kuzenımle açtık lutfen ona akıl verır mısınız yasının hala genç olduguna ınandırabılır mısınız

3 sene ardarda sınava hazırlanıp 25 yasında unıden mezun olmayı goze alır mıydınız !

• Ankete Katılan
    113
  • Anket Kapalı .

bayanpukina

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2016
970
740
103
kuzenım 96 dogumlu okula 7 yasında başladı lısesı 5 seneydı hazırlık vardı geçen sene sınavı kazanamadı bu senede puanı ekonometriye falan yetıyor ama bız ona bu bolum zor ıs ımkanı kısıtlı deyıp duruyoruz laftan asla anlamıyor.. ıkı sene hazırlandım bu senede kalamam dıyor yası 20 olmus gelecek sene unıye gırersem 25de bıter bır yıl daha kaybım olacak ve yasım buyuk olacak sınıf arkadaslarımdan dıyor, bu sene gırerse seneye gıremez okul puanı gıder çunku yanı okuyupda tekrar gıremez seneye, burda yası buyukler gormuş gecırmışler var bızı dınlemıyor gel yazalım bak goreceksın ınsanlar kaç yasında okumus bu bolumu okuyup iş bulamayanlarda var dedım suan yanımda ve yorumlarınızı beklıyoruz

Canim ben 28 yasindayim evliyim bir oglum var evlendikten sobra dank etti ve 2.liseyi bitirdim cocugumun emzirme donemiydi birde suandada univ okuyorum hiç gec kalms hissetmiyorum kendimi
Mantikli bolumler okusun sirf geç kalrm diye universite okumus olmak içinde universite okumasin

Sevmedigi bir bolumde 4 sene harcayip hatta sevmedigi bir iste calisarak omrunu harcayip bugunlere geri donmek isteyecek ama iste bu gunler geri gelmez... eger calisma hayatina erkenden atilma gibi bir zorunlulugu yoksa sevmedigi bir bolumu kesinlikle okumasin. Benim abim 2 kere sinava girdi 2.sinavdan sonra da istedigi yer tutmayinca hic istemedigi bir uni yazip gitti. 4. Sene mezun bile olmadan okulu birakti geri dondu... keske 1 sene daha hazirlansaydi en azindan 4 senesi bosa gitmemis olacakti.

Hangi bölüm olsun istiyor?
İstediği hayırlısı olsun da 25 olsun mezun olduğunda.. 1 yıl kazanayim derken sonra fazlası kayıp olmasın..
3 yıl Eczacılık okuyup tekrar sınava girip tip Okuyan biliyorum..

Aralık 96 doğumluyum seneye üniversite sınavına giricem canını hiç sıkmasın kendine güveniyorsa seneye girsin derim.

Merhaba, ben bir sene fazladan hazırlanıp kazandım. Gittiğimde sınıfta bizden yaşça büyük kız ve erkek arkadaşlar da vardı, bunu ne onlar sorun etti ne de biz. Şu an öyle düşünüyor olabilir ama bu karar tamamen hayatını etkileyecek ve ömür boyunca seninle olacak. Lütfen iyi karar ver. Ayrıca benim kuzenim de sınava 3 sene hazırlanıp öyle girdi üniversiteye onun puanı iyiydi diş hekimliği oluyordu ama tıp istiyordu herkes pes etsin artık derken o hayaline 3 sene sonunda ulaştı ve düşünün tıp 6 senede okunuyor. Yaş falan filan gibi şeylere takılmaktansa iç sesinizi dinleyip mutluluğunuza odaklanın.

Ama çok çalış emi yoksa 2 yıl üstüste aynı puanı almak da var.. Hedef koy istediğin bölüme karar ver.. kendini aş..

Hangi bölüm olsun istiyor?
İstediği hayırlısı olsun da 25 olsun mezun olduğunda.. 1 yıl kazanayim derken sonra fazlası kayıp olmasın..
3 yıl Eczacılık okuyup tekrar sınava girip tip Okuyan biliyorum..
psıkolojı ıstıyor ama yeterlı calısmadı ıkı senedır aklı sımdı basına geldı hanfendının ama artık yasım gectı deyıpmduruyor snakı 50ye gelmış gıbı ben bıle oncekı ay konu açtım 3. sınıf muhendıslıkteyım bırakıp hukuga hazırlanmak ıstedım aılem ızın vermedı bırakamadım ama laftan anlamıyor aglıyor falan dedım en son gel yazalım bak bu sayfada evlı olup sonradan okuyanlar var okuyoruz sımdı bırlıkte ınsallah ıkna olur hayatın unı bıtınce hemen baslayacagını iş bulacagını sanıyor gelde anlat ıste buna sımdı bende yuksek lısans yapıcam falan 26 yı bulacak benımde mesela

