- 14 Nisan 2018
- 403
- 685
- 23
- Konu Sahibi sivekarkiz
-
Naptınız iftar isini geldimı??Babam bu aksam iftar yemeği veriyor bi restoranda.Ben gitmiyorum sen git diyo bana. Yeni evli insanlarız biz, demeyecekler mi kocan nerde diyorum. Sen de gitme o zaman napiyim diyo. Durumu idare etme diye bir şey de yok. Gerçekten çok zor durumda bırakıyor beni
Gelmedi. Annemler anlamasın diye ben de gitmedim. Eşimin rahatsız olduğunu kalabalık ortama girmek istemediğini söyledim anneme.Naptınız iftar isini geldimı??
Umursamamaktan kastınızda yemeğimi yapıp tek basima yemek, onu cagirmamak, çamaşırını yikamamak ütülememek de var mı?Gerçekten umursamadiginizi fark edince vazgeçecektir emin olun. Tecrübeyle sabit
bir ay mı!!! Yani adam küsmek için evlenmiş sanki..madem küsüp oturacak bunca eşyayı niye aldı.ne diye ev dizdi,yuva kurdu..tövbe yarabbim.O şekilde de denedim. 1 ay konuşmadık. Kalp rahatsızlığım var, strese gelemiyorum. O konuşmadığında takmayim diyorum ama yapamıyorum. Kendi kendimi yediğim için evde huzursuzluk olunca, gerginlik son bulsun artık diye canıma tak ediyo ve gidiyorum yanına paşa pasa
Daha çok kadınlar alınan kırılgan tirip atan taraf olduğu için kadın gibi kırılmicak kusmucek erkek gibi gönül almasını bilecek doğanın Kanunu buKarı gibi küsmek!!
Umursamamaktan kastınızda yemeğimi yapıp tek basima yemek, onu cagirmamak, çamaşırını yikamamak ütülememek de var mı?
Evet ben de bu küslük durumunda camasirlar yıkanıyor mu, ütüleniyor mu onu merak ediyorum. ?Bak cnm annemden örnek vereyim nasihat olsun.
Babamın küsme huyu çoktur. Rahmetli annemin gençliğinde babam ota moka kusermis hep. Çok ağlatmış annemi. O kadar uzun sürermis ki küsmesi 9 ayı bulurmus. Annemin yaptığı yemeği bile yemezmis. Annem hep içine atarmış. Yılları böyle geçmiş. Karakteri bu değiştirememiş.
Yıllar geçti annem üzüntüden çok hastalık sahibi olmuştu. Ve bir sürü ilaç kullanıyordu.
Birgün bana dedi ki, ahhh kızım ahhh ne aptalmisim gençliğim uzulmekle ağlamakla geçti, dert sahibi oldum. Şimdi ki aklım olsaydı hiç tinlamazdim. Olan yine bana oldu. Sakın senin eşin de sana kuserse sende kendini yiyip bitirme dedi.
Annemin olaylarına hep tanık olarak büyüdüm. Ben de eşimle zaman zaman tartışma yaşarım ama hiç iplemem. Kuserse küser umrum olmaz. Gerçi bizimkinin tribi kısa sürüyor. Ama o kısa zamanda bile umursamiyorum. Annem gibi yemeğe de küsmüyorum, koca kusunce. Bu dünyada kocamdan önce ben gelirim. Annemin yaşadıkları hep kulağım da küpe.
Sen sen ol kendini yiyip bitirme. Kocan da bunu istiyor, suçluluk duyup kendini üzme için bırak yahu, kocan bile olsa elin adamına değmez.
Ilk sene oluyor bu alışma aşamasında. Benimki de çok küserdi,ben de başlık açmıştım bununla ilgili. Zamanla aile fikrine alışılınca aşılıyor,nadirleşiyor ya da küslük süresi kısalıyor. Eşimin 1 ay konuşmadığı bile olmuştu benim ilk yıllarda. Yeni evliyken ne çok üzülürdüm böyle evlilik mi olur,yürür mü diye ama zamanla aşılıyor emin ol.Peki siz konusmayınca ne kadar süre devam ettirdi bu küslüğünü? Benim eşim ben konuşmasam aylarca konuşmayacak gibi. Aynı evin içinde 10 gün konuşmadan yaşanır mı. Gerçekten çok zor. Çocuk avutmak için evlenmiş gibiyim. Böyle hayat geçmez diyorum sürekli kendi kendime
Mevcut düzeninizi bozmayın, yani her zaman yemek yapıyorsanız yine yapın. Ama onun gelmesini beklemeyin. Bi güzel yeyin yemeğinizi.Umursamamaktan kastınızda yemeğimi yapıp tek basima yemek, onu cagirmamak, çamaşırını yikamamak ütülememek de var mı?
