kuşum çok hasta

dtnescafe

Nirvana
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2008
972
767
648
oğlum dört gündür çok hasta..hiç keyfi yok..halsiz doğru düzgün yemiyor..uçamamaya başladı..kendini kabartıyor sürekli uyuyor..veteriner antibiyotik verdi ama onunda bir etkisi olmadı..gözümün önünde gidiyor kuzum birşey yapamamak çok zor..var mı bilgisi olan..ne yapabiliriz..bu şekilde hastalanıp düzelen oldu mu?..çok üzgünüm..

Bu konuda bir bilgim yok ama çok üzüldüm, geçmiş olsun. Kuşlardan daha iyi anlayan bir veteriner bulup oraya götürmek tek çözüm gibi duruyor.

Kuşlardan anlayan veteriner hekim cok az bu yüzden cogu zaman kurtulamiyorlar. Özellikle kuşlarla ilgilenen bir hekim bulabilirseniz şansiniz daha yuksek olur diye dusunuyorum.

Bu konuda bir bilgim yok ama çok üzüldüm, geçmiş olsun. Kuşlardan daha iyi anlayan bir veteriner bulup oraya götürmek tek çözüm gibi duruyor.
veterinerimiz çok iyi bir hekim aslında..kedimizi de ona götürüyoruz..ama malesef kuşlarda çok fazla tedavi alternatifi olmuyormuş..

Kuşlardan anlayan veteriner hekim cok az bu yüzden cogu zaman kurtulamiyorlar. Özellikle kuşlarla ilgilenen bir hekim bulabilirseniz şansiniz daha yuksek olur diye dusunuyorum.
hay Allah nasıl bulabilirim acaba..tanıdığım birkaç veteriner daha var..onlarada sorayım bi..

Benimki 3 hafta kadar önce hasta oldu. Böyle kanatlarını kabartıyordu bir de çok fena titriyordu hiç ötmüyordu ısırmaya bile hali yoktu. Veterinere götürdük hemen bize 3 tane ilaç verdi şırınganın içinde. Biri tozdu. Ertesi güne çok iyi oldu kuş

Benimki 3 hafta kadar önce hasta oldu. Böyle kanatlarını kabartıyordu bir de çok fena titriyordu hiç ötmüyordu ısırmaya bile hali yoktu. Veterinere götürdük hemen bize 3 tane ilaç verdi şırınganın içinde. Biri tozdu. Ertesi güne çok iyi oldu kuş
evet bizimki de aynı öyle işte..bugün 4. gün ilaç başlayalı ama düzelmiyor işte..

Muhabbet kusu mu? Yemlerini ayiracak gucleri olmuyor malesef :( ben birazcik yemi avcuma alip ayikliyordum beyaz A4 kagidinin ustune koyup kusuma yediriyordum oyle yiyordu. Sonradan hazir satilan ayiklanmis yem satin aldim. Onu pek sevmiyorlar ama hicbir sey yememesinden iyidir. Kafesini dezenfekte edip guzelce temizleyin. Kusunuzu sicak tutun. Kalorifer peteginiz varsa mumkunse onun yaninda dursun. Ilaci Vitaformdur buyuk ihtimalle. Suyunu her gun tazeleyin bekletmeyin. Yapabilecekleriniz bunlar. Ve bol bol dua etmek. Benim kusum iyilesmisti. Normale donmustu.

Bize kendi karıştırıp vermişti ilaçları. Suya karıştırın demişti ama su bile içmiyordu. Gagasını açıp vermiştik. Hatta doktorun dediğinden daha çok vermiştij. Sıra sıra verin demişti. Biz ikisini de ağzına damlattık. Tozu da suyuna kattık. Ben korktum hatta çok verdik umarım bişey olmaz diye tam tersi 2 saat sonra su içmeye başladı aşırı susamıştı belliydi gidip gidio içiyodu.

Bize kendi karıştırıp vermişti ilaçları. Suya karıştırın demişti ama su bile içmiyordu. Gagasını açıp vermiştik. Hatta doktorun dediğinden daha çok vermiştij. Sıra sıra verin demişti. Biz ikisini de ağzına damlattık. Tozu da suyuna kattık. Ben korktum hatta çok verdik umarım bişey olmaz diye tam tersi 2 saat sonra su içmeye başladı aşırı susamıştı belliydi gidip gidio içiyodu.
neydi acaba bu ilaç..bize de kendi karışımı sıvı şeklinde verdi ilaç..bakanlık yasakladı kuşlarda kullanabileceğimiz çok fazla ilaç çeşidimiz kalmadı dedi..

