- Konu Sahibi SusmayanKalem
-
Isterse babanin oglu olsun, kimsenin esyasinin izinsiz kullanilmamasi gerekir diye dusunurum. Su ana kadar hicbir kuzenimle ortak giyinmedik, birbirimizin esyasini kullanmadik. Kuzen olmaniz otomatikmen her malinizin ortak oldugu anlamina gelmiyor.
Konunun ayrintilarini pek anlamadim, cop, dondurma meselesini filan. Oyle kendi paranla dondurma alacakken "hayir, bana baglisin" gibi laflar sacma.
Ama onun disinda kuzenini haksiz bulmadim. Onun makyaj malzemerini kullanmaman, tunigini filan giymemen gerekirdi benim gozumde.
Bence sen fazla ileri gitmissin bu esya kullanma konusunda, ben olsam ben de laf ederdim acikcasi.
şimdi sizde kuzenlerinizin eşyalarını kullanırsınız öyle değil mi ? ama kuzenim benim bu konuda tam 3 kez kalbimi kırdışimdi istanbula bize geldiler makyaj malzemelerini bizde unuttu tama sen kullan kuzu dedim aradan 3 ya geçti ramazan ben ankaradayım bir mesaj benim makyaj malzemelerim sende ben kaç aydır makyajsız geziyom sen onları hayvan gibi sürüp yüzüne boca ettin demi sonra bunu şakaya vurup siniye çektim :)) bunun abiside ankarada benim teyzem de abisinde buluştuk biz ikimiz luna parka gidicez abimin eşi dediki çöpleri dökün o iki poşet almış ben 1 poşet almışım ki bu olayda bana oruç vakti söz veriyo lunaparka gidicez iftarda sözünü bozuyo sonra çöpten sinirlenice ben seni lunaparka götürcektim ama şimdi eve dönüyoruz o arada da benim canım dondurma istedi kendi paramla filan alıcam haaaaaaaa yok onu da almıyoz sen bana bağlısın senin bana ihtiyacın var 1 saat küstüm sonra tamam dedim siniye çektim o gün arife bayram günü ben bunun tuniğinmi giydim sonra biz istanbula döndük bayram bitti dün yine mesaj sen benim tuniğimi aldın benim ankarada giycek bir şeyim kalmadı yaptığın ayıp giymeyecekti o tuniği bende dedim ki hep böyle yapıyosun bende 7 yaş büyük bu arada tuniğini postaya koyup yollayayım işte şimdi olmazmış benim o zamn ince düşünüp istemem lazım mış mış o kıymamış da vermiş bizim o gün gideceğimizi biliyomuşum ki bvilmiyodum harbiden bilmiyodum hatta babam aşağı inince valizini al son gün teyzede kalıcan ben abisinde kaldım babamlar hiç kalmadı eve geldik annemde niye tuniğini getirdin geri isterse diye kızdı onada diyemiyom bir şey (((( ama şimdi hem nişanı var hem düğünü ALLAHIN HAKKI 3 tür o bu 3 hakkı kullandı ben en düğününe gitmek istiyorum ne nişanına ama sözlüsü askerde pskolojisi bozulmuş olabilir ne yapmalıyım bilmişyorum dünden beri içime oturdu anlatamk istediim
Ben ablamın giysisini ödünç alırken bile izin isterim. Saygıdandır bu yapılması gerekir, sonucta mal onun malı en azından izin isteyebilirdin.
Makyaj malzemelerini sende unutmuş madem kargoya vermek cok mu zor? Ablam geçen bize geldiğinde deri cektini unutmuş, bana dedi ki al canım sen giyersin boş ver dedi ama biliyorum ki sevdiği bir giysisi ve kullanıyor, kargoladım hemen, elime yapışacak değil ya.
Çöp poşeti muhabbetine girmiyorum bile kaç yaşındasınız anlayamadım ??
Evet kuzeninizin dan diye söylemesi sizin kalbinizi kırmış olabilir ama kız haklı. Ben de kuzenimden ancak çok lazım olduğunda kıyafet isterim, mesela geçen gün bisiklete bindim baktım pantolonum bisiklet yağı olmuş, o halde gezemezdim eşofman istedim, sağolsun verdi, verir de yani hiç bir eşyasını izin almadan alıp kullanmam, o da benden aynı şekilde. Para mevzusunda da bazen yemeğe gideriz ben ısmarlarım, yol paramızı o çeker falan ama genelde alman usulü yaparız, herkesin parası da kendine.
Özetle; ben sizi haksız buldum, kırılabilirsiniz ama bunu sürdürmeye hakkınız yok çünkü bu konuda haklı olan kişi kuzeniniz.
kıyafetini de malzemeleri ben değil o verdi daha önce böyle değil di o giy dedi kıyafetini sonra böyle yaptı bu kiyafet sana yakıştı dedi
Her neyse ne, niye başkasının eşyasını kullanıp sonra lafını çekesiniz ki?
