• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kuzenimin Bana Olan Davranışları

Yanlış mı???Kız depresyonda ve kızı daha da dibe sokuyor ben etik düşünecem öyle mi?Kusura bakma valla ben bu durumda sen kadar iyi olamazdım ve düşünemezdim🤷

Bir insanın kendisini korumasının, kimseyi kırmayacak onlarca yolu var.

Herkes kendine yakışanı yapar.

Kuzeniyle bir sorunu varsa bunu çözmenin yolu konuşmak , konuşarak çözemiyorlarsa birbirlerine mesafeli davranmak ve daha az görüşmek olabilir.

Ancak bir insanı; bile isteye önceden tasarlayarak, bir açığını bulup bir topluluk içinde küçük düşürmek ahlaken kabul edilemez bir davranıştır.

Bu davranışı sergileyen kişi ; haklıyken haksız olur ve insanların gözündeki değerini de yitirir.

Kuzeniyle bir sorunu varsa bunu çözmenin yolu konuşmak , konuşarak çözemiyorlarsa birbirlerine mesafeli davranmak ve daha az görüşmek olabilir.

Ancak bir insanı; bile isteye önceden tasarlayarak, bir açığını bulup bir topluluk içinde küçük düşürmek ahlaken kabul edilemez bir davranıştır.

Bu davranışı sergileyen kişi ; haklıyken haksız olur ve insanların gözündeki değerini de yitirir.
Böyle insanlarla en iyi yol iletişim kurmamaktır ama birisi bir başkasını kırıyorsa kırılmayı da göze almış demektir. Belli bir süre sonra sınırı aşınca onun kadar hatta ondan daha kırıcı olmak en iyisi...

Ben senin gibi düşünmüyorum.Daha az görüşmek elinde değil ki kızın annesi sürüklüyor.Kuzende hiç boş durmuyor.Sanirim kızın üstünden prim yapma derdinde.(Emin ol kendini alçak gördüğü bir konu vardır ve bununla açığını kapatmaya çalışıyordur.)Bazen insanlara hadlerini bildirmek gerekir.Bu davranış doğru demiyorum amaa karşındakine ne hissettirdiğini yaşatmak lazım.

Ben senin gibi düşünmüyorum.Daha az görüşmek elinde değil ki kızın annesi sürüklüyor.Kuzende hiç boş durmuyor.Sanirim kızın üstünden prim yapma derdinde.(Emin ol kendini alçak gördüğü bir konu vardır ve bununla açığını kapatmaya çalışıyordur.)Bazen insanlara hadlerini bildirmek gerekir.Bu davranış doğru demiyorum amaa karşındakine ne hissettirdiğini yaşatmak lazım.

Bence de. Sustukça kabarıyor karşı taraf.

lailerra 22 yaşında. Annesiyle nereye gitse sonrasında , orada yaşadıklarından yakınıyor.

Bunun yerine annesine itiraz edecek; etmiyorsa gittiği yerde kendisine sınırı aşan bir davranışta bulunuluyorsa, bu davranışta bulunan kişiye düzgün bir dille tepkisini gösterecek.

Ancak sizin tavsiyeniz , uygulanması halinde çok ağır sonuçları olabilecek bir tavsiye.

lailerra 22 yaşında. Annesiyle nereye gitse sonrasında , orada yaşadıklarından yakınıyor.

Bunun yerine annesine itiraz edecek; etmiyorsa gittiği yerde kendisine sınırı aşan bir davranışta bulunuluyorsa, bu davranışta bulunan kişiye düzgün bir dille tepkisini gösterecek.

Ancak sizin tavsiyeniz , uygulanması halinde çok ağır sonuçları olabilecek bir tavsiye.
Annemle mecburiyetten gidiyorum. Gitmezsem ayılıp bayılıyor küfür ediyor sen benim şekerimi tansiyonumu çıkarıyorsun beni hasta ediyorsun diyor. Yani anneniz küt diye kendini koltuğa bıraksa ay ay yapsa gitmez misiniz? İtiraz etseniz de nereye kadar edebilirsiniz çünkü ben çok denedim ve en sonunda neticesinde annem olduğu için gitmek durumunda kaldım

Annenizde iş yok.
Benim evladıma babası bile şu cümleleri kuramaz, çenemle dönerim adamı.
O yüzü aldığı adres belli, ardınızda duran, size gelen her şeye cevap veren bir anne olsaydı kuzeniniz avcunu yalardı, çocukluktan itibaren sınırını bilirdi.

