kuzenımle açtık lutfen ona akıl verır mısınız yasının hala genç olduguna ınandırabılır mısınız

3 sene ardarda sınava hazırlanıp 25 yasında unıden mezun olmayı goze alır mıydınız !

• Ankete Katılan
    113
  • Anket Kapalı .
Ha bu arada istemedigin bi bölümle baslarsan yarida birakma veya yapamama ihtimalin cok yüksek. Bu sekilde de zaman kaybedilebilir.

kuzenım 96 dogumlu okula 7 yasında başladı lısesı 5 seneydı hazırlık vardı geçen sene sınavı kazanamadı bu senede puanı ekonometriye falan yetıyor ama bız ona bu bolum zor ıs ımkanı kısıtlı deyıp duruyoruz laftan asla anlamıyor.. ıkı sene hazırlandım bu senede kalamam dıyor yası 20 olmus gelecek sene unıye gırersem 25de bıter bır yıl daha kaybım olacak ve yasım buyuk olacak sınıf arkadaslarımdan dıyor, bu sene gırerse seneye gıremez okul puanı gıder çunku yanı okuyupda tekrar gıremez seneye, burda yası buyukler gormuş gecırmışler var bızı dınlemıyor gel yazalım bak goreceksın ınsanlar kaç yasında okumus bu bolumu okuyup iş bulamayanlarda var dedım suan yanımda ve yorumlarınızı beklıyoruz

26 yaşındayım geçen sene mezun oldum aklıma başka bi bölüm yatarsa yine okurum yaşla ne alakası var. Açıköğretim için akedemik danışmanlık veren ünilerin kapısına bi gitsin kuzenin 50 yaşındaki amcalar gidiyo.

kuzenım 96 dogumlu okula 7 yasında başladı lısesı 5 seneydı hazırlık vardı geçen sene sınavı kazanamadı bu senede puanı ekonometriye falan yetıyor ama bız ona bu bolum zor ıs ımkanı kısıtlı deyıp duruyoruz laftan asla anlamıyor.. ıkı sene hazırlandım bu senede kalamam dıyor yası 20 olmus gelecek sene unıye gırersem 25de bıter bır yıl daha kaybım olacak ve yasım buyuk olacak sınıf arkadaslarımdan dıyor, bu sene gırerse seneye gıremez okul puanı gıder çunku yanı okuyupda tekrar gıremez seneye, burda yası buyukler gormuş gecırmışler var bızı dınlemıyor gel yazalım bak goreceksın ınsanlar kaç yasında okumus bu bolumu okuyup iş bulamayanlarda var dedım suan yanımda ve yorumlarınızı beklıyoruz

Risk almasin baslasin istedigi bolume.

Sonra ikinci universite okur, cift anadal, yan dal yapar iki fakulte bitirir 26 yasina kadar ;)

Üniversite ortamını bilmediği için, lise gibi sandığı için böyle düşünüyor kuzenin.. Üniversiteye kaç yaşında gidersen git, illa senden büyük biri çıkıyor ben bunu öğrendim.. :)
2000lilerle mi okuyacağım diyormuş güldüm biraz.. :) Lise gibi değil orası 2000lide olur, 1970lide.. Forumda üniversiteye giden herkese sorun ama istisnasız herkese, yaşın önemli olmadığını ve her yaş grubundan insanla karşılaşacağını söyler.. :)

Bende 97 liyim bende seneye tekrar giricm istedigim bolum icin.
sinava hazirlanma sureci ust uste olunca insani cok sikabiliyor iyi dusunsun eger daha iyi bir siralama yapabilecegine inaniyorsa tekrar hazirlansin

Eğer kendine güveniyorsa tekrar hazırlanmasından yanayım. Ailemde bir çok örnek var, kardeşim hukuk diye tutturdu ki hiç temeli de yoktu 4 yıl dersaneye gitti başaramadı ailem ver eğitim fakültesi dedi kabul etmedi ben de destek çıktım kardeşime 5. senesinde dersanede ücretsiz eğitim alarak hukuk bölümünü kazandı şu anda iyi bir kazancı var 5 yıl çalışmaktan hiç pişman değil kuzenim ise ilk yıl sınıf öğretmenliğine yerleşti pişman oldu 1 yıl okuduktan sonra bıraktı 1 yıl daha çalıştı bu defa psikoloji okumaya başladı yine pişman oldu çünkü istediği asıl bölüm hukuktu 1 yıl sonra psikolojiyi bırakıp hukuk için çalışmaya başladı %50 burslu olarak hukuk okumaya başladı. Kız kardeşim psikoloji okumak için 3 yıl dersaneye gitti heyecanından dolayı maalesef denemelerdeki başarısını gösteremedi 61 bin sıralaması var bir sürü bölüm geliyor ama psikoloji istediği için %75 ya da %50 burslu göndereceğiz.

En kötü karar bile kararsızlıktan iyidir kendiniz karar verin psikoloji mi yoksa erken mezun olup yıllarca kpss ye çalışacağınız ekonometri mi?

psıkolojı ıstıyor ama yeterlı calısmadı ıkı senedır aklı sımdı basına geldı hanfendının ama artık yasım gectı deyıpmduruyor snakı 50ye gelmış gıbı ben bıle oncekı ay konu açtım 3. sınıf muhendıslıkteyım bırakıp hukuga hazırlanmak ıstedım aılem ızın vermedı bırakamadım ama laftan anlamıyor aglıyor falan dedım en son gel yazalım bak bu sayfada evlı olup sonradan okuyanlar var okuyoruz sımdı bırlıkte ınsallah ıkna olur hayatın unı bıtınce hemen baslayacagını iş bulacagını sanıyor gelde anlat ıste buna sımdı bende yuksek lısans yapıcam falan 26 yı bulacak benımde mesela

Ailesi destekliyosa ve gercekten bu yıl calisacagim kazanabilirim diyosa kesinlikle yazmasin,ekonometri hem gereksiz bi sekilde zor hem de iibf mezunlarinin hali ortada.

