kuzenımle açtık lutfen ona akıl verır mısınız yasının hala genç olduguna ınandırabılır mısınız

3 sene ardarda sınava hazırlanıp 25 yasında unıden mezun olmayı goze alır mıydınız !

• Ankete Katılan
    113
  • Anket Kapalı .
psıkolojı ıstıyor ama yeterlı calısmadı ıkı senedır aklı sımdı basına geldı hanfendının ama artık yasım gectı deyıpmduruyor snakı 50ye gelmış gıbı ben bıle oncekı ay konu açtım 3. sınıf muhendıslıkteyım bırakıp hukuga hazırlanmak ıstedım aılem ızın vermedı bırakamadım ama laftan anlamıyor aglıyor falan dedım en son gel yazalım bak bu sayfada evlı olup sonradan okuyanlar var okuyoruz sımdı bırlıkte ınsallah ıkna olur hayatın unı bıtınce hemen baslayacagını iş bulacagını sanıyor gelde anlat ıste buna sımdı bende yuksek lısans yapıcam falan 26 yı bulacak benımde mesela

Ablam ile yaşadık benzer bi durum..
Psikoloji istiyordu 1 puanla kaçtı Enformatik okudu. Aile baskısı ile yazmıştı o bölümü.. ilk yıl abartmiyorum hergün ağladı.. şimdi mudur pozisyonunda özel sektörde ve ondan daha çok işini seven birini görmedim :)
Okuduğumuz mesleğimiz oluyor ama işimiz olmayabiliyor.. ne istiyor mezun olunca ne yapar kendi sakin kafa düşünsün.. etraf çoook konuşur kafası karışır.. hayırlısı olsun kuzenine.. ağlamasin sağlık olsun da yaş nedir..
Bunu yazan 2 yüksek lisanslı ev hanimi:) bu da dip not olsun..

Ozelde okuma sansi yok mu? Siralamasi ilk girdigi seneye gore yukseldi mi?
canım maalesef cunku sıralaması kotu yuzde ellı olsa yolllayacaklardı ama yuzde ellı bıryer gelmıyor sehır dısında yuzde yuzed yollayamazlar adanada ozel unı yok 25 bın okula 10 bın ona harclık kıtap su bu ev tut falan yılda 40 bını gecerdı hesapladık astı teyzemlerı bu yuzden yollayamıyorlar 5 sene 40 bınden az degıl yanı ev parası cıkar rsmen

Hiç dert etmesin bende 20 yaşında girdim psikolojiye. Yüksek bile yaptım. Açıkta kalmış hissediyor insan arkadaşların üniversiteye giderken, sen tekrar sınava hazırlanıyorsun bende kaygıyla sosyolojiye başlamıştım, bırakıp tekrar sınava girdim. İstemediği bir bölüm okumasın. Psikolojiye girmek için kaç puana ihtiyacı var seneye kapatabilir mi?

25 yasindayim hala 2. Lisansimi okuyorum okumanin yasi yok okumasa ne yapacak ki

Canım ekonometri okuyup erken mezun olsa ne ki? Türkiye şartlarında iş bulmak büyük bir sıkıntı. 2 yılda bir ataması olacak kuzeninin o bölümü okursa. Özel sektör desen iş bulmak çok zor .. Mezun olup beklemek mi iyi ? Yoksa 1 yıl daha çalışıp iyi bir bölüme girmek mi ? 4 yıl sonrasını düşünüp karar almak gerek. Yaşım geçiyor diye birşey olmaz üniversite de .. 45 yaşında sınıf arkadaşında olur 18 yaşında sınıf arkadaşında olur.. 24 yaşında mezun olup 28 29 da iş bulmak mı? Yoksa 25 te Mezun olup hemen başlamak mı? Sağlık öneriyorum. Alan dışı ise uğraşıp yapsın derim . Olmayacak şey değil..

Hiç dert etmesin bende 20 yaşında girdim psikolojiye. Yüksek bile yaptım. Açıkta kalmış hissediyor insan arkadaşların üniversiteye giderken, sen tekrar sınava hazırlanıyorsun bende kaygıyla sosyolojiye başlamıştım, bırakıp tekrar sınava girdim. İstemediği bir bölüm okumasın. Psikolojiye girmek için kaç puana ihtiyacı var seneye kapatabilir mi?
30 bıne gırmesı lazım çalısırsa kapatır ınsallah olmadı yuzde ellıye yollayacaklar zaten tek mesele kompleksını bırakması ama gelde anlat

canım maalesef cunku sıralaması kotu yuzde ellı olsa yolllayacaklardı ama yuzde ellı bıryer gelmıyor sehır dısında yuzde yuzed yollayamazlar adanada ozel unı yok 25 bın okula 10 bın ona harclık kıtap su bu ev tut falan yılda 40 bını gecerdı hesapladık astı teyzemlerı bu yuzden yollayamıyorlar 5 sene 40 bınden az degıl yanı ev parası cıkar rsmen
Ben de adanada yasiyorum Çağ üniversitesinde günlük gidis donus yaparak okuyan arkadaslarim var. Senelik 23 bin lira diye biliyorum. Yani 40 bin lira falan tutmaz. Bence daha detayli arastirin.

