Kuzenime çok üzülüyorum :/

DuyguUtcu

BarışTuna
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2013
1.664
363
173
18 yasında bir kuzenim var. Teyzem kötü bir evlilik yaptı ve evliliği bitti. Anne tarafımızın durumu çok iyidir ama malesef teyzemin başında koca sayesinde hiçbir şey kalmadı ona.. Teyzem üniversite mezunu 50 yaşında emekli ve dul bir kadın.. Büyük kuzenimi tek başına üniversite okutuyor, küçük kuzenim de bu yıl lise son sınıfa geçti. 2 yıldır onu hiç hak etmeyen, her fırsatta aşağılayan biriyle beraber. Teyzem ve ailesinden bu kadar örnek vermemin nedeni ise, durumları fazla iyi değil şuan için, küçük kuzen de sürekli buna takıyor, istediği kadar kıyafet alamıyor, istediği kadar kozmetik ürün alamıyor diye.. 155 boyunda ve 53 kilo.. Büyük kuzenim yine boylu poslu, küçük kuzen de böyle olunca iyice aşağılık kompleksine giriyor.. Bu kız hayatında kulağını bile deldirmemiş biri ve tırnaklarını yiyor.. ben ona biraz parasal yardım yapmayı düşünüyorum.. kocaman ela gözleri var.. bana kal geldi, şu sıralar nişan bozduğum için kafam yerinde değil.. bu dönemde kuzenime yardım edip, onla uğraşırken kendi sorunlarımı da unutayı istiyorum.. sizin böyle değişim kararlarınız oldu mu?? kuzenime nasıl yaklaşmalıym??

Birilerine yardim etmek istiyorsanuz bu icinizden gelmeli...ona yapacagini yardimda bile kendi cikarinizi dusunuyorsunuz.bu olmamali...bana sorarsaniz sirf dis gorunus icin kimseye destek olmayin.
Oyalanmak icinde bolca gezin.hobi edinin...vs

1. Kuzeninize para vererek degil, her zaman hayat sartlarinin bizim istedigimiz kadar iyi olamayacagini ve böyle durumlarda aşağılık kompleksine kapılmaması gerektigini öğreterek yardımcı olabilirsiniz. Para yardımı yaparsanız sadece onun kompleksini percinlemis olursunuz.

Birilerine yardim etmek istiyorsanuz bu icinizden gelmeli...ona yapacagini yardimda bile kendi cikarinizi dusunuyorsunuz.bu olmamali...bana sorarsaniz sirf dis gorunus icin kimseye destek olmayin.
Oyalanmak icinde bolca gezin.hobi edinin...vs

Bu kadar saçma bi yorum okumadım bu sitede daha önce kusura bakma da.. neyse sen fikirlerini paylasma lütfen. Kuzenim için iyi bir sey yapmak istedim ve bu bana da iyi gelecek, onu bastan yaratırken ben de günlük dertlerimi unuturum dedim.. ne var bunda? çıkarcılık mı bu şimdi.. İlginc bi düsünce tarzı.

Kızın üstünde basında yok, ayrıca ergenlik döneminde suan.. sevgilisi de sürekli aşağılıyormus benden yardım istedi.. ben de özelliklerini saydım şu göz rengine hangi saç olr vs. akıl verirsiniz diye..

güzel düşünmüşsünüz yardım etmek konusunuda.sımdı para yardımı etsenız nolucak ömur boyu mu yapıcaksınız bunu hayır bır anlık kuzenınızde bır anlık mutlu olucak sonrası yıne olmucak.bence daha kalıc bı sekılde yardım etmelısın ona parasını ıdarelı kullanması gerektıgını az seylede mutlu oluunabılcegını asıl mutlulugun kıyafet kozmetık degıl daha baska seyler oldugunu mesela saglıgın yerınde göruyosun konusablıyosun gııbı bu tarz seylerı göstermelısın.herkes 4 4 lük değil sonucta herkes sükretmeyi bilmeli.dediğim gibi parasal yardımdan cok manevı yardım et derim.

Ben sizi anladım ve hiç bir art niyetiniz olduğunu sanmıyorum, kuzeniniz tam bluğ çağında güzel görünmek isteyecektir elbette, onunla alışveriş yapıp ona güzel kıyafetler, ojeler vs alabilirsiniz, saçlarını farklı bir model kestirebilirsiniz vs, bu hem onun hoşuna gidecektir hem de onun mutluluğuna vesile olduğunuz için sizin.. :) Bu arada ela göz rengine kumral saç çok güzel olur :)

Son düzenleme:
Yorumlara fazla takılma, bu yorumlar için söylemiyorum ama sitede kimileri karşısındakini azarlamayı görev edinmiş durumda

Bence parasal yardım kozmetik için gerekli değil hatta yapılmamalı. Onun dışında eğitiminde aksaklık falan varsa yapılabilir diye düşünüyorum. Bu sefer elindekiyle yetinmeyi bilmeyen birine dönüşebilir. Bunun yerine abla gibi kol kanat gerebilirsin, zayıflaması için gaz verebilirsin :) Ya da ufak hediyeler alabilirsin zaman zaman

eger maddı durumunuz varsa beraber alısverıse çıkıp bıseyler alabılırsınız ona sonra kuaföre götürüp degısık yapabılrısınızz...beraber kozmetık ufak tefek seyler alabılırsınızz..sonuçta oda genç bır ınsan böyle seylere ozenecektırr ve bu ukte olarak kalacaktır ıcınde yazık..sızde kafanızı dagıtabılırsınızz böylelikle..yardım etmek güzel bısey sonuctaa...tebrık ederım bunu düşünmek bıle bır yardımdır

Benimde söylemek istediğim tam buydu. Kırmak azarlamak icin asla yazmadım.

