Kusma

z_aksu

Üye
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2012
4
0
16
41
Karaman
Merhaba arkadaşlar 6.5 aylık bir oğlum.oğlum 2.ayında kusmaya başladı ve hala kusmaları devam ediyor.dr götürdüm bebeğin reflüsü var dedi 6-9 aylık arası geçer dedi. Bu konuda bana yardım edecek biri varmı.

benim kızım suan 3 yasında bebekliğinde onu hiç kucağımıza alıp sevemezdik hemen kusardı kusmak ne kelime suratına fışkırırdı o derece dr her çocukta olabilir normaldir demişti evin her yerinde mendille gezerdik yatagında koltukta yastığının altında hep mendil vardı 9 aylık olunca kendiliğnden geçti...

Bizim de var kusma problemimiz. Henüz 25 günlüğüz emzirmenin yanında mama da veriyorum ikiz oldukları için takviye yapıyorum. Kızım sürekli kusuyor. Aptamil Ar verdi Dr onun da faydası yok. Yavrum geliştmiyor kilo alımı istediğimiz düzeyde değil. Önerebileceğiniz birşey var mı?

çok normal ve doktorunuzun dediği gibi kendiliğinden geçiyor. Desteksiz oturmaya ve katı gıdalar yemeye başladığında bir anda bitmişti oğlumun kusmaları. Karnını doyurduktan gazını çıkartmaya ve en az yarım saat dik pozisyonda tutmaya çalışın.

Ben de reflü mağduru bir anneyim ama Istanbulda tanınmış hastanelere götürmeme rağmen doktorlar 1,5 yasına kadar teşhis koyamamışlardı. Teşhis konulunca gaviskon şurup ile tedaviye başlandı. Şimdi 40 aylık ama hala asitli gıdalardan uzak duruyoruz. Bebekken emmek istemiyordu, kakayı bir türlü yapamıyordu ve tek sebep reflü imiş. Her ıkındığında midesi ağzına geldiği için kaka yapmaktan vazgeçiyormuş. Reflü olduğu için ve bilmeden düz yatırdığımız için yine uyuyamıyormuş. Basit gibi görünse de hayatı çok zorlaştıran bi durum Allah kolaylık versin....

Back
X