Küsen koca ile nasıl başa çıkılır??

Yine böyle küs olduğu zaman haber vermeden evden çıkıp gidin o telefonla arayan kadar AVM kafe bir şekilde oyalanin sonuçta akşam gece olduğunda merak edip arayacak açıklama olarak onun aramasını beklediğini söyleyin
Eve geldiğinizde farzet ki kaza yaptım kalp krizi geçirdim başıma birşey geldi benimle kuş olduğun bana böyle yaptığın uzattığın için pişman olmaz misin diye sorun

Bir daha böyle yapma üç günlük dünya deyin

Ben olsam böyle yapardım baktım yumuşadı aramız düzeldi zamanla düzelir diye düşünürdüm

Ama bu olaydan sonra daha kızıp yine kuserse duygusal olarak etkilenmezse bana olan sevgisine inanmadığımı bana değer vermediğini bu şekilde bu evlilik yürümez diye düşündüğümü söylerdim

Naptınız iftar isini geldimı??

bir ay mı!!! Yani adam küsmek için evlenmiş sanki..madem küsüp oturacak bunca eşyayı niye aldı.ne diye ev dizdi,yuva kurdu..tövbe yarabbim.

Bak cnm annemden örnek vereyim nasihat olsun.

Babamın küsme huyu çoktur. Rahmetli annemin gençliğinde babam ota moka kusermis hep. Çok ağlatmış annemi. O kadar uzun sürermis ki küsmesi 9 ayı bulurmus. Annemin yaptığı yemeği bile yemezmis. Annem hep içine atarmış. Yılları böyle geçmiş. Karakteri bu değiştirememiş.

Yıllar geçti annem üzüntüden çok hastalık sahibi olmuştu. Ve bir sürü ilaç kullanıyordu.

Birgün bana dedi ki, ahhh kızım ahhh ne aptalmisim gençliğim uzulmekle ağlamakla geçti, dert sahibi oldum. Şimdi ki aklım olsaydı hiç tinlamazdim. Olan yine bana oldu. Sakın senin eşin de sana kuserse sende kendini yiyip bitirme dedi.

Annemin olaylarına hep tanık olarak büyüdüm. Ben de eşimle zaman zaman tartışma yaşarım ama hiç iplemem. Kuserse küser umrum olmaz. Gerçi bizimkinin tribi kısa sürüyor. Ama o kısa zamanda bile umursamiyorum. Annem gibi yemeğe de küsmüyorum, koca kusunce. Bu dünyada kocamdan önce ben gelirim. Annemin yaşadıkları hep kulağım da küpe.

Sen sen ol kendini yiyip bitirme. Kocan da bunu istiyor, suçluluk duyup kendini üzme için bırak yahu, kocan bile olsa elin adamına değmez.

Umursamamaktan kastınızda yemeğimi yapıp tek basima yemek, onu cagirmamak, çamaşırını yikamamak ütülememek de var mı?

Evet ben de bu küslük durumunda camasirlar yıkanıyor mu, ütüleniyor mu onu merak ediyorum. ?

Ilk sene oluyor bu alışma aşamasında. Benimki de çok küserdi,ben de başlık açmıştım bununla ilgili. Zamanla aile fikrine alışılınca aşılıyor,nadirleşiyor ya da küslük süresi kısalıyor. Eşimin 1 ay konuşmadığı bile olmuştu benim ilk yıllarda. Yeni evliyken ne çok üzülürdüm böyle evlilik mi olur,yürür mü diye ama zamanla aşılıyor emin ol.

Umursamamaktan kastınızda yemeğimi yapıp tek basima yemek, onu cagirmamak, çamaşırını yikamamak ütülememek de var mı?
Mevcut düzeninizi bozmayın, yani her zaman yemek yapıyorsanız yine yapın. Ama onun gelmesini beklemeyin. Bi güzel yeyin yemeğinizi.
Atıyorum çamaşır konusu, her zaman yıkıyorsanız yine yıkayın. Bu tarz mevcut şeyler üzerinden tepki koyarsanız haksız duruma düşersiniz.
Dışarı mi çıkacaksınız basın gidin yanlız başınıza, film mi izleyeceksiniz acın izleyin. Kendinize yetecek kadar araştırmalık koyun yanınıza gibi. Ve tripli filan olmayın. Gayet sakin, sanki o evde yokmuş gibi. Rahat davranın.

Çok üzüldüm anneniz icin. Çok doğru söylüyorsunuz elin adamı neticesinde. Ben kendimi yıprattığımla kalıyorum. Onun umrumda degil. Yiyor içiyor keyfine bakıyor

Kaç yıllık evlisiniz? Nasıl düzene girdi bu olay, siz de takmadınız mı konuşmadığı zamanlarda

Kaç yıllık evlisiniz? Nasıl düzene girdi bu olay, siz de takmadınız mı konuşmadığı zamanlarda
Düzelmesi için özel bir şey yapmadım. Ilk başlarda barışmak için haklı da olsam gerginliği sonlandırmak için özür dilerdim yine de düşmüş suratı düzeltemezdim. Sonra o bana küsünce ben de çok muhattap olmamaya başladım. Insan sıkılıyor neticede. Şimdi arada yine oluyor kırgınlıklar tabii ama eskiden ayda bir küsüp bir hafta konuşmuyorsa şimdi 6 ayda bir küsüp 3 gün konuşmuyor Konuşuyor aslında ama samimi olmuyor suratsız geziyor diyelim ona
Öyle abidik gubidik sebeplerle de küsmeleri azaldı.

Ay inşallah benim eşim de düzelir. 3 gün normal bı sekilde iftar yaptik. Onun haricinde ramazan ayını küs geçiriyoruz .Konuşmaya çalıştığım halde konuşmuyor. Ben de gitmiyorum üzerine artık.

Benim annem anneannem ben çocukken bana küserlerdi bayağı üç dört gün konuşmazlardı benimle.
Bir gün ben de onlara küstüm ve bir daha da küsmediler bana :)
Çok yıpratıcı gerçekten. Karşı tarafın kendini anlatmasına izin vermiyor küsme davranışı.

Merhaba hepinizin yazdıklarını okudum . Bir buçuk senelik evliyim ve aynı durumları ben de yaşıyorum. Anladım ki durumlar hep bu şekilde devam ediyor ve ciddi anlamda boşanmayı düşünüyorum. Ayda bir küsmek ve bu süre bir haftayı da geçiyorsa ilerde de bu şekilde devam edeceğine inanıyorum. Konuyla ilgili farklı düşünen ya da fikir verebilecek varsa bekliyorum. Teşekkürler şimdiden...

takmayın, tek söyleyebileceğim bu.yani bir şey oldu mu o küstü mü küslüğünü yok sayın.öyle bir şey hiç yaşanmadı moduna girin.bir zaman sonra küsmeyi unutmaya başlayacak.

ilk sene benim eşimde bolca küserdi. bağır çağır ama küsme derdim. ben umursamadıkça bıraktı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…