kuzenimin pesindeki adam...

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU3

Ziyaretçi
arkadaslar kuzenimle evlenmek isteyen biri var, bu kisiyi cok eskiden beri, taniyor fakat surekli gorusmuslukleri yok sadece arada hal hatır sorma seklinde ama bu kisi kuzenime ezelden beri asik, kuzenimse onu dost olarak gordu hep, olur vermedi

aradan yillar gecti simdi tekrar ataga gecti bu adam. fakat adam sorunlu biraz, ailesini sevmiyor, 8 kardesler ve ilgisiz bir ailesi var, ailesine kizgin bu yuzden ve kurtler ayrica fakat kendisi unv mezunu, anne babasi turkceyi bile cok iyi konusamiyormus ve bir kardesi de zihinsel ozurlu sanirim. 1 erkek kardesi ve kendisi aileyi gecindiriyorlarmis, babasinin sosyal guvencesi ve isi de yokmus. Bu cocuk ben ailemden kopucam artik onlardan uzak yasamak istiyorum diyor, bunu nasil yapacak bilmiyorum tabi.

Kuzenim de unv mezunu, cocuk iyi biri, ona guveniyor kuzenim bu evlilik yanlis mi olur diye de dusunuyor. Kurt olmasi ve ailesinin bu sekilde olmasi...Cocuk ailesinden kopabilir mi hem, baska sehirde yasayacagiz sadece ben olacagim hayatinda, ailemle hicbir iletisimin olmayacak diyormus ama bu mantikli mi sizce

Hersey okey olsa bile dost olarak kabul ettigi adama nasil asik olcak nasil evlilik dusunecek bu kadar basit mi?

aileyi de kişinin kendisini de en iyi tanıyan sizsiniz. evlilik bi eşler arasında olmuyor malesef. ne kadar uzak kalırım desede ailesi anne babası sonuçta. ayrıca anne babasını bile hiçe sayan bi adamın neresine güvenilir bilinmez

evlılık olmasına olur tabı
ama kuzenın cok zorlanır gıbme gelıyor
kendımı koyuyorum kuzenının yerıne ben kabul etmezdım
anne bana turkce bılmıyor hadı bunuda gecelım
aıle bırbırınden kopuk
kım nerden ne yapıyor ne yer ne ıcerler bellı degıl sanırım
aıleden kopmak o kadar kolay mı ya
evlenmemek ıcın en buyuk neden ıste bu
bugun aıleden vazgecen yarın karısından colugundan cocgundan da vazgecer
canım bence kuzenın ıyı dusunsun

Kuzeniniz için ailesinden vazgeçen adam, kimbilir kimler ve neler için kuzeninizden de rahatlıkla vazgeçebilir.
Et tırnaktan kopar mı yaaa... Ne demek ben onlardan kopucam, uzaklaşıcam görmiyceksin bile.....
Ben böyle bir adamla ırak evlenmeyi, yanımda arkadaş olarak bile tutmam...

bence yanlış,bugün ailesini silen,yarın ömürgün kuzeninizide hiç düşünmeden silebilir
ne olursa olsun aile silinmez:1closedeyes:

Bence bu iş yaş:1closedeyes:
Ailesinin durumunu her yönden bir kenara bırakıyorum.
Başta dostken tekrar evlilege yönelik şeyler yaşanması ne kadar dogru olabilirki.
Bence uzak dursun o kişiden.:1closedeyes:

Yazinda hatalar gördüm canim!

Ilk hata Kürt Türk ayrimina takilmandir,

Insan ister türk,ister kürt ister bilmem ne olsun,insan olmadiktan sonra dini,meshebi,irki bir halta yaramaz ve dili yada görüsü onun ayibini örtmez..

Ben Türk aileden gelmeyin ama benim esim,de yabanci Türk degil,
Sorun olmmadimi,tabiki olmustur,esimle benim aramda olmasada,kültürlerine alismam yada esimin benim kültürüme alismasi zaman almistir..Yurt disinda yasadigim icin zorlanmadim pek ama genede oluyor..

