kuyruk sokumu ağrısı çekiyor musunuz

kızlar ya benimde kuyruk sokumum acayip şekilde acıyor doktoruma sorduğum da simit şeklinde minderler var ondan al ve ona otur dedi daha almadım genelde çok ayakta kalınca acıyor peki doğumdan sonra geçer mi aranızda doğum yaptıktan sonra geçtiği oldu mu? önlemini nasıl almalıyız fikri olan var mı? :(

benim hamileliğin başında olmuştu. ortopedi doktoruna gittim. kemik kaynaklı olduğunu fakat çevre dokulara enfeksiyon yaybilecek bir bölge olduğunu belirtti. nitekim verdiği ilaçları kullanmaya başladım. 4. gün şiddetli ağrı olunca tekrar gittim. o bölgede apse oluştuğunu ve boşaltılması gerektiğini söylediler ve ben geç kaldığım için inanılmaz acı çektim. demek istediğim eğer ağrınız çoksa doktora danışın hamileyim bişey yapamazlar nasıl olsa derseniz benm gibi olursunuz. ama oturma simidi gerçekten işe yarıyor. ayrıca günde 3-4 kere 15er dakikalık buz uygulaması da ağrısı azaltmaya yardımcı

herkese geçmiş olsun :))

Bende çok acı çekiyorumm 4 gündür geçmedi gitti oturamıyorum yatamıyorum yürüyemiyorum Doktorada gitmek istemiyorum utanıyorumyaa Masa başnda çalışıyorm ve izin alıp dinlenmem mümkün diil 2 hafta çook yoğunuz napıcam kızlar Kendi kendine düzelmezmi :(((

ne zamandır kimse kuyruk sokumu ağrısı çekmiyor sanırım .güzel.
benim kuyruk sokumu ağrılarım 34.haftada başladı,yürüyemez oldum ,yatakta sağıma soluma dönemiyordum,kalkamıyordum,merdive basamaklarını çıkmak mümkün bile değildi.doğumuma 6 hafta kalmasına rağmen yalvarıyordum doğum yapayım da bu ağrıdan kurtulayım diye.doktoruma gittim ,nst istedi, erken doğum gibi bi durum yok dedi,bebeğin duruşundan kaynaklandığını ve bol bol istirahat etmemi söyledi,ve bir de ağrılarımı kessin diye parol verdi.kullanmak istemedim ama o kadar ağrıyordu ki almak zorunda kaldım bir nebze olsun azalttı.Doktorum ,geçmezse 38.hafta dolduğunda istersem doğurtacağını söyledi,fizik tedaviye yönlendirdi. ben fıtıktan korkuyordum,ancak o da bebeğin duruşundan kaynaklandığını söyledi.çaresiz o ağrıyı 4 hafta boyunca çektim.oturma simidi aldım kendime nereye gitsem yanıma alıp ona oturuyordum ,epey rahatlama oluyordu.şimdi 38 haftamdayım ağrılarım geçti çok şükür.şimdi sadece çok ayakta kaldığım zaman hafif sızlıyor.ve otururken hala oturma simidine oturuyorum ağrım tekrar başlamasın diye.sonuç olarak anne olmak kolay değil demek ki,şimdi o ağrıların beni anneliğe daha çok hazırladığına ve beni olgunlaştırdığına inanıyorum.bu ağrıyı çekiyorsanız kesinlikle doktorunuza gidin.yapacak bir şey olmasa da benim durumumdaki gibi en azından geçici bir durum olduğunu öğreniyor insan.az da olsa rahatlıyor. :8:

kizlarrr
bende bu agriyla universite yilllarimda karda popo ustu dustukten sonra tanistimm bayaaa uzun surede ugrastim
cozumunu soylimmm
doktor arkadasim 1 tup naprosyn i sikti sirtimaaaaa yarim saate yakin sirtimin komplesine belime masajla yedirdi bu kremiiii sonra ensemden tuta tuta orta kemik uzerndennn asaga dogruu indi indi kuyruk sokumu olan yere gelince hizlica cekti kuyruk sokumumu yerine oturttu sadece tik etti aman aman bi aci falan yok masallahh diim o gun bu gunnn uzerineden 15 sene gecti masallahh.......................
tavsiye ediyorum ama bir bilene yaptirin
gecmis olsun sifa olsun

