Ortopedi Kuyruk sokumu ağrısı çekiyorum

huzurum02

Guru
Kayıtlı Üye
14 Mart 2009
686
9
316
İstanbul
Arkadaşlar 2 gün önce gece sahurda banyoda düştüm. Feci şekilde.. O dakikadan itibarende kuyruk sokumunda felaket bir ağrı var. O gece uyuyamadım zaten. Oturamıyorum, otursam kalkarken daha beter azap çekiyorum. Kalksam oturamıyorum. Sabah hemen acile gittim. Röntgen çekildi 2 taraflı olarak. Kırık çıkık yok çok şükür ama kötü zedelenmiş dedi, 2 ayrı ağrı kesici verdi. İçiyorum ilaçları fakat oturup kalkarken yine aynı şekilde... Üstelik işim gereği sürekli oturuyorum. Kalkmam gerektiğinde azap yaşıyorum resmen...Düşme öncesinde birşey yoktu. Bu ilaçlardan sonra geçmezmiki, çok uzun süre bu ağrıyı çekenlerde varmış, şaşırdım kaldım...

bende kucukken dusmustum...
doktora falan gitmedim...ama hala bazen agrim oluyor...sert bi yerde oturunca falan...:26:

Arkadaşlar 2 gün önce gece sahurda banyoda düştüm. Feci şekilde.. O dakikadan itibarende kuyruk sokumunda felaket bir ağrı var. O gece uyuyamadım zaten. Oturamıyorum, otursam kalkarken daha beter azap çekiyorum. Kalksam oturamıyorum. Sabah hemen acile gittim. Röntgen çekildi 2 taraflı olarak. Kırık çıkık yok çok şükür ama kötü zedelenmiş dedi, 2 ayrı ağrı kesici verdi. İçiyorum ilaçları fakat oturup kalkarken yine aynı şekilde... Üstelik işim gereği sürekli oturuyorum. Kalkmam gerektiğinde azap yaşıyorum resmen...Düşme öncesinde birşey yoktu. Bu ilaçlardan sonra geçmezmiki, çok uzun süre bu ağrıyı çekenlerde varmış, şaşırdım kaldım...

kuyruk sokumu ağrısı uzun zaman devam edecek gibi görünüyor anlattığına bakılırsa.kırık çıkık yok demişsin çok şanslısın.ağrı kesicileri ağrın olduğu zaman almaya devam et.kuyruk sokumu kemikleri çok ince ve kırılgandır.masaj yapmanı tavsiye ederim...pratisyen doktorum...geçmiş olsun.

valla 12 yaşında bende düşmüştüm şimdi 28 yaşındayım hala agrı çekerim hele 2 . dogumda kilo aldıkça agrılarım hepten çogaldı agır kaldıramıyorum kaldırırsam aniden felçli gibi sag bacagım anlık olarak agrıyla birlikte saga dogru megilleniyorum sanırım ilerleyen zamanlarda sende bu agrıları çekicen çeken biliyo agrıyı çok kötü bi agrı allah kimseye yaşatmasın

Arkadaşlar en son gittiğim ortopedi doktoru hiçbir darbe almasan bile yaklaşık 2 sene çekersin bu agrıyı demişti. Ağrı kesici vermişti yine. Şu kadar süre kullanacaksın felan dedi. Simite oturacaksın mecbursun dedi. Koltugunun altında taşıyacaksın simiti, nereye gitsen götüreceksin. Ben tabiki taşıyamam ama eve ve işyerine ayrı simit aldım. Şuan halen simitte oturuyorum :) Ama en agrım kaldı ne sızım. Ağrı kesiciler de bitti. Şuan çok iyiyim Allahıma bin şükür. Bundan sonra bir sürü şeyle daha ugraştım bunun acısını bastırdı bile diyebilirim. Çok şükür şuan iyiyim. Kalın sağlıcakla...

kuyruk kemiğin eğrilmiş olabilir..yani kocakarı usülü diyorlar ama bazen işe yarıyor..bu işlerden anlayan çevrende biri varsa hallederler.sonra rahat edersin...çok yakın bir arkadaşımda düşmüştü böyle...yaşlı bir teyze düzeltti....

düşme , çarpma gibi hadiselerde kuyruk nazik ve küçük olan kuyruk sokumu kemiğindea kolaylıkla çeşitli patolojiler meydana gelir.
bunlardan en önemlisi ; kuyruk sokumu kemiğinin kendi eksen etrafında dönerek eğilmesi , yani rotasyone olmasıdır. yine kuyruk kemiği kemiğinde kırık veya çatlaklar , kemiği çevreleyen bağ dokusunda yırtılmalar meydana gelebilir.
sizin anlatmış olduğunuz hadise ; kuyruk sokumu kemiğinin travmaya bağlı rotasyonudur.
bunun 2 türlü tedavi yöntemi vardır. ve ameliyatı olmaz.
1) uzman hekim tarafından rektal tuşe ile parmağın makatın iç tarafına sokulmak suretiyle kuyruk sokumu kemiğinin bulunup eski haline getirilmesi yöntemi ki ; gerek hasta ve gerekse hekim tarafından çok zor yapılan bir uygulamadır ve acı verir. o nedenle pek tercih edilmeyen bir yöntemdir.
2) yine uzman bir hekim tarafından bu bölgeye ağrılı nokta enjeksiyonu yöntemi ile gerekli ilacın şırınga ile verilmesi yöntemidir. ağrısız ve rahat yapılan bir uygulama olup , yüz güldürücüdür.

1.nci şık biraz önce bahsettiğim teknik...

Benimde ağrıyor....Allah şifa versin, tüm şifa bekleyenlere.....

napcamı şaşırmış durumdayım şuanda bıle simitle oturuyorum krem verılıyo ilaçlar bıyere kadar hemen ufak bişeyde başlıyo agrıı dayanamıyorumya belıme sırtıma beynıme vuruyo agrısı çagresi yokmuya deliricemm ben agrıdan kıaç tane ortapedi.beyın dr,gıttım krem hap başka bişey yok bellı zaman sonra ılaçlarda tahrış yapıyoıoo

Back
X