Kuşum vefat etti...

freespirit7

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2019
560
574
53
Gecen pazar almistim, disi kusuma arkadas olsun diye. Cok tatliydi kerata, cok sahiplendik hemen. Kuzum benim, kucucuk bedeni iki gun once aniden hasta oldu. Nefes almakta gucluk cekiyordu, ilac vitamin ne varsa aldik yaptik. Burnu tikaloydi hapsuruyordu da. Burnuna tuzlu su yaptim, soguk almasin diye sicakligi stabil tutmaya calistim. Ama dun geceye dogru iyice kotu oldu, iyilesir diye umarken sanki biraz burnu acilmis gibiyken bi anda can cekisir gibi oldu ve elimden hicbir sey gelmeden ona bakmak oylece. Icim parcalandi aglayip duruyorum yuzum gozum sis. Ayrica sevgili Neslican Tay yogun bakima alinmis ve solunum guclugu cekiyormus, uzun zamandir takip ediyorum kendisini. Ona da asiri sekilde uzuluyorum. Allah'im kimseye cektirmesin. Cok kotu bir gun geciriyorum. Asiri hassasim sanki biri aci cekerken ayni hissiyati ben de yasiyorum gibi aci cekiyorum. Bu mumkun degil tabii ama sanki oyle hissediyorum.

Esim de asiri hassas olup cok fazla uzuldugumu soyluyor. Ne yapayim yapim bildim bileli boyle, aksam gelince goturup gomecegiz. Kokladim, optum, sevdim. Minicik caniyla can cekisti yavrum.

Konunuzun altında eşim öldü diye bir başlık var.

Merhametiniz hiç eksilmesin inşallah. Sevinin bir kuş için bütün gün ağlayabiliyorsunuz diye...Güzel bi şey o hassaslık.

Daha kötülerini üst üste yaşayınca eskisi kadar duygusal olamıyor insan. Babam öldüğünden beri yaşlı insanlar için eskisi gibi duygusalaşmadığımı farkettim ben mesela. Gün batımı gibi doğal geliyor 80 inde bir insanın ölmesi.

Canim hiç değilse son anlarını kendisini çok seven bir yuvada geçirmiş.Üzülme diyemem.Öğleyin karşı komşumun çığlıklarına koştuk.Abisi intihar etmiş .Hem de yatalak bir kızı varken.Çok üzüldük .Küçücük kuş da olsa,kocaman insan da olsa,boşluk ve kayıp çok acı.

Neler hissettiniginizi cok iyi anlıyorum
7 senedir baktiğimiz kuşumuz gece 12den sabah 4kadar gözümun önünde can çekişti sonrada koynumda öldü hiç bisey yapamadık elimizden bişey gelmedi
ogece okadar ağladikki eşimle üst koşumuz o saatte kapimiza geldi birimizden birine bişey oldu sanmış

Kuş icin ağladigimizi görunce dalga geçer gibi bakmişti bize anlamamişti bizi

2 sene oldu öleli ama hala eşimle kuşumuzu anıyoruz
Mesela bebegimiz oldu keşke oğlumuzda naneyi (kuşumuzu)görseydi kafasına felan konardi diyoruz
Baskalarina tuaf gelebilir ama hayvan sevgisi baska bişey

Belki kucuk kaliyor cogu derdin yaninda ama iste.... o adam da nasil o raddeye geldi kim bilir.

7 yil.. artik evin bireyi olmus ben bir haftada bu hale geldiysem siz neler yasamissinizdir. Onunki de can, farki yok ki dimi. Bi de geride kalan kusuma cok uzuldum onu belirtmeyi unutmusum. Cok sevmisti esini, cok iyi anlasmislardi hemen. Yalniz kaldi yine.

Benimde bi kuşum var ve 70kelime biliyo şuan bile ölürse napicm diye düsünyrm.cünkü önceki kuşumun ölümünde 1hafta eve grememistim kafesini oyuncaklarini görmeye tahamülüm yoktu ama geçiyo işte zamanla

Birçok evcil hayvanimizin ölümüne tanık oldum o yüzden sizi cok iyi anlıyorum kopegimiz Kont aşırı sadık di öldü hep çok üzüldüm kusumuz adımı söylüyordu evde neseydi o da öldü tavsanimiz şirine öldü
Ama hiçbir zaman hayvan beslemekden vazgecmedim şimdi kedim poffy var ..
Kalbiniz çok güzel yeni bir kuş sahiplenebilirsiniz yeni bir cana ev açabilirsiniz üzülmeyin lütfen doğanın kanunu bu elden birsey gelmiyor

Benim de George'um vardı köpeğim beni çok seviyordu tuvalete gitsem bile peşimden gelirdi,telefonla ilgilenince telefonu düşürmeye çalışırdı sürekli üstüme atlardı.Başka can sahiplendim acımı biraz olsa unuttum.

Başınız sağolsun benimde var 3 yıldır gözüm gibi baktığım muhabbet kuşum. Kuşu olmayan anlayamaz ama evin neşesi oluyorlar.. Ayrica Nesli yle ilgili konu açacaktım yazmanız iyi oldu.. o kadar çok inanıyorum ki yaşayacağına.. böylesine güçlü bir insan ölemez, ölmemeli. Inanıyorum yaşayacak

Neslican Tayı ben de gördüm Allah yardımcısı olsun sizin de başınız sağolsun benim de kuşum vardı bana çok alışıktı ölünce çok üzülmüştüm hala aklıma gelince bi kötü oluyorum diğer konu Nesli çok güçlü bir kızdı hayrandım onu takip ederken nasıl neşeli sanki kanser hastası değil gibiydi

Aynı hastalık belirtileri kuşum da var salgın mı var nedir ölecek gibi duruyor bende çok üzgünüm vitamini ni antibiyotiğini veriyorum ama nafile.

Benim kuslarim var ve onlari oyle simsiki benimsedim ki yoldasim gibiler. Icim sizladi bir an.

Bende papaganm oldugunde cok aglamistim cok uzulmustum hala da cok ozluyorum onu. Ama hayat... Ölüm hepimiz için var.

[/QUOTE]
Aynı hastalık belirtileri kuşum da var salgın mı var nedir ölecek gibi duruyor bende çok üzgünüm vitamini ni antibiyotiğini veriyorum ama nafile.
Cok dikkat edin. Mantar hastaligi olabilir, antibiyotik ve vitaminler de mantar mikrobunu tetikliyormus. Benim kusum da mantardan öldü, veteriner soguk alginligi diye vitamin ve antibiyotik verdi, meger yanlis teshis koymus mantar tedavisi baslatsaydi iyilesecekti yavrum. Eger mantarsa vitamin ve antibiyotik bi ise yaramiyor aksine daha da kötülestiriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…