Günaydın kızlar
Akşam konuştuk, önce tartıştık ve ipler kopar gibi oldu. Kimse kabul etmedi hatasını. Sonra sakince tekrar konuşmaya başladık. Eşim hatasını görmedi ve suçlayıcı konuştu. İlk nankör dediği gece yatağı terk ettiğimi iddia etti ki etmemiştim, o uyuduktan sonra gitmiştim yanına ve sabah da ondan önce kalkıp başka odaya geçmiştim, bir türlü ikna edemedim yeminler verdiğim halde. Bir de katılmamız gereken bir düğüne gitmedim, o gün basıp komşuma gitmiştim, ona da çok kızmış eşlik etmediğim için.
Bana ettiği lafın çirkin olduğunu kabul ettirip ağzından o lafı etmem yanlış oldu dedirtene dek göbeğim çatladı.
Bana söylediği, ben bir terslik yaparsam onun iki yapacağı. Böyle inadı inat bir adam.
Ben de dedim ki, bir daha inat yapılmayacak, yatağa küs girilmeyecek, kötü laf eden hemen gönül alacak.
Gül gibi yuva inat uğruna dağılacak dedim, ayrılma lafını eden hep sensin dedi, beni çözümsüz bırakıyorsun ben de o raddeye cidden geliyorum dedim. Konuşmanın sonu bu oldu ve sabah normal bir şekilde güne başladık.
Durum bu kızlar, inşallah verilen sözler unutulmaz, her ne kadar kuyruğu dik tutsa da onun da hatalarını anladığını var sayıyorum, deli damarımı bilir, inatsa inat deyip gururdan gemileri yakabilirdim.
Tüm moral verici desteğiniz için teşekkür ederim, Allah kimsenin yuvasından huzuru eksik etmesin