Merhaba kızlar;

2 gündür ortada hiç birşey yokken kuyruk sokumum çok ağrıyor. Acaba sürekli oturmaktan mı kaynaklı. Doktora gidecek vakit bile yok :25:Nasıl geçerki bu ağrı çok sinirimi bozmaya başladı. Bişey de yapmadım neden böyle oldu ki :26:

2-3 gündür bende bunla uğraşıyorum ama hatamı da biliyorum sanırım uzun süre sandalyede oturmaktan oldu bence.yan oturmayı deniyorum sürekli.geçen sene de olmuştum böyle. dr a gitmiştim film çetirmiştik bir şey çıkmamıştı filmde.2 hap 1 krem vermişti şimdi yine onları kullanıyorum inşallh bi faydaları olur. nette okudukca korktum biraz daha ileri vakalar ve tedavileri çektirmek yok kırmak filan.buna da şükür.

Merhaba kızlar;

2 gündür ortada hiç birşey yokken kuyruk sokumum çok ağrıyor. Acaba sürekli oturmaktan mı kaynaklı. Doktora gidecek vakit bile yok :25:Nasıl geçerki bu ağrı çok sinirimi bozmaya başladı. Bişey de yapmadım neden böyle oldu ki :26:

geçen sene benim de hiç bir şey yokken olmuştu. ama bu sefer sandalyede çok uzun zaman oturmaktan böyle oldum kesin.senin de ondandır bence.geçmiş olsun

[İDİLGA]
kizlarrr
bende bu agriyla universite yilllarimda karda popo ustu dustukten sonra tanistimm bayaaa uzun surede ugrastim
cozumunu soylimmm doktor arkadasim 1 tup naprosyn i sikti sirtimaaaaa yarim saate yakin sirtimin komplesine belime masajla yedirdi bu kremiiii sonra ensemden tuta tuta orta kemik uzerndennn asaga dogruu indi indi kuyruk sokumu olan yere gelince hizlica cekti kuyruk sokumumu yerine oturttu sadece tik etti aman aman bi aci falan yok masallahh diim o gun bu gunnn uzerineden 15 sene gecti masallahh.......tavsiye ediyorum ama bir bilene yaptirin gecmis olsun sifa olsun.

İdilga! Doktorun,hangi şehirde,ismi nedir?

kizlarrr
cozumunu soylimmm
doktor arkadasim 1 tup naprosyn i sikti sirtimaaaaa yarim saate yakin sirtimin komplesine belime masajla yedirdi bu kremiiii sonra ensemden tuta tuta orta kemik uzerndennn asaga dogruu indi indi kuyruk sokumu olan yere gelince hizlica cekti kuyruk sokumumu yerine oturttu sadece tik etti aman aman bi aci falan yok masallahh diim o gun bu gunnn uzerineden 15 sene gecti masallahh.......................
gecmis olsun sifa olsun

ya ben hamile değilim darbede yemedim ama niye ağrıyor.adetim düzensiz tam tarihi belli değil ama geçen ayda olmuştu yaklaştıkça.belimin altı tam kuyruk sokumu

ya ben hamile değilim darbede yemedim ama niye ağrıyor.adetim düzensiz tam tarihi belli değil ama geçen ayda olmuştu yaklaştıkça.belimin altı tam kuyruk sokumu