Hele hele bogazici/bilkent/koc... gibi universiteler disinda iibf okuyanlarin hali daha da icler acisi.

30 Yasinda tekrar lisans egitimi aliyorum,yasimdan dolayi bir iki densiz disinda garip bakislarla ya da tepkilerle karsilasmadim.

2.seneyi bekleyemem gec kalirim deyip 10yıl sonra atanan ogretmen de gordum, 4.girisinde tıp kazanıp su an uzman olan doktor da gordum ,onun icin yasini degil de isteklerini,potansiyelini,hirsini tartip dusunup ona gore karar versin.

Okumanın yaşı yoktur ama,bu tür haatı kararlarda kimseye fazla müdahale etmemek gerekiyor.İş imkanı kısıtlı diye bir şey yok.İş imkanı çok olanlara da insan fazlalığı oluyor.Zaman teknoloji her iş imkanını kısıtlıyor o zaman.
Kendi karar vermeli.Gönülden ne geçtiği,ne istediği çok önemli.

Tek bildiğim kuzeniniz hangi bölümde okumak istiyorsa bırakın o bölümü seçsin. İnsan sevdiği işi yapmalı, sevdiği bölümü ve sevdiği mesleği seçmeli. hayatta da hiç bir şey için geç değildir. İnsanların meslek seçmelerine müdahale edilmemeli...

Edebiyat öğretmenliği okuyorum. Sınıfımda yaşı bizim yaş ortalamamızın 10 yaş üstünde olan arkadaşlarımız var.

Ne biz yadırgıyoruz, ne de onlar. Eğitim-öğretim bunu gerektirir.

Ayrıca yıllarca istemediği bir mesleği yapacağına, bir sene daha çalışıp, hazırlanıp ömür boyu mutlu olabilir Allah'ın izniyle.
Keza ben edebiyattan başka bölüm okumak istemezdim; çünkü ilkokul birinci sınıftan beri istediğim bir meslekti.

Başarılar size de.

eşim üniversiteyi bitirdiğinde 27 yaşındaydı ve sınıfta ondan büyük onlarca arkadaşımız vardı.
ben de 34 yaşımda formasyon aldım sınıfımızda son sınıf öğrencisi olan 40 yaşında insanlar vardı.

Ben şuan okuduğum bölümü bırakıp tıp kazanırsam 28 yaşında mezun olmuş olacağım. Daha da kötüleri var diye örnek gösterebilirsiniz.:KK48: Amaaa işin şu kısmı var ki ben bunu tamamen kendi isteğime göre yapıyorum. Bir başkasının ite kaka yönlendirmesi ne derece sağlıklı olur. Onu mutlu eder mi? O da istiyor ama yaş kısmına takılıyorsa hiç takılmasına gerek yok. Mezun olur olmaz iş bulamazsa o daha da sıkıntı. İş bulamadığı sürece yaşı hep geçmiş olacak. Bir de sevmeyerek başladıysa daha çok bunalacak. İlerisini de düşünsün. Azmi varsa sevdiğim mesleği kazanmak istiyorum diyorsa yaşını kafasına takmasın.

Okumanin yawi yoktur bende birinci yil kazanamadim sonra kazandim bi sene okudum evlendim yurtdiwina geldim wimdi dondurdum okulumu okulumu burada devam edicem inwallah 22yawindayim 30olsa bile yine devam edicem

Sayet psikolojisini bu derece etkileyecekse evde bir yil fazla kalsada daha yuksek puan alamaz, bunalmis artik kisaca zorla bile kalsa bir isine yaramaz bir sene bosuna kaybi olur bir kere kafasina yer etmis. Ekonometri okumasi cok cok kolay degil iibf nin en zor bolumu sanirim, ama calisan herseyi yapar diyorum vede yanlis dusunuyorsun aslinda birsuru is imkani var sadece calismak kendini gelistirmek lazim universite hayati boyunca sadece derslerine degil yabanci diline bilgisayar/oproglamlama bilgisine falanda biraz egilirse mezun oldugunda gayette is bulabilir. Devlet olsun ozel olsun imkan var ama tek sorun girebilecegi islerde rakibi cok olur o yuzden dedigim gibi rakiplerinden farkli donanimlar kazanirsa bosta kalmaz.
Hem soyle dusun 2 senen hazirlanmis insan 3. sene alsa alsa kac puan yukari alabilir ? O aldigi fazla puan onu daha iyi nereye yerlestirir ?

Herseyin istediginiz gibi gittigini farzederek dusunursek en iyi nereyi kazanacak bu kisi ? Degecekmi o riski almaya ?

36 yaşın dayım

Sınava girdim 2. Üni okuyacağım

Ben yaşlı değilsem o hiç değil

Ekonometri iş olmayan bir alan bari iş bulunayacak bir şey seçsin

25 ne ki
Su an 32 yasindayim seneye yeniden sinava girmeyi planliyoruz esimle

25 yaşımda işletmeden mezun oldum yani bu sene.Sınıf arkadaşlarımla aramda 2-3 yaş vardı benimle aynı yaşta olanlarda vardı.Hiç bir sorun olmadı.Ekonometri zor bir bölüm yaştan dolayı istemediği bi bölüm okumasın.

Back
X