• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kuzenim bana aşık bense bilmiyorum... Yardım edin lütfen

Annemle babam kuzenler canım ve bir kardeşim var
Yalnız ilk dogdugumda kalça çıkıklıgm vardı çok şkr yurdşnda iyileştim amelytsz
sanırım bu akraba evlılıgnden di ama kardeşmde bir sorun yoktu risk bu.

Annemle babam kuzenler canım ve bir kardeşim var
Yalnız ilk dogdugumda kalça çıkıklıgm vardı çok şkr yurdşnda iyileştim amelytsz
sanırım bu akraba evlılıgnden di ama kardeşmde bir sorun yoktu risk bu.

haklısın canım hayatımızda risk hep var zaten bunun farkındalığını kaybetmemeye çalışıyrmguclubacismile

hakkinizda hayirlisi olsun,bizde normal karsilanir akraba evliligi zira bende teyzemin ogluyla evliyim 2 tanede oglum var,sagliklari yerinde cok sükür,esim almanyada oldugu icin bizde kardes gibi büyümedik,ama amcamin ogullariyla bir arada büyüdügümüz icin kardes gibiydir,demek istedigim size kalmis bisey ama ailelerde cok önemli tabi akraba oldugu icin hersey pamuk ipligine bagli Allah en dogru karari vermenizde yardimciniz olsun .

hakkinizda hayirlisi olsun,bizde normal karsilanir akraba evliligi zira bende teyzemin ogluyla evliyim 2 tanede oglum var,sagliklari yerinde cok sükür,esim almanyada oldugu icin bizde kardes gibi büyümedik,ama amcamin ogullariyla bir arada büyüdügümüz icin kardes gibiydir,demek istedigim size kalmis bisey ama ailelerde cok önemli tabi akraba oldugu icin hersey pamuk ipligine bagli Allah en dogru karari vermenizde yardimciniz olsun .

teşekkürler cnm inş hayırlısı olur

benim ailemde nerdeyse herkes akraba evliliğidir hepsi akraba evliliği yapmış amca çocukları birbirleriyle evlenmiş sonuç ta bir kuzenimi 14 yaşındayken kaybettik.akraba evliliğini neden olduğu rahatsızlıktan dolayı. doğuda akraba evliliğinde amaç mal bölünmesin toprak bölünmesin aileye yabancı biri gelmesindir onun sonuçlarıda böyle çıkıyor işte

arkadaşlar insanın kendi annesi ve babasının dışından olnalar kardeş falan deildir.yani öyle şeymi olur?ben karşı değilim.sonuçta amca çocuğu vede dinimizdede nikah düşüyor.yani bir arkadaş dinimizde günah demiş.günah değil.vede sakat çocuk işine gelince.şöyle bir durum var artık zaten çocuk olmadan doktora gittiğinizde akraba evliliği olduğunu söylediğinizde yapmanız gerekenleri size söylüyorlar.yani teknoloji çok ilerledi bu konuda.çokta korkulacak bir durum olduğunu düşünmüyorum.bence relax ol.içinden geldiğini yap.milletin ne dediği seni mutlu etmez.kendi kendini mutlu etmeyi bil canım.önce senin fikirlerin önemli.sonra diğerleri gelir..şansın açık olsun

Son düzenleme:
arkadaşlar insanın kendi annesi ve babasının dışından olnalar kardeş falan deildir.yani öyle şeymi olur?ben karşı değilim.sonuçta amca çocuğu vede dinimizdede nikah düşüyor.yani bir arkadaş dinimizde günah demiş.günah değil.vede sakat çocuk işine gelince.şöyle bir durum var artık zaten çocuk olmadan doktora gittiğinizde akraba evliliği olduğunu söylediğinizde yapmanız gerekenleri size söylüyorlar.yani teknoloji çok ilerledi bu konuda.çokta korkulacak bir durum olduğunu düşünmüyorum.bence relax ol.içinden geldiğini yap.milletin ne dediği seni mutlu etmez.kendi kendini mutlu etmeyi bil canım.önce senin fikirlerin önemli.sonra diğerleri gelir..şansın açık olsun

teşekkürler canım . ama herkese saygım var tabiki zaten ben buraya konu açtığımda kararsızlığımı dile getirdim yoksa zaten aşkımdan emin olsam ne diye konu açayım. çıkış yolu varmıdır nasıl düzeltebilirimin derdiydi benimkisi . ama zaman herşeyin ilacı olarak düşünüyrm şuan tek arzum o askerden sağlam gelsin o kadareyvahedigeldismile

arkadaşım bizim ailede de var hatta arkadaşlarım var çokta mutlular sana tavsiyem eğer gerçekten seviyorsan bırakma derim başkasında hep onu arayacaksın.Nasıl olsa birlikte büyümemişsiniz Şimdi tıp çok gelişti elbette çocuklarınız için önlemler alınabilir mutluluklar dilerim kendi adıma

Akraba evliliklerinde çocukların sakat,özürlü doğma olasılığı da %99,98 dir.
Ayrıca denildiği gibi KARDEŞ'tir(manevi anlamda aksini düşünene açıkcası sapıklık diyebilirim) ... Onun sana böyle yapması terbiyesizce geldi bana ... Dünyada aşık olunacak kız mı kalmadı ...

