Küs kaynananın eve gelmesi

Hoş geldiniz deyip yapacağınız işlerle ilgilenin normal olun, seninle artık eskisi gibi olmamızı bekleme gibi bir sinyal vermeyin.
Hizmetinizi esirgemeyin ve gerektiği kadar muhatap olun yanında durmayın ki eski defterleri açacak fırsatı olmasın.

ben özellikle o sinyali nasıl veririm diye düşünüyorum.maymun gözünü açtı anlasın ve beni her gördüğünde yalanlarını hatırlasın

Tabi ki Anne ve Baba çok önemlidir. Ben annemi kaybettim, çok zor günler geçirdim hala da geçiriyorum. Herkeste anne, baba sevgisi olmalı, onlara karşı saygısı olmalı. Ama eşini de ezdirmemeli, annesi ve babası saygıyı hak ediyor da karısı hak etmiyor mu? O zaman o eş ailesinin yaptıklarını görmezden gelerek karısını hiçe saymış oluyor, düşünmemiş oluyor.

Kimse annen bana şunu yaptı görüşme demiyor değil mi?
Kendisi evlat olarak üzerine düşeni yapacak dikkat etmesi gereken karısına anlayış göstermesi, görüşüp görüşmeme kararını eşine bırakması ve kararına her türlü saygı duyması.

annesine babasına uygun bir dille yaptıkları hataları anlatabilmek ana baba hakkına saygısızlık değil aksine onların iyiliği için yapılmalı yoksa daha fazla haksızlık ve zulum yapmalarına izin verilmiş olunur.her eş bunu böyle düşünmeli ama erkeklerde özellikle niye tatlı canımızı sıkıp doğruyu anlatmaya uğraşalım modu hakim.

ben özellikle o sinyali nasıl veririm diye düşünüyorum.maymun gözünü açtı anlasın ve beni her gördüğünde yalanlarını hatırlasın

Direkt ses tonunuz ya da bakışınızla o sinyali vermeyin bence, davranışlarınızla onu düşündürün.
Mesela kayınvalidenizle aranız iyi olsa sıcak olurdunuz, samimi bir karşılama olurdu.
Şimdi resmi olun, sadece ''hoşgeldiniz diyebilirsin '' resmi olsun ama sert olmasın.
Sonrasında zaten işlerinizle uğraşırsınız, gereksiz muhabbetlere girmezsiniz.
Bu sayede sizden yana yüz bulmamış olur.

aynen öyle tam benim düşüncelerimi ifade etmişsiniz.hatta işten fırsat bulup bir köşeye çekilip elimde çay kitap keyfi bile yapmayı düşünüyorum :)))

aynen öyle tam benim düşüncelerimi ifade etmişsiniz.hatta işten fırsat bulup bir köşeye çekilip elimde çay kitap keyfi bile yapmayı düşünüyorum :)))

Aynen öyle azıcık aşım, ağrısız başım..
Eşi alttan alsın, almazsa adı saygısızlık olur, yaşlı insanlar neticede konuşsunlar ne olacak? Sen duymayacaksın, görmeyeceksin. Kadının yaptıklarının bir değeri kalmıyor işte öyle olduğu zamanda.

durumun çok zor bende eşimin annesi ve babasıyla küsüm ve kesinilkle yüzlerini görmek istemiyorum ama işte hayat ne yapacaksın eşimin snne babası onun hatrına böyle özel günlerde biraraya gelme mecburiyeti yaşıyorsun ki inşallah benim böyle bir durumum olmaz nasıl davranırdım bende bilemiyorum çünkü çok öfkeliyim arkadaşların dedikleri gibi çok oralı olmaz yanında durmazdım işime gücüme bakar misafirlerle ilgilenirdim ama hiçbir sıcaklık göstermezdim ki yüz bulmasın tabi suratta asmazdım inan lafımdan sözümden mana çıkarmasın die yanında hep susar hiç konuşmazdım tabi bunları başarabilirsem insan snir olur ya kesin bacaklarım elim ayağaım titrer çünkü her onları görünce adları bile geçince böyle oluyorum
sana kolay gelsin canım bol bol dua oku

:) özelden dertleşelim

Arkadasim durum ne merkezde gelip gelmeyecegi belli oldu mu ?

merkezden...