Muhabbet kusu mu? Yemlerini ayiracak gucleri olmuyor malesef :KK43: ben birazcik yemi avcuma alip ayikliyordum beyaz A4 kagidinin ustune koyup kusuma yediriyordum oyle yiyordu. Sonradan hazir satilan ayiklanmis yem satin aldim. Onu pek sevmiyorlar ama hicbir sey yememesinden iyidir. Kafesini dezenfekte edip guzelce temizleyin. Kusunuzu sicak tutun. Kalorifer peteginiz varsa mumkunse onun yaninda dursun. Ilaci Vitaformdur buyuk ihtimalle. Suyunu her gun tazeleyin bekletmeyin. Yapabilecekleriniz bunlar. Ve bol bol dua etmek. Benim kusum iyilesmisti. Normale donmustu.
hepsini yaptım ama yemleri ayıklamak aklıma gelmedi..Onuda deneyim hemen..çok trşekkür ederim..

hepsini yaptım ama yemleri ayıklamak aklıma gelmedi..Onuda deneyim hemen..çok trşekkür ederim..
Canım ben bi tanıdıktan bakmadıkları bi kuşu getirdim hayvan soğukta kalıyordu yemi suyu bitmiş kafesi güvelenmişti Kaşınmaktan tüy kalmamıştı hayvanda. Senin kuş gibi ne ısırabiliyor ne uçabiliyor tüy kabartıp olduğu yerde duruyordu. Bakımını yapıp suyuna karışık vitamin kattık bi kaç gün içinde toparladı. Ama facebookta kuş üretimi yapan bi sayfaya yazdım bana bi öneri verdi uygulamama gerek kalmadı belki sen yaparsın.

Eczaneden supravit isimli bebek vitamin şurubu alın suyuna 2 günde 1 bir tatlı kaşığı karıştırın. Cabuk toparlanası için kızıl dal darı yedirin. Demişti uygula istersen.

oğlum dört gündür çok hasta..hiç keyfi yok..halsiz doğru düzgün yemiyor..uçamamaya başladı..kendini kabartıyor sürekli uyuyor..veteriner antibiyotik verdi ama onunda bir etkisi olmadı..gözümün önünde gidiyor kuzum birşey yapamamak çok zor..var mı bilgisi olan..ne yapabiliriz..bu şekilde hastalanıp düzelen oldu mu?..çok üzgünüm..

Kaç yaşında?

Geçmiş olsun, sabah oğlumda hastalandı çok halsiz ve titriyordu. Sonra kusmaya başladı ishal başladı kabus gibiydi.
Pirinç haşladım çok zor yedi suyuna vitamin koydum ve kucağımda sıcak tuttum. Biraz daha iyi gibi.
Sıcak tutmak çok iyi gelir.
Biz kuşlardan anlayan bir veteriner bulamadık, hastalanınca gidiyoruz bi ilaç verip yolluyorlar ama şikayetimiz farklı olsada ilaç hep aynı anlam veremedik.
İnternetten araştırıyorum bende, gereksiz antibiyotik başlamak istemedim bu kez.
Siz de başka bir veteriner mi deneseniz.
Bunlar fiyat olarak ucuz minicik kuşlar diye hiç ilgilenmiyorlar, ama benim oğlum evladım canım tüm dünyam, baştan savınca veterinere kafa göz dalmak istiyorum.
Rabbim şifa versin.

merhaba ; benim kuşum da dediğiniz gibi hastaydı hergün bir iki damla ağzına elma sirkesi damlattım üç günde iyileşti hatta eskisinden daha sağlıklı oldu .

4 gün çok uzun bir süre, rahatsızlığını fark eder etmez müdahale etmeliydiniz.
İlk yapmanız gereken kuşu sıcak tutmak. Ama sabit sıcaklıkta olmalı.
Sabit sıcaklıkta tutunca hemen beslemeye başlayın. Hastalanan kuş yemez-içmez. Bu yüzden bulabilirseniz elle besleme maması, yoksa şöyle bir tarif uygulayabilirsiniz:
-1 Çay Bardağı Mısır Unu
-1 Çay Bardağı Yulaf Unu
-1 Çay Bardağı Pirinç Unu
-1 Çay Bardağı Esmer Bulgur
-1 Çay Bardağı İrmik
-2-3 Tane Cici Bebe (un haline getirilmiş vaziyette)
-2-3 Tane de tuzsuz etimek

Bunların hepsini rondoda çekip un kıvamına getirelim(aktarlar da yapabilir bu işi). Daha sonra kaynamış su ile karıştırıp ılıtalım. Haşlanmış yumurta sarısı da katarsanız çok iyi olur, protein çok önemli. Soğuk değil de mamayı ılık vermeye çalışın. bunun için şırınga veya damlalık kullanabilirsiniz. Şırınga bana pek güvenli gelmediği için damlalık tercih ediyorum.

Bir de veterinerin verdiği antibiyotiğin adını öğrenebilir miyim?

geçmiş olsun iyileşir inşallah

Eğer eşi yoksa es istiyordur.
Benim kusum da çok hasta oldu , yemlerini kusuyordu sürekli. Veterinere götürdük ilaç verdi hiç faydası olmadı daha kotu oldu .
En sonunda annemle kuş satan yere götürdük. Bu kuşun biseyi yok Sadec e es istiyor dedi . Bi akşam orda kaldı kendine eş seçti maşallah nerdeyse 1 yıl olacak eşiyle cok mutlu :)

Back
X