Bu kisi kalabalik bir aile cocugu oldugu icin,yasadigi yerden SIKILMIS birine benziyor.
Kopmayida aklina koymus ise,belki kopacak belki lafta kalacak ama kimse ailesi dil bilmiyor falan diye yorum yapmasin...
Olabilir kiz onun ailesi ile degil,cocukla evlenecek...

Kizdada sevgi var ise iyice düsünsün derim...

valla hiç doğru bulmadım çok sorunlu bir evlilik olur bence evlendiğin kişi kadar ailede önemli bence ne kadar uzakta olsan çok etkisi oluyor onların çok ii düşünsün hatta mümkünse hiç olmasın bence tabiki kürt olması türk olması önemli deil insanlık önemli ama evlendiğnde baş başa geldiklerinde kendince konuşacak herkes o bakacak anlamadığı için bunlar zor şeyler önemli deilde olsa bazen önemli benimde kuzenimin başında çünkü kıza kızdıkları zaman aralarında konuşuyorlar hep oda bakıyo ve çok üzülüyor ne konustuklarını anlamadığı için

çok ii düşünsün

maalesef evlilikler bi tek 2 kişi arasında olmuyor..bir insan evlendiği zaman o kişinin ailesiylede hayatını birleştirmiş en azından birleştirmiş olmasa bile o insanları da hayatına dahil etmiş oluyor... evet kürt türk ayrımı değil ama fakat ben farklı kültürlerde olan insanların aralarında kültürel farklılık olan insanların evlenmelerine karşıyım.çok sıkıntı olur o sıkıntıyıda çok küçük bi kesim atlatır atlatamayan bunalıma ve boşanmaya sürüklenir...
hem aile kolayca atılcak bişey değil..bir laf vardır tavuk mu bu kafasını kopar at diye...ben sizle görüşmiycm ben sizi sildim demekle olmuyor.görüşmezsin görüşmezsin ama en olmadık biryerde yollar kesişiverir..ve ayrıca biraz tuhaf bir aile gibime geldi...kimin ne yaptığı ne yediği ne içtiği ne iş yaptığı belli değil...ayrıca ben ailemden sıkıldım uzak olucam demesi de tuhafıma geldi o tür aileler birbirlerini daha fazla tutar gibime geldi..yani belki de kuzenini kandırmak için bu tür şeyler söylüyor biliyor ki ailesine bağlı olsa hiç evet demeyecek kuzenin...yol yakınken dönsün bu işten canım...

arada büyük bi kültür farkı var...
bencede uyuşmazlık söz konusu....
asla insanları ne olduğuyla yargılamıyorum ama olmayacak duaya da amin diyemem kimse kusura bakmasın....

cocugun ablası bosanmis, o da bir cocuguyla tekrar bunlarin yaninadonmus , evleri baya kalabalik ve cocugun maasiyla geciniyorlar...ben boyle bir aileye gelin gidemem diyor kuzenim zaten ama yasi ilerledigi icin de yine de bi dusundu olabilir mi diye

hatta kuzenim sormus neden kimse is bulmuyor calismiyor sizin ailede diye, ben kimseye is bulun demem demis, bilmiyorum garip bi aile

