Kuruntu mu yapıyorum ?

bir de sunu ekleyeyim, ayni sizin gibi maşrapasina varana kadar her seyi aldim yani igneden iplige kadar. evlendigimde ceyiz namina bir tek eksigim yoktu ve her seyin en iyisini aldim. evlendim, esim kredi cekti ve butun esyalari ikimiz odedik. 2 yil boyunca afedersiniz esek gibi calisip maasimi borclara verdim. pisman oldum cyiz aldigima, keske ben de kredi cekseymisim de beraber odeseymisiz dedim.

büyük firmalar ürünleri deposunda saklıyor, garantisini de ürünü teslim aldığınızda başlatıyorlar (mediamarkt vs) yani evlendiğinizde garanti başlamış oluyor ve o süreye kadar üründen onlar sorumlu
Onların hiçbir garantisi yok yalnız, ister farklı sözlüklerden ister şikayetvardan inceleyin. Burası Türkiye, alıp eve gittiğiniz üründe bile sorun çıkarıyorlar.

Anneniz nasil onlar bisey almadan tanismaya gitmiyor ne sacma sey ayrica parasi olan son bir aydada alir herseyi siz neden karsi tarafin alacaklarina karisiyorsunuz? Size duaen onlarin geldigi gibi tanismaya gitmek herseyede karismayin yani
Annem onların umursamadığını düşünüyor. O yüzden sen ileride üzülürsün bu aileyle diyor. Karşı taraf önceden de bu tarz şeyler yaptığı için bizim tanışmamız tekliften 1 sene sonraya kaldı

Anlamadığım şey siz alacağınızı alın onlar şuan beyaz eşya almak için erken buluyor olabilirler, zamları siz problem ediyorsunuz belki onlar etmiyordur zamanı gelince gidip 10 bin tl fazla verip alacaklardır belki de. Niye bu acele bide zamanla her şey olur eşya yani sonuçta alınır da eskir de amaaaan siz muhabbetinize bakın bence

Annem onların umursamadığını düşünüyor. O yüzden sen ileride üzülürsün bu aileyle diyor. Karşı taraf önceden de bu tarz şeyler yaptığı için bizim tanışmamız tekliften 1 sene sonraya kaldı
Hayatını niye karartıyorsun güzel bacım ya :( Annen görmüş geçirmiş kadın biliyor işte bunların ciğerlerini. Dön bu yoldan.

Ya siz bu cocuktan eminmiainiz esya almayla deger verme falan alakasiz yani istediklwri zaman alirlar sizin annenizin yaptigi normalmi esya almiyolar diye tanismaya gitmiyor sizin tarafinizda olumsuzluk cikariyor sonradan hic anlasamiycaksiniz boyle giderse

Sevgilisiniz nisanli olsaniz anlayacagim esimle dugune bir ay kala bu sohbetleri ettik yaptiginiz sacma belkide ayrilacaksiniz ayrica tek derdin esya olsun

Evlenmeden ne diye bu kadar alisveris yapilir anlmiyorum. Ceyiz nedir ya.. salin biraz kendinizi erkek evlenelim hazirlanalim demeden siraya gecmeyin. Boyle hikayeler de genelde evlilik olmuyor, asiri istekli hazirlikli davranmayin lutfen

Siz ceyizinizi almissiniz. Onlar da esyalari ne zaman isterlerse alirlar. Ille de simdi ucuzken alcaklar diye bisey yok. Dugune kadar almis olmalari yeterli.

Ben de bu şekilde düşünüyorum. Çocuk da ailesi de gamsız, belki senin parayı yemek istiyorlar.

Bence şu noktadan sonra hiçbir şey alma. Kalanları sen alıcaksın benden bu kadar de. Zaten alacağını almışsın yeterince. Bana kalırsa bu çocukla zaten toptan evlenme. Eşyalar dursun, cidden evlenmeye niyetli, sorumlu bir erkke olunca alır o zamna kullanırsın. Bu çocuktan bir halt olmaz.

Biz evlenirken ev eşyası çatal kaşık takimi dahil her seyi beraber aldik ortak yarı yarıya ödendi
Su kızın çeyiz götürme olayını da anlamıyorum incik cinci şeyler dahi çok pahalıya geliyor neden kız alıyor bunları daha sonra ihtiyaca göre alınır her sey
Biz evlenince baktik eksik var bir gün çıktık alışverişe eşimle ona göre de onları aldik. Bulasik leğen kirli sepeti falan
Simdi kirli sepeti bile ceyize konuyor garipsiyorun
Almayın siz de ikinizin evi sadece sizin değil beraber alirsini

her zaman derim, iki insan evlenecekse her seyi ikisi yapmali. Ailelerden istekte bulunmamali. Altindi, bohcaydi bu adetlerin kökü kazinsin artik mumkunse.

Yok yatak odasi kiz tarafina, koltuk takimi erkek tarafina ait zirvaliklari vs tumden yok olmali.