***********Belki aklının ermeği zamanlarda düşmüşsündür, ailen de sende hatırlamıyorsunuzdur.

Ben de yıllarca çektim bu sancıyı,belime de vuruyordu. beyin cerrahına gidiyordum meğer fizik tedavinin alanıymış.Bu bizim alanımıza girmiyor demediler;Onlarda alanı dışı olduğu için "doğuştan, fabrika çıkışın, imalatın böyle;Boyun kısa kalır, kalçan genişler, belinde biraz fıtık var,ameliyat edilecek kadar değil",dediler. Bir rontgen sadece okadar,Hiç demedilerki,Fiziktedaviye yönlendirelim.
"Ağır kaldırma,spor yapma,fazla hareket etme idrarını tutamayabilirsin,idrarını tam boşaltamayabilrsin, Alaturka tuvalet yasak, alafranga tuvalet kullan,sırt üstü yatma, Yumuşak yere otur,sert yere oturma,kalkarken tutulma olursa, aniden kalkma,yavaş yavaş doğrul, arabanı kolunu ya dirsekliğe ya kapıya yaslanarak tek kabanın üzerinde oturarak kullan.sancısı kasıklarına,belinden iki kürek kemiği arasından ensene vurabilir.Adetlerin düzensiz ağrılı olabilir.kabalarında sıvı birikmesi olur, zaman zaman ağırlık, doluluk hissedebilrsin, Sık sık yumuşak masaj yaptır", v.s...
10 yaşımda, 1metrelik yerden kıç üstüne düşmüştüm ve yıllarca kaykılarak belimin üzerine oturdum. 21 yaşımda Evlendim, geceleri sancıdan tutulup kalırdım,tuvalete kalkamazdım, eşim kucağında taşırdı. Bu Forumda okudum,kuyruk sokumu sakat olanların,erkek bebeği olur,erkek bebeğim oldu.Bebeğimi kucağıma alamadım tek kalçama oturtur, kolumun altında taşırdım.Bir oğlum oldu bu sancılardan dolayı,2kürtaj oldum,bebek yapmaya korktum 1çocukla kaldım. oysa iş yapmamak yorulmamak yeterliymiş.
Eskiden doktorlarada bişi sorulmazdı ki, şimdi hepsi arkadaş gibi...
Sonra bu forumda, NAPROSYN jel ismi ve bir doktor ismi vermişler, düşme ile'de olduğunu öğrendim.O doktorun sitesine girdim bilgilendirmeleri,profilini okudum, aklıma yattı,sekreterini aradım,muayenesi 250 TL imiş, 3 boyutlu rontgen içinde ayrıca ücret dedi. Bende DevletHastanesinden randevumu aldım filmimin cdsini ve raporu aldıktan sonra hazırlıklı gideceğim.Naprosyn Jeli de aldım eşime masaj yaptırtıyorum ki belki muayeneye gidene kadar faydası olur, işlemleri kolaylaşır diye.Tekrar doktoru araştırayım dedim, kendi hastanesi dışında başka hastanelerde de çalışıyormuş onlarıda aradım ücret sordum 40 TL daha ucuz, muayenesi 210TL dediler.
Tek iğne ile sancıyı %90 duymanı kesiyormuş ama ben sancıyı duymasamda bu rahatsızlık alttan alttan devam edecek. İğne yerine el ile tedavisini tercih ettiğimi dedim.Haftada 3 kere gidilecekmiş.kuyruk sokumunun geçmişine göre bazen 2 seansta bile düzelebiliyormuş. Tomografiyi gördükten sonra seans belirleneceği için el ile tedavinin ücretini demedi.
Sürekli yan gelip yattığım halde bazen durupduruken kuyruk sokumuna yakın biryerler sancıyor, baloncuk gibi fokurdayan volkan gibi patlamalar oluyor.İnşallah artık şifaya kavuşurum.

İdilga rumuzlu üyenin gittiği doktor, daha iyiymiş. Yarım saat ovmuş ovmuş masaj yapmış sonra neresinden nasıl çekmişse onuda anlamadım, çekmiş tık diye yerine oturtmuş.belki okuyan olur geniş geniş yazayım,detaylı bilgi vereyim dememiş.
İdilga okuyorsan Lütfen detaylı bilgi verirmisin.!!!!!!!!!!!!

