Kuzenimin teselli şekli

Onlar da çok kazanmıyor ki. Bizi tatmin etmiyor o kazanç. Tam batmak demeyelim. Emeğe , vakte değmeyecek kadar azaldı
Köy kahvaltısı, yöresel ürünler vs kimbilir kaçtan veriyordunuz darılmayın ama aklıma kazıkçı olduğunuz geldi :KK14: alternatif olmayınca insanlar mecbur size geliyordu tabi. Şimdi daha uygun fiyatlı dükkanlar açıldı da insanlar onları tercih ettiyse geliri tatmin edici bulmamanız bu yüzdendir.

Büyük hayallerle köye lokanta açtık. Yol üstü olduğu için arabalarını durdurup gelenler sayesinde iyi döndü.Kendi ürettiğimiz yumurta ,süt ,peynir bal ,köz patates,pişi vs veriyorduk. Hevesle köy evi tipinde dekor ettik. Sobalı şirin yer ,belki bilenler olur İstanbula yakınız.

Ama ahlak sorunu var , iş yaptığını görünce yakındaki arsalara aynı konseptle iki lokanta daha açıldı. Maalesef kapattık. Müşteri üçe bölündü .

Kuzenim çaya çağırdı. Vay be Çok üzüldüm ,elini attığın şey kurudu, ne ümitlerle geldin köye didindin ama ellerin bomboş geri dönüyorsun dedi.
Bu iyi niyetli mi yoksa daha da üzmek için mi anlamıyorum. Çünkü onunla ortak açmamı istemişti kabul etmemiştim.
Kızen boş konuşmuş
İş yerinizi de keşke kapatmadisaydınız herkes rızkını yer, bir mahallede market açılınca diğerleri kapatıp gidiyor mu

Kızen boş konuşmuş
İş yerinizi de keşke kapatmadisaydınız herkes rızkını yer, bir mahallede market açılınca diğerleri kapatıp gidiyor mu
Kazanıyorduk ama azdı. Bazen emeğe değmeyecek kadar az olabiliyor. Zarar yoktu ama kar azdı

Köy kahvaltısı, yöresel ürünler vs kimbilir kaçtan veriyordunuz darılmayın ama aklıma kazıkçı olduğunuz geldi :KK14: alternatif olmayınca insanlar mecbur size geliyordu tabi. Şimdi daha uygun fiyatlı dükkanlar açıldı da insanlar onları tercih ettiyse geliri tatmin edici bulmamanız bu yüzdendir.
Hayır kazık değildi. Kalitesiz ürünlerle kahvaltı veren restoranlarla aynı fiyata. Patates kendi bahçemizden ve mangalda közleniyor, biber ,yeşillik öyle. Yumurta kendi tavuklarımızdan, un kendi unumuz. Süt taze .zeytin kendi kurduğumuz. Herşey organik ve lezzetli. En azından gerçek peynir ve kaymak var.
Yoksa kimse kalkıp albenisi olmayan köye yemeğe gelmez .sırf kahvaltı için bile gelenler vardı

Büyük hayallerle köye lokanta açtık. Yol üstü olduğu için arabalarını durdurup gelenler sayesinde iyi döndü.Kendi ürettiğimiz yumurta ,süt ,peynir bal ,köz patates,pişi vs veriyorduk. Hevesle köy evi tipinde dekor ettik. Sobalı şirin yer ,belki bilenler olur İstanbula yakınız.

Ama ahlak sorunu var , iş yaptığını görünce yakındaki arsalara aynı konseptle iki lokanta daha açıldı. Maalesef kapattık. Müşteri üçe bölündü .