Annemle mecburiyetten gidiyorum. Gitmezsem ayılıp bayılıyor küfür ediyor sen benim şekerimi tansiyonumu çıkarıyorsun beni hasta ediyorsun diyor. Yani anneniz küt diye kendini koltuğa bıraksa ay ay yapsa gitmez misiniz? İtiraz etseniz de nereye kadar edebilirsiniz çünkü ben çok denedim ve en sonunda neticesinde annem olduğu için gitmek durumunda kaldım

Annenizin duygu sömürülerini aşmak için, annenizle konuşmalısınız.

Evde kalabilecek veya arkadaşlarınızla zaman geçirebilecek kadar büyüksünüz.

Siz 22 , kuzeniniz 35 yaşında ve 2 çocuklu bir kadın. Kuzeninizle hayatın farklı zaman dilimlerini yaşıyorsunuz ve ortak paydanız yok.

Anneniz kuzeninizle arkadaşlık etmek istiyorsa kendisi gidip görüşsün; belki kuzeninizin hayatına özeniyordur , bilmiyorum.

Okulunuzu bırakmıştınız en son. Annenizi ve davranışlarını bir kenara bırakırsak , geleceğiniz için neler yaptınız bu yıl ? Yeniden sınava girdiniz mi ? Bıraktığınız bölüm neydi ?

Annenizin duygu sömürülerini aşmak için, annenizle konuşmalısınız.

Evde kalabilecek veya arkadaşlarınızla zaman geçirebilecek kadar büyüksünüz.

Siz 22 , kuzeniniz 35 yaşında ve 2 çocuklu bir kadın. Kuzeninizle hayatın farklı zaman dilimlerini yaşıyorsunuz ve ortak paydanız yok.

Anneniz kuzeninizle arkadaşlık etmek istiyorsa kendisi gidip görüşsün; belki kuzeninizin hayatına özeniyordur , bilmiyorum.

Okulunuzu bırakmıştınız en son. Annenizi ve davranışlarını bir kenara bırakırsak , geleceğiniz için neler yaptınız bu yıl ? Yeniden sınava girdiniz mi ? Bıraktığınız bölüm neydi ?
Bu sene sınava girmedim. 2 yıllık bölüme yatay geçiş yapacağım. Mimarlığı bıraktım.

kuzenim herkesin arkasından atıp tutan biri. 13 yaşındaki yeğeninin bile arkasından konuşuyor. olanı yansıttım, hiç abartmadım inanın. niyetini bilmiyorum ama davranışları sinir bozucu. bana bakarken göz deviriyor bakın o detayı bile atlamışım
Şahane seni ilgilendirmez diyin, annenizede tercihini yap o mu ben mi sıkıldım ergen gibi davranışlardan diyiverin

Dünyanın en garip kuzenine sahibim. Dişlerime kaplama yaptırmak istemiştim anneme "teyzoş şu kızına yüz verme yakında burnunu da yaptırır göğsünü de" diyen biri yani.
Geçenlerde mecburiyetten aynı ortamda bulunduk ki ben hiç gitmek istemedim annem süs köpeği gibi beni oradan oraya sürüklüyor. Majör depresyon geçirdiğimden suratım çökük ve rengim soluk. Ve mutsuzum. Kuzenim boydan boya beni süzdü sonra da anneme "ay teyzoş bu genç kızlar da çok bakımsız değil mi ben 2 çocuk doğurmama rağmen hiç bakımımı eksik etmedim" demeye başladı. Kendisini beğenmediği için yüz nakli yaptıran ben değilim. Yüzüne yaptırmadık estetik kalmadı hala bana laf atıyor. Laf söylesem "ay tatlımsu ben sana demedim ki" olacak. Ne yapacağımı bilmiyorum
Sende ona söyle. Ama hep gülümseyerek konus

Bilgisayar teknolojileri düşünüyorum. Veya bilgisayar programcılığı. Oradan da bilgisayar mühendisliği. Hangi şehir tutarsa kalıcı olarak taşınacağım
Sen üniversite öğrencisisin ve güzel bir bölüm tercihin var puanın yüksek olması nedeni ile diye anlıyorum.
Kuzenin ile aranızda kaç yaş var. Kuzenin evli vd iki çocuklu, eğitimi, mesleği ne kuzeninin?

Back
X