Son düzenleme:

Belki aklının ermeği zamanlarda düşmüşsündür, ailen de sende hatırlamıyorsunuzdur.
Fizik Tedavi doktoruna gidip kuyruk sokumu diye tomografi isteyin. Bende,senin gibi adetlerim düzensiz sancılı diye jenekoloğa gittim. Hep aldığım cevap, doğum kontrol hapı ile beraber, üşütmeyin, kan yapıcı gıdalar tüketin, dinlenin oldu. Tabii doğum kontrol hapının yan etkilerini bildiğim için onun yerine,Nar yiyorum baya faydası oluyor. Oysa C vitamini fazla aldımı böbrekte taş yaparmış.Eğer kendi alanı değil ise,Bir doktorun bildiğini, diğer doktor bilmiyor, ya yorgunluktan aklına gelmiyor ya da her hastayı aynı kefeye koyuyorlar.

Ben de yıllarca çektim bu sancıyı,belime de vuruyordu. beyin cerrahına gidiyordum meğer fizik tedavinin alanıymış. Bu bizim alanımıza girmiyor demediler;Onlarda alanı dışı olduğu için "doğuştan, fabrika çıkışın, imalatın böyle;Boyun kısa kalır, kalçan genişler, belinde biraz fıtık var,ameliyat edilecek kadar değil",dediler. Bir rontgen sadece okadar,Hiç demedilerki,Fiziktedaviye yönlendirelim.
"Ağır kaldırma,spor yapma,fazla hareket etme idrarını tutamayabilirsin,idrarını tam boşaltamayabilrsin, Alaturka tuvalet yasak, alafranga tuvalet kullan,sırt üstü yatma, Yumuşak yere otur,sert yere oturma,kalkarken tutulma olursa, aniden kalkma,yavaş yavaş doğrul, arabanı kolunu ya dirsekliğe ya kapıya yaslanarak tek kabanın üzerinde oturarak kullan.sancısı kasıklarına,belinden iki kürek kemiği arasından ensene vurabilir.Adetlerin düzensiz ağrılı olabilir.kabalarında sıvı birikmesi olur, zaman zaman ağırlık, doluluk hissedebilrsin, Sık sık yumuşak masaj yaptır", v.s...
10 yaşımda, 1metrelik yerden kıç üstüne düşmüştüm ve yıllarca kaykılarak belimin üzerine oturdum. 21 yaşımda Evlendim, geceleri sancıdan tutulup kalırdım,tuvalete kalkamazdım, eşim kucağında taşırdı. Bu Forumda okudum,kuyruk sokumu sakat olanların,erkek bebeği olur,erkek bebeğim oldu.Bebeğimi kucağıma alamadım tek kalçama oturtur, kolumun altında taşırdım.Bir oğlum oldu bu sancılardan dolayı,2kürtaj oldum,bebek yapmaya korktum 1çocukla kaldım. oysa iş yapmamak yorulmamak yeterliymiş.
Eskiden doktorlarada bişi sorulmazdı ki, şimdi hepsi arkadaş gibi...
Sonra bu forumda, Naprosyn jel ismi ve bir doktor ismi vermişler, düşme ile'de olduğunu öğrendim.O doktorun sitesine girdim bilgilendirmeleri,profilini okudum, aklıma yattı,sekreterini aradım,muayenesi 250 TL imiş, 3 boyutlu rontgen içinde ayrıca ücret dedi. Bende DevletHastanesinden randevumu aldım filmimin cdsini ve raporu aldıktan sonra hazırlıklı gideceğim.Naprosyn Jeli de aldım eşime masaj yaptırtıyorum ki belki muayeneye gidene kadar faydası olur, işlemleri kolaylaşır diye.Tekrar doktoru araştırayım dedim, kendi hastanesi dışında başka hastanelerde de çalışıyormuş onlarıda aradım ücret sordum 40 TL daha ucuz, muayenesi 210TL dediler.
Tek iğne ile sancıyı duymanı %90 kesiyormuş ama ben sancıyı duymasamda bu rahatsızlık alttan alttan devam edecek. İğne yerine el ile tedavisini tercih ettiğimi dedim.Haftada 3 kere gidilecekmiş.kuyruk sokumunun geçmişine durumuna göre, bazen 2 seansta bile düzelebiliyormuş. Tomografiyi gördükten sonra seans belirleneceği için el ile tedavinin ücretini demedi.
Sürekli yan gelip yattığım halde bazen durupduruken kuyruk sokumuna yakın biryerler sancıyor, baloncuk gibi fokurdayan volkan gibi patlamalar oluyor.İnşallah artık şifaya kavuşurum.

