Kuruntu mu yapıyorum ?

gocmenkizii

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2022
17
15
3
28
Sevgilimin ailesi bize geldi tanıştılar benim ailemle. Bizim de gitmemiz gerekiyor onlara. Ben bu süre zarfında zamlara denk gelmeyelim diye çeyiz dizmeye başladım. İyi de masraf yaptım. Sevgilim ve ailesi bu kadar uzun sürede sadece pike almışlar 1 tane. ben 30 bin liralık masraf yaptım elektronik ve yatak odası hariç. Beyaz eşyalara zam gelecek alalım diyorum. babam altın alacak şimdi, ona bütçe ayıramayız dedi ve yurt dışına iphone 14 pro max almaya gitti. şey gibi hissediyorum. sanki her şeye parası var da konu ben olunca mırın kırın ediyor gibi. annem de onun gittiğini duyunca onun öncelikleri farklı demek ki. sen zam gelmeden alalım diye yırtıyosun kendini, onun umrunda değil dedi. ben de telefonu bozulmuştu diye yalan söylemek zorunda kaldım. normalde çok eli açık biridir. ama yani ailesi de bişey yapmıyor, uyarmıyolar bile. benim ailem gitmedikçe onlar laf demeye başladı neden gelmiyorlar diye. onlar bişey almadıkça benim ailem onların durumu umursamadığını düşünüyor. arada kaldım. kendimi kapana kısılmış hissediyorum.

Sevgilinizle iletişim sıkıntınız var bence. Daha ortada söz, nişan yokken çeyize başlıyorsunuz ve 30 bin tl harcama yapıyosunuz, adamın ruhu duymuyor o esnada. Benim bildiğim aileler oturur konuşur oda paylaşımı yapılır, sonra evlenecek çift beraber ev alışverişine çıkar, kimi odayı kadın alır kimi odayı erkek.

Evet sevgilinizin gönlü yok bence de. Hiç oralı olmamış. Pikeyi de kendi evlerine almışlardır emin olun. Keşke işler netleşmeden bu toplara girmeseydiniz…

3 yıldır birlikteyiz. Evlenme teklifi etti kabul ettim. Ailesinin durumu da var. Diyor ki düğünde ailemden para alamam. Biz de daha 26 yaşındayız işlerimizi oturtamadık hala. Yani bizde de para yok. Ailesine kıyamıyor ama bana kıyabiliyor. Nikah yapalım diyorum olmaz babam kabul etmez diyor. Ben de böyle yüklü bir borçla evlenmek istemiyorum. Evlenince birlikte gezmek dolaşmak istiyorum. O zaman bekleyelim para biriktirelim dedim. Ona da sıcak bakmıyor. Benim ailem nasıl elini taşın altına koyuyorsa onun ailesi de koymalı. Sülalesinden biri gelir ta 8 saatlik yol yapıp bırakır onu. Biri arar koşa koşa gider. Miras paylaşımı olacak mesela ablalarım fazla alsın kadınların daha çok ihtiyacı olur diyor. Ben de kadınım ben de birilerinin kızıyım. Gelecek kuralım diyor hiç birikim yapmamış hala da yapmıyor. Benim aileme mi güveniyor anlamadım. Onunla evlenme düşüncesinden soğudum bu konulardaki tavrını görünce. Ne yapmalıyım bilmiyorum
Bu konuyu açtıktan sonra ayrılmalıydınız 🤦🏻‍♀️ Bu adamdan bir cacık olmaz evlenip sizi sömürecekler

Biz evlendikten 1 ay sonra aldık her şeyi. Kendi çeyizimi uyguna bulduğum için 1 sene önceden almıştım sadece ama o da benim kendi bekleme özrümden kaynaklanıyor. Daha ortada fol yok yumurta yokken fazla bir talebiniz var gibi geldi bana. Beyaz eşyaları alıp nereye koyacaksınız var mı yeriniz?

Önceki konuyu okuyunca netleşti, bence açtığınız konuya onu da ekleyin. Çünkü mesajlar ve algılar tamamen eksik bir konuya yönelik olacak. Sizin eş adayı kişisinin nişanlılık,1,5 yıllık evli,10 yıllık evlilik halleri paylaşılmış başka konularda.

Farklısınız ve kesinlikle bu çocukla mutlu olamazsınız. Sizinle beraber itina ile para toplayıp, milim hesap yapıp hayatını çizecek bir çocuk değil.

