- 21 Eylül 2014
- 7.981
- 11.888
- Konu Sahibi matmazeldepresif
bu yarışma başladığından beri katılmak istedim ama bir türlü fırsat bulup katılamadım.baştan beri kurutulmuş yeşil fasulye mezesini yapmak istedim ama evde yoktu.
izmirde aktarlara baktım sonra malum soğuk hava çıkamadım.memlekette annem de vardı fakat getirmek baya sıkıntılı olucaktı.derken öyle yada böyle memleketten baya uzak yerden yeşil fasulyelerim geldi kavuştum ve yapmaya karar verdim...
nasıl memleketten geldi hiç anlatmayım baya uzun hikaye,umarım beğenirsiniz ben ilk kez yarışmaya katılıyorum
sizlere ve bana bol şanslar deyip tarifime geçeyim
Malzemeler
bir kase kuru yeşil fasulye
bir kase yogurt
bir çay bardağı mayonez
bir diş sarımsak
biraz tuz süslemek için nane ve pul biber
Yapılşı...
kuru yeşil fasulyeleri önceten kaynatılmış suda kaynatıp yumuşayana kadar pişiyoruz.diger yandan yoğurt mayonez dövülmüş sarımsak tuzu katışıtırıyoruz.
kaynattığımız fasulyeleri yoğurt mayonez karışınıma ekliyoruz ve iyice karıştırıyoruz...
2.tarifim.
renkli toplar ....
haşlanmış patates
renklendirmeş için havuç kara lahana rendesi ve maydonoz biraz tuz
patatesleri haşlıyoruz...
haşlanan patatesleri ceviz büyüklüğünde yuvarlayım rendelediğimiz renklerle süslüyoruz...
ve yaptıklarımızı sevriste birşeltiriyoruz ....
AFİYET OLSUN BAYANLAR...
izmirde aktarlara baktım sonra malum soğuk hava çıkamadım.memlekette annem de vardı fakat getirmek baya sıkıntılı olucaktı.derken öyle yada böyle memleketten baya uzak yerden yeşil fasulyelerim geldi kavuştum ve yapmaya karar verdim...
nasıl memleketten geldi hiç anlatmayım baya uzun hikaye,umarım beğenirsiniz ben ilk kez yarışmaya katılıyorum
sizlere ve bana bol şanslar deyip tarifime geçeyim
Malzemeler
bir kase kuru yeşil fasulye
bir kase yogurt
bir çay bardağı mayonez
bir diş sarımsak
biraz tuz süslemek için nane ve pul biber
Yapılşı...
kuru yeşil fasulyeleri önceten kaynatılmış suda kaynatıp yumuşayana kadar pişiyoruz.diger yandan yoğurt mayonez dövülmüş sarımsak tuzu katışıtırıyoruz.
kaynattığımız fasulyeleri yoğurt mayonez karışınıma ekliyoruz ve iyice karıştırıyoruz...
2.tarifim.
renkli toplar ....
haşlanmış patates
renklendirmeş için havuç kara lahana rendesi ve maydonoz biraz tuz
patatesleri haşlıyoruz...
haşlanan patatesleri ceviz büyüklüğünde yuvarlayım rendelediğimiz renklerle süslüyoruz...
ve yaptıklarımızı sevriste birşeltiriyoruz ....
AFİYET OLSUN BAYANLAR...
Son düzenleyen: Moderatör: