küs olduğum görümcemi çağırmalımıyım

sualp27

OGLUMA KAVUSTUM (COK SÜKÜR RABBİM)
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2013
6.283
2.955
248
33
slm kızlar bilen bilir görümcmle olan sorunlarımı nefret ediyorum kendisinden aynı mahallede oturuyoruz ben konuşmuyorum eşimde mrb mrb sokakta falan karşılaşırsa konuşuyr

yarın mahalledeki kuran kursunda kaynanamın ölüm yıldönümü için kadınlar arası yemekli yasin okutacağım

ben buraları çok bilmem oyüzden eşim teyzesine söyledi akrabalara sen söyle teyze dedi yani davet et akrabalırı dedi ben kimseyi tanımıyorm doğru düzgün tanısamda muhabbetim yok

şimdi asıl mesele eşimin teyzesi görümceme söyledimi bilmiyorum ben çağırmak istemiyorum ama o çağırırsada bişey diyemem

bir yandanda annesinin yasini çağırmazsak herkes beni eleştirir günah olur diye düşünüyorum akşam eşim arasın söylesinmi yoksa teyzesi söylediyse gelsin söylemediyse gelmez olur biter diyorum

ben onla tekrar iletişime geçmek istemiyorum oyüzden eşim ararsa yine yüz bulur bize gelir gider aynı sorunlar yine başlar diye düşünüyorum napsam bilemedim

teyzesi söylmezse aslında benim işime gelir sonuçta davet etme işi teyzesine ait kimse beni suçlamaz diyorum

çok kararsızım

diyelim teyzesi söylemiş ve geldi hoşgeldin demelimiyim yoksa konuşmamalımıyım konuşursam yine bize gelmeye başlar konuşmasam mevlüt sahibi benim olmaz neyapmalıyım ben yaa kafam çok karıştı fikir lütfen

görümcem tam bir ruh hastası oyüzden onunla küs olmak benm için çok iyi konuşursak beni eşimle huzursuz ediyor

annesinin mevlüdüne tabii ki davet etmelisiniz. gelmesinden yada hoşgeldin demekten neden bu kadar korkuyorsunuz? sanırım biraz kindar bir yapınız var.

Canım yasin okutma ortamı gelene de yüz çevrilmez.
Hoşgeldin dersin ama yüz göz olmazsın olur biter.
Sonuçta onun da annesi bence en azından bir mesaj atıp çağırman lazım.
Ayıp olur gibime geliyor :26:

annesinin mevlüdüne tabii ki davet etmelisiniz. gelmesinden yada hoşgeldin demekten neden bu kadar korkuyorsunuz? sanırım biraz kindar bir yapınız var.

evet kindar bir yapım var doğru ama önceki konularımı okursanız görümcemle ilgili olanları görüsünz neden hoşgeldin demkten korkutuğumu yüz defa yaptığı hataları affettim yine aynı yine aynısını yaptı yorumn için tşk

yok ben aramam asla eşiimnde aramasını istemiyorum teyzesi kesin söylemiştir zaten gelirse de hoşgeldin dermiyim bilmiyorum canım yüz göz olmam zatende ama o öyle biriki ben hoşgeldin diyim hemn benle konuşur 2 gün sonrada dedikodumu yapr huzursuzluk çıkartr oyüzden o konuşursa bende cvp vermk zorunda kalırım ondan çekiniyorm bu kadar

davet et
bu büyük bir erdem
Allah küs kalmayı Müslümana yasaklamıştır biliyorsun
küslüğü uzatmak kine, öfkeye, dedikoduya yol açar
üstelik akrabalık bağını koparmak Allahın sıla-i rahim sıfatını koparmak demektir -ki bu asla koparaılmaması gereken bir bağdır-
hz peygamberimiz sav der ki akraba ilişkisini sürdürmek, sizinle görüşenle görüşüp görüşmeyenle ilişkiyi kesmek değildir
sizinle ilişkiyi kesenle bile ilişkiyi devam ettirmektir
sen Allahın emrine uy, gerisini de endişe etme:

Son düzenleme:

Canım hoş geldin de dön git. Öyle bir ortamda küslük ne bileyim olmaz bence.
Nitekim ben de görümcemle muhatap olmuyorum ama bir hoşgeldin der başımı çevirip giderim en fazla yani.

davet etlisiniz kesinlikle annesi sonucta olarak sevmeseniz bile böle zamanlarda kırgınlığı göz ardı edip hiç bişey yokmus gibi herkezin içinde yapmalısınız

ben kin denen illetten nefret ederim. konularına da baktım. sen de ciddi derecede mevcut. görümcenle ilgili konuda dedikodunu yaptığını ama özür dilediğini yazmışsın. bu özrün üzerine hala küslüğe devam ediyorsan hiç doğru değil. ha diyorsan ki arkamdan konuşuyor, o zaman alacaksın karşına adam akıllı konuşacaksın. gözünün içine baka baka söyle. insansa utanır bir daha yapmaz zaten. ama annesinin mevlütüne çağırmamak söz konusu bile olmamalı..

canım küs durmak problem değil ben herdefasında konuştum evime geldi gitti beni hzursuz edecek şeyler yaşattı konuşunca sık gelip gidiyor beni elştiriyor dedikodu yapıyor eşimi doldurmaya çalışıyor vssss ancak küsersem kurtuluyorum ondan

dedektif gibisin maşallah

Canım hoş geldin de dön git. Öyle bir ortamda küslük ne bileyim olmaz bence.
Nitekim ben de görümcemle muhatap olmuyorum ama bir hoşgeldin der başımı çevirip giderim en fazla yani.

anladım canımm tşkkr

davet etlisiniz kesinlikle annesi sonucta olarak sevmeseniz bile böle zamanlarda kırgınlığı göz ardı edip hiç bişey yokmus gibi herkezin içinde yapmalısınız

sağol fikrin için büüyk ihtimal teyzesi çağırmıştır gelirse hoşgeldin der yanından uzaklaşırım herhalde

küsmeden mesafe koymaya çalışsan peki

Eşinizin neden aramasını görüşmesini istemiyorsunuz ne kadar kötü olursa olsun kardeşi yani bir de kız ve annesi hayatta değil aynı mahalle de ağabeyi bile küs yani. Arasın eşin davet etsin bence çünkü onun annesinin mevlidi ben şahsen teyzem dese gitmem kardeşimden bir davet beklerim ve o kardeş sırf karısıyla sorun yaşadım diye annemin mevlidine beni çağırmıyorsa bende onu silerim yani bu konuda küslük olmaz kaldı ki diğer akrabalarla da görüşmüyormuşsun kendiniz hiç olmazsa tek tek telefon açıp çağırmanız gerekirken teyzeyle haber gönderiyorsunuz eşinizim çevresiyle iletişiminiz hiç yok

sağol fikrin için büüyk ihtimal teyzesi çağırmıştır gelirse hoşgeldin der yanından uzaklaşırım herhalde

teyzesi çağırmaktan öte senin çağarman lazım canım eger yolcu arkadaşın dediği gibiyse bir kaç kötü durum olmus özürler dilenmiş hala konusulmaması tuhafıma gitti kötü yani uzatmayın kend çağar gene mesefani koyarsan koy yani ama bu derece çok soguk olmak bana göre yanlıs ne kadar da olsa eşinin kardeşi

senin düşüncelerin saygı duyarım görümcem bende 3 yıl içinde 10 kez özür diledi 30 kez bana karşı hata yaptı hangi özürden bahsediyorsun ben haşa allh değilim herşeyi yapıp yapıp tekrar takrar aff dileyini tekrar aynı şeyleri yapanı affedemem sabır gerektiri çünkü bu iş biraz

negüzel bişi kinden nefret etmen ama inan bana ben eskiden okadar saf kalpliydimki artık beni sırtımdna vurana meydan vermemk adına çıkartıyorum hayatımdan onları haliyle nefret ediyorum kin ttutyorum kin tutuyorum diye kimsedende intikam almaya çalışmam sadece uzak durururm çünkü aynı şeyleri yaşayıp canımın sıkılmasındansa kinci biri olurum daha iyi inş herzamn bukadar iyiniyetli kalabilirisn hayatta nitekim ben hayatta kinci bir insan değilken 2 yılda bu hale geldim her canımı sıkanada kin tutmuyorum sadece zarar gelecek insanlardan uzak durmak istiyorum birde kime karşı kinliysem bilki öncesinde ona çok değer vermişimdir

insanlara hakettiği gibi davrandığımı düşünüyorum yorumn için tşk

aynı fikirdeyim

(bugün seninle ne kadarda aynı fikirde olduk böyle)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…