şaka gibi ama geliyor hem de bu hafta sonu dogum gününü haftaya kutlayacaktık.çok iyi oldu.ailemle karşılaşmayacak ve ben de ayrıca onun gerginliğini yaşamayacağım

gelsin bakalım sen dedğim gbi duanı oku üfle sakin ol ama samimi olma buz gibi ol ama surat asma biliyorum basit değil ama ne ypcaksın el mecbur

çok güzel ve doğru bir yorum
siz kendinizce haklı olabilirsiniz
ama hak davasını çocuklarınıza yansıtmayın çünkü huzursuz olurlar
huzursuz güvensiz büyürler ve toplumda silik olurlar
ayrıca akraba bağlarını koparmak çok büyük bir vebaldir
akraba bağını koparan merhametten uzak olur
ben akraba haklarıyla ilgili çok önemli ayet ve hadisler okudum da görüşmediğim akrabalarımla yeniden görüşmeye başladım
çünkü diyordu ki akraba ilişkilerini sürdürmek sadece sizinle görüşenlerle görüşmek değildir, sizinle görüşmeyenlerle de ilişkiyi devam ettirmektir.
madem çok yüzgöz oldunuz, mesafeli davranırsınız, gerekince muhabbet edersiniz, sorun çıkmaz inşallah yeniden
siz Allaha güvenin
onun rızası için sevmediğiniz insanlara katlanın, onlarla tarışmayın, onlar sizi kızdırsa da onun rızası için cevap vermeyin
siz ona güvendikçe içiniz huzurla dolacaktır
sizi sinir etseler de cevap vermeyin görmezden gelin
bir de düşünün ki size haksız yere zarar veren kişi, sizden hakkınızı helal etmenizi istemezse hesap gününde kendi yaptığı iyilikleri size vermek zorunda kalacakmış
eğer iyiliği yoksa sizin günahlarınızı yüklenecekmiş
sizce bu karşılık vermemek için yeterli bire sebep değil mi
dikkat edin lütfen, çocuklarınız akrabalarına küs olarak büyümesin, vebali zor olur

geldi ve gitti.

çok istediğim gibi geçmedi.buz gibi soguk olamadım.evde bir tane melek olunca ister istemes hava yumusadı

geldi ve gitti.

çok istediğim gibi geçmedi.buz gibi soguk olamadım.evde bir tane melek olunca ister istemes hava yumusadı

en iyisini yapmışsın iyi olmuş ya ortam gergin olsa yine tartışma çıksaydı Allah tekrar böyle kötü şeyler yaşatmasın hep böyle mutlu olun ailcek yapacak bişey yok hayat böyle işte

en iyisini yapmışsın iyi olmuş ya ortam gergin olsa yine tartışma çıksaydı Allah tekrar böyle kötü şeyler yaşatmasın hep böyle mutlu olun ailcek yapacak bişey yok hayat böyle işte

canım çok dua ettim okudum üfledim.kaynana 3 yıldır kızımı görmüyordu.en son 1 yaşında gelmişti ve elti ile kocasının doldurduklarını kusup gitmişti.çok olay olmuştu aramızda.hiç evime almayı düşünmüyordum.hatta kendisi eşime sorun olursa otelde kalayım demiş.o derece kötü idi aramız.beni kızdıran diğer oglunun geldiği gunun ertesinde arayıp bir şey oldu mu diye soruşu.yine doldurup göndermiş.olay çıkarırsa haberecek ve o da telefonlarla mesajlarla bize hakaret edip güya anasını koruyup puan toplayacak.bizim aramızdaki sorun elti ve kocasından kaynaklanıyor.sürekli bizi kıskanıyorlar.Allaha havale ettim.öyle çirkef insanlar ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…