• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kurtulamadığım Boy Kompleksi

canım ben uzun boyluyum senin yasadıklarını ve hissettiklerini belki anlayamam ama inanki bosuna dert ediyorsun bircok arkadasın söyledigine katılıyorum evet uzun boy daha cok dikkat cekiyor daha bir yakısıyor giydiklerin ama kısa boyunda cok fazla avantajı var bence mesela kilo aldıgında uzun boyla a kazulet gibi duruyorsun uzun boylu insan mümkünse dal gibi olmalı bana göre..kısa boylu tombulda olsan incede olsan sempatik duruyorsun..benim bir arkadasım vardı baya kısa boyluydu yüzüde oldukca cirkin ve kırış kırıştı ama kimse yaşına inanmazdı cok minyon cıtı pıtı durdugu icin hep kücük zannederlerdi ve yası konusunda bana bile yalan söledigini ögrendim sonradan..sen kilona fizigine dikkat et fizigine yakıstıgı sekilde giyin inan kimse boyunu takmaz hele erkeklerin hic takacagını sanmıyorum
ama yüzüm uzun olduğu için takıyorum galiba.hani kısa boylu olup da yüzü çok güzel olanlar var onlara da imreniyorum.kısa boy değil aslında derdim,kısa olduğum halde uzun bir yüze sahip olmak.o yüzden çok orantısız duruyorum.hani mesela natalie portman,scarlet johnsonn,penelope cruz,hillarry duff falan da ben kadar kısa ama yüzleriyle o kadar orantılı ki fizikleri çok güzel görünüyorlar..yüzüm kısa minyon olsa dert etmezdim boyumu.böyle olduğu için dert ediyorum.tipsiz duruyor:(

genetik bir durum varsa gayetnormal. benimde 1,53 boyum basketbolda oynadım voleybolda ama uzama olmadı sonuçta genertik bir durum. etrafımdaki kişiler kötü bir şekilde hatırlatsada aklımda onları yendiğim için onları komplekse sokmayı çok güzel bir şekilde beceriyorm. hiç üzülme düşünme mevlam bizi böyle yaratmış.

genetik bir durum varsa gayetnormal. benimde 1,53 boyum basketbolda oynadım voleybolda ama uzama olmadı sonuçta genertik bir durum. etrafımdaki kişiler kötü bir şekilde hatırlatsada aklımda onları yendiğim için onları komplekse sokmayı çok güzel bir şekilde beceriyorm. hiç üzülme düşünme mevlam bizi böyle yaratmış.

teşekükr ederim.haklısın

aslında piyasada uzamax diye bir ürün var ama uzun zamandır düşündüğüm halde para tuzağı diye almamıştım

Ben bu mucizevi ürünlerin para tuzağı olması yanında sağlığa zararlı olabileceğini düşünüyorum.Kullanmanı tavsiye etmem.
Zaten 157 boy kısa değil.Topuklu ayakkabıyla en az 5 cm fark eder.İllaki platform giymen gerekmez.Orta topuklu çok şık gündelik ayakkabılar var.
Doğru giyimle de uzun görünmek mümkün.Bir örnek vermek gerekirse jean üzerine uzun hırka ve altına babet giyince daha kısa görünürsün.Ama jean üzerine en fazla kalça kemiğine kadar gelen bir hırka ve altına az topuklu bir bot giyersen daha uzun görünürsün.
Yüz şekline uygun bir saç modeli ve makyajla uzun görünmesini engelleyebilirsin.

Ben bu boy kompleksi olan insanları anlayamıyorum lafım şahsen size değil etrafımda da çok var boyundan çekinip platformları giyinip yürümekte zorlanan insanlar..
Ben 1.60 ım çok şükür biçimsiz bir vücudum yok ayakkabılarım babet,spor ayakkabı,converse vs.dir çok çok özel günlerde şıklık olsun diye topuklu giyerim,ayrıca eşimle aramda 27 cm boy farkı var ve çok şükür hiç sorun yapmadık bunu
önemli olan iç güzelliğidir hayatım nolur şu yersiz boy komplekslerine,gösterişli olacağım diye kendinizi yıpratmaktan vazgeçin bence...

Merhaba arkadaşlar,evet çoğu derde göre bir hayli saçma ve basit bir sorun ama iyice kafaya takmış bulunmaktayım.21yaşına geldim hala boyumla derdim.1.57boyundayım. Kendimi çok kısa ve biçimsiz hissediyorum.Böyle boyu orta veya uzun olanlara çok imreniyorum.Öyle görünmek için neler vermezdim...Bu kompleksle nasıl başa çıkılır bana yol gösterin,bir de bu yaştan sonra boyu uzatabilecek her hangi bir ürün biliyor musunuz piyasada?:5:

Bak aynı yaştaymışız ;)
benim de boyum 154 ve inan hiç sıkıntı yapmıyorum bu konuyu. ortaokuldayken falan yapardım.
Kilon da boyunla orantılıysa zaten göze batmazsın ki.
Benim kilom 42, ve gayet iyi durduğunu düşünüyorum.
Biraz topuk tercih ediyorum ve asla enine çizgili şeyler giymiyorum.
Bana çok kısasın diyen de olmadı zaten :34:

