3 yıldır küs oldugum telefonlarına bile çıkmadığım, sadece oğlunu cepten ayaran kaynanaya eşim kızımızın doğum gününe gelmek isteyip istemediğini sormus.sanırım gelicek ama nasıl yüz yüze bakacağımızı bilmiyorum.öyle şeyler geçti ki aramızda, karşılıklı her türlü hakaret yapıldı diyebilirim.Yani nasıl olur da hala gelmeyi düşünebilirim anlamış değilim.
kaynananızla yaşadıklarınız onunla sizin aranızda...küçücük çocuğunuza böyle mi örnek olacaksınız?
her ailede kırgınlıklar olabiliyor zaman zaman ama asla annem ya da babam bize bunu hissettirmedi..
siz de elinizden geldiğince çocuğunuza yansıtmamaya gayret gösterin..sonuçta çocuğunun evi,torunun doğum günü..
işte ben de bu noktayı soruyorum.hır gür çıkarmadan tavır ve mesafe nasıl korunmalı? onun oldugu odada bile olmak istediğimi sanmıyorum.
3 yıldır küs oldugum telefonlarına bile çıkmadığım, sadece oğlunu cepten ayaran kaynanaya eşim kızımızın doğum gününe gelmek isteyip istemediğini sormus.sanırım gelicek ama nasıl yüz yüze bakacağımızı bilmiyorum.öyle şeyler geçti ki aramızda, karşılıklı her türlü hakaret yapıldı diyebilirim.Yani nasıl olur da hala gelmeyi düşünebilirim anlamış değilim.
kızınız için katlanacaksınız..belli bir yaşa gelen insanlar artık bir şeylerin sorumluluğunda olarak hareket edebilirler..
sizin tahammül edememeniz, kızınıza bencil bir durum yaşatmanızı gerektirmez..alt tarafı bir kaç saat değil mi?
ne insanlar var bir sürü laf söze RAĞMEN sürekli yüz yüze bakmak durumundalar..biraz sabır biraz hoşgörü..
hani nasıl derler " büyüklük sizde kalsın.".
nasıl gelmeyi düsünebilir ;
- eşinizin annesi olduğu için ,
- çocuğunuzun babaannesi olduğu için..
gelebilir. onları özlemiş olabilir. belki bu sizin de barısıp gecmişin üzerine carsaf cekmenize neden olabilir.
olmuyor çok zor geçmişe sünger çekilmiyor.
Insanin istemedigi sevmedigi birini agirlamasi cok zor bilirim(
Siz mesafeli olun, muhabete girmeyin, yaninda fazla durmayi, isleri bahane edin
Uzak durun.
Ama hizmette kusur etmeyin.
Eski konulari acarsa ben o defterleri kapattim, tekrar ayni seyleri konusmak istemiyorum dersin.
Bu gun gelmese eninde sonunda gelecek. Hazir ol, stres yapmamaya calis.
Buyukluk sende kalsin.
tabiki geçmişe sünger çekmek zor olacaktır senin için ama sen olgunluğunu göster.. ve sanki sana yatılı bir misafir gelmiş gibi düşün.. sana ne derse desin ses etme ki amacına ulaşamasın..
sonuç itibariyle oturdugunuz ev aynı zamanda oğlunun evi ve torununu özlemiş..belkide bu bahaneyle eşiniz sizi barıştırmak istiyorda olabilir..
sana şu kadarını söyleyeyim.. benim k.validemde geldi bana hemde tek gelmeye korkmus ablasınıda koluna takıp gelmiş.. 1hafta kaldı bende ama ne sabırlar çektim anlatamam sana... bana gelen her misafir gibi dusundum onu ve hizmetimde kusur etmedim..
kahvaltıdan 2saat sonra meyvelerini verdim
öğle yemeğinden 3saat sonra kahvelerini yaptım
aksam yemeği cay faslı gibi hiç bi şekilde hizmetimde kusur etmedim.. saygısızlıkta bulunmadım,surat asmadım.. olgunluğumu gösterdim diye düşünüyorum.. yanlarında da oturmadım ancak sınavlarım vardı ders çalıştım ,mutfak topla,banyo yıka bahanesiyle yanlarında hiç durmadım kısaca.. yanlarına gidip hizmet için bulunduğumda laf sokusturdular ama gıkımı cıkarmadım sabrettim..
dayanamayıp eşimin yanındada laf soyleme acizliğini gösterdiler bi çok kez..en sonunda eşim dayanamadı ablasıyla k.validemi gönderdi memleketlerine... ben eşime karşı hiç bi şekilde surat asmadım,şikayette etmedim..yani hiç bişey yapmadım onların aleyhine..
o 1hafta canım çıktımı yoruldum mu yoruldum ancak birde zihnen yoruldum o beni mahvetti.. güler yüzlü neşeli,ikide bir laf sokuşturmak için fırsat kollamayan başka misafirlerim gelseydi inan bu kadar çok yorulmazdım..
sende sabret,sabırlı ol bakalım.. Allah görüyo zaten herşeyi,ayalıyor ederi ne ise.
Oda ona yeter zaten.
Yapip edip nasil cikip gelip yuzune bakiyor hayret ediyorum.
Ama bunu dusunuen insan iliskiyi bu noktaya getirmez zaten.
Sizin eşiniz arkanızda durmuş, yaptığınız büyüklüğün, gösterdiğiniz saygının ki buna rağmen ders çalıştığınız halde hizmet ettiğinizi görmüş, ne güzel. Her erkek böyle olmalı ama bazıları var ki, olanı görüyor ama ailesiyle arası açılmaması için, uğraşmamak için görmezden geliyor '' nasılsa karım saygılı davranıyor, hizmet ediyor, gidiyor işte böyle '' diye düşünüyorlar.
Sen büyüklük yap ne olacak?, Sen sus cevap verme o konuşsun..
Bir erkeğin ortada bir saygısızlık varsa, ki misafir olduğun evde hizmette engel tanınmadığı, güler yüz gösterildiği halde buna rağmen laf sokmaya kalkılıyorsa buna eş müdahale etmelidir! Müdahale etmediği takdirde karısına olan saygısından şüphe duyarım.
kayınvalideler gelinler tarafndan pek sevilmez bu bi kesin..
ama onuda anlayın torunuda geçtim oğlunu 3 yıl görmemesi ne demek evladı sonuçta!!
hem belki dersini almştır o kadar zaman geçmiş..
çok gerekmedkçe konuşmak zorunda değilsniz sonuçta
misafir olarak görün ve mesafeli şekilde bir misafire ne yapılması gerekiyorsa yapın bence..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?