Kuzenim çaya çağırdı. Vay be Çok üzüldüm ,elini attığın şey kurudu, ne ümitlerle geldin köye didindin ama ellerin bomboş geri dönüyorsun dedi.
Bu iyi niyetli mi yoksa daha da üzmek için mi anlamıyorum. Çünkü onunla ortak açmamı istemişti kabul etmemiştim.
İyi niyetli bi konuşma şekli değil ama belki de sadece nerde nasıl konuşması gerektiğini bilmeyen düşük zekalı biridir. İki türlü de ciddiye alıp üzülme

Ticaretten zerre anlamadığınız belli. Lokantalar çoğunlukla hep yanyanadır. Gelinlikçiler yan yanadır, mağazalar ayakkabıcılar cartlar curtlar hep yanyanadır. Eczaneler de öyle. Biri daha çok iş yapıyorsa demek ki iyidir, tercih edilme sebebi vardır. Madem böyle düşünüyordunuz diğer arsaları da satın alıp izin vermeseydiniz aabsjsj
Bence siz anlamıyorsunuz. Yüksek nüfuslu şehir değil burası ,köy. Yoldan geçenlerle veya ayağı alışan müşteriyle dönüyor.işlek çarşı , Cadde değil.

Bizden önce neden açmadılar? Köyde herkes akraba ayıptır. Mahallemizde dondurmacı var, tam karşısında bizim çiğ köfte dükkanımız var. Kocaman bahçe var istesek menüye dondurma da ekleyip daha fazla kar ederiz ama müşteri çalmak ,ekmeğini bölmek olur bu .
Bizde ahlak var ,sana da tavsiye ediyorum
Siz açınca akıllarına gelmiş açmışlar. Konsept de sanki çok ekstrem bişey. Yol kenarı lokantaların hepsi aynı. Dünyayı etrafınızda dönüyor sanıyorsunuz herhalde 😂

Bizden önce neden açmadılar? Köyde herkes akraba ayıptır. Mahallemizde dondurmacı var, tam karşısında bizim çiğ köfte dükkanımız var. Kocaman bahçe var istesek menüye dondurma da ekleyip daha fazla kar ederiz ama müşteri çalmak ,ekmeğini bölmek olur bu .
Kusura bakmayın dünya böyle dönmüyor. Kanuna uygun herkes her yerde her istediğini açar. Ayrıca 3 işletme olduysa ve bu işin başını çekip geçmişten ayak musterisi olan ve bu yüzden avantaja sahip olan sizken, neden kapatan siz oldunuz sorgulamak lazım ? Ahlak kavramınız biraz değişik.

Bence ahlak değil de üslup sorunu var . İlk siz açmışsınız müşteri memnuniyeti sağlayabilmiş olsaydınız tercih yine sizden yana olurdu . Dediğiniz gibi köy yani kapasite belli elde ki müşteri yeterdi döndürmeye ama ayakları alışmamış nie die bi kendınızı sorgulamalısınız .
Zaten iki gündür açtığınız konulardan yazdıklarınızdan üslup sorununuz belli duruyor .

Kusura bakmayın dünya böyle dönmüyor. Kanuna uygun herkes her yerde her istediğini açar. Ayrıca 3 işletme olduysa ve bu işin başını çekip geçmişten ayak musterisi olan ve bu yüzden avantaja sahip olan sizken, neden kapatan siz oldunuz sorgulamak lazım ? Ahlak kavramınız biraz değişik.
Yıllardır tatil yolunda uğradığımız bi yer var. Aynı sırada 30 tane falan benzer işletme var. Biz en az 15 senedir aynı yere gideriz. Bazı zamanlar yol değiştiririz sırf orda yiyelim diye. Bu adamlar sadece benim bildiğim 15 senedir aynı yerde iş yapıyorlar. Diğerleri defalarca el değiştirdi. İşini iyi yapan, kaliteli hizmet sunan, müşteri kazıklamaya çalışmayan esnaf her zaman tutulur.

