Kuzenimin sebepsiz tripleri ve laf sokması

esekgoz07

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2015
25
5
1
36
Merhaba kızlar şuan o kadar Üzgünüm ki dost bildiğim insanların yanlışlarından bıktım artık.

Benim bi kuzenim var benden 10 yaş büyük çocukluğumdan beri onu öz ablam gibi severim küçükken benim koruyucu meleğim gibi bir şeydi :) Ama ben büyüdükçe genç kız oldukça bana karşı tavırları değişti insanların içinde durduk yerde bana laf sokması ben biraz bozulunca şaka yaptığını söylemesi falan ama nedense ondan başka kimse gülmüyor.

İlk başlarda bana nazı geçtiğı için gerçekten şaka olsun diye söyledigini düşünürdüm ama artık art niyetli olduğunu düşünüyorum çünkü söyledikleri şeyler gerçekten çok rencide edici ve toplum içinde asla söylenmemesi gereken şeyler.

Özellikle nişanlımın yanında çok yapıyor mesela ev işlerinden konu açılıyor nişanlımın yanında bana" sendende ne ev karısı olur evlenince 1 ay sonra boşanmazsaniz iyi" diyor sonra şaka şaka diyip konuyu kapatıyor. Evlenince oturacagim semti küçümsüyor mesela ben eve duvar kağıdı yapmak istedim o kötü semt için ne masraf edicen ne gerek var diyor..

En son yaptığı ve artik sinirlerimi zıplattigi olaya gelelim; Bu kuzenim eşiyle ailesinin rızası olmadan evlendi şimdi hiç mutlu değil sürekli kavga ediyolar eşi çok ilgisiz bilgisayarın başından kalkmayan bi tip ve ailede pek sevilmez bu yüzden. Nişanlım da bana sürekli sürpriz yapar dün yine bi sürpriz yaptı ve bütün aile biraradaydik herkes helal olsun kiymetini bil falan dedi kuzenimde dediki üfff ben onu evlenince görücem hele bi evlensinler kavga gürültü bitmez seni döver öyle bi tipi var nişanlınin şuan sana bisey belli etmiyor siz çok kavga edersiniz falan filan sürekli beni nişanlım dan soğutmaya çalışıyor sizce böyle şeyler söylemesi normal mi yoksa ben mi yanlış anlıyorum?

Mutsuz insanların baskalarının mutlu olmasını istemez. Boşuna demıyorlar negatıf ınsanlar radyasyona benzer dıye. Fakat küçük bır not; cok sevdıgım bır ablama kırılsam ona onu cok sevdıgımıdestegını bekledıgımı bu sekılde kırıldgımı guzel bır dille belirtırım. Boylesı arkasından bu sekılde dusunmenız samımı olmaktan uzak .

Bundan sonraki ilk yapışında, "X abla, bunu dediğini duran biri senin kötü niyetli olduğunu düşünür. Böyle şey denir mi? Sadece bu da değil, insanların içinde bana söylenmeyecek şeyler söylüyorsun sonra da şaka yaptım diyorsun ama kimse gülmüyor. Nişanlım bana sürpriz yapıyor, herkes iyi şeyler söylüyor, sen ortada hiçbir şey yokken o seni döver diyorsun. Bu dediklerini seni tanımayan biri duysa senin kötü biri olduğunu düşünür. Niyetin kötü olmayabilir ama yaptıklarını beni üzüyor. Beni üzdüğünü bile bile hala aynı şeyleri de yapmazsın herhalde" deyin. Kafa yapısı değişmez muhtemelen ama en azından artık sizin canınızı sıkmaz. Bu arada bunları sakin ve pozitif biçimde, sohbet arasında öylesine bir şey anlatıyormuş gibi ve yanınızda şahit olabilecek biri varken yapın.