Gucunun yettigini alirsin, devamini sonrasinda zorlanmadan almaya calisirsin, ama maalesef bizim ulkemizde evlilikler bu sekil bin tane zirvalik yuzunden evlenmeden ailelerin dusman olmasi, ciftlerin birbirine girmesi ile bitiyor.

sözüydü, nisaniydi, kinasiydi, düğünüydü... Hepsi KAOSA dönüşüyor biz de. Yeminle hicbiseyi sadelikle, guzellikle yapip bitiremiyoruz ya.

Erkek tarafina don terlik, yok geline gecelik!
ya bu adet niye var mesela?
Niye kaynanam bana gecelik alsin?
Niye annem esime don alsin?

Niye bana altin yapsinlar?

Survivordan beter turkiyede evlilik.

Her sey eksiksiz olsun, ceyizimiz tamam olsun.
sonra gir o eksiksiz ve milyarlaca liraya dizdigin eve mutlu mutlu yasa bakalim!

Sacma sacma istenilen altinlar, altinlari yapmaya calisan karsi taraf..
Korkunc bir sey bizim ulkede evlilik. KORKUNC.

Sevgilimin ailesi bize geldi tanıştılar benim ailemle. Bizim de gitmemiz gerekiyor onlara. Ben bu süre zarfında zamlara denk gelmeyelim diye çeyiz dizmeye başladım. İyi de masraf yaptım. Sevgilim ve ailesi bu kadar uzun sürede sadece pike almışlar 1 tane. ben 30 bin liralık masraf yaptım elektronik ve yatak odası hariç. Beyaz eşyalara zam gelecek alalım diyorum. babam altın alacak şimdi, ona bütçe ayıramayız dedi ve yurt dışına iphone 14 pro max almaya gitti. şey gibi hissediyorum. sanki her şeye parası var da konu ben olunca mırın kırın ediyor gibi. annem de onun gittiğini duyunca onun öncelikleri farklı demek ki. sen zam gelmeden alalım diye yırtıyosun kendini, onun umrunda değil dedi. ben de telefonu bozulmuştu diye yalan söylemek zorunda kaldım. normalde çok eli açık biridir. ama yani ailesi de bişey yapmıyor, uyarmıyolar bile. benim ailem gitmedikçe onlar laf demeye başladı neden gelmiyorlar diye. onlar bişey almadıkça benim ailem onların durumu umursamadığını düşünüyor. arada kaldım. kendimi kapana kısılmış hissediyorum.
Kız kendi kendine evleniyor :D

Siz ceyizinizi almissiniz. Onlar da esyalari ne zaman isterlerse alirlar. Ille de simdi ucuzken alcaklar diye bisey yok. Dugune kadar almis olmalari yeterli.
İnşallah alırlar. Sevgilim, ben kredi çeker alırım lafları ediyor arada. Böyle günlerde aile desteği olmalı diye düşünüyorum. misafir gibi takı takıp gitmenin aileye yakışmayacağını düşünüyorum. Durumları da var. ben parasında da değilim. üzüldüğüm kısım benim çeyizim için ailem çalışıp ödemeler yaparken onunkinin ikimize kalması. Afedersiniz de şöyle düşünmeye başlıyorum. Benim ailem enayi mi. Sonuçta saatlerce iş yerinde çalışıyorlar. Biz 12 senedir arkadaşız 3 senelik de sevgiliyiz. Teklifi edeli 1 sene oldu. Kenara hala bişey koymamış olması üzüyor. İlla mal olarak da değil, yatırım olarak da koymuyor. Telefon aldı mesela, burada 3 sene satamaz. en azından birikim yapsa kenara koysa yine anlarım

İnşallah alırlar. Sevgilim, ben kredi çeker alırım lafları ediyor arada. Böyle günlerde aile desteği olmalı diye düşünüyorum. misafir gibi takı takıp gitmenin aileye yakışmayacağını düşünüyorum. Durumları da var. ben parasında da değilim. üzüldüğüm kısım benim çeyizim için ailem çalışıp ödemeler yaparken onunkinin ikimize kalması. Afedersiniz de şöyle düşünmeye başlıyorum. Benim ailem enayi mi. Sonuçta saatlerce iş yerinde çalışıyorlar. Biz 12 senedir arkadaşız 3 senelik de sevgiliyiz. Teklifi edeli 1 sene oldu. Kenara hala bişey koymamış olması üzüyor. İlla mal olarak da değil, yatırım olarak da koymuyor. Telefon aldı mesela, burada 3 sene satamaz. en azından birikim yapsa kenara koysa yine anlarım
Yoo onunkine siz yardimci olmayin. Esyalarin cogunu onlar alsin.

Bu şartları niye kabul ediyorsunuz? Bu ilişkiye neden devam ettiğinizi merak ettim. Ömür boyu ailesi size borç takacak, para isteyecek bu çok belli.

Back
X