Sevmedigi bir bolumde 4 sene harcayip hatta sevmedigi bir iste calisarak omrunu harcayip bugunlere geri donmek isteyecek ama iste bu gunler geri gelmez... eger calisma hayatina erkenden atilma gibi bir zorunlulugu yoksa sevmedigi bir bolumu kesinlikle okumasin. Benim abim 2 kere sinava girdi 2.sinavdan sonra da istedigi yer tutmayinca hic istemedigi bir uni yazip gitti. 4. Sene mezun bile olmadan okulu birakti geri dondu... keske 1 sene daha hazirlansaydi en azindan 4 senesi bosa gitmemis olacakti.
yok aılesı bıle kal hazırlan dıyor ama bu yasta nasıl dersaneye gıdermış 2000lıoerle mı okuyacakmış tum arkadasları unıdeymış takmış bunlara dedıklerımızı anlamıyor

24 yaşıma haziran da girdim inan maddi durumum olsa ikinci okulu okurum ne yaşı arkadaşın üniversiteyi lise ile karıştırmasin ikinci öğretim okudum babam yaşında amcalar vardı vallahi gururla oluyordu 25 öyle çokda büyük bir yaş değil lisedeki aklımla diyordum ki üniversiteyi bitiririm 23-24 gibi evlenirim şu bu şimdi diyorum ki ne evlenmesi ya daha ben çok gencim hayatımı niye yakayım elimde olsa bir okul daha okurum her yeri gezerim...

Canim ben 28 yasindayim evliyim bir oglum var evlendikten sobra dank etti ve 2.liseyi bitirdim cocugumun emzirme donemiydi birde suandada univ okuyorum hiç gec kalms hissetmiyorum kendimi
Mantikli bolumler okusun sirf geç kalrm diye universite okumus olmak içinde universite okumasin
ayy tebrık edıyoruz sızı valla

24 yaşıma haziran da girdim inan maddi durumum olsa ikinci okulu okurum ne yaşı arkadaşın üniversiteyi lise ile karıştırmasin ikinci öğretim okudum babam yaşında amcalar vardı vallahi gururla oluyordu 25 öyle çokda büyük bir yaş değil lisedeki aklımla diyordum ki üniversiteyi bitiririm 23-24 gibi evlenirim şu bu şimdi diyorum ki ne evlenmesi ya daha ben çok gencim hayatımı niye yakayım elimde olsa bir okul daha okurum her yeri gezerim...
sız hangı bolumden mezunsunuz acaba

yok aılesı bıle kal hazırlan dıyor ama bu yasta nasıl dersaneye gıdermış 2000lıoerle mı okuyacakmış tum arkadasları unıdeymış takmış bunlara dedıklerımızı anlamıyor

Ünide kimse kimseye yaşını sormaz. Birazda minyon tipliyse kimse ona yaşlı muamelesi yapmaz merak etmesin kimse anlamaz bile :D bu arada önümüzdeki sene 2000liler değil 1999lular sınava girecekler :P

Ünide kimse kimseye yaşını sormaz. Birazda minyon tipliyse kimse ona yaşlı muamelesi yapmaz merak etmesin kimse anlamaz bile :KK70: bu arada önümüzdeki sene 2000liler değil 1999lular sınava girecekler :p
ya hahahah cıdden suan gorsenız varya 50 yasındaymış gıbı aglıyor yanımda banada kızıyor guluyorum dıye ama yanınben oyle seyler yasadım kı su yasımda eskı konularımdan bılenler vardır o kadar basıtkı benım ıcın onun boyle dert ettıgı konu ıyıkı buraya konu açtımda bıraz ıkna oluyor gıbı

ya hahahah cıdden suan gorsenız varya 50 yasındaymış gıbı aglıyor yanımda banada kızıyor guluyorum dıye ama yanınben oyle seyler yasadım kı su yasımda eskı konularımdan bılenler vardır o kadar basıtkı benım ıcın onun boyle dert ettıgı konu ıyıkı buraya konu açtımda bıraz ıkna oluyor gıbı

Benzer birseyi ben de yasadim o yuzden anliyorum. Liseden mezun oldugumda malesef universitelerde basortu yasagi vardi. Yasak bitince bu yaştan sonra nasıl okuyacağım artık benden geçti diye dusunurken sagolsun cok sevdigim bir ablam ikna etti ve okudum 25 yasimda mezun oldum, mezun olur olmaz atandım öğretmen oldum. Hem de öğretmenlik hayallerimin mesleğiydi :) 26 yaşıma gelmek üzereyim kendimi hiç de yaşlanmış, hayata geç kalmış hissetmiyorum. Sevdiğim okulu okudum ve mutlu olduğum işi yapıyorum. Geriye dönüp baktığımda "keşke" demiyorum...

Arkadaşın kendi kendine istişare etsin. Eğer benim kapasitem bu, 1 sene de 5 sene de sınava hazırlansam daha iyi puan alamam diyorsa tamam, yazsın bir bölüm okusun ama eğer ben daha iyisni de yapabilirdim diyorsa kesinlikle hayallerinin peşinden gitsin 1 sene nedir ki al bak 2016ya daha dun girdik bugun temmuz bitiyor...

Back
X