Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bahsettiğiniz madde bağımlılık yapmaz. Üniversitede bazı gençler deniyor. Bazı yerlerde de legaldir. Abartmayın. Sigara çok daha tehlikeli bildiğim kadarı ile...
Madde bagimliligi zaten arkadas ortami, ozenme,hafif etkili madde kullanımıyla baslar , alkolden ya da sigaradan daha farklidir madde kullanimi, hafife alinamaz.
Kuzeninizin nasil bi madde kullandigini,bagimli olup olmadigini tek videodan anlayamayız zaten.
Akraba olarak siz mi eklisiniz sadece,kendi anne babasi kardesi falan yok mu?
Aile iliskilerinizi bilmiyorum onun icin ayrintili yorum yapamam ama bi seyler yapmanız gerekir,direkt annesine soylemeyin tabi de kadinin yuregine inmesin .
Babanız anlayıslı,sogukkanlı ve ılımlı biriyse babanızla paylasabilirsiniz ama dikkatli olun olay istenmeyen bi hale donusmesin.
Gençlerin başına ne gelirse "aman ben 3 maymunu oynayayım sonunda ben kötü olacağım" şeklinde diyenler yüzünden de geliyor kimse kusura bakmasın.
Sizin yerinizde olsam bu durumu göz göre göre sessiz kalmazdım.
Kızanda kızsın ailede, "ben kaldıramıyorum kuzenimin kötü alışkanlık edinmesini, gencecik yaşını heba etmesini, siz kaldırıyorsanız beni ilgilendirmez" dersiniz tartışma biter.
Öncelikle babanızdan destek alın. Durumu paylaşın kendisi ile o güzel bir dille paylaşsın kuzeninizin ailesi ile. İnşallah bir faydası olur, gencecik yaşında nasıl bulaşıyorlar bu tarz şeylere, Allah çocuklarımızı korusun inşallah...