• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kuyumcu mu dolandırıcı mı

Şu an çoğu kuyumcu ve dövizci bu şekilde yapıyor. Bankalar bile dolarda 60-70 kuurş fark koyuyor.

Ya ben yanlismi duydum bilmiyorum ama degerinden daha dusuk alimlara dikkat edin gibi birsey duydum sanki haberlerde

Ayrica bende gecen aylarda euro bozdurdum ama miktari dusuk 10 tl eksik hedapladi verdim ciktim baska kuyumcuyu aradim olmaz oyle dedi gittim euromu baska yerde bozdurdum enayimizyiz kardesim degilmi ama baska kuyumcuya gidin

ben de dün ata altını sordum 1500den alcağını sordular.. Ama piyasada alış 1650 satış 1700 civarıydı.
Kuyumcu makas aralığı çok 1800 e bile satan var dedi.
Çok sıkışmadıkca bozdurmamak lazım zannımca..

Dün aynı şeyi bizde yaşadık. Çok büyük birsey değildi ama resmen 200 lira aşağısını söylüyorlar ha birde 3 dükkana gittik her biri farklı fiyat verdi , altın bu gramı belli . Bencede bunlar küme ne tuttururlarsa

Arkadaşlar altın fiyatları baya bir arttı biliyosunuz üç beş tam altın vardı bozdurmak istediğim , kuyumcular 1670 den sattıkları tam altını 1370 den almak istiyorlar satmadım tabi ki bu yaptıkları yasalmı internet üzerinde alış için de fiyat yazıyor ama hiçbiri bu fiyata uymuyor giden satan var mı
Sallamıslar baya baska yere sorun en fazla 5 lira oynar

Arkadaşlar altın fiyatları baya bir arttı biliyosunuz üç beş tam altın vardı bozdurmak istediğim , kuyumcular 1670 den sattıkları tam altını 1370 den almak istiyorlar satmadım tabi ki bu yaptıkları yasalmı internet üzerinde alış için de fiyat yazıyor ama hiçbiri bu fiyata uymuyor giden satan var mı
Yasal canım onlarda kendilerini korumaya calısıyor. Altın fiyatı düşerse yüksek fiyattan almış olacaklar. Şu an piyasada kimse önünü göremiyor. Dövizde de öle bir durum var maalesef.

Yalnız siz nasıl bu zamanda altın yükseldi mantığıyla elinizdekileri paraya çevirmeye çalışıyorsanız onlar da (fırsatçılar hariç) bu krizden çok büyük zararlar almadan kurtulmaya çalışıyorlar.

Ayrıca piyasada alış/satış tv görüldüğü gibi değil. Mesela geçen gün satış 250 küsür civarıydı ama ama satışı 245’ten yaptılar.

Piyasa bu şekilde.

O kadar fark imkansız

Kuyumculara ilk kez mi işiniz düştü? Ben çok gördüm dün aldığım altını bugün götürünce taş muamelesi yapıp değerinden düşük para vermeye çalışan fırsatçıları. Ağız yüz eğerler bir de. Hatırladıkça bile tiksinti geliyor.
Elbette para kazanacak herkes, haberlerde dolaşıyordu döviz büroları kuru sabitledi diye Taksim'de falan. Kuyumcular da aynı şekilde kafalarına göre alıyor, bankada altınım var şu an aradaki makası görseniz inanamazsınız. Ben bozdurmamak taraftarıyım, kâr etmeye değil, paramı korumaya çalışıyorum. Bu gidişle düşmeyecek de ne dolar ne altın. Sağ olsunlar siyaset erkanı olduğumuz yetmemişti milletçe bir de hepimiz ekonomist olduk. :)
Birden çok yere sormakta ve eğer öyle bir şey yapılabiliyorsa bankalarda bozdurmakta fayda var. En azından kura bağımlılar.

Neden altın bozduruyor herkes..savas mı çıktı da haberimiz yok
neden mi bozduruyor

20 bin tl ye aldıgım altın

şuanda 34 bin tl oldu sadece 3 ayda........

3 ayda 14 bın tl kar ettim , altın düşmeye basladı düşünce yeniden alacağım

savaş çıkmadı TL günden güne eriyor haberiniz yok mu

dolar 7 tl oldu , eur 7,5 tl

çeyrek altın 420 tl den satıldı.

Bende bugun dovize gittim euro bozdurmak icin internnet baktigimda tam 300 tl yapiyo gidip bozdurdugmda 240 tl verdiler bi adamda kavga ediyodu dolarlarini geri almak icin cikartrilar adami disari

Bu Arada sattığım üç beş bişey 1400 ken almıştım 1670 olunca dedim 1600den falan alırlar herhalde 1370 den alırız dediler hep bende satmadım zaten banka işini araştırcam birikim için bundan sonra alsamda gram alırım kuyumcuların insafına kalmak istemiyorum

Bende bugun dovize gittim euro bozdurmak icin internnet baktigimda tam 300 tl yapiyo gidip bozdurdugmda 240 tl verdiler bi adamda kavga ediyodu dolarlarini geri almak icin cikartrilar adami disari
Evet burda da insanlardan doları 6 dan alıyolar ona da baktım turistler falan alıyordu yinede

Back
X