Ben de 25imde mezun olacağım, sınıfımda benden 2-3 yaş büyük insanlar da var..
Hiç dert değil gerçekten. Rahat olsun kuzeniniz. Üniversitede yaş muhabbetinin hiçbir önemi yok,kendisi de görecek gittiğinde zaten :)

kuzenım 96 dogumlu okula 7 yasında başladı lısesı 5 seneydı hazırlık vardı geçen sene sınavı kazanamadı bu senede puanı ekonometriye falan yetıyor ama bız ona bu bolum zor ıs ımkanı kısıtlı deyıp duruyoruz laftan asla anlamıyor.. ıkı sene hazırlandım bu senede kalamam dıyor yası 20 olmus gelecek sene unıye gırersem 25de bıter bır yıl daha kaybım olacak ve yasım buyuk olacak sınıf arkadaslarımdan dıyor, bu sene gırerse seneye gıremez okul puanı gıder çunku yanı okuyupda tekrar gıremez seneye, burda yası buyukler gormuş gecırmışler var bızı dınlemıyor gel yazalım bak goreceksın ınsanlar kaç yasında okumus bu bolumu okuyup iş bulamayanlarda var dedım suan yanımda ve yorumlarınızı beklıyoruz
Sevmediğin bir bölüme girecek yaşta değilsin henüz
29 yaşındayım hala okuyorum
Çalışma hayatı bir ömür unutma
Bunu düşünerek karar vermelisin

yaa canim b sene kaybetme meselesini ben hic anlamiyorum. neyin senesi kayboluyor ki? buyukler de hep der hatta kizim var senesi kaybolmasin ilkokula baslat diyorlar. ama benim icin onemli olan hayati mutlu ve anlamli yasamak. bir yaris ati gibi ya da hep bir şeyleri yapma , calisma cabasinda olmak değil.

kuzenine cok selam soyle sakin arkadaşlarının vs . unv.girmesi ile heycan yapmasin duygusal degil mantikli düşünsün.

bana da birisi lisede hazirlik okudugum icin aaa senin 1yilin gitti bir daha girersen bir senen daha gider dedi diye ben tercih yaptim ve ogretmen oldum. ama ben tip istiyirdum . her sey vaktinde guzel. gecen sene bi dedim ders calisyim tip kazanayim sonra baktim yasim31 2coxuk . sonradan ol-mu-yor....

İş hayatına hemen atılma gibi bir mecburiyet mi var? Evlenecek mi mesela o tarz mecburiyetler yoksa bir yıl daha hazırlansın. İstemediği bölümü okumasın. Çekilmez bence Ekonometri, hem iş imkanı da kısıtlı. Ömür boyu çalışacağız zaten, aceleye gerek yok bence. Gereklilik yoksa tabi.

Tabi çok da geç kalmamak lazım ama hayata başlamak için, 25-26 sıkıntı olmaz ama 28-29'da da hayata başlanmadıysa bunun negatif tarafları mutlaka hissedilir bireyler tarafından. 22-23'te mezun olanların da çoğu zaten 25 civarında işini falan anca oturtabilmiş oluyor, çok da aman aman bir yol almış olmuyor yani çoğu. Bunun yanı sıra kpss ile ömrünü tüketenler var, 30 yaşına gelip de hala daha kpss'ye hazırlananları biliyorum ben. 23-24'te mezun olup yıllarca KPSS uğraşanlar var.