kizlarrr
cozumunu soylimmm
gecmis olsun sifa olsun

İdilga rumuzlu üye, gittiğin doktor, daha iyiymiş. Yarım saat ovmuş ovmuş masaj yapmış sonra nereden nasıl çekmişse onuda anlamadım, çekmiş tık diye yerine oturmuş.belki okuyan olur geniş geniş yazayım,detaylı bilgi vereyim dememişsin.Hangi şehirde hangi bölüm doktoru,İsmi nedir?
okuyorsan, üşenme ve Lütfen detaylı bilgi verirmisin.!!!!!!!!!!!!

Belki aklının ermeği zamanlarda düşmüşsündür, ailen de sende hatırlamıyorsunuzdur.
Fizik Tedavi doktoruna gidip kuyruk sokumu diye tomografi isteyin. Bende,senin gibi adetlerim düzensiz sancılı diye jenekoloğa gittim. Hep aldığım cevap, doğum kontrol hapı ile beraber, üşütmeyin, kan yapıcı gıdalar tüketin, dinlenin oldu. Tabii doğum kontrol hapının yan etkilerini bildiğim için onun yerine,Nar yiyorum baya faydası oluyor. Oysa C vitamini fazla aldımı böbrekte taş yaparmış.Eğer kendi alanı değil ise,Bir doktorun bildiğini, diğer doktor bilmiyor, ya yorgunluktan aklına gelmiyor ya da her hastayı aynı kefeye koyuyorlar.

evet küçükken düştüm zaten :5: ama ne bilim 2 aydır oluyo.bu yaşıma kadar bi şikayetim yoktu.keşke hamilelikten olsa :(

35 senedir belimin ağrısının, kuyruk sokumu ağrısı olduğunu bilmiyordum. Hep iş yapmama, yorgunluğa, strese sayıyordum. Hamile iken hamileliğe saydım.Bel ağrıma hep bahaneler buldum. Hiç kimsede bahsetmedi.
35 sene sonra , son 2 senede 2 kez oturduğum yerden kalkarken, doğrulamadım, ozaman kuyruk sokumu ağrısını araştırmaya başladım.
yukarıdaki üyelerden biri link vermiş, doktor kuyruk sokumunu el ile yerine getiriyormuş. Bu fırsatı değerlendir.

Son düzenleme:
35 senedir belimin ağrısının, kuyruk sokumu ağrısı olduğunu bilmiyordum. Hep iş yapmama, yorgunluğa, strese sayıyordum. Hamile iken hamileliğe saydım.Bel ağrıma hep bahaneler buldum. Hiç kimsede bahsetmedi.
35 sene sonra , son 2 senede 2 kez oturduğum yerden kalkarken, doğrulamadım, ozaman kuyruk sokumu ağrısını araştırmaya başladım.
yukarıdaki üyelerden biri link vermiş, doktor kuyruk sokumunu el ile yerine getiriyormuş. Bu fırsatı değerlendir.

eğer hamilelikten yada yumurtlamadan değilse giderim abla sağolasın :34:

Back
X