- 27 Mayıs 2013
- 4.843
- 8.657
- 248
- Konu Sahibi bogurtlenkusu
-
Selam, gaga taşı var aslındakafeste ama varlığından haberdar değil sanırım. Nasıl fark ettirebilirim?ilk günler ürkek oluyorlar
gagası için gaga taşı alın
mümkün olduğunca elinizi göstermeyin
eli tehdit olarak algılıyorlar
elinizi hareketsiz bir şekilde uzatın içeri
kendi alışınca elinize gelecektir
çok durgun olması hasta olması ihtimalini de düşündürür
Yemlerin içini mi açmayı bilmiyor acaba? Hiç yemiyor diyemem, kafesteki gazete kağıdında az bişey yemkabuğu var. Ama suyu hiç içmiyo kesinlikle.Böğürtlen'im öncelikle anlatım tarzına bayılıyorum. Bir gün bir yerde kahve içsek ya seninle
İlk geldiklerinde ürkek oluyorlar zaten. Ortama, kafese eve alışana kadar biraz yabani de oluyorlar ancak bu yememek içmemek bana da biraz tuhaf geldi. Veterinere götürdünüz mü? Bir hastalığı olmasın sakın.
Depresyon yani. Çözümü ikinci bi kuş mu?Yalnızlık çekiyor olabilir mi? Genelde yalnız kalınca böyle iştahtan kesilip sessizleşirlermiş.
Valla, gizli gizli yiyosa ne mutlubana,ama sanmıyorum çünkü aşağıdaki yemkabuklarını sayıyorum her gün, bi de biz odadayken yemek yiyor aslında, bazen kıtı kıtı sesler geliyo, bakıyorum krakerikemiriyo falan. Ama su içmiyo gerçekten eminim.Bizim de 2 kuşumuz oldu, ikisi de uzun süre alışma dönemleri geçirdiler. İlk alındığında yerini yadırgıyorlar, yüzlerce kuş içincen tek başına bir kafeste olunca. Zaten su içip yemek yiyorlar ama gizlice, hele ilk zamanlarda hiç çaktırmazlar. Biz yıllarca baktık ama çok nadiren yanındayken su içtiler. Moralsizlikleri geçer zamanla. Gaga taşını vs gagaladığını farkedebiliyorsunuz ama yem su pek farkedilmediğinden yemedi sanıyor insan halbuki gayet oburlardır
Bütün tavsiyeleri not ettim, Limon'u yaşatıcaz, ona eminim artık en azından.Kıyamam bıdırığa...Fotoğrafı var mı? Dişi mi erkek mi? Çok farketmez ya neyse...
Öncelikle herkesin dediği gibi ortama alışması falan biraz zaman alır ama 10-15 güne kalmaz bıdırdanmaya başlar.
Yem kıramaması mümkün değil, 2 aylıkken artık öğrenmiş olurlar.
O ballı krakerleri de genelde yemeyip eğlencesine kullanıyorlar, kopartıp atıyorlar. Dal darı diye bir şey var, onu tavsiye ederim. Tadını alınca evcilleştirmek için kullanabilirsiniz. Çocuklar için çikolata neyse kuşlar için de dal darı öyle çekici bir şey
Kuşcağız petshoptan gelmeyse hazır dut zamanı, yedirebilirseniz dut yedirin sabah...Parazit vs varsa iyi gelecektir. Bunun dışında haftada bir kere suyuna azıcık elma sirkesi damlatabilir, elma sirkesiyle kafesini temizleyebilir, hatta bir fısfıs kabında elma sirkesini suyla karıştırarak kuşun üzerine püskürtebilirsiniz. Yani artık bir kanatlı sahibi olduğunuza göre elma sirkesi eksik olmamalı
Şimdii, kalamar derken, o ney? Bildiğimiz deniz canlısı mı?İlk zamanlar ürkek olmalari ve otmemeleri normal. Ben cift besliyorum. Size alismasini saglayin. 5 ayliksa ucma sıkıntısı olmayacagi icin odanın icinde salin odayo ve sizi tanisin. Elinizin icine almamaya calisin olabildigince. Yoksa daha cok korkar. Eger dişiyse biraz daha zor olur alismasi cunku dişiler daha ürkek oluyor. Erkekse biraz daha kolay. Elinizin icine yem koyun uzatin kafesin icine elinize alismasini saglayin.
Bu arada eger gercekten yem yemiyorsa kabuksuz yem alio deneyin. Belki gagasi yemi kirmaya musait degildir. Herhangi bir hastalik belirtisi var mi? İshal vb.
Ha bu arada balli kraker ve benzeri krakerler vermeyin saglikli degil. Balla degil kimyasalla yapistiriliyor onlar. Elma, brokoli, az miktarda salatalik, az miktarda domates, cekirdek, ceviz, az miktarda kıvırcık marul falan, muz vb sebze meyveleri temiz ve kuru olmak sartiyla verebilirsiniz.
Tuzlu, sekerli yiyecekler vermeyin. Elma cekirdegi vermeyin. Yeşilliğin fazlasi ishal yapar bir de. Cips, kola vb seyler vermeyin.
Avisol vitamin alip ayda 5 gun kullanin her ay. Kalamar alin pershoptan kafesine asin. Kafesinde muhakkak olmasi lazim bunların.
Simdilik aklima gelenler.bunlar. sormak istediginiz sorular olursa sorabilirsiniz.
Bak ben daldariyi söylemeyi unuttum. Arkaas soylemis :) balli kreker yerine ondan verin bencede. Kalamar bildigimiz deniz canlisinin kemigi oluyor. Kalsiyum sagliyor hayvana. Ve petsoplarda satiliyor. Google gorsellerden kalamar kemigi yazin fikir edinirsiniz. Bazi uyanik saticilar kandirabiliyor.Bütün tavsiyeleri not ettim, Limon'u yaşatıcaz, ona eminim artık en azından.
Dutu falan vermek için önce ele alışması lazım sanırım, Dal darıyı da mesaj attım gelirken alcak.
Şimdii, kalamar derken, o ney? Bildiğimiz deniz canlısı mı?
Uyarıları okuyunca artık ele alma hatasını yapmayacağız, bilmemiz iyi oldu.
Ama zaten çok az yediği için ele yem koyma işe yaramıyor şimdilik sanırım. Kabuksuz yem alıyoruz bu akşam.
Teşekkür ederiz!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?