İnsanlarin ne dediğini çok umursayan biriyim hemen hemen aynı şeyleri bende duydum ama artık anlatmiyorum hiçbir seyi.konuşsan da değişmez bu tarz insanlar içlerinde ki mutsuzluğu dışarıya yansıtıyorlar sana karşı yapmak istedikleri birşey yok oyuzden üzülme..ama herşeyini anlatma gorus konuş dinle ama sen herşeyini anlatma...

Mutsuz insanların baskalarının mutlu olmasını istemez. Boşuna demıyorlar negatıf ınsanlar radyasyona benzer dıye. Fakat küçük bır not; cok sevdıgım bır ablama kırılsam ona onu cok sevdıgımıdestegını bekledıgımı bu sekılde kırıldgımı guzel bır dille belirtırım. Boylesı arkasından bu sekılde dusunmenız samımı olmaktan uzak .
Ben onu cok sevdiğim için kırılmasın diye cevap dahi vermiyorum ama ister istemez o anda yüzüm düşüyo. Arkasindan kötü konuştuğumu düşünmüyorum çünkü olayları olduğu gibi anlatıp yanilip yanilmadigimi öğrenmeye çalışıyorum birde burdaki arkadaşların ne düşündüğünü öğrenmek istiyoru .

Peki insanların içinde bir daha aynı şeyi yaparsa nasıl davranmaliyim sence kirmakta istemiyorum çünkü ne zaman kızsam vicdan azabı çekiyorum şaka yaptığını söyleyip duygu sömürüsü yapıyor :(

Ben onu cok sevdiğim için kırılmasın diye cevap dahi vermiyorum ama ister istemez o anda yüzüm düşüyo. Arkasindan kötü konuştuğumu düşünmüyorum çünkü olayları olduğu gibi anlatıp yanilip yanilmadigimi öğrenmeye çalışıyorum birde burdaki arkadaşların ne düşündüğünü öğrenmek istiyoru .
Genel tavrı yanlış senı mahcup etmiş .. Ama sende dogru karsılık vermemişsın. Tepkısz kalmanı dogru bulmadım. Soylemelisin kırgınlığı tabı kaybetmk istemyorsan o kişiyi.

Tatlı dille ben dılını kullanmadan. Senı anlıyorum guvenıyorum ıyınıyetıne mesajını vererrk .. Konuş ki bılsın verdıgı rahatszlığı

Kuzeninin sana olan kıskançlığı var gibime geldi.Sahip olamadıklarının ,sende varolmasından hasetlik yapıyor.

Oyle insana 1 sn lik vaktimi bile vermem.Laftan da anlamaz.Surekli kendi negatifini yansitip seni asagi cekmek istiyor.Her halinden belli.Mesafe koyun araniza.Resmiyet ile muhatap olun.O yine anlamayacak ama en azindan sen kurtulmus olursun.

Kuzenın senı kıskanıyor. Apaçık ortada . Ona göre mesafe koy.
Benım mesafe koyma aracım suratımdır. Suratımı bır astım mı herkes izaya geliyor :KK53:

Yahu sustursan , dusuncesiyle yollar negatifi bu tur insanlar
uzaklas....
herkesin mutsuzluklari var
ama herkes fesat degil....anlatabildim mi?

Merhaba kızlar şuan o kadar Üzgünüm ki dost bildiğim insanların yanlışlarından bıktım artık.

Benim bi kuzenim var benden 10 yaş büyük çocukluğumdan beri onu öz ablam gibi severim küçükken benim koruyucu meleğim gibi bir şeydi :) Ama ben büyüdükçe genç kız oldukça bana karşı tavırları değişti insanların içinde durduk yerde bana laf sokması ben biraz bozulunca şaka yaptığını söylemesi falan ama nedense ondan başka kimse gülmüyor.

İlk başlarda bana nazı geçtiğı için gerçekten şaka olsun diye söyledigini düşünürdüm ama artık art niyetli olduğunu düşünüyorum çünkü söyledikleri şeyler gerçekten çok rencide edici ve toplum içinde asla söylenmemesi gereken şeyler.