Son düzenleme:
böyle seyler bana cok anormal geliyor..aynı kandan aynı soydan geliyorsun sonucta ne kadar kardes gibi buyumemis de olsanız normal karsılayamıyorum.

akraba evliliğinin özürlü doğumlara neden olduğunu, bu olmasa bile ailede olan ırsi hastalıkların yüksek ihtimal çocuğunuzda olacağını biliyorsun değil mi o senin kardeşin gibi olmalı

Şu kuzen aşklarına,evliliklerine hep şaşmışımdır..
Bir sürü kuzenim var..
Hiç bir zaman kardeş gibi büyütülmedik,aksine arkadaş gibiyizdir halen..
Uzun zamandır şehir dışında yaşayıp yılda belki 1,2 defa gördüklerim de var,ayda 1,2 buluşup muhabbet ettiklerim de var...
Şimdi uzakta olan İzmir'e geldi mi olay olur. Herkes tarafından çok beğenilir,takdir edilir,sevilir vs. O da beni çok sever... Her ikimiz de bekarız benden 1 yaş büyük..
Aklımıza bile gelmez aramızda bişey olacağı..
Zaten benim ailemde değil arkadaşlarımın arasında dahi kuzen aşkı,evliliği yapan yoktur.. Günahını,sağlık problemlerini vs. bilemem.. Biz kan bağımız olmayan insanlarla aşk ilişkisi kurmayı tercih ederiz...
Tercih etmek yanlış bir kelime oldu belki de.. Ama ne diyeceğimi şaşırdım.. Hadi erkek kuzen boşluktan,askerlik bunalımından,can sıkıntısından kızla ilgileniyor ama kız nasıl bunu normal karşılıyor ki?

bu durumu normal karşıladığım falan yok:sinifsinif: benimde karşı olduğum bi durumu içinde yaşadığım süreç buraya kadar getirdi nasıl oldu nasıl bittisini nasıl açıklayabilirim ki .yaşamadan bende kıyametleri koparırdım böyle bi duruma ama nasıl olduğunu sorgulamamım bi anlamı yok artık. içinde yaşamayan bilemez diyorum sadece:olmaz:

Akraba evliliklerinde çocukların sakat,özürlü doğma olasılığı da %99,98 dir.
Ayrıca denildiği gibi KARDEŞ'tir(manevi anlamda aksini düşünene açıkcası sapıklık diyebilirim) ... Onun sana böyle yapması terbiyesizce geldi bana ... Dünyada aşık olunacak kız mı kalmadı ...

sapıklık kelimesini asla kabul etmiyorum ne demek sapıklık. normal karşılamıyo olabilirsiniz ama bunu sapıklıkla itham etmeye hakkınız yok. dünyada onca çivisi çıkmış şeyleri normal karşılayan insanlık bunumu sapıklık diye adlandırıyo. bunu içinde yaşadığım durumdan dolayı savunuyo gibi algılanmasını istemiyorum :olmaz: yaşamasaydımda asla böle bi kelime kullanmazdım.

bizdede akraba evliligi yoktur kuzeninizde bence başkasıyla ilgilense saglık açısındanda akrabalık açısındanda gelecek açısındanda iyi olur benim baba mhep derdi değil akrabaya 7kapı ötedeki komşumun ogluna dahi vermem die vermedide akrabalık ilişkileri bozulur böyle durumda

bu durumu normal karşıladığım falan yok:sinifsinif: benimde karşı olduğum bi durumu içinde yaşadığım süreç buraya kadar getirdi nasıl oldu nasıl bittisini nasıl açıklayabilirim ki .yaşamadan bende kıyametleri koparırdım böyle bi duruma ama nasıl olduğunu sorgulamamım bi anlamı yok artık. içinde yaşamayan bilemez diyorum sadece:olmaz:

Doğru..
Yaşamayan bilemez..
Allahım da yaşatmasın inşallah..
Bana göre değil bu işler..
Anlamadığım şu ki; siz de bu akraba beraberliklerine karşısınız bir anlık boşluktan hisleriniz oluşmuş,ama şimdi pişman görünüyorsunuz neden sonlandırmıyorsunuz bunu?

Back
X