Bak cnm annemden örnek vereyim nasihat olsun.
Babamın küsme huyu çoktur. Rahmetli annemin gençliğinde babam ota moka kusermis hep. Çok ağlatmış annemi. O kadar uzun sürermis ki küsmesi 9 ayı bulurmus. Annemin yaptığı yemeği bile yemezmis. Annem hep içine atarmış. Yılları böyle geçmiş. Karakteri bu değiştirememiş.
Yıllar geçti annem üzüntüden çok hastalık sahibi olmuştu. Ve bir sürü ilaç kullanıyordu.
Birgün bana dedi ki, ahhh kızım ahhh ne aptalmisim gençliğim uzulmekle ağlamakla geçti, dert sahibi oldum. Şimdi ki aklım olsaydı hiç tinlamazdim. Olan yine bana oldu. Sakın senin eşin de sana kuserse sende kendini yiyip bitirme dedi.
Annemin olaylarına hep tanık olarak büyüdüm. Ben de eşimle zaman zaman tartışma yaşarım ama hiç iplemem. Kuserse küser umrum olmaz. Gerçi bizimkinin tribi kısa sürüyor. Ama o kısa zamanda bile umursamiyorum. Annem gibi yemeğe de küsmüyorum, koca kusunce. Bu dünyada kocamdan önce ben gelirim. Annemin yaşadıkları hep kulağım da küpe.
Sen sen ol kendini yiyip bitirme. Kocan da bunu istiyor, suçluluk duyup kendini üzme için bırak yahu, kocan bile olsa elin adamına değmez.
Kaç yıllık evlisiniz? Nasıl düzene girdi bu olay, siz de takmadınız mı konuşmadığı zamanlardaIlk sene oluyor bu alışma aşamasında. Benimki de çok küserdi,ben de başlık açmıştım bununla ilgili. Zamanla aile fikrine alışılınca aşılıyor,nadirleşiyor ya da küslük süresi kısalıyor. Eşimin 1 ay konuşmadığı bile olmuştu benim ilk yıllarda. Yeni evliyken ne çok üzülürdüm böyle evlilik mi olur,yürür mü diye ama zamanla aşılıyor emin ol.
Düzelmesi için özel bir şey yapmadım. Ilk başlarda barışmak için haklı da olsam gerginliği sonlandırmak için özür dilerdim yine de düşmüş suratı düzeltemezdim. Sonra o bana küsünce ben de çok muhattap olmamaya başladım. Insan sıkılıyor neticede. Şimdi arada yine oluyor kırgınlıklar tabii ama eskiden ayda bir küsüp bir hafta konuşmuyorsa şimdi 6 ayda bir küsüp 3 gün konuşmuyorKaç yıllık evlisiniz? Nasıl düzene girdi bu olay, siz de takmadınız mı konuşmadığı zamanlarda
Ay inşallah benim eşim de düzelir. 3 gün normal bı sekilde iftar yaptik. Onun haricinde ramazan ayını küs geçiriyoruz .Konuşmaya çalıştığım halde konuşmuyor. Ben de gitmiyorum üzerine artık.Düzelmesi için özel bir şey yapmadım. Ilk başlarda barışmak için haklı da olsam gerginliği sonlandırmak için özür dilerdim yine de düşmüş suratı düzeltemezdim. Sonra o bana küsünce ben de çok muhattap olmamaya başladım. Insan sıkılıyor neticede. Şimdi arada yine oluyor kırgınlıklar tabii ama eskiden ayda bir küsüp bir hafta konuşmuyorsa şimdi 6 ayda bir küsüp 3 gün konuşmuyorKonuşuyor aslında ama samimi olmuyor suratsız geziyor diyelim ona
Öyle abidik gubidik sebeplerle de küsmeleri azaldı.
Benim annem anneannem ben çocukken bana küserlerdi bayağı üç dört gün konuşmazlardı benimle.Dışardan bakınca o kadar iticimi oluyor bu yaben deöyleyim, evli olmasam da nişanlıma öyle davranıyorum oda bıktı bu huyumdan. Hemen küsüyorum konuşmuyorum, zorla konuşturursa acıyorum ağzımı kapatıyorum gözümü. Siz de konuşmayın, muhattap almayın. Nişanlım olayı cözdü, oda bana benim davrandığım gibi davranınca benim aklım başıma geliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?