Özellikle nişanlımın yanında çok yapıyor mesela ev işlerinden konu açılıyor nişanlımın yanında bana" sendende ne ev karısı olur evlenince 1 ay sonra boşanmazsaniz iyi" diyor sonra şaka şaka diyip konuyu kapatıyor. Evlenince oturacagim semti küçümsüyor mesela ben eve duvar kağıdı yapmak istedim o kötü semt için ne masraf edicen ne gerek var diyor..

En son yaptığı ve artik sinirlerimi zıplattigi olaya gelelim; Bu kuzenim eşiyle ailesinin rızası olmadan evlendi şimdi hiç mutlu değil sürekli kavga ediyolar eşi çok ilgisiz bilgisayarın başından kalkmayan bi tip ve ailede pek sevilmez bu yüzden. Nişanlım da bana sürekli sürpriz yapar dün yine bi sürpriz yaptı ve bütün aile biraradaydik herkes helal olsun kiymetini bil falan dedi kuzenimde dediki üfff ben onu evlenince görücem hele bi evlensinler kavga gürültü bitmez seni döver öyle bi tipi var nişanlınin şuan sana bisey belli etmiyor siz çok kavga edersiniz falan filan sürekli beni nişanlım dan soğutmaya çalışıyor sizce böyle şeyler söylemesi normal mi yoksa ben mi yanlış anlıyorum?

kuzeniz yasadiklarindan dolayi gonul kirginligi ile saldirganlasmis olabilir, bunu bazilari kiskanclik olarak gorebilir. yoruma acik seyler bunlar.

ancak sunu unutmamak gerekir; her sabahin gecesi, her gecenin sabahi var.

umariz ki siz guzelliklerin baki olacagi geceler ve sabahlar yasarsiniz. ve yine umariz ki kuzeniniz dara dusen gecelerine bir mum, kavrulan sabahlarina bir yel bulur.

sakin kalip, her seyin insanlar icin oldugu fikriyle guzel seylere odaklanin.

Aaa bende diyodumki bu mutsuxluğunun sebebi ne demek
Eşin seni evlendikden sonra dövdü ve kavga ediyo
Demek o yüzden sen mutlu insanlara buladar tepkisin abla derdim oan
Hemde öyle dümdükk

Valla kibar ve yapıcı konuşmak böyle insanlara yaramaz. ''Hasetliğini Fizan'a kadar duymayan kalmadı daha az belli et'' diye tersleyiver bakalım.
Bir daha eşin seni dövecek öyle bir tipi var derse ''Dövüldükten sonra nasıl düzeltiriz arayı taktik ver, sen daha tecrübelisin malum ben henüz nişanlıyım'' de.
Haset insandan daha kötüsü hasetliğini belli edip zehrini saçandır. Ben de kıskanç ve imrenen bir insanım ama belli etmem, mantığımı kullanırım.
Nasıl bir aile üyesidir bu kardeşim, Allah Allah.

Ne kadar yanls bir dusunce ben esmle surekli kavga ediyorum bnim kuzenim var evli esiyle cok mutlular ben onun adina cok seviniyorm siz bnce ona fesat insanlar deyin mutsuz insanlar degil fesat kiskanc insanlar

Bir kaç süpriz daha yaparsa nişanlın kuzeninden çatır çutur sesler duyabilirsin.
Eğer gerçekten seni seven biri olsa senin mutluluğunla mutlu olurdu. Ha onu da anlamak lazım kocadan ilgi yok falan ama kocasıyla mutlu olan biri olsa bile iki kavga etseler yine senin mutluluğunu duyup fesatlancak bir karakteri var gibime geldi. Sana tavsiyem babanın kızı bile olsa uzak dur böylelerinden. Tamam mutsuz belki ama senin mutluluğunun içine etmek nedir?

Back
X