Ben bir kere rahat edemem mesela, size tavsiyem bundan sonra size eşyalarını kullanması için yalvarsa da kullanmayın.
yani bu konuda yapılacak tek bir şey var oda bundan sonra kendisi verse bile onun eşyalarını almamanız dolayısıyla size edeceği lafları kısıtlamanız ısmarladığı çayı hesaba katıp sonra ileride kafaya kakan insanlar var bu devir böyle maalesef kimseden bir şey almayın düğün merasimlerine katılın ilerde bu sebepten gitmemiştim diye hatırlarsınız gereksiz bir tartışma unutun gitsin ..
ben de eşyalarımı yakınlarımla bile paylaşmayı sevmem ve birine verdiğim zaman uzun süre onda kalmasını istemem.başkasının eşyasını da sadece kullanmak zorunda kaldığımda kullanırım.ama kuzeninizin bunu sizi kıracak şekilde söylemesi yanlış."makyaj malzemelerim(veya tuniğim) bana lazım" dese zaten anlardınız.ayrıca kendi paranızla dondurma almak istemişsiniz ona bile izin vermemiş, çok saçma.kendi ısmarlayacak olsa bile saçma ki alt tarafı
dondurma yani.
bende sizin gibi düşünüyorum beni anlayan biri :))))))))) çok teşekkür ederım
allahini seven konu sahibinin ustune noktalama isaretleri atsin
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
17 yaşındayım ama çocuk ruhluyum şimdi bunlara takılmaz mı ?
Huyunu öğrenmissiniz ona gore davrann kimsenin esyasina dokunmayin unutsa izin verse bile.. Benim kuzenim makyaj malzemesini unutsa curuse kullanmam gerek yok çünkü gidip alirim hem laf duymam hem kafam rahat olur..
Ayrıca bende hic sevmem eşyamin kullanilmasini
###Yaptıkların sana daha iyi bir yaşam sundu mu?###
Kuzenlerimle benxde cok yakinimdir.. aramizdada en az 10 yas var.. bayramda kucuk kuzenimden siyah siradan bir sac lastigi aldim.. donuste unutmuşum vermeyi icime dert oldumm aradim ozur diledim.. ben onlarin ablalariyim kendileri verdiler ama bu benim onlarin esyalariyla istediğimi yapabilecegim anlamina gelmiyor.. kim olursa olsun alma.. kendi kirik koltugun baskasinin tahtaravinindan iyidir..
Kesinlikle ne ben kuzenimin esyasini kullanirim ne deonkar benimkini.heleki izin almadan yapilirsa kavga cikaririm en nefret ettigim seydur.bana yapilmasini istemedigim seyleri ben baskasina yapmam.sizde o izin verse de kullanmayiverin.cok mu zor.ne diye laf yiyosunuz..ve anlamiyorum agziniz zaten makyaj malzemelerinden yanmis daha ne kuzeninizin esyalarini kullanmaktaki israriniz??? Kuzeninizi tanimis olmaniz gerekti.
şimdi sizde kuzenlerinizin eşyalarını kullanırsınız öyle değil mi ? ama kuzenim benim bu konuda tam 3 kez kalbimi kırdışimdi istanbula bize geldiler makyaj malzemelerini bizde unuttu tama sen kullan kuzu dedim aradan 3 ya geçti ramazan ben ankaradayım bir mesaj benim makyaj malzemelerim sende ben kaç aydır makyajsız geziyom sen onları hayvan gibi sürüp yüzüne boca ettin demi sonra bunu şakaya vurup siniye çektim :)) bunun abiside ankarada benim teyzem de abisinde buluştuk biz ikimiz luna parka gidicez abimin eşi dediki çöpleri dökün o iki poşet almış ben 1 poşet almışım ki bu olayda bana oruç vakti söz veriyo lunaparka gidicez iftarda sözünü bozuyo sonra çöpten sinirlenice ben seni lunaparka götürcektim ama şimdi eve dönüyoruz o arada da benim canım dondurma istedi kendi paramla filan alıcam haaaaaaaa yok onu da almıyoz sen bana bağlısın senin bana ihtiyacın var 1 saat küstüm sonra tamam dedim siniye çektim o gün arife bayram günü ben bunun tuniğinmi giydim sonra biz istanbula döndük bayram bitti dün yine mesaj sen benim tuniğimi aldın benim ankarada giycek bir şeyim kalmadı yaptığın ayıp giymeyecekti o tuniği bende dedim ki hep böyle yapıyosun bende 7 yaş büyük bu arada tuniğini postaya koyup yollayayım işte şimdi olmazmış benim o zamn ince düşünüp istemem lazım mış mış o kıymamış da vermiş bizim o gün gideceğimizi biliyomuşum ki bvilmiyodum harbiden bilmiyodum hatta babam aşağı inince valizini al son gün teyzede kalıcan ben abisinde kaldım babamlar hiç kalmadı eve geldik annemde niye tuniğini getirdin geri isterse diye kızdı onada diyemiyom bir şey (((( ama şimdi hem nişanı var hem düğünü ALLAHIN HAKKI 3 tür o bu 3 hakkı kullandı ben en düğününe gitmek istiyorum ne nişanına ama sözlüsü askerde pskolojisi bozulmuş olabilir ne yapmalıyım bilmişyorum dünden beri içime oturdu anlatamk istediim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?