Son düzenleyen: Moderatör:
adam büyük bir sorumluluğun altına girmiş belliki bu durumdanda fazlasıyla sıkılmış.tahsilli olması demek ailesini bir kalemde silebilmesi demek değildir tabiki .hem insan emin ol evlendikten sonra daha iyi anlıyor ailesinin kıymetini.bence adamında kafası karışmış türkçe bilmiyor ailesi demişsin kuzenin başta dost olarak gördüğü adama karşı hisslerinin oluştuğunu düşünüyorsa şayet bir gitsin 3 5 gün misafir olsun ailesinin yanında .görsün bakalım nasıl bir ailenin içine gireceğini.tabi istiyorsa ..ailenin etnik kökeni büyük bir etken olabilir emin ol.ben ön yargılı olarak konuşmak istemediğim için evlilikteki zorlukları anlatıyorum .belki yardımcı olabilirim kuzenine yada her kime ise ....ben iç anadolu bölgesinde doğdum büyüdüm eşim akdeniz emin ol bizim bile aramızda farklar var aile açısından konuşuyorum .bizde bazen aynı dili konuşamadık benim ak dediğime onlar kara dediler ama bu durumu kabullenmek ve aşabileceğine inanmakla alakalı herşey ..aşamayacağın ve sonunu iyi görmediğin hiç bir beraberliğe başlama.sonuçta üzülen yine sen olursun sonuçta ailenide bu işe sürükleyecek olacak sensin emin olun onlar sizin kadar içini bilip yanmazlar .bence çok ama çok düşünün derim .kolay gelsin !....

kürt olmasında dusunduren ne war kı???
farklı kulturden olması tabıkı sorun yaratabılır ama bu karsılıklı sewgıyle ( warsa eger ) we anlayısla asılmayacak bısey degıl kı..
ha su war adam ewlendıkten sonra gene butun sulalesının bakımını ustlenıcekse o iş yaş:1no2:

sorun onların kürt olması ya da mezhebinin faklı olması değil.

sorun ailenin problemli olması.
asla ve asla yalnızca eşle evlenilmiyor, aileyle de evleniliyor.
sileceğim falan diyormuş ya damat adayı; et tırnaktan ayrılır mı hiç?
hadi sildiğini farzet, tüm ailesine sırt çeviren bi insana ben güvenemem şahsen.

hem şimdi aileyi geçindiren de oymuş. o karısıyla birlikte tası tarağı toplayıp gidince dur bakalım nereye gidiyorsun demeyecek mi o aile?

1.si Kürtte insan onlar başka bi yaratık değil ailesi iyi olmaya bilir arası
2.si kuzenin dost dediği biriyle nasıl evilenecek
valla ben tam bişe anlmadım bunlar sevgilimi arkadaşmı kuzenin ona tam ne his ediyor çocuk nekadar güvenilir kişiliği nasıl
bide özürlü bi akdeşi var demişsin olabilir herşey Allahtan annesi babası bakar ona
neyse kafam zaten karışıktı bu konudan sonra iyice bunladı ben yemeğe gidiyom :s

kuzenin o çocuğu zaten çok sevseydi kürtmüş 10 kişi yaşıyolarmış evde bilmem ne bunları hiç takmadan evlenme yoluna giderdi bile şu an o yola bakması zaten bellei bir yaşa geldim evde kalmayayım korkusu mu acaba canım?
kültür farkı da .. benim annemin e babamın ailesi çok farklıdır mezhep olarak da yaşayış tarzı olarak da bunu evlenmeden önceden beri biliyolardı ama annem çok sevdiği aşık olduğu için gözü kapalı girmiş hiç düşünmemiş bile babamlarda 7 kardeş bu arada eve gelin gitmiş.... ama allah bozmasın canım 27 senelik evliler ve hala birbirlerine aşıklar.... diyeceğim o ki bu fark aşılır herşeyin aşıldığı gibi ama kuzenin bu adamı seviyormu gerçekten o kısmı bence net değil biriyle evleneyim diye evlenilmez aşık olmadan bence. bu zamana kadar dostuymuş ailesini tanımamış mı hiç? yani farklılık tamam önemlidir ailelerin anlaşması açısından aileler anlaşınca sen daha mutlu olursun ama en önemlisi kuzeninin çocukla anlaşması sevmesi aşık olması

bende arkadaşlara katılıyorum başta aile her şeyden önemli ne olursa olsun.ailesini silen adam yarın kuzenini silmeyeceği ne malum ki başta siz aileyi yargılamışsınız her şeyiyle nasıl anlaşacaklar bilemem.her zaman ayrıcalıklar olur gibime geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…