Ailesi de kendisi de farklı. Sizin için doğru değil. İyidir, harika kişiliği vardır falan bunlar sizin için doğru olduğu anlamına gelmez.ailesine düşkün ve sizi hep ikinci plana atacak. İnsanlar değişmez

Sevgilimin ailesi bize geldi tanıştılar benim ailemle. Bizim de gitmemiz gerekiyor onlara. Ben bu süre zarfında zamlara denk gelmeyelim diye çeyiz dizmeye başladım. İyi de masraf yaptım. Sevgilim ve ailesi bu kadar uzun sürede sadece pike almışlar 1 tane. ben 30 bin liralık masraf yaptım elektronik ve yatak odası hariç. Beyaz eşyalara zam gelecek alalım diyorum. babam altın alacak şimdi, ona bütçe ayıramayız dedi ve yurt dışına iphone 14 pro max almaya gitti. şey gibi hissediyorum. sanki her şeye parası var da konu ben olunca mırın kırın ediyor gibi. annem de onun gittiğini duyunca onun öncelikleri farklı demek ki. sen zam gelmeden alalım diye yırtıyosun kendini, onun umrunda değil dedi. ben de telefonu bozulmuştu diye yalan söylemek zorunda kaldım. normalde çok eli açık biridir. ama yani ailesi de bişey yapmıyor, uyarmıyolar bile. benim ailem gitmedikçe onlar laf demeye başladı neden gelmiyorlar diye. onlar bişey almadıkça benim ailem onların durumu umursamadığını düşünüyor. arada kaldım. kendimi kapana kısılmış hissediyorum.
Kendi paranızla,kendi kararınızla 30 değil 300 bin TL çeyiz de alsanız bundan sevgilinize ne?Kimin ne alacağı konuşulacaktır illa ki ya da siz ikiniz alırsınız bilemiyorum ama herkes (öncelikle ikiniz)üzerine düşeni er ya da geç yapacaksa zaten sorun kalmaz.

çeyizi ister önceden alır ister son 1 ay kala ,nasıl denk düşerse öyle olur belkide ailesi destek çıkacaktır onu bekliyordur bilmiyoruz . evet masraf kapıda beklerken öncelikler başka olmalıyken anneniz haklı bu konuda, onda annenize katılıyorum. annenize bu kadar basit birşeyde bile yalan söylemeniz öyle yanlış ki. yalan söyleyip üstünü örtünce ne oldu düzeldi mi ? neyi saklıyorsunuz ki ?bugün bunu saklarsınız yarın başka birşey çıkar kendi annesine dürüst olmayan bu kadar basit şeyden yalan söyleyen daha büyük yalanlarda söyler, hemde kendinizi kandırmanızın manası yok. birşey düzgün ve güzel olacaksa olsun yoksa olması şart değil ... yani illa o kişiyle evlenmek için onu kusursuz göstermeye çalışmayın

Anneniz nasil onlar bisey almadan tanismaya gitmiyor ne sacma sey ayrica parasi olan son bir aydada alir herseyi siz neden karsi tarafin alacaklarina karisiyorsunuz? Size duaen onlarin geldigi gibi tanismaya gitmek herseyede karismayin yani

Sevgilinizle iletişim sıkıntınız var bence. Daha ortada söz, nişan yokken çeyize başlıyorsunuz ve 30 bin tl harcama yapıyosunuz, adamın ruhu duymuyor o esnada. Benim bildiğim aileler oturur konuşur oda paylaşımı yapılır, sonra evlenecek çift beraber ev alışverişine çıkar, kimi odayı kadın alır kimi odayı erkek.

Evet sevgilinizin gönlü yok bence de. Hiç oralı olmamış. Pikeyi de kendi evlerine almışlardır emin olun. Keşke işler netleşmeden bu toplara girmeseydiniz…
Kız tarafının alması gerekenlerden aldım. evlenmesem bile ileride kullanacağım şeyler. eve göre bir şey almadım çünkü henüz ev durumu da belli değil.
Telefonu al sat yapıp para döndürmek için almıştır diye düşünüyorum.
3 sene satamıyor malesef

Şunu da açıklayayım. her kızın çeyizinde olan çatal bıçak takımı yemek takımı, tencereler gibi mutfak eşyalarını aldım. son 1 haftada bile alınır ama şu anda 30 verdiysem 3 ay sonra 50 vereceğim bunlara. Enflasyona karşı korunmak için erkenden alıyorum. Eninde sonunda alınacak şeylere sonrasında kat kat fazla vermek istemiyorum. Sevgilimden beklentim de bu zaten. aynı ürüne fazla para vermemek için acele etmesi lazım. çeyize yeni başlayanlar anlar umarım halimden. her şey 3 e katlanmış, ateş pahası

es ailesi tarafindan somurulmus biri olarak yorum yapayim; babasi evet altin alacak ama beyaz esya ve diger esyalar icin size guveniyorlar. calisiyor musunuz? calisiyorsaniz gelinle oglan evlenirken borclanir oder mantigindalar bence. sevgilinize "isten cikamayi dusunuyorum" deyin ve olcun bakalim o zaman ortaya cikar gercek dusunceleri

Biz evlendikten 1 ay sonra aldık her şeyi. Kendi çeyizimi uyguna bulduğum için 1 sene önceden almıştım sadece ama o da benim kendi bekleme özrümden kaynaklanıyor. Daha ortada fol yok yumurta yokken fazla bir talebiniz var gibi geldi bana. Beyaz eşyaları alıp nereye koyacaksınız var mı yeriniz?
büyük firmalar ürünleri deposunda saklıyor, garantisini de ürünü teslim aldığınızda başlatıyorlar (mediamarkt vs) yani evlendiğinizde garanti başlamış oluyor ve o süreye kadar üründen onlar sorumlu

Back
X