Ay canim ne dusuncelisin
bence yapmak istedigin seyde hic bir sikinti yok, tabi ki kendini ona verecegin icin kendi sorunlarini unutacaksin, hem onun icin hem senin icin iyi birsey.
Tebrik ediyorum seni boyle dusundugun icin.

yardım etmek güzel şeydir hem maddı hem manevı desteğinizi eksık etmeyın ama şu makyaj malzemsı konusunu abartmayın derim hazıra alışmasın

Hah canım ya! valla çok güzel bi yorum, çok teşekkür ederim :)

Ya canım artık genç kız oluyor, havasını mutlaka değiştirmek lazım.. Zaten abartıdan hoşlanan bi insan değil. 5 kilo fazlası varmış, hesapladık :) Sevgilisi beğenmiyormuş, yaşı daha 18.. bu onu üzüyor, hepimizi üzerdi hele ki ilk aşkımızı yaşıyorsak. Kökten bi değişim uygulayıp o çocuğu da bıraktırmayı düşünüyorum.

Teşekkür ederim, aynı düşünüyoruz.. :))

Ay canim ne dusuncelisin
bence yapmak istedigin seyde hic bir sikinti yok, tabi ki kendini ona verecegin icin kendi sorunlarini unutacaksin, hem onun icin hem senin icin iyi birsey.
Tebrik ediyorum seni boyle dusundugun icin.

Sağ ol canım :) bugün götürüp kulaklarını falan deldircem, bi kaç parça da giysi alırız.

yardım etmek güzel şeydir hem maddı hem manevı desteğinizi eksık etmeyın ama şu makyaj malzemsı konusunu abartmayın derim hazıra alışmasın

eyeliner, rimel ve allık alıcaz sadece.. zaten biraz bozuk cildi onun için de cildiyeye götürcem.

Gerçekten bir ihtiyacı vs birşeyi varsa yardım etmeniz çok güzel olur. Hepimiz o zamanlardan geçtik biliyoruz. Fakat düşünce olarakta kimi zaman yokluk yaşayabileceğini bundan gocunmaması gerektiğini parasını idareli harcaması gerektiği gibi konularda onun düşüncesini değiştirmeye çalışabilirsiniz bence. Önemli olan bu çünkü. Sizin yardımınızda sonuçta bir yere kadar olacaktır ve hayatta her zaman ona yardım edecek insanlarla karşılaşamayabilir. Bu fikri benimsemeli.

Kuzeninle zaman geçirip eğitimi ve geleceği hakkında yolgösterebilirsin.
Erkek arkadaşını kötülemeden,sadece ona uygun olmadığını anlatabilirsin.

Lise sonda olduğu için,erkek arkadaşı ve görünüşü hakkındaki eleştiriler ters tepkiye sebep olabilir.

Mesela gel sana birşeyler alalım şeklinde değil de...Ben birşeyler bakacağım birlikte bakalım dersen daha olumlu olur.
Bu güzelmiş ama bana değil senin tenine yakışır gibi sözlerle alışverişi ona çevirebilirsin.Böylece gururuna da dokunmaz.
Aynı şekilde,kuaföre gideceğim benimle gelir misin,gitmişken senin de saçlarını kestiririz gibi dolaylı teklifler...

Eskiden durumları çok iyiydi, ilk defa yokluk gördü.. Yokluk da denemez de eskisi gibi değil. 1 tane marka ayakkabı alabliyosa sonra 3 ay sonra yeniden ayakkabı alabiliyor. Parasal olay dışında bu kıza sihirli bi değnek değdirmek lazım.. yani baştan aşağı tarzını değiştirmeli.

Zaten kendisi bana yakınıyor ve bana çok özeniyor.. Benim boyum 174, onunki 155 yoksa onunla kıyafetlerimi paylasırım.. kulağını bile deldirmemiş daha.. bakımsız biraz ve çok salaş. Ben de bi işe koyuldum bi kaç ayda tamamen görüntüsünü değiştirmeyi amaçlıyorum.
Öz güveni de yerine gelir bu sayede herhalde.

Yardım etmek istiyorsan et tabiki ama abartmayın bence çünkü 3 ayda bir marka ayakkabı alıyorsa öyle bahsettiğiniz gibi zor durumu yok bence kuzeninizin. Bende çok kötü falan sandım. Ben ergenken 3 ayda bir marka ayakkabı alsaydım gayet lüks bir hayatım olduğunu varsayardım. O zamanlar çok sefilmişim yahu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…