Merhaba arkadaşlar,evet çoğu derde göre bir hayli saçma ve basit bir sorun ama iyice kafaya takmış bulunmaktayım.21yaşına geldim hala boyumla derdim.1.57boyundayım. Kendimi çok kısa ve biçimsiz hissediyorum.Böyle boyu orta veya uzun olanlara çok imreniyorum.Öyle görünmek için neler vermezdim...Bu kompleksle nasıl başa çıkılır bana yol gösterin,bir de bu yaştan sonra boyu uzatabilecek her hangi bir ürün biliyor musunuz piyasada?:5:

hiç saçma değil..düşünmen çok doğal..uzun olupta çok zayıfım derken herkes anlıyorda bumu saçma olacak..bende uzun değilim..kompleksim yok ama bazen öle bişe oluyorki takıntı yapıyorum sanki..bence boya takılma pek..fiziğini koru..yani ne zayıf ne kilolu ol hiç kötü durmaz bak..ne kısalar var ama fizikleri ve yüzleriyle nasıl dikkat çekiolar..dediğim gibi bende uzun değilim bende ara ara dert ederim ondan anlıorum çok iyi..eminim sana orda burda yada akrabalarında bile vardır bişe diyen,akıl vermeye bile kalkan ki kendilerince:)takıntı haline getirme insan çok kötü hissediyor kendini çünkü..bunu doktorla görüş..kimi genlerden oluyor..halası falan kısaysa kişidede görülebiliyor..

Canım bence de hiç takıntı yapma, benim annem 156 boyunda 45 kilo ve herkes ablam sanıyor annemi. Benim de boyum 163 ve 38 kiloyum, birazda zayıf olmanın verdiği avantajla beni arkadaşıyla yeni tanıştıran birisi "bak bu kızımız mankendir aynı zamanda" diyor ve kimse de demiyor ama boyu çok kısa diye. Benim arkadaşım 170 boyunda ve benimle aynı kiloda ve beraber dışarı çıktığımızda gezdiğimizde hiç kompleks yapmam o bir de platform topuk giyiyor. Hayatım boyunca hiç boyun şöyle olsaydı boyun bu kadar daha uzun olsaydı demedim. Başka bir arkadaşım 185 boyuyla kendine sevgili bulamıyor ve bana "hep sizin gibi kızlar kapıyor dağ gibi adamları yaa" diyor sürekli.
Son olarak.

Bodur tavuk her daim piliçtir.:81:

Selam arkadaşlar sevgilinizle boy farkınız nedir?

Sevgiliniz sizden çok uzun olsa 20-25 veya hatta 30 cm kadar,bu sizin için sorun olur muydu? Ya da görüntünün yanısıra başka açılardan da sorun olabilir mi?
herşeyde dengi dengine olmalı bu konuda da mı dersiniz? Çok merak ediyorum düşüncelerinizi :)
ben 1.73 boyundayım sevgılım 1.70
hatta bazen topuklu goydıgımde 1.80 falan oluyorum yanı onu baya bı gecıyorum :)
ama o hıc sorun etmıyor bende takmıyırumm akıllı adammm kendıne guvenı tammm
offf aşığımm aşığımmmm :69:

Lise yıllarında bol bol spor yapsaydın esneseydin be gülüm. Ben de 19 yaşında 4 cm boy attım.

Uzmana danış. Daha yaşın genç. 5 cm falan uzarsın bence. Tam sınır yaştasın.

19 yasında 4 cm boy mu attın. (: Bu bana moral verdi işte . Neler yaptın peki 4 cm uzamak için. Ben 16 yasındayım uzarım inş . :5:

19 yasında 4 cm boy mu attın. (: Bu bana moral verdi işte . Neler yaptın peki 4 cm uzamak için. Ben 16 yasındayım uzarım inş . :5:

Lise bitti ben tıfıl. boyum 1.60 falandı lise çıkışı.

İnan bana hiçbişi yapmadım. ama 19 yaşından 20 yaşına girerken o sene 4 cm uzadım.

Şimdi uzmanlar 21 yaşına kadar boy uzatıyor. Hazır şansınız varken uğraşın ve uzatın. Bol bol plates yapın. O da boy uzatır.

Boyla küçük göstermenin bir alakası yok.Boyum Tr standartlarının çok üstünde.Ama kimse yaşımı tahmin edemiyor,olduğumdan küçük rakamlar veriyorlar.Duyanların ağzı açık kalıyor.:1:

Değişik olan sizsiniz.Okumanzın yazmanızın derecesi nedir acaba?Bana gelene kadar başkaları yazdığım konuda yorum yapmış,onlara neden sormadınız?İşinize mi gelmedi yazdıklarım?:27:

Çünkü onlar arkadaşa moral vermek için kısa boylu olmanın avantajlarını söylemişler , sizinki ise alakasız.

1.58 benim boyumda ama ufak tefek durdugum için kimse ne 32 yaşımda olduguma inanıyor ne 3 çoçuk annesi olduguma göstermiyoun senin yaş genç ama benim yaşıma geldiginde anlarsın şuan ne söylesem boş cnm

Kanıtı,o üyeye neden yazmadınız??Değişik olan ben değilim,sizsiniz.Başka üyenin kapısına,bye bye...

canım benimmmm niye kafana takıyorsun ki bu durumu
sorunu aşmak için topuklu ayakkabılaar giyersin bi güzell...
takma kafanı bence hem kısa boylu değilsin hem de ne güzel işte çıtır bi hatunsun....
ama kiloluysan sana önerim boyunu kafana takma zayıfla...
ünkü kısa boylu zayıf kızlar daha bi güzel daha bi çıtır görünüyorlar benden söylemesiiii...

Back
X