekilde bi demire tutunup sal kendini ya da ağaç dallarından sarkabilirsin bilmiyorum nasıl bi yerde yaşıyorsun ama. bu arada spor yapmayı ihmal etme,
özellikle pilatesin boy sorununa iyi geldiğini biliyorum.

:81:

pardon burayı okurken öyle bi baslık açmk geldi aklıma yanlıslıkla yorum yazmısım

Lise yıllarında bol bol spor yapsaydın esneseydin be gülüm. Ben de 19 yaşında 4 cm boy attım.

nasıl bir uzmana danışcam?bunun için hangi dalın doktoruna gidilir?

çevremdeki cahil salaklar hep kızlar adet gördükten sonra artık uzamaz falan diye umudumu söndürmüştü benim,ben de onların lafına kanıp spor mpor işe yaramaz ne de olsa adet gördüm deyip hiçbir çaba göstermedim uzamak için.şimdi nasıl pişmanım

Ben de Nisan'da 21 yaşıma gireceğim,1.50 boyundayım..
Çok takardım boyumu eskiden..Şimdi hiç umursamıyorum.N'apim yani boyum kısa diye öleyim mi?Dünyanın sonu mu bu?Değil.
Lise kaça gidiyorsun?diye soran var ama olsun.İleride avantaja dönüşecek bu durum..

canım spor yap bence işee yarar gibi geliyo
ama bi doktora da danıssan iyi olur
piyasada ürün varmı bilmiyrum bunun için illakı vardır ama işe yararmı yaramazmı
bi arastır... ayrıca cok takılıcak bişey deil her insan da vardır begenmedigi bi yönü

aman arkadsım hiç takma.. ben de 160 falanım..
ama hiç problem yapmıyorum..
önceden takardım fakat çevremde yaşım ilerledikçe
kimsenin bunu dert etmediğini gördüm..
ve arkads çevremde hep bu civardaki arkadslarımın
sevgilileri eşleri var.. ve hep mutlular.
sonucta mutlu olmayı bildikten ve kompleksi unuttutkan sonra
kimse sana niye kısasın diye sormaz soramaz..?
bu kilo gibi bir durum değil ki her ay isteğe göre değişsin..
sevgilimle aramda 15cm falan var.
Hiç birkere bile sormamıstır boyumu inan.

Arkadsımın eşi kendisinden nerdeyse 25-30 cm uzun.
üstelik 6yıl beraber gezdi tozdu çıktılar ve birgün olsun
boy kompleksleri olmadı..
Yani iş kafada biter...boşver. kilonla düzgün bir oran kurduktan sonra
çok daha sempatik şirin bir görünüm katar inan bana.
Daha minyon ve daha biblosal

Ayrıca sel gider kumu kalır derler..Dış güzellikle seni beğenen seni yüceltenler
akıp giderler merak etme..önce sen kendini sev sonra herkezler sever..

30 yaşından sonra senin avantajın olacak merak etme.
görümcem 35 yaşında 153 falandır ama kimse inanmıyor.
ben 25 im, 20 yaşındaki uzun boylular benden iri ve büyük görünüyor, minyon olmak güzel bence.

bende 18 yaşındayım boyum 1.60 bende çok takardım ne giysem yakışmadığını düşünürdüm yok yere kendimi üzerdim..
bundan 1.5 yıl önce erciyes ünv hastanesinde endokrin bölümüne göründüm bileğimden rontgen çektiler ve kemik uçlarımın kapandığını uzama olmayacağını söylediler.. tabi yıkıldım o an:) çok gereksiz bi üzüntüydü
hatta çevremdekiler bilmiş bilmiş konuştu boy uzaması olur 1.55 ten aşağısını kısa boy olarak gördükleri için tedavi yapmıyolar ilaçlar pahalı kemik ucu kapanması bahane falan filan dediler bende bunları taktım durdum
Aslında çok gereksiz bi takıntıymiş yıllarca kendimi yok yere üzmüşüm Allah önce sağlık versin o hastanelere insanlar kanser vs.. gibi kötü hastalıklarla geliyorlar ben ise bi takıntı yüzünden
sonraları kendimi motive etmeye çalıştım spor yaptım en azından güzel bi fiziğe sahip oldum tabiki isterdim ne derler dal gibi olmayı ama ne yapalım Allah sağlık vermiş hayatı kendime zehir etmeye ne luzum var..
boyun çok kısa değil bol bol spor yap plates yap düzgün vucut hatların olsun kendini üzmeye değmez:)

canım ben uzun boyluyum senin yasadıklarını ve hissettiklerini belki anlayamam ama inanki bosuna dert ediyorsun bircok arkadasın söyledigine katılıyorum evet uzun boy daha cok dikkat cekiyor daha bir yakısıyor giydiklerin ama kısa boyunda cok fazla avantajı var bence mesela kilo aldıgında uzun boyla a kazulet gibi duruyorsun uzun boylu insan mümkünse dal gibi olmalı bana göre..kısa boylu tombulda olsan incede olsan sempatik duruyorsun..benim bir arkadasım vardı baya kısa boyluydu yüzüde oldukca cirkin ve kırış kırıştı ama kimse yaşına inanmazdı cok minyon cıtı pıtı durdugu icin hep kücük zannederlerdi ve yası konusunda bana bile yalan söledigini ögrendim sonradan..sen kilona fizigine dikkat et fizigine yakıstıgı sekilde giyin inan kimse boyunu takmaz hele erkeklerin hic takacagını sanmıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…