Kuzenim zor durumda

Berrin 90

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2017
414
315
18
35
Çok seçtiğim üzerimde çok emeği olan kuzenim manik depresif. 2 yıllık evli. Devletin özel olarak yaptığı kpss den atandı memur oldu. Gayet güzel bir işi ve maaşı var. Ama haliyle is arkadaşları kadar işini yapamıyor. Ve aylardır çok Üzgün. Bu işi yapmasa başka kurumda Hademelik yapabilir. Onu da istemiyor. İşten ayrılmayı çok istiyor. Eşi esnaf ve resmen kuzenimin istem ayrılmasına izin vermiyor. Bu mesele yüzünden araları kötü. Ve boşanmaya kadar gidebilecek kadar ciddi. Enişte çok zor zamanlarında kuzenimin yanında oldu. Ama şu an resmen onunla parası için birlikteyiz gibi bana öyle geliyor. Kuzenim o kadar mutsuz ki... ailesi de farkında durumun boşanmanı istemiyorlar. Herkes çalışmasi için ısrar ediyor. Benden de ısrar etmenin istiyorlar. Ona nasıl yardım edebilirim hastalığı için çok uzulmemesi lazım ama berbat durumda...

Tedavi oluyor zaten ilaç doktor kontrolü hepsi.
Ailesi de eşi de fikirlerinde netler.Sen sadece kararı ne olursa olsun manevi anlamda yanında olduğunu söyleyebilirsin,başka yapacak hiçbir şeyin yok.
Verdiği kararların sorumluluğu ve sonuçlarının elbette farkında.Ya kendi istediğini yapacak,mutsuz olacak,ya da onların istediğini yapacak mutsuz olacak.
Her türlü mutsuz olacak.

Bu işin uzmanı değilim ama tedaviyle kontrol edilen bipolar bozukluk nasıl iş yapmaya engel oluyor anlamış değilim. Bu hastalık profesyonellerde de olabiliyor, herkes işini bırakmıyor ki. Kuzeniniz niçin işini yapamadığını anlattı mı acaba? Bence doktoruna görünsün ve durumu anlatsın. Belki yapılması gereken şeyler vardır kontrolden çıktıysa. İş bırakıp evde oturmak mantıklı bir çözüm mü?
Kocasının bu işe karşı çıkması anlaşılabilir bir şey. 2 maaş giriyormuş eve bu zamana kadar, şimdi tek maaşa düşmek bütün dengeleri sarsacaktır. Bu da korkutucu bir şey. Kuzeniniz başka işe girmeye de hayır demiş. Günahına girmek istemem ama kuzeniniz hastalığı bahane edip evde oturmak istiyormuş gibi geldi bana.

Bana da evde oturmayı istiyor gibi geldi açıkçası. Tedavi görmüyor olsa işlevsiz olmasını anlayabilirim ama tedavi aldıktan sonra bipolar bozukluk işlevsellikte bir sorun yaratmayacaktır. Siz kuzeninizin "gerçekten" çalışmak istediğine emin misiniz? Bence hastalığı çalışmamaya bahane olarak kullanıyor.

İşe gitmesi evde oturup kendi kendine kurmasından daha iyidir

İşe gidince kafası dağılır. Çocuk da yoksa evde yapacak birseyi olmayacak kendi kendine daha çok kuracak.

Hastalığı için bazı ilaçlar alıyor. O ilaçlarda bazen çok hareketli bazen dalgın dikkatsiz olmasına sebep oluyor. İş yerinde kendimi aptal gibi hissediyorum diğerlerinin gösterdiği performansı gosteremiyorum onların insanlar bana aşağılayıcı bakıyorlar diyor. Zaten psikoloji normal değil herseyden çok etkileniyor. Özgüveni yerlebir. Bir de üstüne bu işdeki sorunlar.inş düzelir Allahım yardım eder.

Back
X