Yani bilemedim ne denir.
Ahlak,etik kısmına hiç girmiyorum zira İstanbulda genelde hepsi yanana açıyor dükkanların,evimin yakınında restoranlar sokağı var,sıra sıra dizilmişler hepsi. Alışveriş merkezlerinde de hepsi aynı yerde olur hatta rakip markalar(Fast food zincirleri özellikle)aynı yere açarlar,ikisi de iş yapar müşterisi vardır. Sizinde sadık müşterileriniz illaki vardır,iş yapardınız bence müşteriyi kaçıracak birşey yapmadıysanız,ürünlerin kalitesinden,ne bileyim lezzetinden, hijyeninden eminseniz.
Geçen bir mobilya mağazasına gitmem gerekiyordu,evimin yakınındaki adrese baktım navigasyondan gittim aynı sırada 8 tane mobilya mağazası,sırayla hepsine baktım tabi ki gitmişken,işime gelenden,güzel hizmet sunandan alıp çıktım ihtiyacımı ki bu adresine bularak gittiğim mağaza değildi. Bunlar normal şeyler,kapatmanın sebebi olamaz. Bu mantıkla kimse iş yapamaz ki.
Kuzeniniz ayıp etmiş,içindekini dısa vurmuş aslında demek ki içten içe bu şekilde düşünüyor. Yada klasik densiz,düşünmeden aklına geleni dan dun konuşan biri belli ki. Bosverin derim.

Yıllardır tatil yolunda uğradığımız bi yer var. Aynı sırada 30 tane falan benzer işletme var. Biz en az 15 senedir aynı yere gideriz. Bazı zamanlar yol değiştiririz sırf orda yiyelim diye. Bu adamlar sadece benim bildiğim 15 senedir aynı yerde iş yapıyorlar. Diğerleri defalarca el değiştirdi. İşini iyi yapan, kaliteli hizmet sunan, müşteri kazıklamaya çalışmayan esnaf her zaman tutulur.
Aynen altına imzamı atarım. Bazen hizmet aynı bile olsa sırf esnaflık için kmlerce uzağa gittiğimizi bilirim. İş ahlakı ve esnaflık olduktan sonra rızkın önüne geçilmiyor.

Yok o konu öyle değil. Herkesin rızkı ayrı. Siz daha iyi yapın size gelsinler. Siz kapattınız mesela diğerleri devam ediyor mu? Neden bir tek siz etkilendiniz bu müşteri bölünmesinden?

Bence siz anlamıyorsunuz. Yüksek nüfuslu şehir değil burası ,köy. Yoldan geçenlerle veya ayağı alışan müşteriyle dönüyor.işlek çarşı , Cadde değil.
Millet bir şey açmak için sizden mi icazet alacak? Allah Allah şaştım kaldım. Demek köydeki kavgalar bu anlayışsız zihniyet yüzünden çıkıyor öğrenmiş olduk. Her şey sizin babanızın malı ve düşüncesi değil. Sanki ilk lokantayı buldunuz gibi bi havalar abasbsnsks

Yok o konu öyle değil. Herkesin rızkı ayrı. Siz daha iyi yapın size gelsinler. Siz kapattınız mesela diğerleri devam ediyor mu? Neden bir tek siz etkilendiniz bu müşteri bölünmesinden?
Beklentiyle ilgili. Hemen hemen aynı doluluk. Onlara o kazanç yetiyor. Biz kalabalık aileyiz. Okuyan , evlenecek olan var. Yetmez ,döndürmez

Tek başına neden gidemesin iri yarı kalıplı zaten. Sadece adamı daha fazla ürkütmek ve sindirmek istedi. Kadına küfür edilmez bizde. Köyde kadının birine bir adam küfretti. Dışlandı kimse konuşmadı. Tutunamadı gitti. Adam öldürmekten daha ağır görünüyor, cinayet sebebi bile olabiliyor. Düzgün ifade ederseniz sevinirim
Adam öldürmekten daha ağır? Cinayet sebebi? Küfür??!

Niyeti kötü

Sizin ahlak anlayışınıza göre ev basmak, adam kistirmak normal dükkan açmak anormal zaten. Genellikle böyle her şeyi kendine hak gören, zorba bir karakteriniz olduğunu aşikar. Kuzeniniz de gıcıktır size, oh olsun sana demeye getirmiş.
Sanki adam suçsuz günahsız. Alt tarafı iki ayakkabıyı ayağımla iteledim diye küfür edip üstüme yürüdü. Kadın olmamdan cesaret aldı. Aynı zorbalığı ona yapınca mı sorun? Niye yapıyorsun diye kızabilirdi, orantısız tepki zorbalık değil mi ?

Size niye batıyor hayırdır? Korunan biri olmam mı zorunuza gitti. Nişanlım memur. Görevini bile riske atacak kadar seviyor bazıları.

Back
X