Kuşum ve ben

Guzelseylerolsun88

Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2017
791
364
23
Arkadaşlar iyi akşamlar. Kuş aldım bir kaç gün önce çok şirin bir muhabbet kuşu 2 aylık. Üzerine titriyorm birbirimize alışmaya çalışıyoruz ve şimdiden çok bağlandım ona. İş yerinde bile kaç defa aklıma geliyor ne yapıyor diye. Foto sunu açıp bakıyorum sürekli. Sorum şu ki kuşum sık sık Gagasi ile kendini kaşıyor tüglerini çekiyor sanki. Normal birsey mi bu. Yoksa kuşum da pire falan mı var :110::anne::dua::KK68:

Normal normal pire falan yoktur merak etmeee bizimkilerde hep kasiniyo yeni tüyleri çıkıyodur ondan simdiden konuşmayı öğret ona ve evet kuşlar çok seviliyor seni anliyorum :)

Muhabbet kuşu da 2-3 kere besledim de hiç hatırlamıyorum spreyi falan vardı ama ne sıklıkla sıkıyorduk .. kafesi de kirlendikçe temizlersin. Dibine tüy ve yem döküyor sıkça. Kafesin içine bir şey serersen daha pratik oluyor temizlemesi. Bir de zaten tüller var etrafını çevreleyen ondan da edin mutlaka yoksa sadece kafes içi değil çevresi de batıyor. Benim kuşlarım kafese sadece yemeğe içmeye girerdi, simsiyah halım kuşun beyaz izleriyle benek benek olurdu genelde :D

:) haftada 2 kere temizleyin kafesi, tüye girmiş olabilir kuşunuz.
düy döktükleri dönemde çekerler türlerini ve kaşınırlar.

maximum 20 gün devam eder. kafesine asla ballı kraker takmayın.
kalamar kemiği ve gaga taşı takın.
suyunu mutlaka günlük değiştirin ve içine vitamin koyun. dönüşümlü olarak, 2 damla sirke ve limon damlatın.
muhabbet kuşlarının düşmanı, ceryanda kalmalarıdır. bbuna çok dikkat edin.
saldığınız odada bitki, çiçek varsa ve yapraklarını yerse, kötü sonuçlar doğurabilir bunada çok dikkat edin.
ishal de muhabbetlerde çok önemli, ölümcül sonuçlar doğurabiliyor. fark ettiğinizde pirinç haşlayıp suyunu, suluğuna koyun.
;)

Gayet normal canım. Her muhabbet yapıyo o hareketi. Güle güle büyütün. Bende çok seviyorum hayvanları. Malesef öldü benimki. Çok üzüldüm. Bir tane daha almak istiyorum cesaretim gelince.

Kendini temizliyor, hayvanlarin hepsi kendini yalayarak temizler kuslarin da gagalari olmadigi icin oyle temizlenir.
Hatta ayaklariyla da kasinir.
Simdiye kadar 20muhabbet kusu 3kedi besledim.
Bunu yapmasi kadar normal bir sey yok.

Arkadaşlar iyi akşamlar. Kuş aldım bir kaç gün önce çok şirin bir muhabbet kuşu 2 aylık. Üzerine titriyorm birbirimize alışmaya çalışıyoruz ve şimdiden çok bağlandım ona. İş yerinde bile kaç defa aklıma geliyor ne yapıyor diye. Foto sunu açıp bakıyorum sürekli. Sorum şu ki kuşum sık sık Gagasi ile kendini kaşıyor tüglerini çekiyor sanki. Normal birsey mi bu. Yoksa kuşum da pire falan mı var :110::anne::dua::KK68:
normal kuşlar kendilerini temizlerler. bir tür banyo onlar için.

Benim mübişim de bu aralar çok kaşınıyor, hatta başını tellere sürtmüş her halde, hafiften kanamış gibi. Normalde de zaten kuşlar hep temizlenir ve tüy döker ama tüy değişimlerinde daha çok kaşınıyorlar. Siz yine de elinize alıp bir inceleyin abartılı bir şekilde kaşınıp duruyorsa.

Yıllar önce bır muhabbet kuşum vardı. O da yapardı bazen ve sprey fılan sıkmamıştık hayvanın üstüne, normal birşey bu diye biliyorum. Uzun yaşamıştı yavrucağım.

Lütfen kafese tül takmayın.
Kuşların sakatlanmasında enn büyük etken bu ayakları çok narin, takılıp uçmaya çalışıyorlar kurtulmak için sonuç hiç iyi olmuyor.
Kafesin altında mutlaka tel ızgarası olsun yani direk dışkıyla teması olmasın.
Haftada bir kafesin alt ızgarasını ve sürgüsünü yıkayın kurutun.
Ballı kraker vs. Almayın lütfen isterseniz çok kendiniz yapın tarifi internette bolca var. Hatta onun yerine dal darı verin daha çok seviyorlar.
Tünekleri mutlaka tahta olsun. Sokakta bulduğunuz çam dalı vb zehirsiz ağaçlardan yıkayıp koyabilirsiniz.
Kuş için kanarya kumu diye geçer yemine 1/3 oranında karıştırın yemi öğütmeyi kolaylaştırır.
Kafesinde mutlaka mürekkep balığı kemiği bulundurun.
Lütfeenn sakın o parazit spreylerinden kullanmayın onlar bildiğimiz ddt tarzı yani zehir.
Haftada bir yumurta maması verebilirsiniz. Tarif nette var.

Son olarak kuşlar şuan kışlık tüylerini değiştiriyorlar zaten bolca tüy dökerler. Onun haricinde kaşınmayı tüy düzeltmeyi huy olarak görebilirsiniz.
Kuş sevgisi çok başka. Dilerim uzun güzel günleriniz olur. Tüyü kadar ömrü olsun :)

Back
X