Son düzenleme:
Yorumlara bakinca herkes tekrar hazirlansin demis ama ben tam tersini soyleyecegim yine de. Buradaki herkes hayallerinin pesinden gitsin tarzi yorum yapmis ve cok da haklilar ancak gercekci olmak lazim. 2.senesi oldugu halde siralamasi bu kadar kotuyse, 200 binlere yakindir diye tahmin ettim, 3.sene bundan cok cok daha iyisini yapabilmesi bayagi dusuk bir ihtimal. Elbette yapabilir ancak 3.seneye kalmanin pek cok dezavantaji var. Okul ortamindan iyice uzaklasmis olacak bir kere bu 2.seneye kalanlar icin bile zorlayici bir durumken 3.seneyi dusunemiyorum. Ayrica ben hic 3.seneye kalip basarili olan duymadim cevremde hatta boyle bir istatistik gormustum 2.seneden sonra basarilar hep dusmus. Bir de eger psikolojiyi gercekten cok cok isteseydi su an yasim geciyor diye aglamak yerine daha kararli bir durus gosterirdi universitede herhangi bir bolume gitmek icin ugrasmazdi. Kuzeniniz eger psikolojiyi kıl payi kacirmis olsaydi kesinlikle tekrar hazirlansin derdim ama arada ucurum var resmen. 3.seneye kalinca mucize gerceklesmeyecek. Eger kendisinden emin degilse zorlamayin. Ayrica yuksek lisans yapmadan pek bir sey yapilamiyor diye biliyorum psikolojide. Yani 1 sene hazirlik ve 2 sene yuksek lisansla birlikte 7 sene okumasi gerekecek. Hayalleri icin 3 seneyi feda edemeyen biri nasil 7 sene okuyacak? Kuzeniniz tum bunlari tekrar dusunsun. Seneye ne kadar iyi yapip yapamayacagini sadece kendisi bilebilir. Sirf es dost israr ediyor diye bir sene daha sinav stresini cekmesin. Sizin endisenizi de cok iyi anliyorum ama kendisi en dogru tercihi yapacaktir bence.

kuzenım 96 dogumlu okula 7 yasında başladı lısesı 5 seneydı hazırlık vardı geçen sene sınavı kazanamadı bu senede puanı ekonometriye falan yetıyor ama bız ona bu bolum zor ıs ımkanı kısıtlı deyıp duruyoruz laftan asla anlamıyor.. ıkı sene hazırlandım bu senede kalamam dıyor yası 20 olmus gelecek sene unıye gırersem 25de bıter bır yıl daha kaybım olacak ve yasım buyuk olacak sınıf arkadaslarımdan dıyor, bu sene gırerse seneye gıremez okul puanı gıder çunku yanı okuyupda tekrar gıremez seneye, burda yası buyukler gormuş gecırmışler var bızı dınlemıyor gel yazalım bak goreceksın ınsanlar kaç yasında okumus bu bolumu okuyup iş bulamayanlarda var dedım suan yanımda ve yorumlarınızı beklıyoruz
Babam, 30unda üniv bitirdi :) Sen düşün. :))) Özel bir ünivde okuyorum, 45yaşında sınıf arkadaşım bile oldu. Türkmenistandan gelen 17yaşında sınıf arkadaşlarım da tabi. Genç, yaşlı değil, okumak sayılara bakmıyor, akıl olsun yeter :) Bir de bırakın, ne istiyorsa onu okusun. Pişman olur, olmaz kendine kalmış. Bir bölümü bitirip istemezse başka bir bölüm daha okur. Yaş sınırı yok, okumak istedikten sonra.

Benım okudugum sınıfta vardı Ablalar... Hayata her daım tutunabileceğine inandım onları gordukce.. 25 yas ne ki..

psıkolojı ıstıyor ama yeterlı calısmadı ıkı senedır aklı sımdı basına geldı hanfendının ama artık yasım gectı deyıpmduruyor snakı 50ye gelmış gıbı ben bıle oncekı ay konu açtım 3. sınıf muhendıslıkteyım bırakıp hukuga hazırlanmak ıstedım aılem ızın vermedı bırakamadım ama laftan anlamıyor aglıyor falan dedım en son gel yazalım bak bu sayfada evlı olup sonradan okuyanlar var okuyoruz sımdı bırlıkte ınsallah ıkna olur hayatın unı bıtınce hemen baslayacagını iş bulacagını sanıyor gelde anlat ıste buna sımdı bende yuksek lısans yapıcam falan 26 yı bulacak benımde mesela

Sınava hazırlanmak kolay mı? 3. Sene hazırlanıp kazanabilecegini nerden biliyorsun?

Bence 3. Sene de sinava hazirlanmak cok yipratici. Puanınla olabilecek bolumlerden en sevdiği yazilarak 2 sene sonraki sinavda şansını deneyebilir
Ben oyle yapardım

25 yasindayim yani 1991 dogumluyum. Bu sene universite sinavina girdim ve eylulde abbas yolcu :) istemedigin ise yaramayacak bi bolum okuyup pismanligini yasamaktansa 1 sene daha hazirlansin

Merhaba,
Bende 25 yaşında mezun oldum.
Fransa da 2 yıl eczacılık okuduktan sonra 1 yıl hastanede staj yaptıktan sonra. Moda tasarımı okumaya karar vermiştim.
Pişman da değilim :)

Sınava hazırlanmak kolay mı? 3. Sene hazırlanıp kazanabilecegini nerden biliyorsun?
Valla cok alemsin. Kiytirik bi bolum okuyup senelerce kpss ye hazirlanirken onu sinavdan saymiyorsun herhalde. Ozelde calisir deme herkes devlete girmeye calisiyor

Back
X